- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
Normalin sancısını çektim ama doğurmadım. Iki oglumda sezaryen. Ben ayni gün ayaga kalkip agri cekmeyenlerdenim. Ikinci dogumumda sutum gelmedigi icin 4 saat sonra karnima sikilan bir sprey ile dusa girdim. O kadar rahattim. Iki oglum da 7.5 aylik doğdu bu arada.35 haftalık hamileyim. Doğum korkusundan psikolojim bozuldu geceleri uyuyamıyorum bile. Normal doğumun sancısından korkuyorum, sezeryanın dikişinden. Çok şükür gebeliğimde bir sorunum yok. Ancak doktor henüz çatı muayenesi yapmadı. Normal istersen doğurabilirsin dedi. Ama çok korkuyorum. Karnıma kasıklarıma bir sancı girse hemen doğum başladı sanıp pimpirikleniyorum. Normal doğum yapan arkadaşlar en ince ayrıntısına kadar anlatabilir misiniz? Birde yine olsa yine normal mi yaparsınız? Sancılar sanırım ilk başta çok kuvvetli olmuyormuş dayanılmayacak kadar sancı hangi aşamada oluyor ve neye benziyor sancılar nasıl başlıyor? Çok soru sordum ama çok merak ediyorum. Konum lütfen rica ediyorum taşınmasın benim derdim de bu.
Ben de iz bile yok ameliyata dairNormal doğum yapamadım. Zorunlu gerekçelerle sezeryan yapmak Zorunda kaldım ama öyle dedikleri gibi aylarca yada haftalarca falan sürmedi ağrım sancım ertesi gün ayakta ve bebeğimleydim. Dikişleri zaten görmüyosınuz bile yok dikişlerim oturmadı yok doğrulamadım bunlar kişiden kişiye göre değişen kavramlar. Normal doğum yapıp haftlarca oturamayan yada dikişleri iltihaplandığı için ilaç kullanmak zorunda kalan insanlar da tanıyorum. Seçeneğiniz ne olursa olsun gözünüz de büyütmeyin elbette biraz canınız yanacak ama unutmayın canınızdan bir can doğuyor.
2-3 saat yuruyus iyi mi yani.Yok yırtılma da olmadı, dikişte atılmadı. Yürüyüşün çok faydası var, ben hergün eşimle çıkardım, 2 bazen 3 saat boyunca. Bir de doğuma bir hafta kala mekke hurması yedim.
16 sene önce 36+3'te 48m 2680kg kızımı doğum başlamasına rağmen sezaryenle doğurdum. Bebek zaten doğum pozisyonu almamıştı ama ben en başından beri normal doğum düşünmüyordum. Yani sezaryen gününü beklemeden kendi çıktı geldi cadı. 18:30'da hastanedeydik , 21:25'te kızımız doğmuştu. Yani aslında doğum sancısının çoğunu çektim. Ertesi gün hastanenin cafe'sine (terasa) çıkıp türk kahvesi içmişliğim var. (oda çok kalabalıktı onlardan kaçtım aslında35 haftalık hamileyim. Doğum korkusundan psikolojim bozuldu geceleri uyuyamıyorum bile. Normal doğumun sancısından korkuyorum, sezeryanın dikişinden. Çok şükür gebeliğimde bir sorunum yok. Ancak doktor henüz çatı muayenesi yapmadı. Normal istersen doğurabilirsin dedi. Ama çok korkuyorum. Karnıma kasıklarıma bir sancı girse hemen doğum başladı sanıp pimpirikleniyorum. Normal doğum yapan arkadaşlar en ince ayrıntısına kadar anlatabilir misiniz? Birde yine olsa yine normal mi yaparsınız? Sancılar sanırım ilk başta çok kuvvetli olmuyormuş dayanılmayacak kadar sancı hangi aşamada oluyor ve neye benziyor sancılar nasıl başlıyor? Çok soru sordum ama çok merak ediyorum. Konum lütfen rica ediyorum taşınmasın benim derdim de bu.
Aynen bende de yok. Benim ağrı eşiğim de oldukça düşüktür aslında. Ben sonrasında da sadece antibiyotik kullandım. Ağrı kesici bile almadım diye hatırlıyorum.Ben de iz bile yok ameliyata dairVe cok rahat gecirdim. Herkesin acı eşiği farkli. Neden benim sezaryenlerim bu kadar rahat bilmiyorum bende
Normal dogumda da oturamayanlar var .
Neyse Allah herkesi tek nefeste kurtarsın
PsikopatmisinDoğumhanede asla 2.yi doğurmayacağım diyordum. 2.yi doğuruyorum, onuda normal istiyorum. Aradanda hepi topu 2.5 yıl geçti, her sancımı saniye saniye hatırlıyorum. Düşünün nasıl bi bağımlılık, sonrası nasıl bir rahatlık ve ne kadar güzel bi his. Çocuğunuzla en yakın olduğunuz son anınız, o dünyaya gelmek için uğraşıyor, siz getirmek için. Çok güzel bi işbirliği. Birde doğar doğmaz belde ki bacakta bütün ağrılarım uçup gitmişti.
Acıların boyutunu anlatamam. Herkesin tecrübes farklı, ben bu acıdan haz alıyorum şahsen. İmkanınız varsa normal doğurun.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/dogum-oykuleri.504/Ne
Nerede o bolum link var mi
Merhaba her şey paldır küldür gelişiyor, korkacak bir şey yok aslında :)Allahım çok korkuyorum.Ben niye burayı okuyorum ki!!
Herkesin dogum sekli farkli olur ama anlatayim gece 2de suyum geldi once az az sonra cogalmaya basladi evde panik halinde olemi boylemi derken hastaneye gece 4de gittim acilmama baktilar 3cm dedi yatis verdi sancinin gelmesini bekle yat dedi sabah 6da karnim agrimaya basladi sabah 9a kadar boyle zaman gecti acilmama baktilar 6cm dedi sancim vardi ama hizlandirmak icin acilmayi suni sanci verdiler 10.30da bekledim agrim artmaya basladi siddetli adet sancisi gibi dusun biraz yatakta kivrandiran tarzda ve tek dusundugum sey birazdan hersey bitecek ve kucagimda olack diye dusundm artik geldigini hissediyodum geldi bebek geliyo diye bagrdim sonra doguma aldilar ve oglen 12de kizima kucagima aldm simdi yine hamileym allah kolay dogum nasip etsin insllah bu arada 38+6da dogdu35 haftalık hamileyim. Doğum korkusundan psikolojim bozuldu geceleri uyuyamıyorum bile. Normal doğumun sancısından korkuyorum, sezeryanın dikişinden. Çok şükür gebeliğimde bir sorunum yok. Ancak doktor henüz çatı muayenesi yapmadı. Normal istersen doğurabilirsin dedi. Ama çok korkuyorum. Karnıma kasıklarıma bir sancı girse hemen doğum başladı sanıp pimpirikleniyorum. Normal doğum yapan arkadaşlar en ince ayrıntısına kadar anlatabilir misiniz? Birde yine olsa yine normal mi yaparsınız? Sancılar sanırım ilk başta çok kuvvetli olmuyormuş dayanılmayacak kadar sancı hangi aşamada oluyor ve neye benziyor sancılar nasıl başlıyor? Çok soru sordum ama çok merak ediyorum. Konum lütfen rica ediyorum taşınmasın benim derdim de bu.
Oncelikle Allah bebeginizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah.Ben de 8 ay once 40+3 te normal dogum yaptim.Ayni sizin gibi kafamda bin turlu sorular vardi.Normal dogum istedigim icin nasil olacak nasil baslayacak acaba once suyummu gelecek diye dusunmekten sabahlara kadar gozume uyku girmiyordu.Benim sancim olmadan sabah kalktigimda suyum geldi bir anda.Sakin sakin panik yapmadan hastaneye gittik.Sancilarim ufak ufak 2 saat sonra hastaneye yatinca basladi.Once zaten 5 dakikada bir falan azar azar sanci geliyo.giderek dakikalar sıklasiyor tabi.Şöyle söyliyim.benim adet sancilarim hastanelik olacak kadar cok olurdu.Dogum sancim adet sancisi kadardi diyebilirim.Gozunuzde buyutmeyin.Ben cok buyuttum, cok dusundum ,cok korktum ama o kadar zor gecmedi dogumum.Bol bol dua edin.Allah kolayini verecektir.Bir de ben 37.haftamdan sonra hergun gunde 5-6 tane ramazan hurmalarindan yemistim.Dogumu kolaylastirma etkisi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?