Pazartesiye bi ciksaydim doktora herşeyi anlatıp ne ilaç veriyorsa onu icecem yeterki kurtulayim bu düşüncelerden sizin bildiğiniz bu hastalığı atlatan biri var mi bana hiç geçinmek gibi geliyor bu dusunceOKB işte. Öyle çok insanda öyle çok çeşidi var ki. Senin için en doğru ilacı bulunca rahatlarsın. Aslında terapiye de gitmen lazım. Doktor ne lazımsa söyler. İlaç mide bulantısı yapıyorsa onun için de ilaçlar var.
İyi olacaksın tabii. Sonra dönüp bu gece yazıştıklarımıza bakıp 'ne geceydi be!' diyeceğiz.Çok teşekkür ederim lütfen dua edin benim için allah umarım bugün iyi oldum diye yazarim buraya tek istediğim bu iyi dileklerinin için çok teşekkürler
Himm bence okb var sende. Cunku bende de var. Bende cok ileri seviyedeydi doktora da gittim olmadi sonra kendi kendimi dizginledim simdi daha az. Bende ayni bi yere gidiceksem biseyleri kontrol etmekten evden cikamiyorum. Bendeki intihar degildi ama dine kurana karsi kufurlu dusunceler aklima gelirdi. Cok fena temizlik takintim vardi bi giydigimi bi daha yikamadan giymezdim. Dolabimdaki kiyafetler hep katlidir ama odam daginik. Tek bi yere odaklanirdim. Yeni kiyafetlerim eskiycek diye giyemiyorum hep ayni seyleri giyiyorum bi bundan kurtulamadim. Ama merak etme sendeki sadece dusunce ve seni rahatsiz eden de bunu dusunmek, kendini öldurmezsin. Bu dusunceler sana zorla biseyi yaptiramaz ama zorla aklina gelirler. Doktora gidince prozac diye bi ilac veriyo bende faydasi olmamisti. Ama yine gitmekte fayda var en azindan konusarak bi rahatlama saglayabilirsin. Ben soyle azalttim, gezdim arkadaslarimla bulustum kendimi baska seylerle mesgul ettim dusunceleri kafamdan zorla kovmaya calistim. Bes dakkafa bir elim kirlendi diye yikardim durup dururken, sonra dedim ki yikamiycaksin elini pis oturcaksin. Dolabin degil odan da toplu olucak diye ne dusunursem tersini yaptim. Boylece kendimi kontrol etmeyi ogrendim. Sen de deneyebilirsin :)Temizlik yakın tüm yok ama birşeye dokunma sayma gibi takıntılarım var kapıyı kontrol ederim elli kere belkide ocağın kapalı olduğundan emin olduğum halde defalarca kalkıp bakarım ama son zamanlarda kafamdaki bu balkondan atlama takıntısı bunları unutturdu bi nebze
Yarın sabah sınavına odaklan unutursun.
Ben de inşallah atlatabilirim burda hiç arkadasim da yok ne yazıkki okul bitince memlekete döndüm ailemden başka kimsenin yok burda sağolsun babam çok destek oluyor bi kaç gündür beni gezdirdi sürekli yürüyüşe falan çıkardı sınav stresi sanıyordu o bugün ona bu durumumu açıkladığında inanamadı şaşırdı kaldı saçma geliyor ona da tabi ama beni anlamaya çalışıyor en azindan0Himm bence okb var sende. Cunku bende de var. Bende cok ileri seviyedeydi doktora da gittim olmadi sonra kendi kendimi dizginledim simdi daha az. Bende ayni bi yere gidiceksem biseyleri kontrol etmekten evden cikamiyorum. Bendeki intihar degildi ama dine kurana karsi kufurlu dusunceler aklima gelirdi. Cok fena temizlik takintim vardi bi giydigimi bi daha yikamadan giymezdim. Dolabimdaki kiyafetler hep katlidir ama odam daginik. Tek bi yere odaklanirdim. Yeni kiyafetlerim eskiycek diye giyemiyorum hep ayni seyleri giyiyorum bi bundan kurtulamadim. Ama merak etme sendeki sadece dusunce ve seni rahatsiz eden de bunu dusunmek, kendini öldurmezsin. Bu dusunceler sana zorla biseyi yaptiramaz ama zorla aklina gelirler. Doktora gidince prozac diye bi ilac veriyo bende faydasi olmamisti. Ama yine gitmekte fayda var en azindan konusarak bi rahatlama saglayabilirsin. Ben soyle azalttim, gezdim arkadaslarimla bulustum kendimi baska seylerle mesgul ettim dusunceleri kafamdan zorla kovmaya calistim. Bes dakkafa bir elim kirlendi diye yikardim durup dururken, sonra dedim ki yikamiycaksin elini pis oturcaksin. Dolabin degil odan da toplu olucak diye ne dusunursem tersini yaptim. Boylece kendimi kontrol etmeyi ogrendim. Sen de deneyebilirsin :)
İyi olacaksın tabii. Sonra dönüp bu gece yazıştıklarımıza bakıp 'ne geceydi be!' diyeceğiz.
Cok guzell o zaman surekli babanla bisey yap yuruyuse cikalim diyince reddetme. İyi gelir sana. Ama kafandan da o dusunceleri kovmaya calis gul gec. Bizimkilere de sacma gelmisti sen pimpiriklisin demislerdi ama doktora temizlik takintim var demem bile teshisi yapistirmasina yetti. Merak etme sen bunu yenicem dersen zamanla korelen bi hastalik. Sebebi tam olarak bilinmiyo garip bi sekilde sadece şu mutluluk hormonu olan seratonin var ya onun azligi diyolar. O yuzden bol bol mutlu olmaya bak babanla gez toz. Diziler izle yabanci diziler izle. resim yap mesela. Kafani biseylerle mesgul etmek iyi gelir :)Ben de inşallah atlatabilirim burda hiç arkadasim da yok ne yazıkki okul bitince memlekete döndüm ailemden başka kimsenin yok burda sağolsun babam çok destek oluyor bi kaç gündür beni gezdirdi sürekli yürüyüşe falan çıkardı sınav stresi sanıyordu o bugün ona bu durumumu açıkladığında inanamadı şaşırdı kaldı saçma geliyor ona da tabi ama beni anlamaya çalışıyor en azindan0
Çooook. Ne ünlü, başarılı insanlar var. Mesela Martin Scorsese dünyanın en iyi film yönetmenlerinden biridir. Ünlü futbolcu David Beckham, gelmiş geçmiş en büyük sanatçılardan biri Mikelanj, Einstein. Leonardo DiCaprio her kapıdan birkaç defa geçermiş mesela. Cameron Diaz kapıları açmadan önce kapı kollarını defalarca ellermiş. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Donald Trump asansörde düğmelere basamazmış ve insanların ellerini sıkamazmış.Pazartesiye bi ciksaydim doktora herşeyi anlatıp ne ilaç veriyorsa onu icecem yeterki kurtulayim bu düşüncelerden sizin bildiğiniz bu hastalığı atlatan biri var mi bana hiç geçinmek gibi geliyor bu dusunce
Arkadaslar lutfen bana yardim edin kafamda surekli kendime zarar verme dusuncesi var daha once mide rahatsizligindan dolayi dahiliyeye gittim sorunun psikolojik dediler ne tahliller yaptirdim ama yok depresyon dedi dahiliyeci ogun bugun hersey daha da kotuye gidiyor kendimi oldurmekten korkuyorum surekli aklima bu fikir geliyo daha dogrusu hic gitmiyor pazartesi psikatri randevusu aldim ama o zamana kadar napicagimi bilmiyrm her an kendime zarar verebilirim
Hayir boyle bisey olmadi hic sadece bi baktigim yere uc kere bes kere o an aklima kac sayi geliyorsa o kadar bakmak zorunda hissediyorum kendimişimdi dinle beni. bu konuyla çok yakından ilgilendim,hastane araştırmaları tezler makaleler hepsine dahil oldum. bikaç soru sorucam yardımcı ol bana lütfen. otobüste yada dışarıda istemsizce erkeklerin özel bölgesine gözlerin kayıyor mu? ve bu ne kadar zamandır var?
Balkonu bırak, balkonu bırak. Aklına her gelişinde başka bir şey düşün. Ne kadar saçma bir düşünce olduğunu, gerçek olmadığını, beyninin sana oyun oynadığını düşün.Insallah canim gercekten bu kadar yaygin olmasi sasirtici demekki herkesin kendine soz geciremedigi zamanlar oluyor ben su balkondan atlama fikrinden kurtulsam digerlerinin caresine bakicam insallah da bu cok kotu iste
Evet kendime bi hobi bulmam sart zaten kpss de bitti artik yarindan sonra son bi daha hazirlanmayi da dusunmuyorum bi is bulup calissam diyorum ama ailemden uzakta tek basina olmam gerekicek bu sefer o daha da kotuCok guzell o zaman surekli babanla bisey yap yuruyuse cikalim diyince reddetme. İyi gelir sana. Ama kafandan da o dusunceleri kovmaya calis gul gec. Bizimkilere de sacma gelmisti sen pimpiriklisin demislerdi ama doktora temizlik takintim var demem bile teshisi yapistirmasina yetti. Merak etme sen bunu yenicem dersen zamanla korelen bi hastalik. Sebebi tam olarak bilinmiyo garip bi sekilde sadece şu mutluluk hormonu olan seratonin var ya onun azligi diyolar. O yuzden bol bol mutlu olmaya bak babanla gez toz. Diziler izle yabanci diziler izle. resim yap mesela. Kafani biseylerle mesgul etmek iyi gelir :)
Aynen nerden cikardim su balkonu bilmiyorum hayir neden illa balkon allahim ya kafaya bak ruya gibi ya kotu bi ruya gibiBalkonu bırak, balkonu bırak. Aklına her gelişinde başka bir şey düşün. Ne kadar saçma bir düşünce olduğunu, gerçek olmadığını, beyninin sana oyun oynadığını düşün.
Hayir boyle bisey olmadi hic sadece bi baktigim yere uc kere bes kere o an aklima kac sayi geliyorsa o kadar bakmak zorunda hissediyorum kendimi
sadece bakmakta deil mesela diyelim ki elime bi bardak aldim o bardaga illa birden fazla kez dokunmak istiyorum dokunmazsam ornegin basima kotu bisey gelir diye korkuyorumtamam devam ediyorum o zaman. diyelim ki o sayıda bakmadın ne olacakki bakman gerekiyor? bakmazsan ne olur diye korkuyosun?
sadece bakmakta deil mesela diyelim ki elime bi bardak aldim o bardaga illa birden fazla kez dokunmak istiyorum dokunmazsam ornegin basima kotu bisey gelir diye korkuyorum
Bağırsak mi ama nasıl yani bende merak ettim benide bilgilendirirsen eğer tabi yanlış anlama sadece hastalık açısından mi diesırayla soruyorum o zaman böyle tek tek vakit kaybı oluyor.
1-hangi şehirdesiniz? kaç yaşındasın?
2-öğrencimisin kaçıncı sınıfsın ailen ne kadar uzaklıkta? üniversite hazırlık kısmında çok zorlandın mı?
şimdi bundan sonraki sorduklarımı lütfen utanmadan çekinmeden cevap ver istersen özel mesaj atabilirsin bazıları özel sorular ancak en azından insanlarda bilgilenmiş olurlar.
3-korktuğun kimseye anlatamadığın bişey oldumu? bunda insanların aklına hep taciz gelir ama taciz harici başka bişey de olabilir?
4-balkona gittiğinde kendini atmak istiyosun ya attıktan sonrasını hiç düşündün mü? atladığında uçucakmısın yere düşücekmisin insanlar başına toplanıcakmı?
5-bağırsak durumun nasıl? büyük tuvaletini yaparken zorlanıyomusun? gaz çıkarman fazla mı ve kötü kokulu mu?
Bağırsak mi ama nasıl yani bende merak ettim benide bilgilendirirsen eğer tabi yanlış anlama sadece hastalık açısından mi die