• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal mi?

Melontan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
36
23
1
35
Merhaba arkadaslar. Canimizi sıkan bir durum oldu. Oncelikle belirtmek istiyorum. Henuz anne degilim ve derdim kimsenin anneligini sorgulamak degil. Size danismak istiyorum. Cunku esim yegeninden dolayi epey canini sıkıyor.

Gorumcemin alti yasinda bir erkek evladi var. Cocuk bizde kalmak istedi ama nasil israr ediyor gormelisiniz. Ertesi gun is vardi ama alamadik. Dedik ki haftasonu alalim seni. Annesi gondermeye pek niyetli degildi ama cocuk israr edince tamam demisti. Haftasonu aradik annesini. Esim aradi daha dogrusu. Yegenimi almaya gelelim istiyor mu halen dedi. Gorumcem gondermek istemedi ama. Ben oglumdan ayri kalamam dedi. Daha once arkadasinda kalmisligi var cocugun bu arada.

Ayrica o gun esimin kuzenleri gelecekmis gorumceme. Esim biz de gelelim mi dedi. Siz bilirsiniz dedi gorumcem soguk soguk. Telefon kapatildi. Biz cok kirildik. Sonrasinda da gelecek misiniz niye gelmediniz diye soran eden olmadi.

Ertesi gun gorumcem esimi arayip yine bir isi dustugu icin birsey sordu.

Esim cok kirildi. Sadece isi dusunce ariyor. Umursamiyor bile dedi.

Sizce normal mi bunlar arkadaslar.

Aramizda mesafe 10 dk. Cocuk gelmeyi cok istedi. Istersen uyumadan birakiriz dedik. Annesi kabul etmedi.

7/24 kendisi bakmiyor ayrica. Annanesi bakiyor cocuga.

Ayrica esim yegeninin cok hircinlastigini soyluyor. Kesinlikle elestirmek adina soylemiyorum. Henuz anne degilim gelecek ne gosterir bilemem. Ama cocugun elinde telefon hep. Telefon olmazsa tv. Ikisi de yoksa saga sola saldiriyor. Cocukla oturup konusmuyorlar oynamiyorlar. Annesi surekli yeni fotograf story paylasiyor ama cocuk hep tek basina. Esim cok dert etti yegeni oldugu icin. Kac kere esime de zarar verdi. Gecenlerde de ben kafama tekme yedim. Cocugun hicbir sucu yok. Gel kitap okuyum sana dedigimizde bir saat kalkmiyor yanimizdan.

Esim uzak duracagim artik. Hep saldirip zarar veriyor. Annesi de istemiyor dedi. Ama uzuluyor farkindayim. Ben de senin yegenin o. Ne kadar iyi ornek olursan ne katarsan kardır dedim ama sizce yanlis mi yaptim. Yavrum o kadar da zeki bir cocuk ki gormeniz gerek.

Bence bu kadar ısrarcı olmamalısınız. Annesi sizde kalmasını istemiyor belli ki. Bu konuya alıngan yaklaşmayın, çocuğunun yaramazlığından kaynaklı olabilir. Çocuğunun sizin bilemeyeceğiniz bir probleminden kaynaklı olabilir. Anne kalmasını istemiyorsa kalmasın..
Televizyon ve tablet çağımızın vebası zaten. Gün içinde çocuğu alıp parklara götürerek, eğlendirerek ona destek olabilirsiniz. Çocuğun agresif hareketleri içinde aileyi bir pedagoga yönlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Bence bu kadar ısrarcı olmamalısınız. Annesi sizde kalmasını istemiyor belli ki. Bu konuya alıngan yaklaşmayın, çocuğunun yaramazlığından kaynaklı olabilir. Çocuğunun sizin bilemeyeceğiniz bir probleminden kaynaklı olabilir. Anne kalmasını istemiyorsa kalmasın..
Televizyon ve tablet çağımızın vebası zaten. Gün içinde çocuğu alıp parklara götürerek, eğlendirerek ona destek olabilirsiniz. Çocuğun agresif hareketleri içinde aileyi bir pedagoga yönlendirmeyi deneyebilirsiniz.
Cocuk arkadasinda bile kaldi. Gorumcemin arkadasinda. Mesela cok sahsi. Esimle yada benimle alakali bu net. Cocukla degil de. Esim cok kirildi. Bu ara bir iki saatlik gormeye gidiyor esim. Annanesinde goruyor. Ben gitmedim o gunden sonra. Firsatim olmadi. Ailesine gore hersey normalmis. Esim komusmus bir iki kere kendi annesiyle. Cocuk yalniz kaliyor ya o yuzden boyle demis. Ilgilenilmiyor cocukla.

Esim surekli bama soruyor. Normal mi bu kadar simarik hircin olmasi diye. Bu aralar onu da beni de cocuk yetistirebilme derdi sardigi icin takildik belki de bu kadar.

Cocuk arkadasinda bile kaldi. Gorumcemin arkadasinda. Mesela cok sahsi. Esimle yada benimle alakali bu net. Cocukla degil de. Esim cok kirildi. Bu ara bir iki saatlik gormeye gidiyor esim. Annanesinde goruyor. Ben gitmedim o gunden sonra. Firsatim olmadi. Ailesine gore hersey normalmis. Esim komusmus bir iki kere kendi annesiyle. Cocuk yalniz kaliyor ya o yuzden boyle demis. Ilgilenilmiyor cocukla.

Esim surekli bama soruyor. Normal mi bu kadar simarik hircin olmasi diye. Bu aralar onu da beni de cocuk yetistirebilme derdi sardigi icin takildik belki de bu kadar.
Anlıyorum. Öyleyse kafanızda kurmaktansa anneyle açık açık konuşun. Sizde kalmasını istememe nedenini sorun, bir yanlışımız mı oldu, bir yanlışımımızı mı gördün deyin. Mutlaka bir nedeni vardır. Çoğu problem iletişimsizlikten kaynaklanmıyor mu nede olsa... Pedagojik olarak çocuğun davranışlarını her kim olursa olsun eleştirmemelidir. Ancak dediğim yönlendirmeleri yaparak faydalı olabilirsiniz. Kalın sağlıcakla...

DEmek ki annesi cocugun sizde kalmasini istemiyor. Cocugun kimde kalacagina sadece anne-baba karar verebilir. İsrar etmeye gerek yok,teklif etmissiniz hayir denmis ustelemeyin.

Kuzen konusunda da,gorumceye kuzenler geldiyse sizi de cagirmak zorunda degiller,siz kuzenlerle cok gorusmek istiyorsaniz onlari kendi evinize davet etmeliydiniz.

sizlik bi durum yok. boşuna dert arıyorsunuz. çocuk onların istemezlerse yollamazlar, kırılmaya hakkınız yok. ayrıca çocuk sorunluymuş yok yere inat edip ısrar etmiş olabilir, çocuk yani sonuçta.

kuzenler konusunda da siz de ayrı çağırın, onların toplanmalarına katılmayın.

özetler hekesin çocuğu ve herkesin planı kendine.

Sizi ilgilendirmiyor cocugun gelişimi vs konuları. Bisey katalim filan diye ugrasmaniza gerek yok. Yegeni de olsa anne babasi var. Istemiyorlarsa istemiyorlar uzak durun.

Merhaba arkadaslar. Canimizi sıkan bir durum oldu. Oncelikle belirtmek istiyorum. Henuz anne degilim ve derdim kimsenin anneligini sorgulamak degil. Size danismak istiyorum. Cunku esim yegeninden dolayi epey canini sıkıyor.

Gorumcemin alti yasinda bir erkek evladi var. Cocuk bizde kalmak istedi ama nasil israr ediyor gormelisiniz. Ertesi gun is vardi ama alamadik. Dedik ki haftasonu alalim seni. Annesi gondermeye pek niyetli degildi ama cocuk israr edince tamam demisti. Haftasonu aradik annesini. Esim aradi daha dogrusu. Yegenimi almaya gelelim istiyor mu halen dedi. Gorumcem gondermek istemedi ama. Ben oglumdan ayri kalamam dedi. Daha once arkadasinda kalmisligi var cocugun bu arada.

Ayrica o gun esimin kuzenleri gelecekmis gorumceme. Esim biz de gelelim mi dedi. Siz bilirsiniz dedi gorumcem soguk soguk. Telefon kapatildi. Biz cok kirildik. Sonrasinda da gelecek misiniz niye gelmediniz diye soran eden olmadi.

Ertesi gun gorumcem esimi arayip yine bir isi dustugu icin birsey sordu.

Esim cok kirildi. Sadece isi dusunce ariyor. Umursamiyor bile dedi.

Sizce normal mi bunlar arkadaslar.

Aramizda mesafe 10 dk. Cocuk gelmeyi cok istedi. Istersen uyumadan birakiriz dedik. Annesi kabul etmedi.

7/24 kendisi bakmiyor ayrica. Annanesi bakiyor cocuga.

Ayrica esim yegeninin cok hircinlastigini soyluyor. Kesinlikle elestirmek adina soylemiyorum. Henuz anne degilim gelecek ne gosterir bilemem. Ama cocugun elinde telefon hep. Telefon olmazsa tv. Ikisi de yoksa saga sola saldiriyor. Cocukla oturup konusmuyorlar oynamiyorlar. Annesi surekli yeni fotograf story paylasiyor ama cocuk hep tek basina. Esim cok dert etti yegeni oldugu icin. Kac kere esime de zarar verdi. Gecenlerde de ben kafama tekme yedim. Cocugun hicbir sucu yok. Gel kitap okuyum sana dedigimizde bir saat kalkmiyor yanimizdan.

Esim uzak duracagim artik. Hep saldirip zarar veriyor. Annesi de istemiyor dedi. Ama uzuluyor farkindayim. Ben de senin yegenin o. Ne kadar iyi ornek olursan ne katarsan kardır dedim ama sizce yanlis mi yaptim. Yavrum o kadar da zeki bir cocuk ki gormeniz gerek.
Ben de çocuğumu kimseye göndermem bence davranışı gayet normal siz neden bu kadar ısrar ediyorsunuz

Ben de çocuğumu kimseye göndermem bence davranışı gayet normal siz neden bu kadar ısrar ediyorsunuz
Biz israr etmedik. Cocuk cok cok israr etti. Ise gidecegemiz icin alamadik. Icimize batti. Soz verdik diye alalim diye annesini aradik. Konusmustuk hafta sonu aliriz diye. Biz degiliz israr eden. Sorduk sadece.

Çocuğu arkadaşına gönderirken muhtemelen onların çocuğu vardır

Ben de çocuğumu çocuk deneyimi olmayan birine göndermek istemem

Oğlumun Halası var yaşça da bizden büyük ama çocuğu yok bu nedenle kestiremiyor çocuk Nasıl davranır vs

Mesela oğlum Oraya gidince gelmek istemiyor ama bana güven vermiyor yalnız onunla bir yere göndermek

Yürüyüşe diye çıkıp 3 saat sonra gelmişti 7 yaşındaki çocukla

Bakış açıları farklıdır bu nedenle kişisel algılamayın boş verin

Madem çocuk kitap vs seviyor alın hediye edin

Herkesin anneliği farklıdır boşuna dert etmeyin.
Demek ki istememiş anne başkasında kalmasını bende olsam bende göndermezdim. Bunlar dert edilecek Şeyler değil.

Yanlış anlamayın ama bu zamanda hiçbir çocuk anne-babası yanında yokken gece başka yerde kalmamalı.
Siz melek bile olsanız böyle bir sorumluluğu da almamalısınız.
Bence ısrar etmeyin.

Ayrıca kuzenlerin geleceği gün sizi davet etmek istememiş olabilirler. Belki onların samimiyet dereceleri farklıdır ve ayrı vakit geçirmek istiyordur.
Belki sizin bilmediğiniz nedenlerden size de gelin dememiştir misal evi küçüktür pratik değildir vs.

Kimsenin anneliğini eleştirmiyorum demişsiniz bu eleştirmeyen halinizse çok fena. psikolojik ya da fiziksel istismar yoksa herkesin çocuk yetiştirmesi kendine dayısı da olsa halası da olsa kimseye söz düşmez. Bence kesin görümcenize de bu kibirli ve eleştirel elektriğinizi hissettirdiniz kadın bu yüzden sizden biraz uzak durmaya çalışıyordur

Sizlik bir durum yok. Ustelemeyin .
Ayrıca bırakalım artık şu başkalarının cocugunu eleştirmeyi yok elinde telefon yok şu yok bu . Herkes ne çok biliyor ya .

Back
X