35 haftalık hamileyim. Doğum korkusundan psikolojim bozuldu geceleri uyuyamıyorum bile. Normal doğumun sancısından korkuyorum, sezeryanın dikişinden. Çok şükür gebeliğimde bir sorunum yok. Ancak doktor henüz çatı muayenesi yapmadı. Normal istersen doğurabilirsin dedi. Ama çok korkuyorum. Karnıma kasıklarıma bir sancı girse hemen doğum başladı sanıp pimpirikleniyorum. Normal doğum yapan arkadaşlar en ince ayrıntısına kadar anlatabilir misiniz? Birde yine olsa yine normal mi yaparsınız? Sancılar sanırım ilk başta çok kuvvetli olmuyormuş dayanılmayacak kadar sancı hangi aşamada oluyor ve neye benziyor sancılar nasıl başlıyor? Çok soru sordum ama çok merak ediyorum. Konum lütfen rica ediyorum taşınmasın benim derdim de bu.
ayy ben bu konuda konuşabilirim :)
2 ay 11 gün önce ağrı kesicisiz, suni sancısız, epiduralsiz doğurdum.
Hiç bağırmadım.
Sadece açılmayı beklerken son 1 saati çok zordu. Sezeryana mı alınsam epidural taksınlar falan dedim eşime.
Ama gömülü 20 lik diş ameliyatı sonrası hissettiğim ağrılardan daha kolaydı. Çünkü sürekli değildi. Aralarda dinleniyosun
Son 15 dk da falan tam açıklık olduğunda dalgalar ardı ardına geliyor orada eşim destek verdi 50 sn sürüyor her dalga
Beraber saydık
Önce hafif başlıyor sonra yükseliyor tepeye çıkıyor ve inmeye başlıyor. Sonra bitti arada hiç ağrı olmamış gibi.
doğumhaneye gittikten sonra hele çok kolaydı keyifliydi. 3 kere ittirdim 4. De bebek doğmuştu :) ittirme kısmında acıdan çok rahatlama vardı.
Doğumdan önce doğum psikologunun ücretsiz eğitimine gittim 2 saatte nefes tekniklerini ve ağrının beynimizde olduğunu öğrendim. Doğum sırasında nefes egzersizlerinin hepsini yaptım.
İna may in doğuma hazırlık rehberi adlı kitabını okudum. Harika doğum hikayeleri var
Banu çiftçinin normal doğumun aşamalarını anlattığı videoyu izledim
Pilates topunda çalıştım
En önemlisi doğumumun biraz canımı yaksa da çok kolay geçeceğini kendime hep söyledim ve inandım.
Hatta mottom şuydu
Filler doğuruyor ben mi yapamayacağım?
Hastaneye 2 cm açıklıkla saat 9 da gittim, öğlen 14.30 da kızım doğdu :)