Eğer biri islam adına mini etekli birine bu kadın gibi şeyler söylerse alır o haberi de paylaşırım. Sonuçta ikisi de aynı kapı ki bunu en baştan söyledim
Ben,sen bu haberi paylastin diye demedim zaten.Tesaduf tam buraya ilk yorumumu yazip facebooku actigimda bir arkadasimin once bu haberi sonrada metrodaki o cocugu paylastigini gormem uzerine yorum yaptim.Benim lafim haberi yapana ve fb sayfasinda ayni mantik bu iki haberi ust uste paylasip sarikli adam dolasamaz mi dan dem vurup bu adam i.ne tipli kafir cehennemde yansin diye ilan edilmesini soyleyenlere.Boyle sacma dusunce olmaz olamaz yani.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
banane senin giyinişinden beni hiç ilgilendirmez. seni tanıyor muyum, alıntı mı yaprım ki yazdıklarımdan niye üzerine alındın anlamışta değilimvideoda geçen diyalog üzerinden fikirlerimi paylaştım..özgürce giyinilebilir ama özgürce düşünülemez mi ! Yoksa demokratik özgür bir ülkede yaşamıyor muyuz. Sende benim düşüncelerime saygı göstereceksin !
Din ile neden örnek verdin ki.
Yani neden dinden örnek verme ihtiyacı duydun?
Ayrıca ben işte laiklik budur demedim ki laikliği işte böyle anlıyorlar dedim.
aslında bunu saymakla bitmez. biz truvayız ,biz hittitiz ,biz frikiz,biz likyayız, biz urartuyuz.
nedenmi. buraya geldiğimizde bu halkların kanını taşıyan binlerce insanla karşı karşıya geldik. karıştık.
safkan Türk nerde. mümkünmü. hoş güzel olanda bu zaten. bir mozaik olmamız.
aslında bunu saymakla bitmez. biz truvayız ,biz hittitiz ,biz frikiz,biz likyayız, biz urartuyuz.
nedenmi. buraya geldiğimizde bu halkların kanını taşıyan binlerce insanla karşı karşıya geldik. karıştık.
safkan Türk nerde. mümkünmü. hoş güzel olanda bu zaten. bir mozaik olmamız.
Sen benim yazdıklarımdan tek kelime anlamamışsın asıl.Adam biz Osmanlıyız diyor.Pardon hangi Osmanlı yıl olmuş 2014 Osmanlı diyorsunuz bana.Hayır biz Türkiye Cumhuriyetiyiz.Atatürk Tc falan ne alakadır ki? Adam biz Osmanlıyız demeden önce de kadın ona tepki göstermişti. Kadının yaptğıına tek kelime almayıp , ben farklı durumları yani gözden kaçanları göruyoruum deyip sadece bunlardan bahsetmen de ayrı bir durum.
Osmanlıyı istemek demek osmanlının çöküş dönemlerine mi özlem duymak demek yoksa bir zamanlar dünyanın en süper devleti olması farklı dinlerden insanların bir arada yaşaması gibi güzelliklerini mi istemek demek.
Kadını iiti bulmadım adam osmanlı diyor demişsin sanki kadın tepkisini o laftan sonra göstermiş de öncesinde hoşgörulu davranmış.
Böyle tipler bu adamı dışlarsa adam da gayet ben osmanlıyım der.
Kurbaga kaynamaya devam ediyor, sarik, fes, cubbe giymek nomal karsilanmaya baslamis bile, hatta demokratik bir hak bile olmus... Maasallah... Ama maalesef, ona oyle demezler... 2014 yilinda 1800 lerden kalma Ingiliz, Yunandan gecme fesi takmaya, ya da yuzyillar oncesinin Osmanlisinin sarigini (hatta Islamdan oncesinde var olan Arap kulturunun bir parcasi olan sarik), ya da papazin cubbesini giymeye IRTICA denir. Irtica ne demektir? GEriye gitmek, gericilik demektir. Bu yuzyilda, bunca degisik ve rengarenk kiyafetler arasinda yuzyil oncesinden kalmis, hatta giyilmesi takilmasi devrimler sayesinde yasaklanmis, terkedilmis kiyafetlerin yeniden ortalikta boy gostermeye baslamasina IRTICA, ya da baska bir deyisle GERIYE DUYULAN OZLEM/GERI GITME denir. Demokrasi ile bir ilgisi yok yani..
Isterseniz daha da geri gidelim, Adem ve Havva'nin yapraginla ortunelim, ne dersiniz? Ecdadimiza duyulan saygi baabinda..
Sen benim yazdıklarımdan tek kelime anlamamışsın asıl.Adam biz Osmanlıyız diyor.Pardon hangi Osmanlı yıl olmuş 2014 Osmanlı diyorsunuz bana.Hayır biz Türkiye Cumhuriyetiyiz.
Bana Osmanlıyı anlatma zira ben 4 yıl bunun eğitimini zaten aldım.Osmanlının istediğin dönemine özlem duy benim için fark etmez ,şeriatla yönetimi değil her türlü Cumhuriyeti tercih ederim ki zaten şu anda yönetim şekli budur artık bir sindirin şunu.Kadın dışlıyor belki daha kibar olabilirdi ama ben onun anlatmak istediğini anlıyorum.Fes cübbe takke taaaaaaaaaa Osmanlı'da kalmış.Dünyaya dönüp bakın.Giyim şekli daha modern.Israrla bunları giymek kılık kıyafet inkılabına ters düşmektir.Atatürk bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine taşımaya çalıştıkça bu gerikalmışlık neden.Neden dünyadan 100 yıl geriden ilerlemeyi seçelim ısrarla.Bana sakın bu lafıma karşılık abuk sabuk giyinenleri örnek vermeyin.Ben usturuplu düzgün modern giyimden yanayım.Savunduğum şey modernite deyip orayı burayı açmak değil.Tabiki isteyen istediğini giyer.Ama nasıl sokakta dekolte açık saçık abartılı giyineni yadırgıyorsak bu da abartıdır.Fes ne cübbe ne Allahsen.
Zaten o yaprağa kadar dönenler var ama nedense tek irtica bu :)
Ne kadar saçma yahu insanlar kafalarından birşeyler atmış sonra onun adına milletin fikrine giyimine mudahale hakkın tanımış kendine :)
Hayır bunları giymiyoruz da ne giyiyoruz, giydiklerimiz neyi temsil ediyor sankim :)
İngiliz yunan diye verdiğin örnekler var ya işte o örneklein kaynağı bir zamanlar Osmanlının her yönden örnek alınması ile ilgili.
Sen ve nisanlin da bu tip kiyafetleri benimsediginiz ve giydiginiz icin kendini bu kiyafetleri savunmak zorunda hissediyor olabilirsin. Ancak bu gormek istemedigin, duymak istemedigin gercegi degistirmez. Senin savundugun carsaf, sarik, fes, cubbe gibi kiyafetler bugunu degil, dunu temsil ediyor. Gecmistew kalmis kiyafetler bugun Islamiyet adina birilerine sekilcilik malzemesi goruyorsa sadece ben degil, bu ulkede yasayan milyonlarca insanin da tepkisini cekmeye mahkum... Bu kiyafetlerle bu ulkede gittiginiz yerlerin cogunda dislanacak, tepki alacaksiniz. Cuval giyin daha iyi.. Fakir, parasi bu kadarina yetmis der gecer insanlar... Ama giyiminiz maalesef gericiligi, irticayi temsil ediyor. Muslumanlik ozel kiyafetler giyerek herkese kanitlanmasi gereken bir inanc degildir, sarikla cubbe ile ancak kendinizi kandirirsiniz... Zihniyet budur, Sarik cubbe giyen MUSLUMAN, giymeyen laikci, yani kendi dillerinde muslumanin karsiti: DINSIZ... Haberde vurgulanmak istenen anafikir budur. Giy, sen de musluman ol... Giymeyen gavur... Cahil aldatmaca... Ne icin? Dusunmeyen, sadece itaat eden bir toplum yaratmak icin.. Sizler de sadece onlarin din safsatalari ile kandirilmis piyonlarisiniz, daha fazlasi degil...
Aksine bir insana bakarak neyi simgelediğini anlamak o kişinin şekilci olduğu anlamına gelmez.
İşte Saraylım göruyoruz ki birileri bu olayı laiklik demokrasi bilmem ne adına dışlıyor sonra karşımıza çıkıp biri böyle dedi diye laiklik kirleniyor laiklik bu değil iyorsunuz.
Ama biizm ülkemizdeki insanlar laikliği tam da böyle anlamış.
Ayrıca giymeyen gavur diye bir söz bulduysan paylaş biz de görelim.
Ayrıca ve ayrıca senin, benim çarşafıma çuval demen büyük bir saygısızlık.
Giyim kuşamın zamanı mı var? Moda dediğmiz şey bile bir süre sonra başa sarıyor 1900 lü yıllardan kalma kıyafetlere o tarzlara geri dönuluyor.
Asıl şekilcilik bir insanın giyimine bakarak o kişie gerici irticacı şeklinde hakaretler sallamaktır.
illa benzeyeceksek daha mantıklı alanlarda benzeyip kimsenin giyimiyle kafa yormasaydık belki şuanda daha gelişmiş bir devlet olurduk. Bu bire bir etken değilse de sonuç olarak bunun payı da var
Sence sarik ve cubbe giymis insanlar neyi simgeliyor? Islamiyeti mi? O zaman Turkiye'deki halkin % 95 i veya fazlasinin musluman oldugunu iddia edebilir miyiz? Edemeyiz... Cunki o % 95 sarik ve cubbe giymiyor... Oyle ise ben hakliyim, bu sekilcilikten baska birsey degil.. Liyakatin anlamini Mune yazmis, digerleri yazmis, yeniden girmeyecegim, anlayan anladi ne demek oldugunu..
Giymeyen gavur diye acikca yazmasini arayacak degilim, duz mantikli bir insan degilim cunki... Habere "Nisantasinda SARIKLI MUSLUMAN ile LAIKCI karsilasirsa" diye baslik atan birinin ne demek istedigi anlayana cok net... Halbuki ne sarikli vatandas, ne de laikci kadin musluman olup olmadiklarindan bile bahsetmiyorlar, onlar Osmanlidan dokundurmuslar... Sarikliyi musluman, basi acik kadini laikci veya gavur yapan haberin yazari... Mesaj net, "sizden de MUSLUMAN diye bahsedilmesini istiyorsaniz sarik takin, cubbe giyin" Bir insana musluman yakistirmasi yapamiyorsan ne yakistirmasi yaptigin bellidir, Arife tarif gerekmez anlamak icin..
IRTICAnin anlamini da yazdim, daha da anlayamadiysan arastirabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?