nişanlıyım ve kaynanamla bir ömür düşünemiyorum...

Sakın ama sakın! aynı evde yaşama. Biraz burada ki konuları okuman yeterli zaten.

Namaz mal mülk için mi kılınıyormuş? Hatun konuyu çok yanlış anlamış. Aklınca annene de laf sokmaya çalışmış.

yıllar önce ayrılmışlar..2yıl kadar öncede vefat etti. zaten görüşmüyorlardı..evet 6 yıl önce kabul ettim ama dediğim gibi düşünmek başka yaşamak başka bazı şeyleri...şuan tanıdıkça kayınvalidemi anlaşamayacağımı anladım..
6 Yıl önce annesini bu kadar iyi tanımıyordun sonuçta,artık daha yakın tanıyorsun "karakterlerimiz farklı anlaşamayız sende aramızda kalır yıpranırsın de".Yoksa asla bu evlilik yürümez ben size diyim.Baksana kadının boşanmış olması da kötü bir tesadüf değilse kadın geçimsiz biri diyebiliriz!!!

valla kaçmayı da düşünüyorum geri geri..ama ailem başta istemedi ben istediğim için kabul ettiler şimdi de çocuk oyuncağımı bu diyorlar kendilerince haklı olarak...iki arada bir derede anlayacağın..

ömür boyu pişman olmaktansa bi anda çık aradan...sen nişandayken ailem ne der diye düşünüyorsan hiç boşanamazsın heba edersin ömrünü..

valla kaçmayı da düşünüyorum geri geri..ama ailem başta istemedi ben istediğim için kabul ettiler şimdi de çocuk oyuncağımı bu diyorlar kendilerince haklı olarak...iki arada bir derede anlayacağın..

Sen kararlı olursan yanıldığını ailene söylersen mutlu olamayacağını onlar kabul eder göz göre göre mutsuz olma bu KV ile aynı evde çok zor.
Ben ve eşim üçer kardeşiz hepimiz hemen hemen aynı dönemlerde evlendik KV siz küçüksünüz daha birlikde oturalım dedi onları evi de kiraydı bizimkide eşim olmaz öle şey ben istemem dedi:KK57:şok oldum ben kızdım hatta cahillik işde :KK53:sonra eşim bana annem seni ezer kurtaramam dedi:KK17:
Şimdi iyi anlaşıyoruz KV ile ama bazen batıyor tabi :KK43:

kayınvalidemi çok severek birlikte oturmaya başladım, 6 ayın sonunda neredeyse %50 duygularım değişmişti.
şu an size olması gerektiği gibi davrandığı hâlde anlaşamadınız. bir de özelini öğrendiğinizde ne olacak düşünün. çamaşırlarını yıkadığınızda, size söyleyeceği herhangi bir şey size dokunduğunda..
mustakbel eşinizi ikna etmelisiniz..

evlililiğiniz fazla uzun sürmeyecek belli görüyorsunuz da neyi bekliyorsunuz işte onu anlamadım

Tek çocuk olduğu ve erkek evlat kategorisine girdiği için kıskanmış olabilir. Tipik kaynanus tavrı bunlar.
Eğer ihtimaliniz varsa ayrı oturmayı tercih edebilir yada ayrılabilirsiniz. Ama önlem almazsanız üzüleceğiniz kesin.

Ama şuna deyinmeden edemeyeceğim. İnsanların inançları yada inançsızlıkları kimseyi ilgilendirmez.
Siz söylersiniz anlarsa anlar anlamazsa bunu bahane edemezsiniz bana göre. Neticede her koyun kendi bacağından asılır.

Sen kararlı olursan yanıldığını ailene söylersen mutlu olamayacağını onlar kabul eder göz göre göre mutsuz olma bu KV ile aynı evde çok zor.
Ben ve eşim üçer kardeşiz hepimiz hemen hemen aynı dönemlerde evlendik KV siz küçüksünüz daha birlikde oturalım dedi onları evi de kiraydı bizimkide eşim olmaz öle şey ben istemem dedi:KK57:şok oldum ben kızdım hatta cahillik işde :KK53:sonra eşim bana annem seni ezer kurtaramam dedi:KK17:
Şimdi iyi anlaşıyoruz KV ile ama bazen batıyor tabi :KK43:
valla eşiniz annesini tanıyormuş ne güzel sizin yanınızda olmuş..bizimki annesini melek olarak görüyor. çok sessiz sakin görünüyor ilk başta kayınvalidem ama tam tersi konuşmaya başladımı hiç susmuyor ve sürekli şikayet ettiğini farkettim.benim kafam çok konuşmayı kaldırmaz sessiz sakin kendi halimdeyim genelde...buna benzer biçok şeyi tanıdıkça farkediyoruz işte..

Tek çocuk olduğu ve erkek evlat kategorisine girdiği için kıskanmış olabilir. Tipik kaynanus tavrı bunlar.
Eğer ihtimaliniz varsa ayrı oturmayı tercih edebilir yada ayrılabilirsiniz. Ama önlem almazsanız üzüleceğiniz kesin.

Ama şuna deyinmeden edemeyeceğim. İnsanların inançları yada inançsızlıkları kimseyi ilgilendirmez.
Siz söylersiniz anlarsa anlar anlamazsa bunu bahane edemezsiniz bana göre. Neticede her koyun kendi bacağından asılır.
aynen öyle bende öyle düşünüyorum ama benim takıntı yaptığım ondanda aynı saygıyı görmek..benim ailem namazında niyazında insanlar o tarz bir konuşma yapması tuhafımıza gitti..yoksa tabiki herkesin inancı kendine..

önünüzde kocaman bi hayat var mutlu ve mutsuz geçirmek de sizin elinizde, hayata seçimlerimiz doğrultusunda yön veririz.
bile bile lades demeyin, birlikte oturmak istemediğinizi nedenleriyle sakin bir dilde anlatın. nişanlınız karşı çıkarsa buna rağmen, ömrünüz boyunca annesiyle bi sorununuz olduğunda size karşı çıkacak demektir buna izin vermeyin, aileniz eminim sizin yanınzda olacaktır olmazlarsa da ailenizin eksikliği. çekin resti nişanlınıza kararlılığınızı gösterin ve olacakları izleyin

aynen öyle bende öyle düşünüyorum ama benim takıntı yaptığım ondanda aynı saygıyı görmek..benim ailem namazında niyazında insanlar o tarz bir konuşma yapması tuhafımıza gitti..yoksa tabiki herkesin inancı kendine..

Boşverin aldırmayın. Kötü söz sahibinindir. Ama dediğim gibi tek çocuk olduğu için canınız çok yanar.

kayınvalidemi çok severek birlikte oturmaya başladım, 6 ayın sonunda neredeyse %50 duygularım değişmişti.
şu an size olması gerektiği gibi davrandığı hâlde anlaşamadınız. bir de özelini öğrendiğinizde ne olacak düşünün. çamaşırlarını yıkadığınızda, size söyleyeceği herhangi bir şey size dokunduğunda..
mustakbel eşinizi ikna etmelisiniz..
ayyy düşündükçe boğuluyorum resmen...daha o ince ayrıntıları düşünmemiştim...:KK43:

valla eşiniz annesini tanıyormuş ne güzel sizin yanınızda olmuş..bizimki annesini melek olarak görüyor. çok sessiz sakin görünüyor ilk başta kayınvalidem ama tam tersi konuşmaya başladımı hiç susmuyor ve sürekli şikayet ettiğini farkettim.benim kafam çok konuşmayı kaldırmaz sessiz sakin kendi halimdeyim genelde...buna benzer biçok şeyi tanıdıkça farkediyoruz işte..

Eşim annesinide benide çok iyi tanıyor bende de KV de önderlik ruhu var KV herşeyi ben bilirim ben böleyim şöyleyim böyle bir kadın ben okadar olmasada benimde kendime göre doğrularım var.

Bize olan teklifden önce eltimle 4 yıl birlikde oturdular eşim bekar görümce bekar zavallı yedi Kafayı:KK17:eşim ordan biliyor Abi'm yengemi hiç kollamadı benim kollamamda yetmedi dedi ben içlerinde olmayınca çok göremedim ama sağolsun eşim mutsuz olmamızı istemedi:KK60:

Eşim annesinide benide çok iyi tanıyor bende de KV de önderlik ruhu var KV herşeyi ben bilirim ben böleyim şöyleyim böyle bir kadın ben okadar olmasada benimde kendime göre doğrularım var.

Bize olan teklifden önce eltimle 4 yıl birlikde oturdular eşim bekar görümce bekar zavallı yedi Kafayı:KK17:eşim ordan biliyor Abi'm yengemi hiç kollamadı benim kollamamda yetmedi dedi ben içlerinde olmayınca çok göremedim ama sağolsun eşim mutsuz olmamızı istemedi:KK60:
çok şanslısınız maşallahh size :)

Gideceğin yerde acil iş bulup, ayrı eve çıkın.
Kesinlikle aynı evde yaşayacaksan evlenme derim.

oglunu okutmus ustune bide ev almis kv inan ayni evde cekilmez. aslinda bunu basa kakan ev bile almamis diye milleti ornek gosteren hele bide okuttum okuttum diye ortalarda gezen kv his cekilmez.
kadin tek basina yapmis ne guzel ekstra hediye almamis bunada tmm da eger yaptigini basa kakiyosa is vahim.
okutmussa kendi cougunu akutmus kimsesizlerimi okutmus sanki, cok sinir oldugum bir mavzu. ev almissa hem kendine hem ogluna almis bunu basiniza kakiyosa is bulur bulmaz kiraya gecin yada kredi falan bi ev alin ayrilin otursun gul gibi evinden yapayalniz.
simdiki zmnda kimse kv ile oturmuyo siz bunu kabul etmissiniz tesekkur etmesi lazim, tek cocugumu, oglumu benden ayirmadi diye ustune bide laf ediyosa bir a once kurtulmanin yollarina bakin. baska yere tayinmi olur ayri evmi olur artik bi yoluna bakin bence.

şansımı deneyip ayrı ev fikrini sunarak konuşacağım olmadı bekarlığa devam edeyim.. diğer türlü kv ile yaşamakla ilgili iyi bir hayat beni beklemiyor...

ayyy düşündükçe boğuluyorum resmen...daha o ince ayrıntıları düşünmemiştim...:KK43:
kayınvalidemi sevmeme rağmen, orası artık benim de evim olmasına rağmen 'yanında nasıl oturucam' 'telefonum çalıyo, sonra geri ararım' 'bulaşıkları yıkamadım, acaba onun yıkamasını istediğimi düşünür mü' afedersin birlikte olduğunuz zaman banyodan odana dört nala koşarsın. utanırsın, sanki olmaması gerekiyormuş gibi.
daha da fazlası.. artık birbirinize kayınvalide ve gelin gibi değil, anne kız olacağınız bir ortam ama olamıyorsunuz. çünkü annenizin yanında koltukta uzanabilirsiniz ama kayınvalidenizde değil. eşimle şöyle pazar günü yatak keyfi yapayım diyemezsiniz, oradaki kadıncağıza kahvaltı hazırlamanız gerekir. eşiniz arkadaşlarınızda dışarıda olup, 1 2 saat geç gideceğinizi bilse bile yanlış anlar mı diye düşünmekten huzursuz olursunuz. herkesin bir düzenleme tarzı, yıkama tarzı falan olduğu söylemiyorum bile..
bu söylediklerim gözünüzü korkutmasın, kayınvalidenizin size çok yardımları da olacaktır. o, eşinizi sizin tanıdığınızdan daha iyi tanıdığı için tartışmalarınızda sizi yönlendirebilir ya da eşinizle konuşabilir. eşiniz, mesela sinirlenip evden çıkıp gidemez çünkü annesinin de ne düşüneceğini düşünür.

lütfen kendinizi ve eşinizi de yıpratmayın. bunları onunla konuşun. hiç tanımadığınız biri ile aynı evi paylaşmak çok zordur ama her şey size bağlı. annem babaannem ile 25 yıldır, evlendiğinden beri yaşıyor. eğer eşinizi seviyorsanız, katlanabilirsiniz.

X