Selamlar. Bu konuyu açtığınızı görünce çok sevindim. Bir kaç sorum olucak biraz komik sorular ama merak ediyorum. Kimse de doğum hikayesini anlatırken bunlara cevap vermiyor ama benim kafama çok takılıyorlar açıkcası. İnşaAllah cevaplarsınız. :)
1. Alttan açıklığın kontrolünü yaparken yanınızda yapan kişi haricinde kimse oluyor mu? Bakılan odada yalnız mı oluyorsunuz? Mesela refakatçi olarak kayınvalidem geldi diyelim onun yanında alttan kontrolün yapılmasını istemiyorum kendisine çıkta diyemiyeceğim
2. Sizde nerde yaptınız doğumu bilmiyorum . ama burda çoklu odalar var. Birden fazla hasta var yani aynı odada. Herkesin yanında mı doğumun başlaması bekleniyor, yoksa içeri ameliyathaneye alıp orda mı bekliyoruz doğumun başlamasını?
3. Ameliyathaneye girene kadar her tarafımız açık bir şekilde koridorlarda mı gezdiriyorlar acaba ben kapalı olduğum için bundan da çok korkuyorum.
4.Doğumda normal fimlerdeki ve instagramda doktorların paylaştığı normal doğum görüntülerinde ki gibi bacaklar felan örtülüyor mu (yani sadece malum yer açık diğr yerler o mavi örtüler ile kapalı) doğum olurken yoksa tamamen açık mı ?
5. İdrar-dışkı gibi bir şey gelince ebe ya da doktor bağırıp azarlıyor mu?
6.Bebeğimle birlikte doğumhaneden çıktık demişsiniz. (Refakatçi olarak sadece eşimizin olması yeter li mi acaba, çocuk kaçırma olayları oluyor deyip korkutuyorlar. Ben aslında eşim haricinden kimse olsun istemiyorum yanımda daha rahat olurum diye düşünüyorum. ) Bebeğiniz kucağınız damı çıktınız yoksa çıkana kadar herhangi br süreçte yanınızdan ayırdılar mı bebeği. Yoksa gözünüz önünde yıkayıp temizleyip kucağınıza mı verdiler :)
Biliyorum biraz fazla sordum ama inşaAllah cevaplarsınız. Diğer okuyan arkadaşlarda hikayelerini bu konularda paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.