- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
-
- Konu Sahibi Samire tmv
çıktığı için acıyor derken ben hakikaten anlamadımHayir ciktigi icin canim aciyor
sizinki peki dar olduğundan mı ameliyat oldunuz yoksa vajinismusdan mınormal dogum yapanın ılıskısı daha kolay olur dıye dusunurum nıye canı acısınkı zaten genıs
kaslarınızı sıkarsanız kegel egzersızı ornegı
esınız zevk alır,
ben evlılıgımın 1.ayı vajına genısletme amelıyatı oldum yahu ılıskıye gıremedıgım ıcın
keske benımkıde normal olsada genıslese hala acıyo
tırsma hiç bi şey olmuyor. istisnalara değil genele bak. ben de normal yaptım ve dişlerimi hissetmedim bile. hamileyken bu konuları da çok okumaTırstım ya la
Bu arada doguracaklara tavsiyem yatarak degil kopek pozisyonunda dogurun. Belki sifir yirtigi buna da borclu olabilirim
dar oldugundansizinki peki dar olduğundan mı ameliyat oldunuz yoksa vajinismusdan mı
bende 24 saat sancı çektikten sonra kesikle doğurdum. arka arkaya 2. ve 3. bebekler geldi. ama vajina kaslarını çalıştırman lazım. sık sık kaslarını sıkıp bırak. bu gayet iyi bir yöntem hatta bunu ilişki sırasında yap eşinin de hoşuna gidecektir. sanırım 1,5 seneye kadar durum düzelir. çünkü ben 3. doğumumu 12013'de yaptım kendimi daha yenilerde iyi hissediyorum. ilk doğumlarda daha geç iyileşme olabilir. her vücut farklı. benimde ilk doğumda çok geç iyileşmiştim. yaşadığın şeyi bende yaşadım. seks zulüm oluyor. ama zamanla geçecek. plates yapabilirsin evde. vitaminde kullanabilirsin. kan testi yaptırıp eksik vitaminlerin varsa takip et ...Slm 10 ay once normal dogum yapmistim zor dogum suni sanci verip cocugum dogdu dikislerimde coktu benim sorum sanki vajinamda genisleme oldu iliski esnasinda cok zorlaniyorum sizdede oldumu darlatmak icin ameliyat mi gerekiyor
Ya güldüm bazı yorumlara kusura bakmayın da. Vajina genişliğinin çaresi var da karındaki kocaman sezeryan kesiğinin çaresi yok onu napıcaz? Estetik falan filan bu kadar düşünüyorsunuz da bunu nasıl düşünemiyorsunuz hayret. Sırf bunun için sezeryan olunur mu yahu?
al bendende okadar genişlediyse neden zor giriyor çıktıysa çıkmıştır ee daha ne can neden acır dimi ama çok güldümNey nereye cikti?
Hastane ev farketmiyor. Ebe bana catal actiginda denedim baktim ikinmak yatarak zor, farkli bi pozisyon denemek istiyorum dedim, tamam nasilistersen dedi.Yurtdışında hastane ortamında mı sağlanıyor istediğiniz şekilde doğum yapma hakkı , yoksa ebelik sistemi sayesinde doğumu kendi evinizde ebe yardımıyla mı gerçekleştiriyorsunuz ?
Bebeği bu pozisyonda doğurunca , bebeği tutmak için ebe arkada mı bekliyor ? Bebeğin eşi olarak adlandırılan kese aynı pozisyonda ıkınmaya devam edince mi düşüyor ?
Kusura bakmayın , tecrübenizden faydalanmak amaçlı çok sordum.
Hastane ev farketmiyor. Ebe bana catal actiginda denedim baktim ikinmak yatarak zor, farkli bi pozisyon denemek istiyorum dedim, tamam nasilistersen dedi.
Ebe kontrol etmeye devam etti bebegin basi cikinca zaten rahatlama geliyor biraz dhaa ikin vucudu ciksin dedi o arada eliyle tuttu bebegi bir de ben grbermisim o pozisyonda kaygan bebegi elime verdi.
Dedim alin sunu bi yatiyim kendime geliyim dusecek elimden
Yattim gogsume yatirdi bebegi sonra da plesentayi dogurdum :)
Normal dogumda istenen her turlu kolayligi sagliyorlar(suda dogum, gaz, epidural, cesitli agrikesiciler fln ) yani herseyi sen seciyorsun bir sey haric; sezeryan!
Psikologa gidip rapor alman lazim sezeryan icin.
:) doktor bana seninki dar demisti.suan sorun yasiyorum.iceri almada yani.ameliyattan sonra nasil oldu peki rahat oldu mudar oldugundan
okadar darmıskı genısletılırken catlamıs
4 dıkısım var
amelıyathaneye bakıre gırdım dogum yapmıs gıbı 4 dıkısle cıktım
cok zorlu surectı
aynı anda kızlık zarımıda cıkarttılar
her tuhaf sey benı bulur zaten :)
Biliyorum tam karında olmadığını. Yine de öyle ifade ettim. Benim orada bahsettiğim ayağa kalkıp kalkmama değil. Estetik görüntüden bahsediyorum. Vajina genişleyecek korkusuyla keyfi olarak sezeryan olup kesik iziyle durmayı kabullenmek bana tuhaf geliyor sadece. Bu kadar ayrıntılı düşünenlerin bunu da kabul etmemesi lazım o halde. Sonuçta 2-3 cmlik izden bahsetmiyoruz yine de.Chop bu arada senin yorumunla bir şeyi açıklayayım.. sezeryan kesiği öyle kocaman falan değil, aynı zamanda karında da değil :) yani karından çok ama çok daha aşağıda kalıyor..
ha bu kesik olayı da bünyeden bünyeye göre değişiyor.. ben sezeryan yaptım, kimse doğum yaptığıma inanmadı eve gelip maillerimi cevapladımama arkadaşımın normal doğumu çok sıkıntılı geçti, ya da tam tersi olanlar var.. özetle bünyeniz, acı eşiğiniz neye el veriyorsa öyle doğurun kızlar..
evet ben evlendıkden 1 ay sonra hıcbırsekılde ılıskıye gıremedıgım ıcın doktora gıttım esımle:) doktor bana seninki dar demisti.suan sorun yasiyorum.iceri almada yani.ameliyattan sonra nasil oldu peki rahat oldu mu