Normal dogumdan sonra vajinasi genisliyen varmi

Ya güldüm bazı yorumlara kusura bakmayın da. Vajina genişliğinin çaresi var da karındaki kocaman sezeryan kesiğinin çaresi yok onu napıcaz? Estetik falan filan bu kadar düşünüyorsunuz da bunu nasıl düşünemiyorsunuz hayret. Sırf bunun için sezeryan olunur mu yahu?

Son bişeyler yazacagım..
malasef arkadaşım hekimlik makale okuyarak olmuyor, o kesiye karar vermek için kaç sene okunuyor,ne hastalar görülüyor.. Her hocanın,araştırmacının bir sürü makalesi var.. Elbette ki bu bilimin gelişmesinde çok önemlidir.. ancak tekrar anlatmam çok gereksiz belli sebeplerden, hasta ve bebek için en iyisine karar verip açıyoruz kesiyi.. Ha bazı hasta olur beklersin, yaparsın yapmazsın bu sorun degil..
Sorun ne biliyor musun? Sizin yaptıgınız ilk yorum,, Doktorların önüne geleni kesmesi(sizin tabirinizle) ve bu yuzden genişleme olması..!! Siz böyle yazarsanız bende bir hekim olarak müdafaya geçerim.. Ha ben okur geçerdim ama insanların kafasında hekimler,ebeler için nasıl bir profil çiziyorsunuz bir düşününi sterseniz.Lütfen herkes işini yapsın..

Son düzenleme:
Iste orada bahsedilen rutin epizyotomi, yani herkese uygulanan.
Gerekli oldugu yerde hayat kurtarir ama gereksiz yere yapilmiyor degil.
Mesela ikinci dogumum da bayagi uzun surdu, ebe kesi atsa bosa kesilmis olacaktim zira yirtigim bile olmadi.
Ebesine gore degisiyor. Belki kesilmese ilkinde de az yirtigim olurdu, oglumun kalp stislari dusuyor olmasa kabul etmeyecektim, epidural de aldigim icin iyi ikinamadim, baska sans kalmamisti bir nevi.
Valla ben hamile kalmadan boyle seyleri hic arastirmazdim hayirdir senin meslrkle mi alakali

epizyotomi oranı Türkiye'de %96.7 imiş
sizce hepsinde gerekli mi?
doğum yapacak insanlar en azından doktora bunu danışabilmeli.
tabiki yıllarını vermiş insanlarsınız. ama kendi bedenlerimiz üstünde de söz sahibi olabilmeliyiz. önüne gelen de yazmamışım dikkat edereseniz Gereksiz epizyotomi yaptırmamak şeklinde ifadem.
size de hekimlere de ebelere de bir saldırı yok burada.

hayır aksine sosyal bilimlerle ilgili bir mesleğim var :) araştırmayı seviyorum sadece
kadın sünnetini araştırırken tesadüfen öğrenmiştim bu kesik olayını sonra da dünyada tartışılmaya başlandığını görünce ilgimi çekti

Bir de buradan yakin hanımlar :) 23 gün evvel doğumyaptim. DDoğumdan beri kegel egzersizi yapıyorum. 2 gündür zorlaniyorum bu hareketle ri yaparken. Buvsefer de çok mu daraldi ya da bu kadar surede bu egzersizler ise yarar mi Acep?

Siz Genişlemenin ,Doktorun SİZCE gereksiz Kesisinden oldugunu yazmıssınız.. Bunu önce bir arastırın zira bu hatalı bilgi..
eğer epizyotomi yapmadıgımızda oluşacak komplikasyonlar ve hastada kendi başına oluşacak yırtık ve sinir yaralanmaları bir kişide bile olsa hayatı cehenneme dönecekse,, ben o olasılık için hastaya eğer GEREKLİ görürsem müdahaleyi yaparım..orda ben hastaya açayım mı açmayayım mı diye soramam,çünkü onun için en iyisine karar verecek benim..KARIŞTIRDIĞINIZ nokta şu ki; epizyotomi açan hekim kötü, açmayan iyi hekim değildir.. O hastanın durumuna göre değişen bir olgudur..Türkiyede ki Bazı sayısal fazlalıklara kafayı takacaksak,, sezeryan oranına takmamız lazım..Bak işde orda hastaya soruyoruz ne istersin diye çoğunluk sezeryan..

benim doktorum benimle beraber 2 hasta daha ameliyata aldı hepimiz sıra sıra odalardaydı hemen hemen aynı zamanlarda yürütüldük...
benim doktorum gayet sakindi ve sorduğum sorulara genelde cevap vermedi ameliyat öncesi cesaretlendirilmeye çok ihtiyacım vardı evet doktor için sıradan bir gündü girip sezeryan yapıp bebekler doğurtacaktı gayet olağan..a
ama benim 30 yılda ilk kez başıma geliyordu ilk kez çırılçıplaktım görmediğim insanların yanında..
çırılçıplak korkak ve canım acıyordu...gözlerim dolu doluydu sorular sorarken..
ameliyata girdik önümde örtüler ellerim bağlı kaç kez bağırdım doktorumun adını...
sonra baktım adam da paniklemeye başladı yaaaaaa nasıl oldu dimi??? önceden bir iki sakinleştirseydi konuşsaydı ben sakin kalabilirdim eminim..
sonra baktım ağızın da ki maske gözlüklerinin üzerine çıkmış terlemiş o an anladım artık cesur olmalıyım adam hata yapacak!!
ve sustum kendi özgür irademle o ara bayıltTılar sakinleştirici vurup..
yani insanın bedeni tek ve kutsaldır hekimlere saygı duyuyorum vücudumuza saygı duyulmasını istiyorum
lütfen rutine bağlamayın
EMPATİ....

Burda ki konu doktor hasta arasında ki iletişim degil ki.. Kadınlardaki doğum sonrası genişlemenin doktorların gereksiz KESİSİNE bağlı olup olmadıgı ve insaların yanlıs bilgilenmemesi konusu..

Benim çıkmam gerekiyor,, konu sahibinin sıkıntısına hiç deva olamadık ve yine olamayacagım çünkü görmeden birsey söylemek olmaz ancak Muhakkak jinokolojik bir muayene gerekli

ben normal dogum yaptım çok iri bebek olmasına ragmen doktor kesi yapmadı çok az bi yırtık oluştu oda dikildi doktorum ikinci dogumlarda kesi yapmadıgını soyledi ha birde oyle genişleme filanda olmadı

Yahu ben kime iyi kime kötü demişim? bu savunmayı yapmanıza neden olacak kadar ne saldırıda (!) bulunduğumu anlayamıyorum gerçekten.
bakın yanlış bilgim varmış, ben okuduğum bazı şeylerden vajinal genişlemenin de kesi ile ilgisi olduğu sonucuna varmıştım yanlış bilgiymiş düzelttim sayenizde. teşekkürler.
ama iyi doktor kötü doktor diye bir kelime etmedim.
Siz gerekli görüyorsunuz yapıyorsunuz ben size neden yapıyorsunuz ne kötü bir doktorsunuz da demiyorum zaten :) ama kadınların haberi olmadan bu işlemin yapılmasını garip buluyorum. doğum öncesi süreçte böyle bir olayın varlığından bile haberi yok çoğu kadının. mesela bana doktorum doğumdan önce bahsedip bu riskleri anlatsa ve doğum sırasında bu işlemin yapılması gerektiği anda müdahalede bulunacağım dese ben de bunu kabul ederim elbet. sonuçta kendi iyiliğimi isterim herşeyden önce. ama yine de bütün bu anlattıklarınız bu işlemin allahın emri gibi her doğumda yapılması gerektiğini göstermiyor. bu arada sezeryan başka bir konunun sorunu sanırım

Burda ki konu doktor hasta arasında ki iletişim degil ki.. Kadınlardaki doğum sonrası genişlemenin doktorların gereksiz KESİSİNE bağlı olup olmadıgı ve insaların yanlıs bilgilenmemesi konusu..

Olur mu bilakis...burada ki asıl konu hasta doktor ilişkisi...
hasta doktoruna güvense zaten kendini teslim edecek ve hiçbir kuşku duymayacak...
şimdi iğne vuracağım uyuşacaksın ve dikeceğim/ keseceğim diyebilmeli bu hak hastalara verilmeli bilinçlenen hasta daha rahat olacak ve hekime kendini bırakacak..
sen bi dur ben işimi yapayım derseniz o hastada hep kuşku olacaktır acaba şu şöyle mi olmalıydı diye ve toplumumuzda bence böyle bir yargı var doktorlara tam güven ve sebat yok..nedeni bence açık yani bu genellemeler bence tek taraflı değil

42. hafta sonunda zorunlu sezeryan yaptım. Spinal sezeryandı. Sezeryan izim belli ama rahatsız eden bir görüntü değil kesinlikle, ameliyattan altı ay sonra düzenli beslenme ve hafif egzersizle dümdüz bir karın sahibi idim ve yağmurlu havalarda hiç ağrımıyor.. Ameliyattan altı saat sonra ayağa kalktığım andan itibaren katlanılacak bir acı ile çocuğuma hep kendim baktım.. Kimse yardım edemedi, herkesin bir meşguliyeti vardı..
Kız kardeşim normal doğum yaptı. Kesi yüzünden sürekli batikonlu banyoya oturmak, kurutma makinesi tutmak zorunda kaldığı için onun da bebeğine ben baktım. İç dikişine ihtimam göstermediği için enfeksiyon kapınca ateşlendi. Doktorlarda gezmesi de biraz cabası oldu. Yaklaşık üç ayın sonunda acı azalmıştı ancak psikolojik etkisi bir üç ay daha devam etti.
Eşimin yeğeninin eşi de yabancı bir bayan, kendi ülkesinde doğum yaptı. Epizyotomi uygulaması bizim ülkemizde ki gibi değil. Kendisine bu kesi yapılmamış ancak dikişi olmadığını, doğurma pozisyonunu kendisinin seçtiğini ve nefes konusunda eğitim aldığını biliyorum. Kız kardeşimin sıkıntılarını yaşamadığını da biliyorum.
Ben eleştirmiyorum ve bilgim de yok, sadece merak ediyorum.. arada ki bu fark neden..
Eskiden sezeryan mı vardı? diyorlar ya..
Eskiden Kesi mi vardı?
Doğru bir eğitimle bilgilendirilmiş, düzgün bir nefes konusunda bilgi verilmiş ve strese sokulmayan bir gebenin dilediği pozisyonda doğum yapabilme hakkının olduğu doğuma ben normal ve doğal diyorum..
Diğerleri hep operasyon..
Tabi bu benim fikrim..

Ewt aynı durumdayım. Hatta keşke sezeryan olsaydım diyorum. İlişkide Zevk almada çok çok az haliyle geniş olunca...

Kızlar kengel egzersizleri diye birşey var onu yapın. Benim dikişlerimde sorun yoktu ama iç kaslarım çok ıkınmaktan yıpranmıştı sanırım. 4 yaşında oplum var. Bu sene çok genişlediğini farkettim. Ve koşarken bile altıma kaçırıyordum. Zıplamayı siz düşünün. Sonra netten baktım kengel agzersizini buldum inanırmısınız 15 gün sonunda inanılmaz sıkılaştı ve altıma kaçırmayıda bıraktım. Şuan iyiyim. Ve ara sıra yine yapıyorum. Bunu yapmamız gerekiyormuş zaten. Ben ameliyatıda düşünmüştü ama herkes çok pişman. Hiç bir işe yaramıyormuş.

E
ebet haklısım ama bu her kadın için geçerli değil bazı kadınların kesiği olmasa bile doğum anında kendiliğinden yırtılıyor ve bu da daha berbat bir kesiğe sebep oluyor. Ama şimdi dr kolayına geldiği kesin. Ama eskiden kesi yoksa yırtılma vardı. Suni sancı olsun epidıral olsun sezeryan olsun hepsi türkiyede kolaylığa göre seçiliyor. Ayrıxa doğum ayıda çok önemli çok sıcaklarda ve çok soğuklar da isten normal doğum yap ister sezeryan iltahap riskin çok yüksek. Ama serin havada ilk günden kalkarsın ayağa. Rabbim hepimizi iyi drlarla karşılatırsın

Iki normal doğum sonrası iki kesi atıldı ilkinde dıkıslerım coştu ikinci de daha az genişleme olmadı hatta ben nolur kesi atın diye bagırdıgımı biliyorum çabuk çıksın diye dikenler iyi dikti sanırım

değil tabi ki.. bizim hekimlerimiz kendine kondurmasa da hepsi gerekli değil. kimse doğumun doğal sürecini beklemek istemiyor çabucak çıksın bitsin istiyor. Türkiyenin en büyük kadın doğum hastanelerinden birinde de çalıştım hiçbir hekim de bu hastaya epizyo yapsak mı yapmasak mı demedi asistanlıktan alışıyorlar epizyo kesmeye kadını litotomi masasına alıp anında açıyorlar ya bi bak belki de gerek olmayacak değil mi ? hayır bunun değerlendirmesi yapılmıyor şuan meslek hayatımın 6. sağlık kurumunda çalışıyorum durum her yerde böyle. Avrupa epizyo oranlarına da bir bakalım, Türkiye'de bir hekim kolay yetişmiyor ama Avrupa'dakileri sokaktan topluyorlar herhalde. epizyo da bi işlem ama doğum öncesi kimse kimseye bak gerek olursa seni kesebiliriz de demiyor Türkiye sağlık sistemi açısından sıfırın da altında. yazık ki ne yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…