- 6 Kasım 2014
- 4.689
- 3.852
- 158
- 34
- Konu Sahibi heyecanli23
-
Ben geçen sene ağustos ayında yani hamile kalmadan yaptırmıştım smear testi onu her sene yaptırmak gerekiyomuş sanırım tekrar çocuk düşünmeden yaptırayım kist inşallah adetle gider ama sonra güzel bi doktor bulabilirsem her şeyime baksa içim rahat etse rahat rahat hamile kalsam bu seferde enfeksiyon korkusu olur ona nasıl dikkat edicem bilmiyorumBeni bayılttılar canım kürtaja alınmadan hatırlamıyorum hiç ayılana kadar beklemişler toplamda 3,5 - 4 saat doğumhanede kalmışım.3 doktora da göründüm temizlenmiş parça yok dediler kürtajdan sonra.Doktorun dediğine göre kisti de atmışım adettle.ilacım 2 tane kaldı kullandıktan 2 gün sonra da adet oluyorum.o bitince kontrole gideceğim.Smear testi falan da yaptıracağım.Rahmide ölçmesini söyleyecem.Hiç bi teste gerek yok dedi ama soracam bi kez daha bakalım ne dicek.Sancım bazen çok oluyo resmen kalbim yumurtalıklarımda atıyo.İnşallah sen de kistini atarsın adetle.
Bende 1,5 yıl önce yaptırmıştım bende genital siğil çıkmıştı o yüzden yaptırmıştım .eylülde yaptıracaktım senesi geldiğinde ama ağustosta hamile kalmıştım yaptırmadım yapılıyormu hamileyken de bilmiyorum.yaptırcam bu sefer doktora gidip.Enfeksiyon bende de çıkmıştı 12, haftada kokulu akıntım vardı ama vajinal fitil verdi bir de monurol şase verdi geçmişti.az akıntım vardı o da hamilelikte normal demişti.Amin İnşallah hamile olup buraya yazmak da nasip olur bize canımBen geçen sene ağustos ayında yani hamile kalmadan yaptırmıştım smear testi onu her sene yaptırmak gerekiyomuş sanırım tekrar çocuk düşünmeden yaptırayım kist inşallah adetle gider ama sonra güzel bi doktor bulabilirsem her şeyime baksa içim rahat etse rahat rahat hamile kalsam bu seferde enfeksiyon korkusu olur ona nasıl dikkat edicem bilmiyorumsende adet olduktan sonra ihmal etme de canım bu foruma seneye anne olduğumuzu yazabilelim inşallah Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin
hamilelikte enfeksiyon kaçınılmaz bişey sanırım ama takip edilmesi gerekiyo ben enfeksiyonun erken doğuma neden olacağını hamileyken öğrendim ve erken doğumdanda kasıtları 7 aylık doğuyo sanıyorum benim doktor sağolsun hiç takip etmedi 10. haftamda aşırı mide bulantısıyla gittim su içsem çıkarıyordum artık öğürmekten kafam tutmuyordu ilaç verdi ama sonra geçti mi devam ediyo mu diye hiç bakmadı benimde mide bulantılarım hafifleyince geçti zannettim 19. haftamda sancıyla gittiğimde idrar testi istedi orda kum döküyorsun enfeksiyon var falan dedi yine ilaç verdi 1 hafta ben kum sancısı çekiyorum sandım ama malesef bebeğim gidecekmiş inşallah bebeğim acı çekmemiştir bendeki enfeksiyon hiç geçmemiş aksine artıp kana karışmış o doktora hakkımı helal etmiyorum paramızla rezil olmaktan başka bişey değil kontrole gidiyorum sözde 5 dakka ultrasonda bakıyo tamam... sen bu ay tam korunmadım yazmıştın ümit var mı ? birde 2 aya kornmayı bırakmayı düşünüyorsan folik asite başla canım hatta tüm arkadaşlar 2-3 aya bebek düşünüyorsanız folik asite başlayın ben geçen hafta başladımBende 1,5 yıl önce yaptırmıştım bende genital siğil çıkmıştı o yüzden yaptırmıştım .eylülde yaptıracaktım senesi geldiğinde ama ağustosta hamile kalmıştım yaptırmadım yapılıyormu hamileyken de bilmiyorum.yaptırcam bu sefer doktora gidip.Enfeksiyon bende de çıkmıştı 12, haftada kokulu akıntım vardı ama vajinal fitil verdi bir de monurol şase verdi geçmişti.az akıntım vardı o da hamilelikte normal demişti.Amin İnşallah hamile olup buraya yazmak da nasip olur bize canım
Geçmiş olsun arkadaşım.13,haftada ilişki sonrası ben de yaşamıştım hafif kanama ama hemen doktora gittiğimde bi sorun yok demişti iğne ve ilaçla dinmişti kanamam.Benim 4,5 ay oluyo kaybedeli bebeklerimi bana da her doktor farklı bişey dedi.6 ay beklemek kafama daha yatmıştı ama bian önce yeniden anne olmak istiyorum ama rahim tamamen 6 ayda kendini onarıyormuş demişti tek doktorum.Allahım hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin.Ark.lar merhaba
Geçen hafta 15 haftalık bebeğimi su gelmesi nedeniyle sağlıklı olmasına rağmen normal doğum yöntemiyle almak zorunda kaldık. Uzun saatler rahmin açılmasını bekledik doğdu ve sonrasında kalanlar için kürtaj yapıldı. Kan testlerim vitamin değerlerim herşeyim normaldi. Sadece bir kez ilişki sonrası bi iki damla kırmızı kan gelmişti bir kere de cok cok hafif leke olmuştu 13.haftasındayken. Psikolojik yaşadıklarımdan bahsetmeyeceğim bile hepiniz yaşamışsınız bilirsiniz. Kürtajı yapan doktor bana 6 ay beklememi söyledi yaşadıgımın stres kaynaklı olduğu düşünülüyor.bir ay sonra rahim filmi çekeriz belki dedi. Başka deneyimli bir doktora gittim o da 2 adet dönemi bekle yeter dedi seni suan ancak sağlıklı bir hamilelik kendine getirir dedi ve o da stres kaynaklı oldugunu dusunuyor rahim filmi çekeriz belki diyor. Görünen o ki boyle durumlarda yorum farkı var. Ben şimdiden sabırsızım hamile kalmak konusunda. Sizce 6 ay beklemeli miyim böyle bir hikayeden sonra yoksa 3 ay kadar beklesem yeter mi?
Cvplayabilen herkese tşk ederim şimdiden. Allah ım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin can-ı gönülden dua ediyorum sizlere ve kendime
Çok sağol sana da çok geçmiş olsunGeçmiş olsun arkadaşım.13,haftada ilişki sonrası ben de yaşamıştım hafif kanama ama hemen doktora gittiğimde bi sorun yok demişti iğne ve ilaçla dinmişti kanamam.Benim 4,5 ay oluyo kaybedeli bebeklerimi bana da her doktor farklı bişey dedi.6 ay beklemek kafama daha yatmıştı ama bian önce yeniden anne olmak istiyorum ama rahim tamamen 6 ayda kendini onarıyormuş demişti tek doktorum.Allahım hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin.
çok geçmiş olsun Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin... suyunun gelme sebebi ne canım bebeğini patolojiye gönderdin mi? 2kere düzenli şekilde adet olup doktora görün derim ben eğer adetlerin düzenli olursa bi sıkıntı olacağını sanmıyorum benim adet düzenim bozuldu kist varmış ilaca başladım ilaçtan sonra adet olup gidicem bakalım ne dicek eğer adetim düzenli olsaydı şu an korunmuyo olacaktım 3 ay bitince korunmucam demiştim ama hala devam ediyorum korunmaya sende en azından 3 ay kadar korunup gerekli muayeneleri ol için rahat eder en azından ben şimdi sürekli neden gitti şunada baktırayım şunun muayenesinide olayım diyorumArk.lar merhaba
Geçen hafta 15 haftalık bebeğimi su gelmesi nedeniyle sağlıklı olmasına rağmen normal doğum yöntemiyle almak zorunda kaldık. Uzun saatler rahmin açılmasını bekledik doğdu ve sonrasında kalanlar için kürtaj yapıldı. Kan testlerim vitamin değerlerim herşeyim normaldi. Sadece bir kez ilişki sonrası bi iki damla kırmızı kan gelmişti bir kere de cok cok hafif leke olmuştu 13.haftasındayken. Psikolojik yaşadıklarımdan bahsetmeyeceğim bile hepiniz yaşamışsınız bilirsiniz. Kürtajı yapan doktor bana 6 ay beklememi söyledi yaşadıgımın stres kaynaklı olduğu düşünülüyor.bir ay sonra rahim filmi çekeriz belki dedi. Başka deneyimli bir doktora gittim o da 2 adet dönemi bekle yeter dedi seni suan ancak sağlıklı bir hamilelik kendine getirir dedi ve o da stres kaynaklı oldugunu dusunuyor rahim filmi çekeriz belki diyor. Görünen o ki boyle durumlarda yorum farkı var. Ben şimdiden sabırsızım hamile kalmak konusunda. Sizce 6 ay beklemeli miyim böyle bir hikayeden sonra yoksa 3 ay kadar beklesem yeter mi?
Cvplayabilen herkese tşk ederim şimdiden. Allah ım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin can-ı gönülden dua ediyorum sizlere ve kendime
Amin canım inşallah meleklerimizin kardeşlerini alabiliriz sağlıklı bi şekilde kucağımıza.Çok sağol sana da çok geçmiş olsun
Benim 2.gittiğim doktor yüksek riskli gebelik ilgi alanı olan çok daha tecrübeli biri medical parkta. 2 adet yeterli dedi. Rahim kısa sürede kendini toplar zaten insan vücudu kendini onarmaya odaklı dedi. O yüzden psikolojik olarak hazır hissetmek daha mantıklı geldi bana. Sen de çok ağır şeyler yaşamadıysan aklında bulunsun bu dedikleri rabbim en kısa zamanda minik meleklerine kardeş versin sağlıklı şekilde.
Doktor patolojiye göndermeyi önermedi hiç bana benim öyle bir ihtimalden haberim bile yoktu ama göndermezdim belki de. İkili test fln riskli cıkmamıstı bebek kaynaklı olacagını dusunmuyorlarçok geçmiş olsun Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin... suyunun gelme sebebi ne canım bebeğini patolojiye gönderdin mi? 2kere düzenli şekilde adet olup doktora görün derim ben eğer adetlerin düzenli olursa bi sıkıntı olacağını sanmıyorum benim adet düzenim bozuldu kist varmış ilaca başladım ilaçtan sonra adet olup gidicem bakalım ne dicek eğer adetim düzenli olsaydı şu an korunmuyo olacaktım 3 ay bitince korunmucam demiştim ama hala devam ediyorum korunmaya sende en azından 3 ay kadar korunup gerekli muayeneleri ol için rahat eder en azından ben şimdi sürekli neden gitti şunada baktırayım şunun muayenesinide olayım diyorum
Canım bencede birkaç doktorla daha görüş kesın sebebı veta yatkınlığı cıkar bır hastalık veya enfeksiyon bır dahakine önlem alırsın uc ay bekle tum testlerını yaptır stres kaynaklı nasıl düşer kı bebek hıc duymamıstım cok buyuk sorunlar mı yasadın yoksa stres ve uzuntunun bın katını bende yasadım ams sebep o değil tabıkıDoktor patolojiye göndermeyi önermedi hiç bana benim öyle bir ihtimalden haberim bile yoktu ama göndermezdim belki de. İkili test fln riskli cıkmamıstı bebek kaynaklı olacagını dusunmuyorlar
bu doktorların bana kastı neydi acaba ben göndermek istemedim göndermezsen sebebini bilemeyiz diye gönderttiler son çocuğum olsa yani bidaha çocuk düşünmesem göndermezdim ama bidahaki hamileliklermde önlem alınsın diye gönderdimDoktor patolojiye göndermeyi önermedi hiç bana benim öyle bir ihtimalden haberim bile yoktu ama göndermezdim belki de. İkili test fln riskli cıkmamıstı bebek kaynaklı olacagını dusunmuyorlar
bana da baştan doğum yapar yapmaz gözümü açtığımda patolojiye göndermek zorundayız dediler ki benim sebep nerdeyse belliydi sonra rapor için gittiğimde aynı doktor %90 ihtimalle bişey çıkmaz dedi e madem ne diye yolladık hiç bilmiyorum.. Bu arada 3 ay sonra hamile kalma olayını da araştırdım kızlar kesinlikle prolaktin hormon seviyenize baktırın çünkü vücut bazen kendini hamile sanmaya devam ediyormuş basit bir ilaç tedavisyle düşürülüyormuş bu nedenle 6 ay diyorlar kesin düşsün diye heralde ama 3 ay sonra ben tüm hormın testlerimi yaptırıcambu doktorların bana kastı neydi acaba ben göndermek istemedim göndermezsen sebebini bilemeyiz diye gönderttiler son çocuğum olsa yani bidaha çocuk düşünmesem göndermezdim ama bidahaki hamileliklermde önlem alınsın diye gönderdimbenimde ikili tarama testi diğer ölçülen ense kalınlığı kafa çapı falanda ölçülüyo sanırım her şeyimiz güzeldi bebeğimde bişey çıkacağını hiç sanmıyorum ama yinede gönderdim ya varsa en azından içim rahat eder diye
Yok ya iş kaynaklı şeyler yaşadım ben. Devlete randevu aldım artık bakayım testler için ancak ilk düşüğe bakmıyorlarmış ben de yalan söyleyebilen biri değilim hiç. Kendimi zorlamam lazım bir daha aynı şeyleri yaşamamak için mecburen fazla düşük yaptım demem lazımCanım bencede birkaç doktorla daha görüş kesın sebebı veta yatkınlığı cıkar bır hastalık veya enfeksiyon bır dahakine önlem alırsın uc ay bekle tum testlerını yaptır stres kaynaklı nasıl düşer kı bebek hıc duymamıstım cok buyuk sorunlar mı yasadın yoksa stres ve uzuntunun bın katını bende yasadım ams sebep o değil tabıkı
Bence hiç ama hiç üzülme. Sonuçta bir dahaki bebeğinin selametini düşünerek aldığın bir karar bu. Yanlış bsy de değil yani. Kendini yavruna ihanet etmiş gibi düşünme. Bir daha aynı şeyi yaşarsan Allah korusun bu kez keşke yaptırsaydım derdin. Senin bebeğin maddi bütünlüğün çok ötesinde olarak melek oldu. İçin rahat etsin sebebi bulunur inşallahbu doktorların bana kastı neydi acaba ben göndermek istemedim göndermezsen sebebini bilemeyiz diye gönderttiler son çocuğum olsa yani bidaha çocuk düşünmesem göndermezdim ama bidahaki hamileliklermde önlem alınsın diye gönderdimbenimde ikili tarama testi diğer ölçülen ense kalınlığı kafa çapı falanda ölçülüyo sanırım her şeyimiz güzeldi bebeğimde bişey çıkacağını hiç sanmıyorum ama yinede gönderdim ya varsa en azından içim rahat eder diye
Bana da patoloji ile ilgili bişey söylemediler.Sanırım rahim ağzı yetersizliği olabildiğini düşündükleri için.bana da baştan doğum yapar yapmaz gözümü açtığımda patolojiye göndermek zorundayız dediler ki benim sebep nerdeyse belliydi sonra rapor için gittiğimde aynı doktor %90 ihtimalle bişey çıkmaz dedi e madem ne diye yolladık hiç bilmiyorum.. Bu arada 3 ay sonra hamile kalma olayını da araştırdım kızlar kesinlikle prolaktin hormon seviyenize baktırın çünkü vücut bazen kendini hamile sanmaya devam ediyormuş basit bir ilaç tedavisyle düşürülüyormuş bu nedenle 6 ay diyorlar kesin düşsün diye heralde ama 3 ay sonra ben tüm hormın testlerimi yaptırıcam
prolaktin hormon seviyesi dediğin şey beta hcg mi canım? onunda sıfırlanmasını bekleyin diyorlar ya o yüzden sordum ? bende adet olduktan sonra gidicem o zaman inşallah dicem bakalım neye bakılması gerekiyorsa baksınlar rahim filmi de isticem ama zor bi ihtimal onu herkese yapmıyorlarmışbana da baştan doğum yapar yapmaz gözümü açtığımda patolojiye göndermek zorundayız dediler ki benim sebep nerdeyse belliydi sonra rapor için gittiğimde aynı doktor %90 ihtimalle bişey çıkmaz dedi e madem ne diye yolladık hiç bilmiyorum.. Bu arada 3 ay sonra hamile kalma olayını da araştırdım kızlar kesinlikle prolaktin hormon seviyenize baktırın çünkü vücut bazen kendini hamile sanmaya devam ediyormuş basit bir ilaç tedavisyle düşürülüyormuş bu nedenle 6 ay diyorlar kesin düşsün diye heralde ama 3 ay sonra ben tüm hormın testlerimi yaptırıcam
çok araştırdım zaten canım göndermeden önce bi günahı var mı bebeğim bana hesap sorar mı diye çok şükür bi günahı yok zaten 14. haftada ruh üfleniyormuş bizim nasıl öldükten sonra bedenimizin bi anlamı kalmıyo ruhumuz çıkıyosa 14. haftadan sonra kaybedilen bebeklerde de aynı şekilde oluyomuş inşallah bebeklerimizle cennette bulşçaz orda annelik yapabilirizBence hiç ama hiç üzülme. Sonuçta bir dahaki bebeğinin selametini düşünerek aldığın bir karar bu. Yanlış bsy de değil yani. Kendini yavruna ihanet etmiş gibi düşünme. Bir daha aynı şeyi yaşarsan Allah korusun bu kez keşke yaptırsaydım derdin. Senin bebeğin maddi bütünlüğün çok ötesinde olarak melek oldu. İçin rahat etsin sebebi bulunur inşallah
Yok canım hcg degıl bu süt hormonuymus rahım fılmını her ısteyecene cekıyorlarmıs özelde 450 750 arası fıatı varmış profların cogu bebeğin yerlesım yerını ve sıkıntı olup olmadığını gormek ıcın ıstıyorlarprolaktin hormon seviyesi dediğin şey beta hcg mi canım? onunda sıfırlanmasını bekleyin diyorlar ya o yüzden sordum ? bende adet olduktan sonra gidicem o zaman inşallah dicem bakalım neye bakılması gerekiyorsa baksınlar rahim filmi de isticem ama zor bi ihtimal onu herkese yapmıyorlarmış
Doktor hiç bundan bahsetmedi yaa iki adet gör yeter dedi biri. Ne cok bilgi var kafam karıstı resmenbana da baştan doğum yapar yapmaz gözümü açtığımda patolojiye göndermek zorundayız dediler ki benim sebep nerdeyse belliydi sonra rapor için gittiğimde aynı doktor %90 ihtimalle bişey çıkmaz dedi e madem ne diye yolladık hiç bilmiyorum.. Bu arada 3 ay sonra hamile kalma olayını da araştırdım kızlar kesinlikle prolaktin hormon seviyenize baktırın çünkü vücut bazen kendini hamile sanmaya devam ediyormuş basit bir ilaç tedavisyle düşürülüyormuş bu nedenle 6 ay diyorlar kesin düşsün diye heralde ama 3 ay sonra ben tüm hormın testlerimi yaptırıcam
belki de senin sebebin olmadığı için demişlerdir 3 ay yeterli olur senin için ama dediğim gibi gebelik öncesi testleri diye geçiyor herşeye bakıyorlar her ihtimale karşı sağlıklı başlarsak sağlıklı olur bebeklerimizDoktor hiç bundan bahsetmedi yaa iki adet gör yeter dedi biri. Ne cok bilgi var kafam karıstı resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?