• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nolur yardım nişan bohçası

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Canım zaten nişanda damadın eline bohça verilmez....
Onlar tanışma isteme nişan faslına geldiklerinde sadece sana yada hem sana hem ailene bohça getirecekler....
Nişandan 1-2 hafta sonra da sen ve ailen damat tarafına ziyarete gidip bohça götüreceksiniz...
Ama nişanda ailesine yapmayıp düğünden sonra el öpmeye giderken götürenlerde var, belki annen onu kastetmiştir.... Öyle bile yapsanız nişanlın için hazırladığın bohçayı nişan güünü eline tutuşturmak hoş olmaz....

Canım bizim şehirler ayrı olduğu için sürekli gel git mümkün değil. Sürekli gidip gelinmesin dedik çünkü. Tanışma ve nişan bir arada olucak.Ailelerin tanışması kaldı zaten birtek. Aileler hem tanışacak hemde isteme ve nişan olacak.

Evet annem düğünden önce ya da düğün döneminde kayınvalideye pedere, dedeye onun eşine falan bohça yaparız dedi.Bana da mantıklı geldi. Ama nişan bohçasını nasıl vericem bilmiyorum. Nişan da da verebilirim bunda nasıl bir sakınca olabilir ki?

Ben size aldıklatrımı sayayım kızlar....
Traş makinesi braun
Traş köpüğü losyonu kremi
dişmacunu fırçası
deri erkek terliği ayakkabı
deri cüzdan kemer takımı
gömlek kravat koldüğmesi
canvas pantolon arslanlı v yaka kazak
eşofman takım günlük
saten pijama takımı klasik
iççamaşırı takım
havlu ve mendil
parfüm
Heralde bu kadardı....

Kayınpedere gömlek kravat süveter havlu mendil iççamaşırı takım aldık...
Kayınvalidem olmadığı için hazırlamadık olsaydı da bizde eşarp yemeni havlu iççamaşırı eteklk kumaş triko kazak havlu falan konur....

bizimde şehirler arası baya bi mesafe olduğu için biz kızı verdik dedikten 1 gün sonra falan veririz bohçayı yada bilemiyorum ama dediğim gibi ben hepsine yapmayı düşünüyorum evlerine misafirliğe giderkende bir şeker çikolata falan alırız yeter ama şu nişan yastığı olayındada karışığım bakalım nolcak birde kızlar size kıyafetimi göstermek istiyorum resim nasıl ekleniyor

ınanılmaz masraf olcak herhalde. of tam da çalışmadığım dönemlerime denk geliyor.Onlar geldikten sonra nişandan sonra bi ay içinde bizimkilerin gitmesi gerekiyor o zaman bohça vermek için. öyle mi?

Ne yapıcamı bilmiyorum. Canım sıkkın biraz:( nerden başlıcam bilmiyorum. o deil durumumda çok sıkışık bu ara:((

aynı durumdayız galiba aynen hiç çalışmadığım bir döneme geliyor nasıl olcak bilmiyorum evet kız tarafının da aileye gitmesi gerekiyor ama bizimkiler gidemez herhalde çünkü çok uzağız onlar iskenderunda biz tekirdağda nasıl gitsinler o yüzden bohçayı ozaman vermeyi düşünüyoruz.offffffffffffffffffffffff gelsede bitse

Canım ben nisan da düşünüyordum nişanı. Benim sınavım var bir de kpss ye hazırlanıyorum. Çok strese girdim bilmiyorum. Ertelemeyi düşünüyorum nişanı Temmuza. Öyle konuştuk çünkü ben nasıl ders çalışıcam bu arada bilemiyorum:((( Biz Ankara'dayız. ıstanbul'a gideriz herhalde bizimkilerle bohça vermeye hemde evlerine gitmek gerekir herhalde bir kere de olsa. Ama ben çok strese girdim daraldım. 1,5 ay var sınavamı hazırlancam, onlar gelmeden nişan için hazırlıklar mı yapıcam:((( bilmiyorum. Yavaş yavaş bohçamı hazırlardım aslında değil mi temmuza kadar. Sınavla beraber strese girmeden yavaş yavaş hallederdim. Bilmiyorum kafam karışık nolur bişey söyleyin:((

Ya canım ertelemicem ya cok bekledim ben bugunleri. ertelemicem. Nisan da yapıcam. Altından kalkıcam hepsinin ertelemicem

Nisanın ikinci haftasonu düşündüğüm gibi yapıcam. Zor gunlermiş gercekten stresli ama 3 ay gibi bir süre ertelemiş oluyorum ozamanda ne gerek var ya. Bi bohça bi elbise vss onlarıda hallederim yine yavaş yavaş ya , derste çalışırım artık.
Bu zamanlarda insan kararsız oluyomuş.Annem de ertele fikrime kızdı..

Nisan'da inşallah guzel haberlerimi vericem.

Son düzenleyen: Moderatör:
olumunekankayizsmile erteleme kız afferin sana biz bu zor günlerin üstesinden geliriz evel Allah di mi kaydirigubbakcemile5

ınşallah geliriz üstesinden canım. damat bohçası hazırlıgına giriştim. sıkışcam ama olsun taksitle alcam ya.halletcem

Kızlar bugun çok çok begenerek

Sarar marka 1 kravat

Sarar marka 1 cüzdan

Sarar marka 2 çorap aldım

Ve bir tane de Damat 'tan Gömlek..

Henuz elime ulaşmadı kargoyla bekliyorum:))) Gelince hepsinin resimlerini eklerim Ya yavaş yavaş başladım sanırım hihihihii oluyor sanki kızlar ne dersiniz :)) kaydirigubbakcemile3

resim eklemeyi becerebilirsem eklicem.

Kızlar bugun çok çok begenerek

Sarar marka 1 kravat

Sarar marka 1 cüzdan

Sarar marka 2 çorap aldım

Ve bir tane de Damat 'tan Gömlek..

Henuz elime ulaşmadı kargoyla bekliyorum:))) Gelince hepsinin resimlerini eklerim Ya yavaş yavaş başladım sanırım hihihihii oluyor sanki kızlar ne dersiniz :)) kaydirigubbakcemile3
hepsini güle güle kullansın canım. olacak tabi başladıktan sonra hepsi olacak yavaş yavaş olumunekankayizsmile

Merhaba canım...ben de seninle aynı durumdaydım,ayrı şehirlerde olmak bazen zor olabiliyor..benim nişanlım ve ailesi de bir kez geldi tanışma,isteme,söz,nişan hepsi bir arada oldu...
nişandan bir hafta önce nişanlım geldi ankaraya,o bana,ben ona ,istediğimiz ,ihtiyacımız olan şeyleri aldık...pijama takımı,iç çamaşırı takımı,çorap,çamaşır,o bana etek ceket aldı,ben gömlek kravat,parfüm seti,kemer vs...unutmuş olabilirim,nişanlım bana aldıklarını götürdü,sandıkla getirdiler nişanda,ben de ona aldıklarımı bohça yaptım,nişana geldiklerinde verdim...herkesin yanında bu da yaptığım bohça diyip çıkardım...
gelenleri de bomboş göndermek olmazdı,taaa şehir dışından geliyorlar,gelen bayanlara birer havlu ve erkeklere birer çorap şeklinde tek tek paketler hazırladım,bayanlara verdim,resimlerini siteye yükledim,ELİZHANIN nişan havluları diye bulabilirsin...HERKES ÇOK MEMNUN KALDI....
Nişanlımı ziyarete gittim nişandan sonra,annesine kazak,babasına bluz,kardeşine gömlek kravat,anneannesine de yelek aldım...ÇOOOK DA GÜZEL OLDU,sen de böyle yapabilirsin....umarım faydam dokunmuştur,hoşçakal...

Merhaba canım...ben de seninle aynı durumdaydım,ayrı şehirlerde olmak bazen zor olabiliyor..benim nişanlım ve ailesi de bir kez geldi tanışma,isteme,söz,nişan hepsi bir arada oldu...
nişandan bir hafta önce nişanlım geldi ankaraya,o bana,ben ona ,istediğimiz ,ihtiyacımız olan şeyleri aldık...pijama takımı,iç çamaşırı takımı,çorap,çamaşır,o bana etek ceket aldı,ben gömlek kravat,parfüm seti,kemer vs...unutmuş olabilirim,nişanlım bana aldıklarını götürdü,sandıkla getirdiler nişanda,ben de ona aldıklarımı bohça yaptım,nişana geldiklerinde verdim...herkesin yanında bu da yaptığım bohça diyip çıkardım...
gelenleri de bomboş göndermek olmazdı,taaa şehir dışından geliyorlar,gelen bayanlara birer havlu ve erkeklere birer çorap şeklinde tek tek paketler hazırladım,bayanlara verdim,resimlerini siteye yükledim,ELıZHANIN nişan havluları diye bulabilirsin...HERKES ÇOK MEMNUN KALDI....
Nişanlımı ziyarete gittim nişandan sonra,annesine kazak,babasına bluz,kardeşine gömlek kravat,anneannesine de yelek aldım...ÇOOOK DA GÜZEL OLDU,sen de böyle yapabilirsin....umarım faydam dokunmuştur,hoşçakal...

ya canım benim çok çok yardımcı oldun tabiki. Çok teşekkür ederim.Bizde ayrı şehirlerde olduğumuz için bizde senin gibi nişanda verebiliriz damat bohçasını. Bakalım:)) annem ^^nişandan sonra damadın evine gidemeyiz biz herhalde dedi. Ama sen gittiğinde, ya da düğünden önce-sonra artık nasıl kısmet olursa kayınvalide , kayınpeder, dede-anneanne, dede-babanne için 3 bohça yaparız, giderken götürürsün demişti..Annemle biz de aynı senin söylediğin gibi konuşmuştuk canım.

Ben şimdi benimkine yavaş yavaş ona da göstererek aldım bi kaç şey aldım işte...O da bende sana alırım çamaşır vs dedi ama bana sorarak mı alacak berabermi alıcaz bana bilmiyorum.. o ben geldiğim de de alabiliriz bana alacaklarını dedi. Beraber alışveriş yaparız dedi. O zaman ben ona alırken o da bana alır zaten diye düşünüyorum dediğin gibi...Kendiliğinden gelişir..Ben zaten ona alacağım çamaşırı, pijamayı vss onun gelmesine bırakıcam. Son detaylarıda onunla hallederiz canım daha uygun olur sanırım. dediğin gibi.. Nişandan 2-3 hafta önce o gelicek elbise, ayakkabı alıcaz bana,ama benim elbiseyi iki güne nasıl sıgdırıcaz bilmiyorum açıkcası..

opuyorumnanaktan

ben evleneli 2 yıl olcak ama aklımda kaldığı kadarıyla yazayım:) ben yozgatta eşim bursadaydı onlar bize yaptı bizde onlara eşime gömlek kravat çorap çamaşır havlu terlik mendil seccade koyduk kayınvalideme örtü havlu patik görümceye havlu örtü patik dedeye gömlek kayınbabay gömlek çorap havlu yengeleri falan gelmişti onlarada birer örtü havlu eşlerinede çorap konuldu ama düyün bohçaları çok ağır hazırlandı birer pike takımı koydum hepsine 11 bohça yaptım erkeklere gömlek havlu çorap bayanlara örtü patik lif çamaşır kayınvalideye ekstradan iki tane pike takımı tepsi örtüsü elbiselik kumaş şal patik kayınbabaya gömlek havlu seccade çorap çamaşır hem bayan hem erkek eşimede tekrara düyün bohçası dantelden seccade havlusu pijama takımı traş seti yaptırdım parfümü traş köpüyü traş losyonu traş kremi rolonu kravatı alındı terlik alındı spor bi kazak aldım klasik giyinmez hayatta aklıma bunlar geliyo şimdilik Allah size kolaylık verisn:)

Back