Normali neden beni bulmuyor?

Bodrum'da bulundum ama hic yardimciya ihtiyacim olmamisti. Kolaylik dilerim hanimefendiye ben sanirim ajanstan buldugu kiza fena kurulmusum :/

İşten çıkar sonra kalsın sokakkta tam bir yollu çıktı nasıl dayanıyorsunuz yaa

Hayır başka açıklama bulamıyorum pms dışında. Erkek değilim halden anlıyorum. R yapacak olsam keşke kastetseydim demezdim. Size son mesajım forumda yeniyim en son ünide yazmışım bir de bir kaç hafta önce detaylı özelliklerini bilmiyorum engelle varsa basın geçin.

Ona vereceğiniz parayı toplanma için başka kişilere verebilirsiniz. Nakliye olur, ordan birilerini günlük çağırma olur. Bir de neden siyahla beyaz disinda başka seçeneğiniz yok gibi davranıyorsunuz. Bikini istediğinde hayır diyecektiniz. Sabah 9 iş başı diyeceksiniz. Veya 8. 30 neyse. Sinirlari neden cizmiyorsunuz

Yazmıcam diyorum yazıyorum. Cidden ben etrafımda çocuğunun okumakta gözü olmayan ailelere uğraşmayın bakıcı yapın diyorum. Çünkü cidden eğer yatılı bakıcı alıyorsanız yemesi içmesi, kişisel alışverişi, maaşı, izin parasıyla ciddi bir rakam ödüyorsunuz ve bu rakamı gözden çıkarıyorsanız zaten haliniz vaktiniz yerindedir evde oturmazsınız. Bizim kızlar da sağolsunlar geziyorlar mis gibi. Ben 10 sene çok iyi holdinglerde, çok iyi pozisyonlarda çalıştım ama ne üstüme ne astıma bu kadar talepkar değildim.

3 aydır burdayım. Nakliyeci çağırsam eşyalara gülerler. Günlük gelen kimse zaten yok herkes otellerde çalışıyor.

Hanım efendi gelip bana bu desteği olacak bir akrabam yok.
Alelade facebooktan gördüğüm birini de evime sokamam.
Taşımacı şirketi için max 6-7 koli 3-4 valiz 5 hurç saçma değil mi gelmezler bile

Benim çevremde şu an 1100 dolardan aşağı baktıran yok. Ev işleri yemek vs yapıyorlar. Tabi uygunluk durumuna göre. Mesela arkadaşımın çocuğu kreşe gidiyor yarım gün. Çocuk kreşteyken ya da arkadaşım ilgileniyorken verdiğin her işi yapıyor. Hepsi öyle.

Çalışma saatleri kişilere göre değişiyor, anne babanın çalışma saati vs etkiliyor tabi. Ama geneli sabah 7 gibi başlar akşam 8 - 9 arası biter.

İtalya'daki bir pavyonda çalışan kız, sizin bakıcının story'lerinden sizin oraları görüyor, beğeniyor, gelmek istiyor, he?

O story'leri başka kimler kimler görüyor merak etmiyor musunuz? O story'lerde sizin çocuğunuzu da çekip yayınlamadığını nereden bileceksiniz? O İtalyan pavyonunda çalışan kızın müşterilerinden biri de o story'leri tesadüfen izlese, bir de üstüne pedofili olsa, üstüne sizin bakıcıyla iletişime geçip para/telefon/bilezik karşılığında çocuğunuzun banyo yaparken, denizde yüzerken, üstünü değiştirirken çekilen videosunun kendisine gönderilmesini teklif etse? Daha da fenası sizin adresinizi bulup uçağa atlayıp gelse, sizin evinizi bulsa?

Hanımefendi ne Fas'ı ne İtalya'sı ne kulübü ne pavyonu ne erkeklerle konuşması ne otele gitmemesi ne mayosu ne bikinisi? Nezaketimi korumaya çalışıyorum ama çok zor. Lütfen, bi durumunuza dış gözle bakın. Sizce siz şu anda yüzde yüz güvende misiniz?

Ek not:

Evin hanımının, çocuğunun banyo yaparken görüntülerini çekip para için şantaj yapan yabancı bakıcılar gerçeği var bu ülkede. Bir de anahtarı alıp gitti diyorsunuz. Kilidi mutlaka değiştirin.

Neden yeri yurdu ikameti adresi belli olan bir Türk çalışan yerine, bir uçağa, gemiye, arabaya, kamyona atlayıp anında sınır veya kimlik değiştirebilecek yabancı birini çalıştırıyorsunuz, özel bir nedeni var mı? Daha mı iyi çocuk bakıyor, daha mı iyi silip süpürüyor, daha mı güvende hissettiriyor? Daha mı ucuza geliyor? Daha mı iyi kölelik yapıyor?

Neresinden tutarsam tutayım elimde kalıyor. Yapmayın lütfen ya!

Endişelerinizde son derece haklısınız. Çok da güzel kimsenin farketmediği bir noktaya değindiniz teşekkür ederim.
Kız çok yeni olduğu için oğlumun tüm öz bakımı bende. Banyosu, tuvaleti, yemek yemesi, üstünü değiştirmesi… benim yanımda benim gözetimimdeler geri kalan sürede (çocuk alışamadığı için) kız çoğunlukla temizlik yapıyor. Mahremiyet konusunda titizim oğlumu sosyal medyada paylaşmıyorum hatta her ortama da sokmuyorum. Tekrar teşekkür ederim bunu düşündüğünüz için ama içim rahat çünkü dediğim gibi gölge gibi peşlerindeyim.

Bana bulur musunuz lütfen 3 günde bir kocam hasta, çocuğum kaza yaptı, kızım bayıldı bahaneleriyle işi aksatmayacak bir türk bakıcı? Ben bulamadım çünkü.

Türkiye’nin en iyi okullarından birini dereceyle bitirip oldukça parlak bir iş hayatım oldu. Kaldı ki yönetici pozisyonundaydım ancak bunu ben nasıl akıl edemedim? Ne egosundan bahsediyorsunuz emin olun ego tatmini yapmak istesem üstüne para verdiğim birine yapmam bedava yapabilirim. Üslubunuzun karşılığında bu üslupla cevap alıyorsunuz onu da söyleyeyim.

Arkasını önünü bilmeden boş beleş atamazsınız kusura bakmayın izin vermem. Sizi köyde hizmet kavgası konularına alalım hadi şurdan.

Ha bu iki mesajı aynı kişi yazmış şimdi farkettim. Nicklere takılmamışım. O nasıl dönüş yahu? Valla sıkıldım kızı gönderdim zaten sorduğuma soracağıma pişman da oldum salın beni lütfen saçmalıklara susamıyorum çünkü.

Bence gönderin gitsin... Güvenilir bir şirketten temizlik için yardımcı desteği alıp kolileri, toplanmayı yaptırabilirsiniz. Hakikaten bakıcınızın istekleri ve yaptıkları inanılmaz saçma.

Eve yatılı bakıcı diye giren kişi eğer çocukla henüz bağ kuramadıysa evin işine yardım eder. Bu yazılı olmayan bir kuraldır. Onu yapmıyor bunu yapmıyor, millet de kaç para veriyorsun onu soruşturuyor. Evi üstüne tapuladım de de rahat etsinler

21 aylık bebeğin yemeğinden ne olacak ki, sabah kahvaltı yer, belki minicik krep/yumurta ,ara öğünler meyve sebze yoğurt, öğlen iki kaşıklık çorba, akşam da basit buharla haşlanan yumruk kadar yemek.
Siz yemek derken cidden 21 aylik bebeğin yemeğini mi kasdettiniz? Yoksa kocanız ve sizin de yemeğinizi mi?
Ayrıca temizlik derken çocuk sadece salonda mutfakta geziyorsa bu iki oda mi var, yoksa çocuğun asla girmediği ebeveyn odası, banyo vs de mi var?
Çünkü salon ve mutfagi basitçe süpürmek basit bir şey ama evi temizlemek iş yani.
Bence siz bakıcı ile hizmetçi arasındaki farkı çok bilmiyorsunuz. Bir de "çocuk onunla ilgilenmedi" demissiniz. Eve gelen temizlikci ablayla ne kadar ilgileniyorsa onla da o kadar ilgilenmistir bence, bakıcılık yapamamistir ki kız.
Ve son olarak evi üç kere silip süpürüp bebeğe iyilik yapmıyorsunuz. Ablam da sizin gibi, bebek emekleyecek diye yere örtü seren biriydi. Çocuğu mikroba alışmadi, yıllardır kreşe gidiyor, üç gün saglikliysa dört gün hasta.

Gönderdim çok şükür. Seviyeli yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim sevgiler
Neden tepki aldığınızı da anlamış değilim, rica ederim :)
Bulunduğunuz yerde oyun ablası gibi bir seçenek varsa, çocuğunuz gündüz 1-2 saat sizin gözetiminizde oyun oynayıp kaliteli zaman geçirebilir aslında. Siz de biraz dinlenmiş olursunuz.

Gerçekten üzülerek belirtmek istiyorum ben zaten konunun girişinde saçma sapan dedim. Durumun absürtlüğünün son derece farkındayım. Kızın gitmesi gerek onu da biliyorum ama saçma sapan genç kız, babasızmış, ay annesine yardım ediyormuş yazık günah diye kendi kendimi yedim durdum. Dün gece ay akıl akıldan üstündür sor bakalım ne kaybedersin dedim yazdım da kayıp değil sinir kat sayısı kazancı oldu.

Bir konuyla ilgili bilgin yoksa fikir belirtmezsin okur geçersin nitekim ben de öyle yapıyorum bir çok konuda. Ama ipe sapa gelmez yorumlara da orda bi dur diyorum insanım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…