Ben oldukça zor bir doğum yaptım. 13 saat bir fiil sancı çektim. Normal doğdu şükür. Cok çok rahattim. Kiz kardeşim sezeryan doğum yaptı. Sonrası gerçekten zordu onun için.
Zor doğurmuş da olsam normal doğum en iyisi diyorum :))
Benim hiç sancim yoktu, önceki gün nisan gelmişti. Doktor gel bakayım dedi. Sabah 10 gibi doktora gittim. Muayene etti 4 cm açılma var dedi çok şaşırdım çünkü hiç ağrım olmadı doktor çabuk gelecek demek ki dedi. Nazarı değdi herhalde :)) eve gittim yürüyüş filan yaptım. Sancim başladı. Arası siklassin diye bekledim. Saat 3 gibi 2 dk da bire düşünce gittik hastaneye, yatış yapıldı. Keyfim yerindeydi :)) sonra suyum ya geldi ya da muayene sırasında doktor patlatti bilemiyorum. Ondan sonra sürekli sancim oldu ama acilmam olmadı malesef. Sürekli yurudum hastanede , sürekli annem kız kardeşim eşim sırtımı ovdu iyi geliyor diye. Arada sezeryana alalim denildi. Doktorlar, ameliyathane kıyafeti filan geldi ama eşim i sırada annemlere yemek almaya çıkmıştı, imzası lazımdı. Doktorum da normal doğumu ne kadar istediğimi bildiği için nst yi kendi aldı. Basimda bekledi sürekli . Hep beraber butun gece uykusuz kaldik. Sabah 6 ya doğru ikinma hissi oluştu, ve 6 da doğum yaptım. Çok uzun sürdü malesef. Bebegim 4 kiloya yakin doğdu, oda zorlamış olabilir bilemiyorum. Ama doğum yapınca o kadar rahatladim ki sanki o acıları hiç çeken ben değildim :)) bir gece daha kaldık. Sonra oğlumla evimize geldik .dikiş konusunda da hiç sorun yaşamadım. Aslında istegim kesiksiz olmasından yanaydı ama o kadar acı çekerken neremi kesseler dert etmezdim :)) arada başka durumlarda oldu ama anlatmaya gerek yok. Her doğum farklıdır kendine özeldir. Siz dert etmeyin o anın bile keyfini çıkarın. Hayırla sağlıkla kucaginiza alın ins.