Normal doğummu sezeryan mı

• Konu Sahibi Konu Sahibi YELDA83
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben 2.5 ay önce epidural sezeryanla doğum yaptım.benim başta sezeryan olacağı belliydi , çünkü plesenta bebeğin önündeymiş, normal doğum riskliydi.hamileliğimin başından beri Allaha benim için hangisi hayırlıysa doğum öyle olsun diyordum.ben ve bebeğim için.doğum her ikimiz içinde önemli doğumdan sonra bebek anneye muhtaç çünkü.8. ayda sezeryan olacağım kesinleşmişti. Gönlümde elbetteki normal doğum vardı, hem benim için hemde bebeğim için.daha sonraları epidural normal doğumu keşfettim.eğer dururum müsait olsaydı onu tercih ederdi.ben bu kadar imkanlar varken doğum sancılarını hissetmek istemezdim.belki kolay olurdu doğum ama, imkan varken sancıları hissetmeden normal doğum yapmak isterdim.çünkü insan doğum yaptıktan epey bir sona bile doğum eylemini aklından silemiyor.şöyle olmuştu böyle olmuştu diye hatırlıyor.Güzel bir anı olarak kalmasını isterim..çok sancım olmuştu.Eski zamnada normal doğum yapan kadınların epidural diye bir seçenekleri yoktu.neden şimdi böyle bir seçenek varken değerlendirmeyelim?
Epidural sezeryanda bilininiz yerinde olduğu için doğumu bir şekilde katılabiliyorsunuz ve en güzeli bebeğinizin sesini duyup , yüzünü hemen görüyorsunuz.yatağıma geldiğimde ağrı pompası takıldı ve o kadarda sancılı bir gece yaşamadım.sadece o gaz sancıları sıkıntılıydı.birde ilk ayağa kalkış.belki ikinci doğumda herşey daha kolay olur.(tecrübe )Birde öyle sezeryan yapanların hemen sütü glemiyormuş diye benide çok korkuttular , ama ben böyle birşey yaşamadım.bebeğimi ilk 1 saat dolmadan emzirmeye başlamıştım bile.Burada önemli olan bence bebeği hemen emzirmeye başlamak.süt üretimi bebek emmeye başladıkça gelir veya çoğalır. Herkese hayırlı doğumalr diliyorum.Hayırlısı nasılsa öyle olsun.

ben de normal dogum yapicam insallah..
ilk bebegim oldugu icin korkuyorum haliye.
epidurali kullanmak istiyorum ama cevremdeki bazi kisilerin soyledikleri beni korkutuyor...bel agrisi kalir,bas agrisi olur ya d afelc olursun gibi sozler beni iyice dusunduruyor,,,nasi olucak hala bilmiyorum bu bebek bir sekild edogacak oyle de boyle de dogacak...Allah beni ve tum hamisleri bir nefeste kurtarsin insallah.

amin canım, bi avazda kurtul inş. epidural için güvendiğin bi anestesi uzmanı olması lazım. güvendiğin uzmanı buldun farz edelim, bildiğim kadarı ile belli bi açılma olduktan sonra epiral takılıyormuş. zaten az ya da çok sancı duyuyorsun. bide anestezi almadan yapılan doğum daha çabuk oluyor. ıkınma hissi duyuyorsun, duyduklarıma göre anestezide hissetmiyorsun. normal doğum yaptığım için tam olarak ne hissedilmediğini bilmiyorum ama o bebeğine kavuşma anını, sıcaklıkla birlikte yaşadığın rahatlamayı sanırım hayatında yaşadığın hiç bir tecrubeye değişmezsin. be başarını hayat boyu unutmazsın. nasılsa kısıtlı zaman. sen vakti geldiğinde nefes al bebeğine oksijen gitsin ve kuvvetlice ıkın, çabucak gelsin!! sağlıkla..:ecrin_bebek:

mrb arkadaşlar ben şuan ikinci bebişime hamileyim.birincisi normal doğumdu ama benmki biraz anormaldi bunu ebeye-hastaneye-yada cahilliğime verebilirim. çünkü ikinciyide gene normal istiyorum. ama merak ettiğim bişey var bilen varsa ltfn yardımcı olabilirmi?ikinci doğumdada kesi atılıyomu?

normal doğum düşünen arkadaşlar
amelie arkadaşıma katılıyorum, doğru nefes alıp vermek gerçekten de çoook önemli ve kegel egzersizleri.. şu tuvaletinizi tutar gibi yapıp rahim kaslarını çalıştırma egzersizi.. bunları mutlaka yapın, nasıl doğru yapıldığını araştırın ve hatta eğer imkanınız varsa özel hastanelerin gebelik kurslarına gidin. ben doğru nefes alma tekniğinin çok faydasını gördüm. 4.ıkınmamda bebeğim kucağımdaydı. kegel egzersizlerini de yaptım sıkça fakat kordon dolanıklığı nedeniyle kesili olmak zorunda oldu doğumum..

kikoleyim arkadaşım bildiğim kadarı ile ilk doğumda atılan kesi ikinci doğumda aynı yerden dikişler atıyormuş.. yani kesmeye gerek kalmadan eski kesik açılıyormuş.. tabii tecrübeli olanlardan gelecek cevaplar daha önemli. benimki kulaktan dolma bilgiler sonuçta..

bende 3 sezeryan ameliyatı geçirdim
allahıma binlerce şükür hiç sorun yaşamadım
bence de bünye meselesi

keske dogum agrisi dikis sızısı sezeryan masrafları diye bisi olmasa. soyle firtadanak kolaycana cikarabilsek bebeklerimizi.

herseyin bir zorlugu olmazsa tadı da olmuyor mu ne?
anlatilan duyulan okadar cook kötü hikaye varki bunları en basta dinlemiş olsam asla cocuk sahibi olmak istemezdim acıkcası.
normal dogumda karnına çökeen hemşireler, kan revan icinde kalıp baygınlık geciren gebeler........
sezeryan olup aylarca yorgan döşek yatanlar, basuru artıp bide ustune basur ameliyatı olanlar.tam ameliyat sirasinda uyananlar.cıglık cıglıgaa bagırırken öldügümü sandım meger bayılmısım diyenler.
her hapsırıkta dikişlerinden kan gelenlermi Allaaahhhh bisuruuu neleerr duyduum ve hala duyuyorum. icim kalktıı resmeen.baktım kötü anlatılıyo hemen baska seyler dusunmeye calısıyorum.yoksa rüyalarıma giriyor napayım
bünye neye musaitse o yolu secmeli insan.
gercekten kaldıramayacaksan ne diye zorlayasin kendini.ben normal doguma asla dayanamam. agri esigim cook dusuk.kan gormeye dayanamiyorum.anında tansiyonum düşüyor.oyuzden sezeryan dusunuyorum.
Allahtan hayırlısını istiyorum.isalah bebegim saglıklaaa dunyaya gelirr diye dua ediyorum.işalaah bende kolaycana dogum yaparımda sıkıntım cok olmaz.

ben mecburen sezeryan oldum normal doğumu yaşamak isterdim ama sonrasında yaşadıklarım ve çevremdeki normal doğumları görünce iyiki sezeryan olmuş diyorum ben aynı gece ayağa kalktım hiç bir ağrım sancım zorlanmam olmadı lazer dikiş atıldı bana şuan bebeğim 21 aylık ve dikişlerim hiç belli değil ben çorap ve terlik giyemeyi sevmem hep soğuk su içerim ama ne bir ağrı ne sancı ne de hassasiyet oldu. ben ayılırken dikiş atmış doktorum bana ameliyathaneden çıkşımı hayal meyal hatırlıyorum odama gider gitmez bebeğimi emzirdim hemen sütüm geldi yani üstelik hiç sancı çekmemiş olmama rağmen bünye neye müsaitse en güzel doğum anne için de bebek için de o bence ama doktorların tavsiyelerine uymak da gerekiyor. herşeyi korkularımızı düşüncelerimizi duygularımızı doktorumuzla paylaşırsak o bize en iyi yöntemi ayrıntılarını sunarak önerecektir Allah herkese kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin

bende 3 normal doğum yapan biri olarak her zaman normal doğumu önerenlerdenim . eğer annenin ve bebeğinin sağlığı risk altında değilse . sezeryan bi doğum şekli değildir ameliyattır . normal doğumun adı üstünde . normal:) daha yada bebeğin sağlığı tehönceleri sezeryan sadece anne like altındayken yapılırıken şimdi günümüzde keyfi yapılmaya başlandı anne adaylarının sancı çekme korkusu doktorlarında bıçak parası alma hevesi yüzünden:) ben ankaralıyım hacettepede doğum yaptım eşim oranın personeliydi ufak tefek avantajlarım oldu tabi hem doktorumun hem eşimin sayesinde :) doğumdan 1 saat öncesine kadar telefonla eşimle kızkrdeşimle mesajlaşıp araşıp durdum . sancı odama kızlarım geldi görüştük doğumdan bikaç saat önce ..şarjım bitti telefonumu şarj etti doktorum:) doktorun rahat tavırları beni daha da rahatlattı . bu arada 36. haftaya kadar da bebeğim tersti kafası kanalda değildi seeryan olabilirsin dediklerinde çok dua ettim normal olsun diye çünkü normal istedim bundan öncekilerde öyleydi ve ben astım hastasıyım (başlangıç falan da değil 10 senedir ilaç kullanıyorum) sizi sancılar için korkutmalarına asla izin vermeyin. çünkü korku sancının şiddetini arttırır. ben hiç bi doğumumda bana kimsenin kötü deneyimlerini anlatmalarına izin vermedim anlatmaya başlayanıda susturdum .doğumdan sonra ben sana anlatırım diye geçiştirdim konuyu:) ve inanın doğru düzgün sancı bile çekmedim son ikisi suni sancı olduğu halde .. kimseye sezeryan yada normal doğum yap diyemem . herkes kendini daha iyi tanır . herkese sağlıklı doğumlar dilerim . bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alın

canım benim 3aylık bebeğim var sezeryan oldum ve çok memnunum sezeryanda tek kötü olan ilk ayağa kalkmak ondan sonrası kolay bide diyolarki kilo veremiyo sezeryanlılar ben 75le doğuma girdim şimdi 3y sonra 63üm kolayda veriliyo bide dikiş yerindeki hafif bi uyuşukluk kalıyoo oda 2sende geçiyomuş acıo ağrı kalmıyo valla...sen bilirsin...

öncelikle normal doğum yapmış ve yapabilirim diyen herkesi cesaretinden dolayı kutluyorum....ben ne yaptıysam kendimi normal doğuma hazırlayamadım.inanın canımın yanıcağından falan korkum yok ama nedir beni bukadar korkutan bilmiyorum..sezeryan yapıcam..çünkü normal doğum dendiğinde bile direk tırnak yemeye başlıyorum.yada dalıp gidiyorum..benimki tamamen psikolojik bir soruna dönüştü.umarım pişmam olmam...

aklı olan sezeryan yapmasın hele hele bazı şarlatan doktorlara sakın kanmasınlar ben sezeryanla doğum yaptım ve çoook pişmanım kendim istedim şarlatan doktorumda ne saatlerce sancı cekeceksin diyip kandırdı beni zaten korkuyodum sezeryanla doğum yaptım gaz sancısı 2 gün cektim hemen kalkıp yürümek gibi bi lüksün yok tabi normal doğumdaki gibi sontasıydı kum torbasıydı derken çeşitli işkenceler hepsi gelip geçiyo ammaaaa kasık bölgendeki ameliyat izin kalıyo tabii benden sonra normal doğum yapan arkadaşlarım oldu onlara imrendim resmen sakın kıslar mecbur kalmadıkca sezeryanla doğum yapmayın

kızlarr normal doğumdam korkmayın eğer sıkıntı yoksa normal doğum doğanın en muhteşem olayı.emin olun içimizde normal doğum yapabilecek muhteşem bir güç ve mekanizma var.doğa bunu bize vermiş gelin doya doya ağrısıyla sancısıyla dünyamızın en güzel varlıklarını en sağlıklı şekilde doğuralım normal doğum bambaşka bişey bunu yaşayın bu bağı bebeğinizle kurun onun için fedakarlık yapınki kıymetini çok bilin.normal doğumu yaşamayan bunun güzelliğini bilemez kendinizide bebeğinizide bu muhteşem varoluşa tanık edin mahrum kalmayın lütfen...

şunuda ekleyim bana doktorum doğum okadar dayanılmaz birşey olsaydı hiç bir anne bir daha doğurmaz bu anı bir daha yaşamak istemezlerdi demişti yaşayınca anladım nekadar haklı olduğunu.

Son düzenleme:
arkadaşlar yavrunuzun doğal yolla dünyaya gelmesini istiyorsanız ki bazı arkadaşlar normal doğum için bebeği strese sokmak istemem demş ne stresi arkadaşım adı üstünde normalsengözlerimebaksanab kızlar lafın özü dr unuza danışın siizn iiçn hayırlısı ne ise onu söyler hee hiç cesaretim yok normal doğuramam derseniz sezeryan olun -tatlicadiarzu-yai, 1 1 daha 2 birde psikoloji yönünden bakmak lazım korkuyordur acıya katlanamayacaktır yapmaz aklınıza hangisi yatıyor ve sağlığınız elveriyosa o ama bence normal :enbuyukkk:

Son düzenleyen: Moderatör:
normal doğumdan korkan arkadaşlar!!!
ben çok kötü bir normal doğum geçirdim hikayemi de anlattım zaten
ama doğumdan çıkar çıkmaz yinede normal doğumu savundum
sezeryan da kolay bişi önce çekeceğine sonra çekiyorsun
normalde de önce çekiyorsun doğum bittikten sonra yeniden doğmuş gibi hissediyorsun
ve doğum bir kadın için okadar zor bir sınav ki
insana çok çok olgunluk kattığı gibi hayata bakış açınızda değişiyor
canınız yanmıyor elbette diyemem
ama inanınki doğum anı, dikiş, yırtık, bebeğin gelmesi
tahmin ettiğim kadar bile değil hiç zor olmadı
önemli olan sancıya katlanabilmekti...
ama arkadaşlar sevaba giriyoruz, dünyaya bir bebek getiriyoruz
9 ay bedenimizde besleniyor
onu biz taşıyoruz
biz çok kıymetliyiz,Allah erkeklere değilde bize verdi bu özelliği
ve cennet annelerin ayakları altındadır bunu da unutmayalım
korkmayalım bunları düşünelim
hem normal doğumla dünyaya gelen bebek hayata karşı tüm zorluklara hazırlıklı olarak doğuyor
bu bir gerçek!!!
çünkü bebekte en az anne kadar zorlanıyor
lütfen korkmayalım arkadaşlar
öyle yada böyle geçiyor
normal doğumun önemini anlatmama gerek yok herhalde
hem bizim doktorlarımız var ya ninelerimizin çektikleri???
7-8 cm e kadar çekiyosun bi makas atıp kurtarıyolar
bidaha düşünün!!!

benim gibi düşünenlerin oladuğuna çok sevindim...bir ara yalnız kaldığımı düşünmüştüm..sanki sadece ben normal istiyormuşum ve bu anormalmiş gibi oldu...hepinizi tebrik ederim arkadaşlar..bende kötü hiçbirşeye kulak asmıyorum..psikolojim rahat..inşallah sağlıklı bir şekilde atlarız kızımla...ve inşallah istediğim gibi olur..bir aksilik çıkmaz..dr un galeyanına gelmeyeyim..

iğneden dahi ödü patlayan
alerjim tuttuğu halde evde oturup ağlayan bir insanken yazdıklarınız anımı donduruyor..
ben bu işlerden çok korkuyorum ya..
bebişleride çok seviom ama bu gidişle yapamıcam herhalde

Arkadaşlar şeker yüklemesi yaptırdınızmı?yüksek çıkarsa ne oluyor?

cnm şeker yüklemesi yapılıyor ama genetik olarak şeker yoksa hiç korkma bnm annem şeker hastası ama bende bile çıkmadı gebeliğe bağlı oluşabiliyor daha sık takip gerektiriyo kilo alımını kontrol altnda tutmak gerekiyor korkulacak bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…