• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normali neden beni bulmuyor?

elbetteki bu bakıcı kadını yanında tutmasının hiç bir mantığı yok...

dediğiniz şey de mantıklı elbette günlük iş yapan birilerini bulabilir
ancak

söz konusu yer Bodrum
bilmiyorum hiç yaşadınız mı orada?
oranın iş piyasasını bildiğim için söylüyorum
inanın günlük iş yapacak insan bulmanın imkansıza yakın olduğu bir yer bodrum, bulması ayrı dert, eve sokması güvenmesi ayrı dert. inanın çok sıkıntılı bir yer...böyle konular çok sorunlu. bu insanlar da manyak değil ayda 20-30 bin liraları keyfinden vermiyorlar bakıcıya, keşke öyle ha demeyle bulunsa. bulunmuyor. teee nerelerden eleman getiriliyor o da çalışmıyor. öyle bir piyasa var.

anca kendi bildiği tanıdığı çevreden varsa olabilir ama kadın zaten bu bakıcıyı da ajanstan bulmuş öyle bir çevresi yok yani...
Bodrum'da bulundum ama hic yardimciya ihtiyacim olmamisti. Kolaylik dilerim hanimefendiye ben sanirim ajanstan buldugu kiza fena kurulmusum :/

Selamlar. Benim saçma sapan bir derdim var.
Sorun şu ki 15 gündür bizimle çalışan yeni bakıcımız manyak çıktı. Ben şu an yazlıktayım 15 gün sonra döneceğim, dönmeden önce de detaylı bir ev toplaması yapmam gerekiyor. Yaşadığımız şehire kolilerce eşya taşınacak (kıyafet, mutfak eşyaları, oğlumun oyuncakları vs.)

Bakıcıya dönüyorum. Kız gelmeden önce çok çalışacağını, işe çok ihtiyacı olduğunu falan söylemişti. İyi güzel alalım dedik kız geldi ama tatile gelmiş. Geldiğinden beri saçma sapan istekleri bitmiyor. Mayo istedi aldım, bu kez mayo vücudunu güzel yakmıyormuş bikini istedi onu da aldım. Şapka, bileklik, şort ne varsa istiyor. En son diş macunu bitmiş benimkinden kullandı gelmiş bana bundan alın çok güzelmiş diyor. Hadi bu faslı geçelim gençtir nefsi çekmiştir diyip…

Kızın en yakın arkadaşı İtalya’da çalışıyormuş. İşi gece kulübünde erkeklerle konuşmakmış ama çok iyi kızmış otele gitmiyormuş sadece kulüpte takılıyorlarmış. Bizim bakıcının story’lerinde burayı görmüş çok beğenmiş 1 hafta gelmek istiyormuş :) Bunun mümkün olmadığını belirttim ama bana saçma geliyor böyle bir taleple karşıma çıkma cüreti.

Diğer bir konu kız çocukla ilgilenmiyor. Asla oyun oynamıyor sabah biz oğlumla 6:30 gibi ayaktayken prenses 9:30’da uyanıyor. Çünkü geceleri çok geç uyuyormuş…

Neden hala evimde tuttuğuma gelirsek; ilk paragrafta bahsettiğim gibi detaylı bir toparlanma durumu olacak 2 hafta sonra. Benim bel fıtığım olduğu için ağır kaldırmam, çekmem vs yasak. Şimdi bu kızı gönderdim diyelim bu işleri tek başıma yapamayacağım üstelik çocukla imkansız. Öte yandan 2 hafta içinde bana yardıma gelecek birini bulmam da garanti değil. Kaldı ki tekrar bilet parası da vermek istemiyorum çünkü gerçekten çok pahalı. Susayım sabredeyim eve dönünce göndereyim diyorum ama dayanılacak gibi değil mesela ben çocuğu uyuturken çıktı evden yüzmeye gidecekmiş hala gelmedi. Evin anahtarını da almış. Uyumadım kızı bekliyorum artık keyfi ne zaman ister de gelir bilemiyorum. Napmalıyım? Sabah işten çıkarıp 2 hafta sonra rezil mi olayım? Yoksa sabredip dönünce göndereyim mi?
İşten çıkar sonra kalsın sokakkta tam bir yollu çıktı nasıl dayanıyorsunuz yaa

Bunu beni alıntılayıp yorumuma saçma sapan diyen birine verdiğiniz cevap.

Bu da R vites.Ok.

Tabi tabi adam akıllı kendini savunamıyorsan karşıdaki ya pms dönemindedir ya agresiftir. Neyse sıkıldım konunuzdan.Lütfen beni alıntılamayınız
Hayır başka açıklama bulamıyorum pms dışında. Erkek değilim halden anlıyorum. R yapacak olsam keşke kastetseydim demezdim. Size son mesajım forumda yeniyim en son ünide yazmışım bir de bir kaç hafta önce detaylı özelliklerini bilmiyorum engelle varsa basın geçin.

Ona vereceğiniz parayı toplanma için başka kişilere verebilirsiniz. Nakliye olur, ordan birilerini günlük çağırma olur. Bir de neden siyahla beyaz disinda başka seçeneğiniz yok gibi davranıyorsunuz. Bikini istediğinde hayır diyecektiniz. Sabah 9 iş başı diyeceksiniz. Veya 8. 30 neyse. Sinirlari neden cizmiyorsunuz

benim sosyoloj mezunu bir arkadaşım vardı
senelerce böyle durumu iyi bir ailenin çocuklarına baktı - iş bulamıyordu :KK70:
Türk bu kız

gayet güzel İnglizce ve Fransızca biliyordu ama referansı yoktu. bir de akademisyen sevgilisi vardı tam evlenecekken ayrıldılar... adam da biraz taş koyuyordu buna iş bulamasın diye...ailesi de çok sorunluydu aileyle kalabilecek sınava filan hazırlanabilecek filan bir ortamı yoktu.

valla memnundu gayet Dubai senin Miami benim gezdi 3-4 sene, sonra başka iş buldu ama ayrılırken de gayet güzel referans oldu o aile kıza.
Yazmıcam diyorum yazıyorum. Cidden ben etrafımda çocuğunun okumakta gözü olmayan ailelere uğraşmayın bakıcı yapın diyorum. Çünkü cidden eğer yatılı bakıcı alıyorsanız yemesi içmesi, kişisel alışverişi, maaşı, izin parasıyla ciddi bir rakam ödüyorsunuz ve bu rakamı gözden çıkarıyorsanız zaten haliniz vaktiniz yerindedir evde oturmazsınız. Bizim kızlar da sağolsunlar geziyorlar mis gibi. Ben 10 sene çok iyi holdinglerde, çok iyi pozisyonlarda çalıştım ama ne üstüme ne astıma bu kadar talepkar değildim.

Ona vereceğiniz parayı toplanma için başka kişilere verebilirsiniz. Nakliye olur, ordan birilerini günlük çağırma olur. Bir de neden siyahla beyaz disinda başka seçeneğiniz yok gibi davranıyorsunuz. Bikini istediğinde hayır diyecektiniz. Sabah 9 iş başı diyeceksiniz. Veya 8. 30 neyse. Sinirlari neden cizmiyorsunuz
3 aydır burdayım. Nakliyeci çağırsam eşyalara gülerler. Günlük gelen kimse zaten yok herkes otellerde çalışıyor.

İyi de tuttugu kadin da evi temizlemiyor, cocuklara bakmiyor, kadinin yaninda tatil yapiyormus gibi bir hayat suruyor, baska kadin bulamaz orasi tatil beldesi diyip sacmasapan millete parasini yedirmek hak mi?

Bakin, tasima sirketleri var sizin adiniza gelip esyalari kolileme de yapiyorlar ben bunu yapan firma biliyorum, biraz arastirmaya bakar.

Hanimefendinin bel fitigi oldugu icin kendisi yapamiyor, ben bir akrabam varsa onu cagirir emeginin karsiligini verir ve destek isterim, akrabam mi yok? Acarim facebook sayfasini yasadigim yerin adini yazip "is ilanlari" diye aratir, orada istedigim elemani yazarim bu sayfalarda is arayan cok fazla insan var. Bir universite ogrencisi icin gelip bir gunde esya kolilemek ve 1000 tl almak gokten inen nimet gibi bir sey ya.

Yani her yolu denerim, her yolu ama. Yine de bu sekilde emegimi, parami millete sacmasapan yedirmem. Bu haksizliga gelemem.
Hanım efendi gelip bana bu desteği olacak bir akrabam yok.
Alelade facebooktan gördüğüm birini de evime sokamam.
Taşımacı şirketi için max 6-7 koli 3-4 valiz 5 hurç saçma değil mi gelmezler bile

Benim kardeşimin bakıcıları sabah 9-akşam 9 çalışıyordu. Haftada 1 gün izinleri vardı. 7 sene önce 500 $ almıştı işte. Dolar kuru arttınca TL sabitlemişti. Şu an 20 bin tl filandır diye düşünüyorum.

Benim çevremde şu an 1100 dolardan aşağı baktıran yok. Ev işleri yemek vs yapıyorlar. Tabi uygunluk durumuna göre. Mesela arkadaşımın çocuğu kreşe gidiyor yarım gün. Çocuk kreşteyken ya da arkadaşım ilgileniyorken verdiğin her işi yapıyor. Hepsi öyle.

Çalışma saatleri kişilere göre değişiyor, anne babanın çalışma saati vs etkiliyor tabi. Ama geneli sabah 7 gibi başlar akşam 8 - 9 arası biter.

Sorun şu ki 15 gündür bizimle çalışan yeni bakıcımız manyak çıktı. Ben şu an yazlıktayım 15 gün sonra döneceğim, dönmeden önce de detaylı bir ev toplaması yapmam gerekiyor. Yaşadığımız şehire kolilerce eşya taşınacak (kıyafet, mutfak eşyaları, oğlumun oyuncakları vs.)

Bakıcıya dönüyorum. Kız gelmeden önce çok çalışacağını, işe çok ihtiyacı olduğunu falan söylemişti. İyi güzel alalım dedik kız geldi ama tatile gelmiş. Geldiğinden beri saçma sapan istekleri bitmiyor. Mayo istedi aldım, bu kez mayo vücudunu güzel yakmıyormuş bikini istedi onu da aldım. Şapka, bileklik, şort ne varsa istiyor. En son diş macunu bitmiş benimkinden kullandı gelmiş bana bundan alın çok güzelmiş diyor. Hadi bu faslı geçelim gençtir nefsi çekmiştir diyip…

Kızın en yakın arkadaşı İtalya’da çalışıyormuş. İşi gece kulübünde erkeklerle konuşmakmış ama çok iyi kızmış otele gitmiyormuş sadece kulüpte takılıyorlarmış. Bizim bakıcının story’lerinde burayı görmüş çok beğenmiş 1 hafta gelmek istiyormuş :) Bunun mümkün olmadığını belirttim ama bana saçma geliyor böyle bir taleple karşıma çıkma cüreti.

Diğer bir konu kız çocukla ilgilenmiyor. Asla oyun oynamıyor sabah biz oğlumla 6:30 gibi ayaktayken prenses 9:30’da uyanıyor. Çünkü geceleri çok geç uyuyormuş…

Neden hala evimde tuttuğuma gelirsek; ilk paragrafta bahsettiğim gibi detaylı bir toparlanma durumu olacak 2 hafta sonra. Benim bel fıtığım olduğu için ağır kaldırmam, çekmem vs yasak. Şimdi bu kızı gönderdim diyelim bu işleri tek başıma yapamayacağım üstelik çocukla imkansız. Öte yandan 2 hafta içinde bana yardıma gelecek birini bulmam da garanti değil. Kaldı ki tekrar bilet parası da vermek istemiyorum çünkü gerçekten çok pahalı. Susayım sabredeyim eve dönünce göndereyim diyorum ama dayanılacak gibi değil mesela ben çocuğu uyuturken çıktı evden yüzmeye gidecekmiş hala gelmedi. Evin anahtarını da almış. Uyumadım kızı bekliyorum artık keyfi ne zaman ister de gelir bilemiyorum. Napmalıyım? Sabah işten çıkarıp 2 hafta sonra rezil mi olayım? Yoksa sabredip dönünce göndereyim mi?
İtalya'daki bir pavyonda çalışan kız, sizin bakıcının story'lerinden sizin oraları görüyor, beğeniyor, gelmek istiyor, he?

O story'leri başka kimler kimler görüyor merak etmiyor musunuz? O story'lerde sizin çocuğunuzu da çekip yayınlamadığını nereden bileceksiniz? O İtalyan pavyonunda çalışan kızın müşterilerinden biri de o story'leri tesadüfen izlese, bir de üstüne pedofili olsa, üstüne sizin bakıcıyla iletişime geçip para/telefon/bilezik karşılığında çocuğunuzun banyo yaparken, denizde yüzerken, üstünü değiştirirken çekilen videosunun kendisine gönderilmesini teklif etse? Daha da fenası sizin adresinizi bulup uçağa atlayıp gelse, sizin evinizi bulsa?

Hanımefendi ne Fas'ı ne İtalya'sı ne kulübü ne pavyonu ne erkeklerle konuşması ne otele gitmemesi ne mayosu ne bikinisi? Nezaketimi korumaya çalışıyorum ama çok zor. Lütfen, bi durumunuza dış gözle bakın. Sizce siz şu anda yüzde yüz güvende misiniz?

Ek not:

Evin hanımının, çocuğunun banyo yaparken görüntülerini çekip para için şantaj yapan yabancı bakıcılar gerçeği var bu ülkede. Bir de anahtarı alıp gitti diyorsunuz. Kilidi mutlaka değiştirin.

Neden yeri yurdu ikameti adresi belli olan bir Türk çalışan yerine, bir uçağa, gemiye, arabaya, kamyona atlayıp anında sınır veya kimlik değiştirebilecek yabancı birini çalıştırıyorsunuz, özel bir nedeni var mı? Daha mı iyi çocuk bakıyor, daha mı iyi silip süpürüyor, daha mı güvende hissettiriyor? Daha mı ucuza geliyor? Daha mı iyi kölelik yapıyor?

Neresinden tutarsam tutayım elimde kalıyor. Yapmayın lütfen ya!

İtalya'daki bir pavyonda çalışan kız, sizin bakıcının story'lerinden sizin oraları görüyor, beğeniyor, gelmek istiyor, he?

O story'leri başka kimler kimler görüyor merak etmiyor musunuz? O story'lerde sizin çocuğunuzu da çekip yayınlamadığını nereden bileceksiniz? O İtalyan pavyonunda çalışan kızın müşterilerinden biri de o story'leri tesadüfen izlese, bir de üstüne pedofili olsa, üstüne sizin bakıcıyla iletişime geçip para/telefon/bilezik karşılığında çocuğunuzun banyo yaparken, denizde yüzerken, üstünü değiştirirken çekilen videosunun kendisine gönderilmesini teklif etse? Daha da fenası sizin adresinizi bulup uçağa atlayıp gelse, sizin evinizi bulsa?

Hanımefendi ne Fas'ı ne İtalya'sı ne kulübü ne pavyonu ne erkeklerle konuşması ne otele gitmemesi ne mayosu ne bikinisi? Nezaketimi korumaya çalışıyorum ama çok zor. Lütfen, bi durumunuza dış gözle bakın. Sizce siz şu anda yüzde yüz güvende misiniz?
Endişelerinizde son derece haklısınız. Çok da güzel kimsenin farketmediği bir noktaya değindiniz teşekkür ederim.
Kız çok yeni olduğu için oğlumun tüm öz bakımı bende. Banyosu, tuvaleti, yemek yemesi, üstünü değiştirmesi… benim yanımda benim gözetimimdeler geri kalan sürede (çocuk alışamadığı için) kız çoğunlukla temizlik yapıyor. Mahremiyet konusunda titizim oğlumu sosyal medyada paylaşmıyorum hatta her ortama da sokmuyorum. Tekrar teşekkür ederim bunu düşündüğünüz için ama içim rahat çünkü dediğim gibi gölge gibi peşlerindeyim.

Ek not:

Evin hanımının, çocuğunun banyo yaparken görüntülerini çekip para için şantaj yapan yabancı bakıcılar gerçeği var bu ülkede. Bir de anahtarı alıp gitti diyorsunuz. Kilidi mutlaka değiştirin.

Neden yeri yurdu ikameti adresi belli olan bir Türk çalışan yerine, bir uçağa, gemiye, arabaya, kamyona atlayıp anında sınır veya kimlik değiştirebilecek yabancı birini çalıştırıyorsunuz, özel bir nedeni var mı? Daha mı iyi çocuk bakıyor, daha mı iyi silip süpürüyor, daha mı güvende hissettiriyor? Daha mı ucuza geliyor? Daha mı iyi kölelik yapıyor?

Neresinden tutarsam tutayım elimde kalıyor. Yapmayın lütfen ya!
Bana bulur musunuz lütfen 3 günde bir kocam hasta, çocuğum kaza yaptı, kızım bayıldı bahaneleriyle işi aksatmayacak bir türk bakıcı? Ben bulamadım çünkü.

Türkiye’nin en iyi okullarından birini dereceyle bitirip oldukça parlak bir iş hayatım oldu. Kaldı ki yönetici pozisyonundaydım ancak bunu ben nasıl akıl edemedim? Ne egosundan bahsediyorsunuz emin olun ego tatmini yapmak istesem üstüne para verdiğim birine yapmam bedava yapabilirim. Üslubunuzun karşılığında bu üslupla cevap alıyorsunuz onu da söyleyeyim.

Arkasını önünü bilmeden boş beleş atamazsınız kusura bakmayın izin vermem. Sizi köyde hizmet kavgası konularına alalım hadi şurdan.

Bana bulur musunuz lütfen 3 günde bir kocam hasta, çocuğum kaza yaptı, kızım bayıldı bahaneleriyle işi aksatmayacak bir türk bakıcı? Ben bulamadım çünkü.

Türkiye’nin en iyi okullarından birini dereceyle bitirip oldukça parlak bir iş hayatım oldu. Kaldı ki yönetici pozisyonundaydım ancak bunu ben nasıl akıl edemedim? Ne egosundan bahsediyorsunuz emin olun ego tatmini yapmak istesem üstüne para verdiğim birine yapmam bedava yapabilirim. Üslubunuzun karşılığında bu üslupla cevap alıyorsunuz onu da söyleyeyim.

Arkasını önünü bilmeden boş beleş atamazsınız kusura bakmayın izin vermem. Sizi köyde hizmet kavgası konularına alalım hadi şurdan.
Ha bu iki mesajı aynı kişi yazmış şimdi farkettim. Nicklere takılmamışım. O nasıl dönüş yahu? Valla sıkıldım kızı gönderdim zaten sorduğuma soracağıma pişman da oldum salın beni lütfen saçmalıklara susamıyorum çünkü.

Bence gönderin gitsin... Güvenilir bir şirketten temizlik için yardımcı desteği alıp kolileri, toplanmayı yaptırabilirsiniz. Hakikaten bakıcınızın istekleri ve yaptıkları inanılmaz saçma.

Eve yatılı bakıcı diye giren kişi eğer çocukla henüz bağ kuramadıysa evin işine yardım eder. Bu yazılı olmayan bir kuraldır. Onu yapmıyor bunu yapmıyor, millet de kaç para veriyorsun onu soruşturuyor. Evi üstüne tapuladım de de rahat etsinler

Vallahi ben de bunu anlamıyorum. Benim çocuğum 21 aylık her gün evi 3 kez süpürüyorum 3 kez siliyorum yine de yetisemiyorum. Elinde bişey yer dökülür su döker üzerine basar kayar havuzdan çıkınca salonda yüzme bezinden çiş kaçırır yemek yerken döker bişey kırar ya da en basit kısmı boyalara ilgili bi yerleri boyar. Sonra bu mimik bilmeden o kırıntıları yiyor üzerinde geziyor. Ben bakıcının sabah gelir gelmez çocugun gezdiği her yeri önce süpürüp sonra silmesinin işinin gereği oldugunu düşünüyorum. Çocuk için yaşam alanını temiz tutmak bakıcının görevi. Yemek yapabilmek de aynı şekilde. 2 yıldır annesi olarak hep bu düzende temizlikte baktım çocuguma. Kendisiyle işe başlamadan aktardım işe başladığımda sabah 7 akşam 7 evde olacağım için çocuğuma uygun temiz yaşam alanı yemek ve bu yemeklerin bulaşıkları senın sorumlulugunda diye. Cam silme görevi yok. Sizin bakıcı görev tanımınız nasıl ? Gerçekten öğrenmek için soruyorum
21 aylık bebeğin yemeğinden ne olacak ki, sabah kahvaltı yer, belki minicik krep/yumurta ,ara öğünler meyve sebze yoğurt, öğlen iki kaşıklık çorba, akşam da basit buharla haşlanan yumruk kadar yemek.
Siz yemek derken cidden 21 aylik bebeğin yemeğini mi kasdettiniz? Yoksa kocanız ve sizin de yemeğinizi mi?
Ayrıca temizlik derken çocuk sadece salonda mutfakta geziyorsa bu iki oda mi var, yoksa çocuğun asla girmediği ebeveyn odası, banyo vs de mi var?
Çünkü salon ve mutfagi basitçe süpürmek basit bir şey ama evi temizlemek iş yani.
Bence siz bakıcı ile hizmetçi arasındaki farkı çok bilmiyorsunuz. Bir de "çocuk onunla ilgilenmedi" demissiniz. Eve gelen temizlikci ablayla ne kadar ilgileniyorsa onla da o kadar ilgilenmistir bence, bakıcılık yapamamistir ki kız.
Ve son olarak evi üç kere silip süpürüp bebeğe iyilik yapmıyorsunuz. Ablam da sizin gibi, bebek emekleyecek diye yere örtü seren biriydi. Çocuğu mikroba alışmadi, yıllardır kreşe gidiyor, üç gün saglikliysa dört gün hasta.

Gönderdim çok şükür. Seviyeli yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim sevgiler
Neden tepki aldığınızı da anlamış değilim, rica ederim :)
Bulunduğunuz yerde oyun ablası gibi bir seçenek varsa, çocuğunuz gündüz 1-2 saat sizin gözetiminizde oyun oynayıp kaliteli zaman geçirebilir aslında. Siz de biraz dinlenmiş olursunuz.

Eve bakıcı diye giren kişi eğer çocukla henüz bağ kuramadıysa evin işine yardım eder. Bu yazılı olmayan bir kuraldır. Onu yapmıyor bunu yapmıyor, millet de kaç para veriyorsun onu soruşturuyor. Evi üstüne tapuladım de de rahat etsinler
Gerçekten üzülerek belirtmek istiyorum ben zaten konunun girişinde saçma sapan dedim. Durumun absürtlüğünün son derece farkındayım. Kızın gitmesi gerek onu da biliyorum ama saçma sapan genç kız, babasızmış, ay annesine yardım ediyormuş yazık günah diye kendi kendimi yedim durdum. Dün gece ay akıl akıldan üstündür sor bakalım ne kaybedersin dedim yazdım da kayıp değil sinir kat sayısı kazancı oldu.

Bir konuyla ilgili bilgin yoksa fikir belirtmezsin okur geçersin nitekim ben de öyle yapıyorum bir çok konuda. Ama ipe sapa gelmez yorumlara da orda bi dur diyorum insanım.

Back
X