- 8 Kasım 2019
- 159
- 107
- 33
- Konu Sahibi tugcesyaman
-
Bende aynen onu dusunuyorum benimde dikislerim hem icten hem distandi ebe resmen dogumda ustume cikti. Normal dogum yaptim ama ustune oturamadim ve kanamam durmadi dogumhanede yarim saat daha kaldm. Smdi ben normal yaptm diye beklemek istiyo doktorum ama ben tmam sezeryan desem alacak persembe gunu. Denemek istiyo muyum tekrar kararsizim. Ameliyattan korkmuyorum aslinda normal olupta ayninacilari cekmekten daha cok korkuyorum. Bakalim hakkimizda hayirlisi.Merhaba canım
Bende ilk doğumumu normal yaptım ve suni sancı ile zor bir doğum oldu 3700 gr doğdu kızım. Normal doğumdan memnun kaldım evet ama çok dikişim vardı kendimi zor toparladım ve idrarımı zor tutabiliyorum hatta bazı durumlarda tutamıyorum diyebiliriz bende böyle bir sıkıntı bıraktı yani doktora sordum ilk doğumundan bebeğin kilolu olmasından dolayı olmuş olabilir belki dedi tabi şuan da hamile olmanda etkili olabilir dedi ancak ben normal doğum kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Şimdi 2.bebeğime hamileyim 25.haftam ve inan bende senin gibi düşünüyorum acaba bu kadar kasmak yerine sezeryan mı olsam doğrudan diye neticede vajinal doğum iyi ancak eskisi gibi de olmuyor malesef.. ben bu doğumum için doktorumu değiştirdim ve doktorum bebek fazla kilolu olursa zorlamayalım sezeryan yapalım dedi. Ama bende çok kararsızım bir taraftan bir kere normal doğurdum bir de sezeryan olmayım diyorum bir taraftan da normal doğumun zorlularını hatırlıyorum kararsızım yani hayırlısı artık
Biz seninle çok benzer doğum yapmışız benim de bir ebe üzerime oturdu iki ebede karşılıklı karnıma bastırdı sanırım 14-15 tane de dikişim vardı,dediğin gibi iç ve dıştaydı dikişlerim.Ve ben abartısız 1 ay gelemedim kendime. Bende senin gibi düşünüyorum ancak çevremdeki insanlarda hep o ilk doğumdu ikinci bu kadar zor olmaz filan diyorlar bilemiyorum tabi.bende sezeryandan korkmuyorum ama birde sezeryan kesiği olucak karnımızda buna gerek var mı diye düşünüyorum senin kararını merakla bekliyor olucam senin doğumun daha yakınmış çünkü :)Bende aynen onu dusunuyorum benimde dikislerim hem icten hem distandi ebe resmen dogumda ustume cikti. Normal dogum yaptim ama ustune oturamadim ve kanamam durmadi dogumhanede yarim saat daha kaldm. Smdi ben normal yaptm diye beklemek istiyo doktorum ama ben tmam sezeryan desem alacak persembe gunu. Denemek istiyo muyum tekrar kararsizim. Ameliyattan korkmuyorum aslinda normal olupta ayninacilari cekmekten daha cok korkuyorum. Bakalim hakkimizda hayirlisi.
Neden doğuramadınız sancı olmasına rağmen bebek kilolu filan mıydı acaba ?Ben varim, ilki suni sancili normal bir dogumdu, ikincide sancilari cekmeme ve acilma olmasina ragmen doguramadim, sezaryen oldum. Keske 1. Yi de sezaryen olsaymisim dedim sonradan
İki yeğenim de 4.500 kg doğdu ikisi de normal doğumla geldi ve ilki 42+ da geldi ikincisi 41+ da. Yani demek istediğim ilk dogumunuz olsa yine riskli durumlar olabilirdi ama ikincide artık kas hafızası denen bişey var . İkinci doğumu yapan tüm yakınlarım ilkinden daha iyiydi diyo. Yani eğer sizde ve bebekte bir sağlık sorunu yoksa ya doğumdan korkmuyordaniz normal doğumu tercih edin. Kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın. İkinci normal doğumda annenin toparlanması da daha hızlı oluyo. Allah kolaylık versin. İnşallah huzurlu sağlıklı kolay bir doğum yaparsınızMerhabalar.. benim ilk dogumum normal oldu 39+3 te 3.500 kilo bir bebek dogurdum. Simdi tekrar 39 haftalik hamileyim bebek 4 kiloyu gecti. ben cok sistim ve bebek kanala inmedigi icin doktorum bi hafta daha bekleyelim sezeryana alalim dedi. Ilk dogumumda biraz zor olmustu. Denemek istersen deneyelim ama ben taraftar degilim dedi sana da eziyet bebege de. Ve doguramayip sezeryana girme ihtimalim yuksek. Varmi aranizda normalden sonra sezeryan olmak zorunda kalan?
Hayir benim saglik problemim gelisti.Neden doğuramadınız sancı olmasına rağmen bebek kilolu filan mıydı acaba ?
Normal doğum için kilo engenldeğil, daha vaktin vardır hurma ye, yürüyüş yaş merdiven cik , ama sezeryan olma, normal doğum ne kadar zor olmuş olsa bile sezeryan çok kötü bişey, ve sezeryan olanlar bunun kötülüğünü hiç söylemiyorlar, bebeğin nasıl doğduğunu anlayamıyorum, ayağa kalkmayı bırak, donemiyosun, tuvalete gidemiyorum, sakat gibisin, bebeğin sana en çok ihtiyacı olduğunda birinden yardım almadan bebeğine bakamıyorum, yatamiuorsun uyuyamıyorum evet bunlar 5-10 günde bitiyor ama bu sefer iğrenç bir karın kalıyor, hala sizlamalar, ağrılar kalıyor, ilk oğlum yanıma gelince korkuyorum ki kesige degecekmi diye, mutfakta tezgaga degiyo sizliyo, denize giriyorsun azcik ıslak kalsan gün boyu ağrıların oluyo, ağır hiç bir iş yapamiyorsun( eskisi gibi ağır iş yok yaptığınız ama herşey daha zor geliyor) , normal doğum anında olan herşey bir kaç aya geçiyor ama sezeryanin kötülükleri hala bitmiyooo 5 ay olduMerhabalar.. benim ilk dogumum normal oldu 39+3 te 3.500 kilo bir bebek dogurdum. Simdi tekrar 39 haftalik hamileyim bebek 4 kiloyu gecti. ben cok sistim ve bebek kanala inmedigi icin doktorum bi hafta daha bekleyelim sezeryana alalim dedi. Ilk dogumumda biraz zor olmustu. Denemek istersen deneyelim ama ben taraftar degilim dedi sana da eziyet bebege de. Ve doguramayip sezeryana girme ihtimalim yuksek. Varmi aranizda normalden sonra sezeryan olmak zorunda kalan?
Bebegin gelmeye niyeti olsa denicem ama o da yok haftam dolcak kendim acayip sistim :) acikcasi suni sanci vs cekip sonra bide ameliyata girmek istemem. Bi yandan diyorum ilkinde ameliyat olmadinda ne oldu. Bakalim bnim persembe belli olacak. Cunku artik yuruyemiyorum ayagik bacagim cok sis ve belime bicak sapliyolar gibi oluyo ne uyku ne birsey kaldi. Doktorda ameliyata karar verirsen beklemenin anlami yok dedi.Biz seninle çok benzer doğum yapmışız benim de bir ebe üzerime oturdu iki ebede karşılıklı karnıma bastırdı sanırım 14-15 tane de dikişim vardı,dediğin gibi iç ve dıştaydı dikişlerim.Ve ben abartısız 1 ay gelemedim kendime. Bende senin gibi düşünüyorum ancak çevremdeki insanlarda hep o ilk doğumdu ikinci bu kadar zor olmaz filan diyorlar bilemiyorum tabi.bende sezeryandan korkmuyorum ama birde sezeryan kesiği olucak karnımızda buna gerek var mı diye düşünüyorum senin kararını merakla bekliyor olucam senin doğumun daha yakınmış çünkü :)
Allah razi olsun sizden bunu dusunecegim.Merhaba, lutfent ama lütfen sezeryan yapmayın her ne olursa olsun ve doktorlara güvenmeyin, eğer normal doğumunda bazı sorunlar yasamissaniz emin olun ki sezeryanla çok daha fazla olumsuzluk yasayacaksiniz. İlk doğumum normaldi 3500 KD, zor bir doğum oldu ikincidede herşey normaldi ama 40 haftada gelemdi, suni sancıyla normal yapacaktım ama iş bilmez bir doktor son anda kilolu mmuhabbeti oldu ve zoorla sezeryan oldum 5 ay oldu ama hala acılarım, hem psikolojik hem de fiziksel olarak bitmedi fırsatın olunca daha yazmaya çalışacağım, bebekten dolayı çok vaktim olmuyo, sırf siteye girip yapıp size geç kalmamak için üye olup yazdım, keşke benimde uyaran olsaydı, ben yazana kadar birsezeryanhepseEryan değildir Facebook ve Instagram takip edip inceleyin lütfen, beni mahvettiler sezeryanla siz maffolmayin umarım geç kalmamış indir sizin icin
Aynisini yasadim bebek donmedi normal dogumun ardina sezaryan oldum doktorum cok sanci çekersin hic acilma yok sezaryan yapalim dedi iyi ki de bosa sanci cekmemisim bazen boyle extrem durumlar oluyor kafaniza takmayin hayirla dogsunMerhabalar.. benim ilk dogumum normal oldu 39+3 te 3.500 kilo bir bebek dogurdum. Simdi tekrar 39 haftalik hamileyim bebek 4 kiloyu gecti. ben cok sistim ve bebek kanala inmedigi icin doktorum bi hafta daha bekleyelim sezeryana alalim dedi. Ilk dogumumda biraz zor olmustu. Denemek istersen deneyelim ama ben taraftar degilim dedi sana da eziyet bebege de. Ve doguramayip sezeryana girme ihtimalim yuksek. Varmi aranizda normalden sonra sezeryan olmak zorunda kalan?
Allah razi olsun sizden bunu dusunecegim.
Hic riske girmeyin derim sezaryan olun ve bebeginize kavusun kac yılbu isin eğitimi ni almis insanlardan daha iyi bilmiyoruz yaBebegin gelmeye niyeti olsa denicem ama o da yok haftam dolcak kendim acayip sistim :) acikcasi suni sanci vs cekip sonra bide ameliyata girmek istemem. Bi yandan diyorum ilkinde ameliyat olmadinda ne oldu. Bakalim bnim persembe belli olacak. Cunku artik yuruyemiyorum ayagik bacagim cok sis ve belime bicak sapliyolar gibi oluyo ne uyku ne birsey kaldi. Doktorda ameliyata karar verirsen beklemenin anlami yok dedi.
2 defa sezeryan oldum.Ilkı harikaydı ünlü bir doktorda sağolsun hakkını verdi.Ikızdı bebeklerim ertesi gün ilaç desteğiyle acısız ağrısız ayağa kalktim.Sadece ilk gün ağrım oldu.2.sezaryan devlet hastanesiydi ve korkunçtu kadin üstüme cıktı kaburgalarımı incittı,ilk hafta kramp ve ilaçla bile geçmeyen ağrılara sebep oldu.Agrı diye bir bölüme yönlerildim.Meger vücudum tranva geçirmiş.Sukur ki cabuk atlattım.Merhaba, lutfent ama lütfen sezeryan yapmayın her ne olursa olsun ve doktorlara güvenmeyin, eğer normal doğumunda bazı sorunlar yasamissaniz emin olun ki sezeryanla çok daha fazla olumsuzluk yasayacaksiniz. İlk doğumum normaldi 3500 KD, zor bir doğum oldu ikincidede herşey normaldi ama 40 haftada gelemdi, suni sancıyla normal yapacaktım ama iş bilmez bir doktor son anda kilolu mmuhabbeti oldu ve zoorla sezeryan oldum 5 ay oldu ama hala acılarım, hem psikolojik hem de fiziksel olarak bitmedi fırsatın olunca daha yazmaya çalışacağım, bebekten dolayı çok vaktim olmuyo, sırf siteye girip yapıp size geç kalmamak için üye olup yazdım, keşke benimde uyaran olsaydı, ben yazana kadar birsezeryanhepseEryan değildir Facebook ve Instagram takip edip inceleyin lütfen, beni mahvettiler sezeryanla siz maffolmayin umarım geç kalmamış indir sizin icin
Aynen benimde bi degisiklik yok 2 gun sonra haftasida doluyo sanirim persembe gunu ameliyat icin gun verecek. Takmiyorum artik kafama saglikla gelsinde yeter.Aynisini yasadim bebek donmedi normal dogumun ardina sezaryan oldum doktorum cok sanci çekersin hic acilma yok sezaryan yapalim dedi iyi ki de bosa sanci cekmemisim bazen boyle extrem durumlar oluyor kafaniza takmayin hayirla dogsun
Normalden umudumu kestim zaten bakalim ne gun alalim diyevek onu bekliyorum sadeceHic riske girmeyin derim sezaryan olun ve bebeginize kavusun kac yılbu isin eğitimi ni almis insanlardan daha iyi bilmiyoruz ya
Bizde bekledik normal olacak diye bebe karinda 10 aylik olmuştu en son kordonu dolandi direl sezaryan oldumAynen benimde bi degisiklik yok 2 gun sonra haftasida doluyo sanirim persembe gunu ameliyat icin gun verecek. Takmiyorum artik kafama saglikla gelsinde yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?