Normal dogumdan sonra vajinasi genisliyen varmi

bende 24 saat sancı çektikten sonra kesikle doğurdum. arka arkaya 2. ve 3. bebekler geldi. ama vajina kaslarını çalıştırman lazım. sık sık kaslarını sıkıp bırak. bu gayet iyi bir yöntem hatta bunu ilişki sırasında yap eşinin de hoşuna gidecektir. sanırım 1,5 seneye kadar durum düzelir. çünkü ben 3. doğumumu 12013'de yaptım kendimi daha yenilerde iyi hissediyorum. ilk doğumlarda daha geç iyileşme olabilir. her vücut farklı. benimde ilk doğumda çok geç iyileşmiştim. yaşadığın şeyi bende yaşadım. seks zulüm oluyor. ama zamanla geçecek. plates yapabilirsin evde. vitaminde kullanabilirsin. kan testi yaptırıp eksik vitaminlerin varsa takip et ...
Insallah benimkide duzelir

Ben evli değilim ama geçenlerde konusu açıldı komşumuz anlatmıştı.
Bir tane adam varmış karısı normal doğum yapmış.
Adam bebeği görünce annesine koşmuş ve demiş ki;
Ben boşanmak istiyorum.
Annesi nedenini sorunca bu çocuk ordan çıktı, çıktığı yer bu kadar genişledi o zaman demiş.
Kadında bana bi çay tabağına bal koy getir demiş.
Oğlan getirmiş.
Kadın yukardan aşağı doğru balı bölmüş parmağıyla.
Bak demiş parmağımla böldüğüm yer ayrılıyor ama geri birleşiyor.
Kadının organıda böyledir işte genişler ama yine eski haline gelir.
Aklıma geldi anlatıyım dedim :cool::KK48:

Ben evli değilim ama geçenlerde konusu açıldı komşumuz anlatmıştı.
Bir tane adam varmış karısı normal doğum yapmış.
Adam bebeği görünce annesine koşmuş ve demiş ki;
Ben boşanmak istiyorum.
Annesi nedenini sorunca bu çocuk ordan çıktı, çıktığı yer bu kadar genişledi o zaman demiş.
Kadında bana bi çay tabağına bal koy getir demiş.
Oğlan getirmiş.
Kadın yukardan aşağı doğru balı bölmüş parmağıyla.
Bak demiş parmağımla böldüğüm yer ayrılıyor ama geri birleşiyor.
Kadının organıda böyledir işte genişler ama yine eski haline gelir.
Aklıma geldi anlatıyım dedim :cool::KK48:
Kız Beni güldürdün ilahi ya sonda demişsin ya aklıma geldi anlatıyim dedim die geçerken uğradım gibi hay allah çok yaşa emi:-)

Kız Beni güldürdün ilahi ya sonda demişsin ya aklıma geldi anlatıyim dedim die geçerken uğradım gibi hay allah çok yaşa emi:-)

hıc bukadar ballı anlatan olmamıstı :KK70:
baska kaynana olsa hemen oglum yenısını alalım der :KK70:

Insallah benimkide duzelir
dert etme. kafaya taktıkça büyür ve sorun haline gelir. zamana bırak. 3 normal doğum yaptım ama şuan sorun yaşamıyorum. pozitif olun ve eşinizle konuşarak çözüm üretin. mutlaka canınız acıdığında söyleyin en azından yavaşlasın. mutlaka geçecektir. kaslarınızı çalıştırmayı unutmayın.

Canm ilk doğumda biraz toparlanması zaman alabilir diyosun hem doğumum zor oldu die biraz da psikolojik olabilir. Vajina kasları toparlayabilen bi yer kısa bi süre sonra toparlar Canm:KK45:

evet ben evlendıkden 1 ay sonra hıcbırsekılde ılıskıye gıremedıgım ıcın doktora gıttım esımle
doktor zarın zeptalı ve kalın vajınanda olması gerekenden cok dar ancak anastezı altında vajınanı genısletıp zarını cıkartabılırım travma yasatmam ıstemem dedı

baska doktorlara sorduk onlarda aynı gorusteydı
gıttım amelıyat oldum genısletılırken catlaması sıkıntı oldu bende dogum yapmıs kadın gıbı dıkıs yerlerımın ıyılesmesını bekledım ve amelıyat cozum olmadı daha cok korkmama neden oldu

yanı dusu dusundum parmak bıle gırmıyo doktor bıle catlattı esımle asla yapamam korkusu oldu
9 aylık evlıyım ılk 6 ayım hıc ama hıc ılıskı yasayamadık

bıgun cok mantarım var dıye bambaska bı doktora gıttım ve vajınısmusumu soyledım
altdan bakıcam kamera ultrosana dedı koca alet :KK70:
normal baktı hıcbı acı hıssetmedım

senın acın mantardan vajınısmus degılsın aslında cektıgın acılardan dolayı korkmussun dedı 2 ay suren ılac ve fıtıl tedavısı verdı

o fıtılı yerlestırırken bıraz daha astım korkumu

fıtıl bıttıgı gun denedık ama nasılsa olmıcak yaapamıcam dıye denedık okadar emındımkı olmayacagından

pıt dıye oldu :KK70: ogun cok agladım mutlulukan ve kendıme kızdım
bunca ay bunca acı amelıyat dıkıs bosunamıydı dıye :KK70:

5-6 kez falan olmustur ılıskı hemen hamıle kaldım sımdı doktorum asla normal dogum onermıyor bana
çok sevindim senin adına canım ya :) o kadar olaydan sonra vajinismus olmaman çok çok iyi olmuş senin için.umarim benim de geçer gider sorunlarım senin gibi :) bebegin icin hayırlı olsun bu arada :)

çok sevindim senin adına canım ya :) o kadar olaydan sonra vajinismus olmaman çok çok iyi olmuş senin için.umarim benim de geçer gider sorunlarım senin gibi :) bebegin icin hayırlı olsun bu arada :)
cok tesekkur ederım
merak etme herseyın bı zamanı var
o zaman gelınce hersey olması gerektıgı gıbı oluyor
sadece sunu dusun
bız kutsal ınsanlarız allah bızıacı cekelım dıye yaratmadı hersey kafada bıtıyor
kendıne ınandıgın gun basarıcaksın
senın ıcın dua edıcem

evet ben evlendıkden 1 ay sonra hıcbırsekılde ılıskıye gıremedıgım ıcın doktora gıttım esımle
doktor zarın zeptalı ve kalın vajınanda olması gerekenden cok dar ancak anastezı altında vajınanı genısletıp zarını cıkartabılırım travma yasatmam ıstemem dedı

baska doktorlara sorduk onlarda aynı gorusteydı
gıttım amelıyat oldum genısletılırken catlaması sıkıntı oldu bende dogum yapmıs kadın gıbı dıkıs yerlerımın ıyılesmesını bekledım ve amelıyat cozum olmadı daha cok korkmama neden oldu

yanı dusu dusundum parmak bıle gırmıyo doktor bıle catlattı esımle asla yapamam korkusu oldu
9 aylık evlıyım ılk 6 ayım hıc ama hıc ılıskı yasayamadık

bıgun cok mantarım var dıye bambaska bı doktora gıttım ve vajınısmusumu soyledım
altdan bakıcam kamera ultrosana dedı koca alet :KK70:
normal baktı hıcbı acı hıssetmedım

senın acın mantardan vajınısmus degılsın aslında cektıgın acılardan dolayı korkmussun dedı 2 ay suren ılac ve fıtıl tedavısı verdı

o fıtılı yerlestırırken bıraz daha astım korkumu

fıtıl bıttıgı gun denedık ama nasılsa olmıcak yaapamıcam dıye denedık okadar emındımkı olmayacagından

pıt dıye oldu :KK70: ogun cok agladım mutlulukan ve kendıme kızdım
bunca ay bunca acı amelıyat dıkıs bosunamıydı dıye :KK70:

5-6 kez falan olmustur ılıskı hemen hamıle kaldım sımdı doktorum asla normal dogum onermıyor bana

Bebek planlı mı oldu acaba, cinselliği tam yaşayamamışken bebek biraz bekleseydi demekten kendimi alamadım

Bebek planlı mı oldu acaba, cinselliği tam yaşayamamışken bebek biraz bekleseydi demekten kendimi alamadım
suprız oldu
bıraz daha zaman gecseydı daha ıyı olurdu kesınlıkle evet
ama korunmayı hıc ıstemedım 1 bucuk ayda hamıle kaldım
vajınısmusu yenerken herseyden korkuyorsun ılac kuruluk yapar prezervatıfe alerjım var
yasım 28 evlendıgımden berı calısmıyorum
hem ruhen hem bedenen kendımı hep anne olmaya hazır hıssettım hamıle kalmaya hıc cekınmedım acıkcası
bıde vajınısmus yuzunden 6 ay gecıkınce ya cocugum olmazsadıye korktum
hamıleyken odevlerıme devam edıcem bı sekılde
sonucuna razıyım :)

suprız oldu
bıraz daha zaman gecseydı daha ıyı olurdu kesınlıkle evet
ama korunmayı hıc ıstemedım 1 bucuk ayda hamıle kaldım
vajınısmusu yenerken herseyden korkuyorsun ılac kuruluk yapar prezervatıfe alerjım var
yasım 28 evlendıgımden berı calısmıyorum
hem ruhen hem bedenen kendımı hep anne olmaya hazır hıssettım hamıle kalmaya hıc cekınmedım acıkcası
bıde vajınısmus yuzunden 6 ay gecıkınce ya cocugum olmazsadıye korktum
hamıleyken odevlerıme devam edıcem bı sekılde
sonucuna razıyım :)

sağlıkla gelsin canım :)

cok tesekkur ederım
merak etme herseyın bı zamanı var
o zaman gelınce hersey olması gerektıgı gıbı oluyor
sadece sunu dusun
bız kutsal ınsanlarız allah bızıacı cekelım dıye yaratmadı hersey kafada bıtıyor
kendıne ınandıgın gun basarıcaksın
senın ıcın dua edıcem
dua icin cok tesekkur ederim cok mutlu oldum :) bendeki olay psikolojik ve bilgisizlikten kaynaklandi. normalde herkesin mutlu oldugu olay iskenceye döndü ama duzelir inşallah

bebek havasız kalır diye hemen kesi atıp mahvediyorlar normal doğumda ve genelde çogu bu çocugu havasız bırakma vs riskini almayıp ya sezeryan ya da kesi dolu bir vajına bırakıyor malesef etkiliyor benm halamın komsusu ilk dogumu sezeryan ikinci normal olmuş eşi demiş " ne yaptılar sana sen illk bebekte hiç böyle olmamıştı sezeryan olsa mıydı " demiş çok iyi bir hadtane olmassa nrmal düşünmem açıkçası bir de sezeryanda çok iz kalıyor mu göbekte belirgin falan olmasa bari :)

bebek havasız kalır diye hemen kesi atıp mahvediyorlar normal doğumda ve genelde çogu bu çocugu havasız bırakma vs riskini almayıp ya sezeryan ya da kesi dolu bir vajına bırakıyor malesef etkiliyor benm halamın komsusu ilk dogumu sezeryan ikinci normal olmuş eşi demiş " ne yaptılar sana sen illk bebekte hiç böyle olmamıştı sezeryan olsa mıydı " demiş çok iyi bir hadtane olmassa nrmal düşünmem açıkçası bir de sezeryanda çok iz kalıyor mu göbekte belirgin falan olmasa bari :)
Sezeryanda bi fikrim yok karninin altinda oluyor dikis oda fazla kalmiyor bildigim kadariyla

X