• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nolur yardım nişan bohçası

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

civcivy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.216
3
116
Diğer
Kızlar nisanda gelcekler. Başka şehirden gelcekleri için annem bir kere gelsinler hem aileyle tanışalım hemde nişan yaparız yüzük takarız iki iş olmaz dedi.
bohçanın Düğünde verilmesi görülmüş bişeymi. Düğünde verilmesede şimdi halletsek olmaz mı ya nolur bir yardım edin bana:KK43:(((

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bohça illa da nişanda verilir diye bi kaide yokki düğünde veren de var. ama onlar gelmeden önce konuşsanız iyi olur çünkü onlar yapar da siz yapmazsanız olmaz. ya da şöyle yapın nişan yapıldıktan sonra siz ailecek elbette damat tarafa gideceksiniz bir gün o zaman götürürsünüz bohçalarınızı

Canım konuşacak zaman da olmucak ki yani tanışmaya o zaman gelcekler zaten. Şöle düşündüm nişanda damada ben bohça hazırlıyım elimden geldiği kadar.Gömlek,pijama, çorap, çamaşır vss .. Onlarda nişana gelirken illa ki bohça gibi bişi getirirler. Annemde diyor ki kayınvalide işte peder, dede içinde düğünde yaparız bohça veririz onlara diyor. Olur değil mi.

olur tabiki de. zaten benim konuşun dediğim erkek arkadaşına bir sor demek istemiştim bir bohça hazırlanacaksa evde tabiki de haberi olacaktır sen de ona göre ne yapacağını bilirsin.

bizim ki hiç bilmiyor :)) Ben kaçırmıştım ağzımdan sana bohça hazırlıcam gibi bişi demiştim. Oda o zaman bende sana yapayım demişti. Düğünde damada tekrar bohça hazırlamama gerek kalmaz, düğündede işte kayınvalideye falan koyarıs bi bohça diyorum

gayet mantıklı hem masrafı da ikiye bölmüş olursun benim sözümde sözlüm ve bana ufak tefek bi bohça hazırlandı şimdi nişanda herkese yapılacak.aslında bana kalsa aileye bohça yapmaya gerek yok ama anneler dinlemiyor beni.

Bi de ben damada nişanda takım elbise alamıcam canım. Çalışmıyorum bizimkilerede çok yüklenmek istemiyorum. Yani nişanda bir bohça yapayım diyorum damada.

takım elbise almayı ben de düşünmüorum hem zaten giymiyorda onun yerine daha spor bir pantalon gömlek alabilirsin .

begendim işte canım iş yerinde de giyebileceği tarz ds damattan bi gömlek.onu bohçasına koyucam. nişanda giyebileceği bir takımda alır zaten kendine diye düşünüyorum.

zaten koyacağın şeyler standart gömlek iç çamaşırı çorap terlik havlu bunların yanına pijama tıraş takımı seccade de sana kalmış. çok kafana takma yani bırak bu işleri anneler düşünsün onlar daha iyi biliyor

Canım bak bizde sadece kız tarafı damada bohça hazırlicak, erkek tarafıda geline (ben oluyor kendileri aklinialirimsmile ) hazırlicak.. Kardeşe anaya babaya yok bohçe felan ne nişanda ne düğünde.. Yarın öbür gün evlerine giderken yemeğe felan o zaman alıcaz biz herkese ayrı ayrı ev hediyesi gibi hazırlicaz..

annem nişanda bohça yapalım bir tek damada diyor.Yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışıcam onun bohçasında. elimden geldiği kadar:)) düğündede diğerlerine peder, kyınvalide, dedeiçin canım. kararı böyle verdim:))) iyi değil mi.

gayet güzel. zaten o nişanda verilen bohçaları kayınvalide saklıyormuş düğünden sonra seni yemeğe çağırdıklarında tekrar götürüyormuşsun annem dedi biraz önce.

senin dert etmene gerek yok
onlar gelirken bohça getirirse siz de giderken ona göre götürürsünüz
hatta mümkünse konuşun sadece size ve nişanlınıza hazırlayın .
zaten evlenen insanların dünya kadar masrafı oluyor, ekstra yüke girmeye gerek yok.
olmadı evlerine ziyarete giderken götürürsünüz küçük bir şeyler hem bu arada az buçuk tanıyınca daha uygun şeyler alırsınız.

Netleşti canım biraz kafam:) 1,5 ay var bohçayı yavaş yavaş doldururum:)
Nişan evde olcak canım bizim. Neyse daha samimi bir ortam olur artık:) Bizimkiler bi yer tutamıcak. Yani masraf epey olur o zaman Bu defada huzursuzluk olur. Bense sadece huzur istiyorum artık.

senin dert etmene gerek yok
onlar gelirken bohça getirirse siz de giderken ona göre götürürsünüz
hatta mümkünse konuşun sadece size ve nişanlınıza hazırlayın .
zaten evlenen insanların dünya kadar masrafı oluyor, ekstra yüke girmeye gerek yok.
olmadı evlerine ziyarete giderken götürürsünüz küçük bir şeyler hem bu arada az buçuk tanıyınca daha uygun şeyler alırsınız.

Ben söyledim canım bizimkine. Ona bohça hazırladıgımı. Yani oda bende sana alırım birşeyler dedi . Aileye almayı falan hiç konuşmadık. Benim ona aldıgımı, bohça hazırlıcamı biliyor. Ben onlar getirmezse bile ki sanmıyorum vericem damada bohca vermeyince rahat edemem ben nişanda elim boş olsun istemiyorum onları gönderirken.
Kayınvalide vs de zaten beklemez nişanda çünkü zaten nişanda sadece damada bohça hazırlanırmış , değil mi arkadaşlar.

Ben söyledim canım bizimkine. Ona bohça hazırladıgımı. Yani oda bende sana alırım birşeyler dedi . Aileye almayı falan hiç konuşmadık. Benim ona aldıgımı, bohça hazırlıcamı biliyor. Ben onlar getirmezse bile ki sanmıyorum vericem damada bohca vermeyince rahat edemem ben nişanda elim boş olsun istemiyorum onları gönderirken.
Kayınvalide vs de zaten beklemez nişanda çünkü zaten nişanda sadece damada bohça hazırlanırmış , değil mi arkadaşlar.
eğer kendisi aileye hazırlarsa sizden de bekler canım.bunda zor bişey yok ki erkek arkadaşına laf arasında sizin adetleriniz ne die sorabilirsin. benim sözlümün aman allahım hiç birşeyden haberi yoktu. sonra annesine sorarak öğrendi.gerçi hala öğrenmesi gereken çok şey var o ayrı alsanaalsanasmile

canım bizimkide pek bişey bilmedigi için, henuz 1,5 ay var ya birde yaklaştıgında daha detaylı konuşuruz.Adetlerini sorup öğrenir dediğin gibi..Ben şimdi damadınkini en azından hazır edeyim. Sonrasını iyice yaklaştıgında konuşurum dediğin gibi. Onun ailesi bizimkilere getirse dahi, bizde düğün de onun aileye götürürüz, nişanda veremesek dahi düğünde eşitlenmiş oluruz herhalde öyle bile olsa.

Merhaba canım hayırlı olsun benimde temmuzda olucak nişanım bohçaya gelince ben hepsine nişanda vermeyi düşünüyorum düğüne sarkıtmıcam garip geldi biraz bana damada şimdi ver düğünde diğerlerine size bir şey sormak istiyorum şu roptaşambır varya ondan almayı düşünüyormusunuz ? ben vazgeçtim görümcemlede konuştum ne gerek var falan dedi.sözlüme bi gömlek takımı kol düğmesi kemer cüzdan falan alıcam traş seti koyacam iç çamaşır eşofman tkmı terlik ... aklıma geldikçe alıyorum işte
Ama kayınvalidemle kayın pedere ne alıcam hiç bir fikrim yok sizin var mı ?

Canım bende nişanda kayınvalideye vs bohça yapalım dedim ama annem düğünde verilir onların bohçası dedi. nişanda damat için bohça yapılıyomuş. Ama tercih meselesi nişanda da verebilirsin herhalde. Ama düğünde bir daha hazırlamak gerekiyomuş. O yuzden düğünde kayınvalideye falan bohça yapalım dedik bizde. Öbür türlü al al bitmicek çünkü..
Senin dediğin gibi ben gömlek, bi kaç boxer, bi kaç atlet, pijama takımı, gömlek,terlik alıcam.

Back