Normal dogumdan sonra sezeryan olmak..

Merak edenler icin yaziyorum :) bugun tam 40 haftalik kontrolume geldim. Doktor yola girdigini 3 cm acilmam oldugunu soyledi. Nst de hafif sancilarim cikti. Ama tansiyonum yuksek ciktigi icin doktor risk almamak icin yatisimi yapti yollamadi beni. 1 saat sonra tansiyonum daha da yukselince suni sanci verdiler yavas yavas ameliyata gerek olmasin diye. Ama dusmeyince sanci verme isi hizlandi. 1 saat kesintisiz sancidan sonra artik dayanamicam derken dogum basladi dedi ebe. Kisacasi yatistan 3 saat sonra yirtiksiz kesisiz o kadar rahat ayrildiki bebegim benden ❤ sukurler olsun. 3850 kilo 53 cm kolay bi dogum

Bende inanın foruma sizin doğumunuzu merak ettiğim için girdim bugün ki sizde yazmışsınız zaten :) Öncelikle geçmiş olsun bebeğinizin yaşı uzun olsun Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.. ilk doğumunu 40+3 de suni sancılarla sizin ki gibi zor yapmış biri olarak 2.doğumuma sizin bugünki doğumunuzu darısı başıma diyorum bende artık :) Ve çok sevindim rahat bir doğum olmasına bana da moral oldu :) benim ilk doğumum 3.700 kiloydu ve üzerime çok bastırmışlardı sizin 3.850 kg miş maşallah üzerinize bastırdılar mı yine bunda da onu sorayım size. Bir de yırtıksız kesisiz olma nedeni nedir acaba 2.doğum olduğu için mi sizce ? Son olarak sizin boy ve kilonuzu da merak ettim acaba normal doğumda annenin boy ve kilosunun da önemi var mı diye ? Bu arada ben de 25. Haftamdayım dua edin bizede sevgiler...

Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin. Bunda uzerime bastiran olmadi acilmam cok hizli oldu suni sancidan dolayi. Kesisiz olma sebebi ebenin dogru yonlendirmesi bence. Bana ne derse onu yaptim kontrollu ikindin dedi boylece yirtik vs olmadi. Doktor bi oncekinin 3500 kilo dogmasinin faydasi var dedi. Benim boyum 160 normalde 55 kiloyum doguma 72 kilo girdim ama dedigim gibi sisimde coktu. Allah sizede cok kolay dogumlar nasip etsin ins ❤

Sizinle aynı boydaymışız ve muhtemelen bende o kilolarda giricem doğuma da :) bende güzel temennileriniz için teşekkür ederim ekim ayı gibi bende yazarım inşallah size rahat bir doğumdu diye totem yapmış olalım şimdiden

sabah aklıma geldi ne yaptı acaba dedim. Çok ama çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün, doğum olduktan sonra önce söylenenlerin ne kadar gereksiz olduğunu gördünüz, iyiki olmamış sezeryanla

İlk normal doğumundan memnun musun? Dikiş vs çok olmuş muydu? Bebek ultrasondan görünen kadar mı doğdu?

Dikisim coktu onda cok yanim yandi. Ikinciden sonra ilk ne kdar zor gecmis onu anladim. Bebegin kilosu ultrasonla ayni cikti ikisinde de
Hadi ya. Benim 3700dü en son. Umudum ultrasondan az çıkması ondan sordum. 4 gün içinde çok almaz inşallah.
Dikişler sonrası normal hayat zordu diyosun? :/

2 ay evvel şehrin ucuz bir hastanesinde meşhur olmayan bir doktor işe spinal sezaryen doğum yaptım, bir an bile pişman olmadım. Dayanamayacak acı diye bir şey hatırlamıyorum hatta tek ağrı ilk emzirirken rahimde olan adet ağrısı gibi kasılmalar idi. Bu kadarcık.

Merhabalar buralarda dolanirken aklima geldiniz dogum yaptiniz mi acaba diye merak ettim

Merhabalar buralarda dolanirken aklima geldiniz dogum yaptiniz mi acaba diye merak ettim
Merhabalar,
Hayır henüz yapmadım :) çarşamba günü kontrole gittim en son 2,5 cm açılmam varmış ama sancım yok henüz doktorum cumartesi günü suni sancıyla başlatmaya karar verdi doğumu, yani kısmetse cumartesi günü olucak doğumum dua edin bana :)

Aah bu arada doğum hikayenizi yeniden okudum ve benim içinde bir umut oldu inşallah benim ki de rahat bir doğum olur benim ilk doğumumda suni sancıyla gelmişti biraz korkuyorum açıkcası ama şuan sizin doğum hikayenizi okudum ve bir umut dedim :)

Insallah sizde kolay dogum yaparsiniz olumlu dusunun olumlu olsun. Guzel haberlerinizi bekliyorum

Canım Ben suni sancı da kendi sancimi da çektim 9 cm açıklıkla bebek bir türlü inmedi aşağı suyum geliyordu 10 saat falan sancı çekince artık bebek strese dayanamadı taşikardi başlamıştı sezeryana aldılar ama doktorum demişti öncesinde zorunlu sezeryana girersen zor iyileşir diye o kadar sancinin üstüne sezeryan çok çok zor. Şimdi tekrar normal doğum dene diyorlar kesinlikle aklımın ucundan geçmez ucunda doguramamak da var sonrasındaki ameliyat çok zor. Ama sen bir kere dogurmustum bence yeniden başarırsın ama senin ne istediğin doktorun ne tavsiye ettiği çok çok önemli bence

Canim ben dogum yaptim 3 ay oldu normal dogum oldu suni sanci ile

Sezaryen kesği dediğiniz belli bile olmuyor bikinin en açığını bile giysneiz gözükmez gözükse de belli bile olmuoyor en azından bnm öyle ben kendi isteğimle sezaryen oldum inanılmaz memnun kaldım yani hiç bir sıkıntı yaşamadım bir evladım var sezaryene özendirmek istemem ama yine olsa yine sezaryen yaparım vajinam eskisi gibi çabuk toparlandım genç kız fiziğine döndüm hiç yatmadım sezaryeni bilmeyenler korkunç sanıyor bnm için rüya gibi bri gğndü her saniyeyi tekrar yaşamak isterim yani ben altta kesiğim olacağına karnımda kesi olmasını tercih ederim en az eskisi kadar sağlıklı hissediyorum kendimi

Canım tercih meselesi tamamen kendi isteği ve ya zorunluluktan sezeryan olanlara saygım sonsuz. Çünkü normal doğumun öncesi sezeryanın sonrası zordur derler hep inanırımda anne olmak her türlü zor neticede. Benim o mesajda sezeryan kesiğinden kastım bizim 2.doğumumuz olacaktı ve ilkini normal yapmışken 2.doğumda sezeryan kesiğini ne gerek manasında söyledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…