• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişantaşı'nda sarıklı Müslüman ile Laikçi karşılaşırsa...

Sen öyle düşünüyor olabilirsin ama ablamız öyle düşünmüyormuş işte:ssz:
Kurgudur haber, diyorum ben de =) Tutun ki gerçek. Farklı düşüncede insan var ülkede. Irkçısı var, Atatürkçüsü var, dincisi var, ateisti var. Kadın bir şeyler söyledi diye onu laikçi olarak nitelendiriyorlar ve sanki kadın laiklik adına konuşmuş gibi görünüyor. DAvranışı çok hoş olmadığı için laikçileri yeriyor haber. Benim değindiğim nokta da bu. Laikçi insan karışmaz kimsenin giyimine. Giyimini siyaset yapanlara tepkilerini gösterirler ancak. Şahsi firkrim.

Kurgudur haber, diyorum ben de =) Tutun ki gerçek. Farklı düşüncede insan var ülkede. Irkçısı var, Atatürkçüsü var, dincisi var, ateisti var. Kadın bir şeyler söyledi diye onu laikçi olarak nitelendiriyorlar ve sanki kadın laiklik adına konuşmuş gibi görünüyor. DAvranışı çok hoş olmadığı için laikçileri yeriyor haber. Benim değindiğim nokta da bu. Laikçi insan karışmaz kimsenin giyimine. Giyimini siyaset yapanlara tepkilerini gösterirler ancak. Şahsi firkrim.

Kadın zaten laiklik adına konuşuyor.
Kaarışmaz mı ? :) Neyse

Burda kimsenin kadının davranışını onayladığını görmedim açıkçası. Ama farklı yorumlar geleceğini emin olabilirsin. Burda nasıl farklı yorumlar geliyorsa. Bir kesin der ki al işte biz mini etek giyemiyoruz özgür irademizle böyle bir mahalle baskısı var. Öbürü de sen niye mini etek giyiyon ki iyi yapmış adam der. Herkes kendi algısı kadar konuşur.

Eğer insanların farklılıklara hazımsızlıklarını konuşacaksak bu videonun yanlış seçim olduğunu düşünüyorum. Daha geniş çaplı yapılan bir araştırma üzerinden gidebilirdik.

Ama sen bile burda kapalıyken daha fazla tacize uğradığını söylüyorsun. Hiç başımı kapamadım karşılaştırma yapamayacağım. Ama şu an kapalıysan hayatının hiç bir döneminde asklı bir elbise ile varoş bir semtte dolandığını düşünmüyorum. Açıkken dozunda giyinen bir hatunsundur muhtemelen. O helinle her iki kesimin de dikkatini çekmeyip tacize uğramaman çok normal.

Video kötü amaçlı bana göre. Toplumda kin ve nefreti körüklemeye çalışan bir video benim gözümde. İnsanlarda farkındalık yaratma gibi bir amaç gütmüyor. Belli bir kesimi hazımsız göstermeye çalışıyor. Amaç muhafazakar kesmi aşağılayan insanlara bir uyarı yapmak olsaydı daha farklı utandırıcı şeyler yapılabilirdi.

Bu arada kadın gerçekten itici. Bana gına geldi bu nidalardan.

Benim ilk amacım hazımsızlıkları konuşmak değil zaten bu videoyu ve laiklik adına yapılanları göstermek ve bu insanların sayısı da hiç az değil.
Ama diğer değinmek istediğim önemli konu ise insanların hazımsızlıkları.
o zaman bu ve tersi durumlar nefreti köruklememk için hiç bir zaman paylaşılmasın

Ne anlayıp neye yazıyorsun acaba?Biz Osmanlı mıyız şu an Türkiye Cumhuriyeti mi?Eğer Osmanlı olsaydık hala inan ne Türklüğümüz kalacaktı ne Müslümanlığımız işgal altında asimile olur giderdik.Osmanlı kelimesi beni neden ürkütsün bir tarihçiyim ben.Asıl siz önce anlayın sonra muhalefet olacaksanız olun bana.Laf olsun diye yazmayın.Birde yazım kurallarına azıcık dikkat etsek mesela Osmanlı,Atarürk,Türk yazarken büyük harf kullansak nasıl olur.

Atatürk Tc falan ne alakadır ki? Adam biz Osmanlıyız demeden önce de kadın ona tepki göstermişti. Kadının yaptğıına tek kelime almayıp , ben farklı durumları yani gözden kaçanları göruyoruum deyip sadece bunlardan bahsetmen de ayrı bir durum.

Ben kadını herkesin aksine hiç itici bulmadım ,adam biz Osmanlıyız diyor farkında mısınız?Ben bunun diyen adama bırakın Nişantaşını ülkenin gümrük kapısını gösterirdim yallah diyerek.Osmanlı şimdi olsaydı ne halde olacaktık biliyor musun sen?Küçücük bir toprak parçasında sömürge olarak silahsız savunmasız bir bölgede yaşayacaktık.Çok şükür Allahıma Atatürk gibi kutsal yüce bir insanı bu ülkeye göndermiş.Bugün damarlarımdan Yunan İngiliz ya da Fransız kanı değil ,Türk kanı akıyorsa bu insan sayesindedir.

Osmanlıyı istemek demek osmanlının çöküş dönemlerine mi özlem duymak demek yoksa bir zamanlar dünyanın en süper devleti olması farklı dinlerden insanların bir arada yaşaması gibi güzelliklerini mi istemek demek.
Kadını iiti bulmadım adam osmanlı diyor demişsin sanki kadın tepkisini o laftan sonra göstermiş de öncesinde hoşgörulu davranmış.
Böyle tipler bu adamı dışlarsa adam da gayet ben osmanlıyım der.

Burda kimsenin kadının davranışını onayladığını görmedim açıkçası. Ama farklı yorumlar geleceğini emin olabilirsin. Burda nasıl farklı yorumlar geliyorsa. Bir kesin der ki al işte biz mini etek giyemiyoruz özgür irademizle böyle bir mahalle baskısı var. Öbürü de sen niye mini etek giyiyon ki iyi yapmış adam der. Herkes kendi algısı kadar konuşur.

Eğer insanların farklılıklara hazımsızlıklarını konuşacaksak bu videonun yanlış seçim olduğunu düşünüyorum. Daha geniş çaplı yapılan bir araştırma üzerinden gidebilirdik.

Ama sen bile burda kapalıyken daha fazla tacize uğradığını söylüyorsun. Hiç başımı kapamadım karşılaştırma yapamayacağım. Ama şu an kapalıysan hayatının hiç bir döneminde asklı bir elbise ile varoş bir semtte dolandığını düşünmüyorum. Açıkken dozunda giyinen bir hatunsundur muhtemelen. O helinle her iki kesimin de dikkatini çekmeyip tacize uğramaman çok normal.

Video kötü amaçlı bana göre. Toplumda kin ve nefreti körüklemeye çalışan bir video benim gözümde. İnsanlarda farkındalık yaratma gibi bir amaç gütmüyor. Belli bir kesimi hazımsız göstermeye çalışıyor. Amaç muhafazakar kesmi aşağılayan insanlara bir uyarı yapmak olsaydı daha farklı utandırıcı şeyler yapılabilirdi.

Bu arada kadın gerçekten itici. Bana gına geldi bu nidalardan.

Canım bu arada ben bir zamanlar yaşadığım varoş semtte mini etek de giyiyordum yani benim tesettüre girmem bir anda oldu buna yakın biri değildim
Kapalıyken uğradığım taciz ben laikim diyenlerin tacizi
açıkken ise kapalıların yadırgayıcı bakışları

Son düzenleme:
Ben yine de kurgu olduğunu düşünüyorum. Laiklik giyime karışmaz, giyimden siyaset yapılmasını önlüyor sadece. Dini ve siyaseti ayrı tutmak=laiklik. Ben laikçiyim, şu geçen adam ne biçim kapalı giyinmiş diyen varsa laikçi olmuyor ki zaten, sadece karşı tarafı giyinişinden dolayı yargılamış oluyor. Hani bu olay resmi bir yerde olsa anlarım. Ama sokakta isteyen istediğini giyebilir.

Ben yine de kurgu olduğunu düşünüyorum. Laiklik giyime karışmaz, giyimden siyaset yapılmasını önlüyor sadece. Dini ve siyaseti ayrı tutmak=laiklik. Ben laikçiyim, şu geçen adam ne biçim kapalı giyinmiş diyen varsa laikçi olmuyor ki zaten, sadece karşı tarafı giyinişinden dolayı yargılamış oluyor. Hani bu olay resmi bir yerde olsa anlarım. Ama sokakta isteyen istediğini giyebilir.

İşte Türkiyedeki insanların laiklik anlayışı biraz farklı oluyor. Dediğim gibi sen böyle düşünmüyo olabilirsin.Ayrıca haberin kurgu olmadığı da bariz bence

Bu kadın konuşuyor ama doğru konuşmuyorki. laikliği bilmiyor zaten. laiklik dinle devlet işlerinin ayrı olmasıdır. laiklik inançlara karışmamaktır.
yani o laikliği yanlış öğrenmiş

Son düzenleme:
Bu kadın konuşuyor ama doğru konuşmuyorki. laikliği bilmiyor zaten. laiklik dinle devlet işlerinin ayrı olmasıdır. laiklik inançlara karışmamaktır.
yani o laikliği yanlış öğrenmiş

Evet işte böyle insanlar azımsanmayacak derecede fazlalar malesef

Siz farklı algılayabilirsiniz ama insanlar laiklik deyince bunu anlayıp laiklik adına bunları yapıyor.

Bir sonraki paylasimimdaki gibi belli bir kesimi İslam dusmani ilan edebilen kendi gibi olmayana yatacak yeri yok diyen kendini o mercide gorene de İslamcilar diyelim ozaman..Madem laiklik deyince bunu yapiyorlar Laiklik adina.Muslumanlik adinada bunu yapiyolarlar diyelim.Yanlis.Ben ikisine de karsiyim.İki haberi de al birini vur otekine dememin sebebi de budur.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Siz farklı algılayabilirsiniz ama insanlar laiklik deyince bunu anlayıp laiklik adına bunları yapıyor.

Din adına yapılan bütün saçmalıkları da dine yıkalım o zaman meryemd.

Görüyoruz bir sürü saçma sapan şeyleri dinde varmış gibi göstermeye çalışanları.Ne diyoruz bunlar gerçek İslamı bilmiyor vs vs. Bu kadın da Laikliği anlamamış olacak ki böyle bir tepki veriyor. Bu tamamen insana kalmış bi durum Laikliliğin bunda bir suçu yok.

Son düzenleme:
yalnız başlıkta abuk ve cahilce olmuş. laikçi ne demek Allahaşkına. böyle bir terim varmı. nasıl atmasyon bir terim bu. sonra laik olan herkes böyle gibi gösterme. başlık resmen laikliğe pislik atmak için yazılmış. o kadar belli ki

Son düzenleme:
ha bir ek. sarıklı müslüman ve laikçi karşılaşırsa.
bakalım şimdi karşılaştırmaya ...
sarıklı müslüman.
ama laikçide bir şey yok.

laik müslüman yazmamış mesela. bu kadının dinini biliyor muymuş bunu yazan.
peki buna göre laik olan müslüman değilmi.
oldukça taraflı bir başlık işte.

Son düzenleme:
yalnız başlıkta abuk ve cahilce olmuş. laikçi ne demek Allahaşkına. böyle bir terim varmı. nasıl atmasyon bir terim bu. sonra laik olan herkes böyle gibi gösterme. başlık resmen laikliğe pislik atmak için yazılmış. o kadar belli ki

Başlık bana ait değil ve bu konuda en iyi başlaığı buldum hazımsız laikçi falan yazıyordu

Din adına yapılan bütün saçmalıkları da dine yıkalım o zaman meryemd.

Görüyoruz bir sürü saçma sapan şeyleri dinde varmış gibi göstermeye çalışanları.Ne diyoruz bunlar gerçek İslamı bilmiyor vs vs. Bu kadın da Laikliği anlamamış olacak ki böyle bir tepki veriyor. Bu tamamen insana kalmış bi durum Laikliliğin bunda bir suçu yok.

Din ile neden örnek verdin ki.
Yani neden dinden örnek verme ihtiyacı duydun?
Ayrıca ben işte laiklik budur demedim ki laikliği işte böyle anlıyorlar dedim.

Bir sonraki paylasimimdaki gibi belli bir kesimi İslam dusmani ilan edebilen kendi gibi olmayana yatacak yeri yok diyen kendini o mercide gorene de İslamcilar diyelim ozaman..Madem laiklik deyince bunu yapiyorlar Laiklik adina.Muslumanlik adinada bunu yapiyolarlar diyelim.Yanlis.Ben ikisine de karsiyim.İki haberi de al birini vur otekine dememin sebebi de budur.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eğer biri islam adına mini etekli birine bu kadın gibi şeyler söylerse alır o haberi de paylaşırım. Sonuçta ikisi de aynı kapı ki bunu en baştan söyledim

Atatürk ilke ve inkılaplarını bir türlü içine sindirememiş kişiler bunlar....Adam osmanlının tornuyum diyor bakıyorum osmanlının torunlarına, kılık kıyafetlerine ve yaşam biçimlerine hiç öyle sarıklar entariler görmüyorum :51: Bu sarıklı efendi osmanlının torunu ise onlar ne o zaman? Onlar dedelerinin kılık kıyafetlerini devam ettirmiyorlar bunlara ne oluyor ! Bunların hepsi hikaye.

Bu tür şeyler, geleceğini göremeyen insanların, maalesef ki geçmişi ile kurdukları fantazileridir sadece :51:

Son düzenleme:
Atatürk ilke ve inkılaplarını bir türlü içine sindirememiş kişiler bunlar....Adam osmanlının tornuyum diyor bakıyorum osmanlının torunlarına, kılık kıyafetlerine ve yaşam biçimlerine hiç öyle sarıklar entariler görmüyorum :51: Bu sarıklı efendi osmanlının torunu ise onlar ne o zaman? Onlar dedelerinin kılık kıyafetlerini devam ettirmiyorlar bunlara ne oluyor ! Bunların hepsi hikaye.

Bu tür şeyler, geleceğini göremeyen insanların, maalesef ki geçmişi ile kurdukları fantazileridir sadece :51:

Sözlerine dikkat et istersen ben ve nişanlım da bu tür giyiniyoruz
Ayrıca torun deyince sanırım sadece biyolojik olarak algılayabildin :)
Giyim kuşamın geleceğini görememekle alakası neyse artık.
Çok basit aslında sadece SAYGI

Son düzenleme:
Back