nişanlıyım ve kaynanamla bir ömür düşünemiyorum...

Ailenizin tam zıttı olan kayınvalidenizle aynı evde oturmanızın doğru olacağını düşünmüyorum...sorunlar baştan çıkmış.sonradan aynı evde başedemeyeceginiz sorunlar sizi bekliyor.zaten aile yapılarınız cok zıt.uyum saglayabileceginizi düşünmüyorum.

merhaba, büyük ihtimalle bir çok kişinin yaşadığı bir durum ama bende fikir almak istedim. Biz 5 yıllık birlikteliğimizin sonucunda 7ay kadar önce nişanlandık. Annesiyle birlikte yaşıyorlar ve annesine de düşkün. annesinide takdir etmiyor değilim çalışmış okutmuş tek çocuğu elinden geleni yapmış. şimdi yeni birlikte ev aldılar ve onu ödüyorlar.Korkum kendimi o evde fazlalık hissetmek..
Benim sorunum aslında evlendikten sonra bir ömür birlikte yaşamak. nişanlımı seviyorum ama annesine bir türlü ısınamadım. bunda kaynanamın nişanlandığımızdan beri olan umursamazlıkları, ailelerin birbirinden çok farklı olması ve bizimkilerin ısınamaması onlarında kendilerini sevdirme adına hiçbir şey yapmamaları çok etkili.. Hiçbirşeyden kastım arayıp sormalar iletişim kurma çabalarının olmaması. Annem kaynanam aramıyor diye bikaç kere aradı kaynanam hala oralı değil bi kezde ben arayıp hal hatır sorayım demez. nişanlımda ayda bir ya arar ya aramaz kaç kere bu yüzden kavga etmemize rağmen. Bİrde şu varki farklı şehirlerdeyiz nişandan 7 ay sonra bir defa geldiler ve ufacık bir hediye dahi getirmemişler. Bizde gelin kıza boş gidilmez.En azından ufakta olsa bişey getirilir. doğal olarak ailemde bunları sorun ettiler.Gelinlik bindallı aldık ama başka birşey almadılar. annem o kadar söyledim şunlar şunlar yapılacak diye kaynanan duymazdan geldi dedi. Bu umarsamazlık beni yoruyor. daha da kötüsü birlikte yaşayacağımız için beni düşündürüyor.
Benim ailem dinini yaşayan bir aile onlar tam tersi. Son geldiğinde kaynanam namaz kılmakla bişey olmuyor bizim komşu namaz kılar eder ama ev bile almadı tarzında bi konuşma yapmış. Annemin tuhafına gitti tabi bunu bana dediğinde şok oldum. Dini yaşamıyor olabilir ama bu bana inançsızlık gibi geldi.Bunu birde bizimkilere söylemesini anlayamadım gerçekten..
ooffff işin içinden çıkamıyorum...
ben artık dini yönden beni tatmin etmeyen biriyle yapamam diye düsünüyorum acıkcası ailesi neyse oda odur büyük ihtimal

merhaba arkadaşlar olayları sizede yazacaktım ama kendimi ancak toparladım yeni aklıma geldi.. gerçekten kayınvalide ile yaşamak zordur evet ama anlaşmak da çok zormuş..ben bitirdim zor oldu ama bitirdim..şuan daha rahatım en azından..evet seviyordum ama annesiyle hiç anlaşamadığımızı farkettim. rabbim gösterdi bişeyleri çok şükür..herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin rabbim..
inan korkarak actim konunu, evlendi mi acaba dedim, birden ferahladim nedense.. o dini inanc konusundaki yorum bilhassa itti beni..

dini konu haricinde daha neler oldu sabrımı zorladı sağolsunlar ve gerçekleri kabullendim çok şükür çok geç olmadan kurtardı allahım...herşeyde vardır bir hayır diyorum.

Kesker ayrı cıkabılsenizzz. Fena rahatlar ve kusura bakma bu işlerde aşırı tecrübesizlermiş. Seviyorum katlanıtım diyosan sen bilirsin ama aileninde fikrini alıp kendine bi yol çizmelisin.

X