''O Benim Sebeb-i Hayat'ım'' diyenler :)))

sağolasın meleğim nasıl olunursa öyleyim canım tadımda yok aslında dersler bitti boş kaldım sıkılıyorum
sel şehit haberleri iyice de canımı sıktı evde mal mal dolanıyorum hiç keyfim yok valla
miniklerimde iyiler ne olsun
elifimin pazartesi veli toplantısı var salı günüde 3er saat alışsınlar diyerek okula gidecek
anlayacağın salı günü okullu oluyor oda nazla kalacağız bakalım neler olacak
öyle yani bizden haberlerrr
allah iyilik versin bebeğim sizlerede inşaallahhhhhh
kamilem destinam canım sizlerede günaydınlarrrrrrr
güzel bir gün sizlerin olsun inşaallahhhhh

adaşım okula başlıyo yani, maşallah annesi

sel haberlerine bende çok üzüldüm, ölenlere allah rahmet eylesin ,ailelerine sabır versin rabbim

evlerini kaybedenler var Allah yardımcıları olsun çok zor

hele bi de o yağmacıları gördüm ya delirdim, ne kadar yüzsüz, düşüncesiz insanlar var ya

günaydınn canımmm
allah beterinden saklasın inşş:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
minikcim ilk günlerr naza çok dokunacak ablasının yokluğu sen oyun arkadaşı olacaksın artıkka.s
inş çok etkilenmezz
ayşem çok mahsunlaşmıştı ablası ana okuluna başlayıncaa:1hug:
elifcimde ne tatlı bir gururla gidip gelir ama okuldann

minik kuşlarım hayırlı olsun
canım okula başlayacak ilk evden uzaklaşma zor oluyor biraz
darısı benim oğluşumada olur inşallah....

melek canım aminnnnnn inşaallah
paylaşımın için sağolasın bebeğimmm
kamilem sağolasın şekerciğimmm bakalım ne olacak naz arayacak kesinde elif çok hevesli valla eve gelmek istemeyecek çocuk okulda eğlence ve arkadaşları görünce
nazda accık ablasının kıymetini bilsin yazık elife arada dirlik vermiyor cadı:)))
destina sağolasın canım hayırlısı bakalım
yok canım sorun yaşamayacağız sanırım
3 saat alıştırma için salı günü başlayacaklar benim kız ne alışması anne ağlanırmı hiç diyo öyle yaparlarsa arkadaşlarım ben onları teselli ederim diyo:))
çok hevesli hep böyle olur inşaallah
darısı başına olsun şekerciğim oğluşkonun

Cumaniz,
Islamin günesi kadar aydin,
Bir müminin tebessümü kadar tatli,
Muhammedül emini hatirlatan gül kadar güzel, Cocuklar kadar neseli,
ve Rabbul aleminin yaratmis oldugu kainatin tüm güzellikleri ile beraber olsun ve gecsin.. Cumaniz mübarek Olsun.
Olsun ki, yürekler atsın Allah Allah diye Olsun ki, aşk-ı Muhammed gönüllere azık olsun
Olsun ki, paramparça bu ümmet; kardeşlik bilinciyle kaynatılmış, tevhid temeli
üzerine kurulmuş, çatısı Kuran, zineti sünnet olan bir kaleye dönüşsün!
Cumanız mübarek olsun.!!!

ER RAHİM
Ey Rahim olan, müminlere karşı çok merhametli olan ALLAH’IM ER RAHİM
Ey Rahim olan, müminlere karşı çok merhametli olan Allah’ım. Rahman isminle iyi kötü her kuluna bu dünyada rahmet, rızık ve ihsanda bulunurken, Rahim isminle inananlara öbür dünyada bol bol ve özel rahmet, rızık ve ihsanda bulunursun. Mümin kullarına bire karşılık binler, milyonlar verir ve nimetlerine gark edersin.
“Allah müminlere karşı çok merhametlidir”
Sen Âlemlerin Rabbisin ve müminlere karşı çok Gafur ve Rahim’sin. Merhametlilerin en merhametlisi Sensin.
Sen Âlemlere rahmet olarak Habibini gönderdin. Mahşerde Habibinin şanını pek yüce edecek ve O’na sınırsız şefaat etme hakkı vereceksin. Habibini Makamı Mahmud’un ve Hammadün Sancağı’nın sahibi edeceksin. Bunlar ne büyük, ne muhteşem lütuf ve ikramlar.
Ebedi hayatta, mümin kulların için bütün kapıları sonuna kadar açılacak olan, Senin Rahim ismin sonsuz ve muhteşem bir hazinedir. Bu baki hazine, almakla eksilmez ve vermekle bitmez. Herkes hayalinin çok ötesinde sürprizlerle şereflenir.
Senin Rahim ismin bir güneş gibi mahşeri ve Cenneti şereflendirecektir. Rahim isminin tam tecellisi ancak Cennet’te mümkündür. Sen, eni gökler ve yer genişliğinde olan Cennet’i Rahim isminin harika güzellikleri ve hazineleriyle süsleyeceksin. Kullarına sonsuz ikram ve lütuflarda bulunacaksın. Sana sonsuz hamdü senalar olsun.
Sen kuluna bu dünyada bir cüz’i irade verirsin. O iradeyi en güzel kullananlar, Senin Rahim isminden en fazla faydalananlar olacak. Peygamberler, sıddıklar, şehitler ve müminler. Habibine miraçta kullarının şirk dışındaki bütün günahları affedeceğini bildirdin. Yapılan zerre kadar her ibadet, Cennet’te kulun için ayrı bir derece kazandıracak. Sen kuluna merhamet eden ve Cennet’te sonsuz dereceler lütfeyleyen Rahimsin.

Bizlere kullarına karşı çok sevgi ve merhamet dolu olmayı nasip eyle. Yolda kalmışların elinden tutmayı, ihtiyacı olanlara yardım etmeyi lütfeyle.
Sen bizleri merde ve nâmerde muhtaç etme. Sen mümin kullarına karşı özel lütuf, ihsan ve ikramlarda bulunmayı çok seven Rahimsin.
Ey Merhametlilerin En Merhametlisi!
Bu dünyada herkese bol bol manevî ve maddi rızık veren Allah’ım. Dünyada her kuluna binlerce manevî ve maddi rızık kapıları açıyorsun. Ahirette Sana inananları bol bol nimetlerle mükâfatlandıracak Rahim olan Allah’ım. Biz bu dünyada Senin merhametini ve Rahim ismini anlamaktan aciziz. Seni sevenleri, yolunda olanları, yoluna baş koyanları, Sen iki cihanda aziz eyle.
Seni dolu dolu, doya doya anlamayı ve nesillerimize anlatmayı bizlere nasip eyle. Lütfeyle Seni sevelim. Lütfeyle Seni sevdirelim.
( İnsanlık gürül, gürül Senin aşkınla coşsun )Amin
“KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR ”

Hz.MUHAMMED
(S.A.V.)

ALLAH’A EMANET OLUN

Sual: Cumanın özelliği nedir? Niye kıymetlidir?

CEVAP
1- Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Allah katında günlerin efendisi Cuma’dır. O kurban ve Ramazan bayramı günlerinden de faziletlidir. Cuma gününde şu beş özellik vardır: 1- Hazret-i Âdem o gün yaratıldı. 2- O gün yeryüzüne indirildi. 3- O gün vefat etti. 4- O günde öyle bir an vardır ki, günah veya akrabalarla ilişkiyi kesme konularında olmamak şartıyla kul Allahü teâlâdan bir şey isterse Allahü teâlâ mutlaka onu verir. 5- Kıyamet o gün kopacaktır. Allah’a yakın hiç bir melek, hiçbir gök, hiçbir yer yoktur, hiçbir rüzgar, hiçbir dağ ve taş yoktur ki, Kıyametin kopmasına sahne olacağı için Cuma gününün heybetinden korkmasın.) [Buhari, ı. Ahmed]

Cuma, müminlerin bayramıdır. Bugün yapılan ibadetlere en az, iki kat sevap verilir. Bugün işlenen günahlar da, iki kat yazılır. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

(Sevaplar içinde Cuma günü ve gecesinde yapılandan daha kıymetlisi, günahlar içinde de, Cuma günü ve gecesinde işlenilenden daha kötüsü yoktur.) [Ramuz]

(Cuma günü günah işlemeden geçerse, diğer günler de selametle geçer.) [ı.Gazali]

(Cuma günü, kuşlar, vahşi hayvanlar birbirine, “Selam size, bugün Cumadır” derler.) [Deylemi]

(Cuma diğer Cumaya kadar ve fazladan üç gün içinde işlenen günahlara kefaret olur. Çünkü iyi bir amel işleyene on kat sevap verilir.) [Taberani]

(Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allahü teâlâ, o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar. Bunlar: Kadir gecesi, Arefe gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi ve günleri.) [Deylemi]

(Cuma günü gusleden kimsenin günahları affolur.) [Taberani]

(Cuma günü sabah namazından önce, “Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh” okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa, bütün günahları affolur.) [ıbni Sünni]

[Böyle büyük mükafat verilebilmesi için, o kişinin, düzgün itikada sahip olması, kul hakkını, kazaya kalan farzlarını ödemesi ve haramlardan vazgeçmesi şarttır.]

(Cuma günü veya gecesi ölen mümin, şehid olur, kabir azabından kurtulur.) [Ebu Nuaym]

(Ana-babanın kabrini, Cuma günleri ziyaret eden kimsenin günahları affolur, haklarını ödemiş olur.) [Tirmizi]

(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.) [Dare Kutni]

(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın günahları affedilir.) [ısfehani]

(Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk verilir.) [Taberani]

dinimizislam.com'dan alıntıdır

meleğim canım ellerine sağlık paylaşım için sağolasın bebekimm
edam_y canım sağolasın sanada hayırlı cumalar
temizliği bitirdik banyolarıda yaptık nazı yatırdık elifimle boyama yapacağız
herkesi muckkkkkkk görüşmek üzere yafruşlarrr
kolay gelsin herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…