- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.360
- 498
Off yazdım yazdım silindi baştan alıyorum:
Bir insan giyimiyle müslüman olduğunu temsil edebilir de etmeyebilir de
Temsil etmmemesi ise kafir damgası vurmaya sebep değildir,kimseden de bu imayı görmedim.
Ama senin laiklik ve devamı hakkındaki anlayışlarına göre laiklik ve islam bir arada olamaz.
Çünkü senin arzuladığın şeyler Allahın emirlerine karşı çıkmamı istiyor.
İşte bu durumda suçladığın haber başlığı ile aynı şeyi yapmış oluyorsun
Of Meryem... Bana ille de liyakati yeniden acikla diyorsun... Liyakatla senin nasil giyindiginin bir ilgisi yok... Bir ornek; senin basortun yasakken de bul ulke laik bir Cumhuriyetti, yasagin kalkip kamuda okulda calisman mumkun olduktan sonra da bu ulke hala laik bir Cumhuriyet... Demek ki liyakat bireysel bir olgu degilmis... Demek ki kimin nasil giyindigini duzenleyen birsey de degilmis... Demek ki liyakat hakikatten de devletin yonetimi, hukuk, kanunlar ve din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasi ile ilgili birseymis, buraya kadar anlasilmayan birsey var mi?
Senin ve nisanlinin giyim konusundaki secimi belki dinle iliskili olabilir, ama daha da coklukla irtica ile iliskilidir. Yani geriye gidis ile... Osmanlinin yuzyillar once ordan burdan alip benimsedigi cagdisi kiyafetlerin cagimizda giyilmesini savunmak irticayi hortlatmakla esanlamlidir. Millet aya, biz yaya hesabi... Basortusune girmek istemiyorum, bu konuda herkesin inanci baska cunki... Sadece basinin bir kismina ortu ortup hala ucundan bucagindan saci gorunen de bunu Islam adina yaptigini soyluyor, gozlerini dahil olmak uzere kapatip eldiven giyecek kadar kapanan da... Yanisira mini etek giyen de musluman bu ulkede ve dunyanin heryerinde.. Kimin daha musluman olduguna karar verecek merci hic birimiz degiliz, kimin dogru soyledigi de mechul zaten.. Senin referansin Kuran olabilir, gozune kadar kapatanin da oyle, hatta basi kapali altinda kot pantolonla gezenin bile.. benim Kuran hakkindaki dusuncelerimi de biliyorsun zaten, yeniden girmeye gerek yok...