Nişanlıyım Kayınvalidem hakaret etti.. Ne yapacağım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sarp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşım;
Niaşnlın ne çok sildim onları dese de aslı astarı yoktur sana söyleyeyim. Nişan evresinde sorunlara sünger çekmek hayatını delik deşik etmek demektir bana göre..Ha böylesi bir durumda böylesi gıcık bir yorum yapmak hoş değil ama gerçekler işte.Aman susayım da tatsızlık çıkmasın dersen neler olup bitiyor anlamazsan ilerde daha büyük sorunlar yaşarsın.Canımsın oyüzden büyüklerin devreye girmesi en mantıklısı.Aklı selim biri oturup enine boyuna konuşması lazım ki bir aileye göre en ağır şeyi .Aklı selim biri oturup enine boyuna konuşması lazım ki bir aileye göre en ağı şeyi hediye ettiğiniz bohçayı bırakıp üstüne küçük çocuğun yazmayacağı notlar yazmış.Ailen devreye girsin bir güzel konuşsunlar ya yoksa o kadını durduramazsın sana söyleyeyim.

ay sabah sabah kan beynime sıçradı bu neyaa
yoluvericeksin böyle kayınvalidenin saçını başını
istiyorlar anam istiyorlar..
annesi babası olmayan bir kıza üstelikde
gelini olacak birine nasıl böyle birşey söyler aklım almıyor..
acaba oğlu için düşündüğü başka biri olmasın?

bunu da düşündüm başkası derken kiş belli değil de herhalde oğlu gibi üniversite mezunu faklan olsun istiyordu onu beğenmezdi ama

:1shok: :1shok: :1shok:

bu nedir böyle Sabah sabah inanınki çok şaşırdım ve çok üzüldüm..
Nasıl bir insanmış, nasıl bir anneymiş, nasıl bir kadınmış o öyle yaaaa:1shok:

Üstelik karşısındaki kız hem öksüz hem yetim, Allah korkusu yok anam bu kadında...
Ne Allah korkusu var nede vicdan..

Canım kardeşiniz belki uzak durmuş mesafeli davranmış olabilir ama buda böyle söylenmezki, herşeyin usulü vardır...

Ya şaka yollu kıza söylersin bak biz aile olduk artık sizli bizli konuşmayalım diye yada oğluna söyler oğlu arayı toparlar.

Ya kusura bakmayın ama gerçekten çok özür dilerim sizi kıracaksa bu söylediğim ama bu kadın resmen çirkef..

Bence bu kadar büyük bir olay karşısında susmayın, sizde onun gibi olun kavga edin demiyorum ama bunun çok ayıp olduğunu söyleyin o kadına. Hem bence bu konuşmayı damadınız yanınızdayken yapın telde, oda duysun neler konuştuğunuzu. Sonradan bu çirkef kadın Birsürü şeyde uydurabilir aradılar bana küfrettiler diye. Valla ben korktum bu kadın herşeyi yapar. TEKRAR SÖYLÜYORUM O KADINLA KONUŞURKEN DAMADINIZ YANINIZDAYKEN KONUŞUN derim ben. En iyi şahit damat olur bu durumda, hem yalan yanlış doldurma ihtimalide olmaz sonrada.

Anacım biri birini iyi gördümü sahipsiz sanıyor ne bu böyle yaaa... Kız tarafı olsun erkek tarafı olsun insan olsun insan....

Bakın tekrar söylüyorum konuşun yoksa bu kadın iyice sahipsiz sanacak kardeşinizi, evlendikten sonra damat içinde azda olsa annesi kıymete binecek hele birde kardeşiniz sakin saygılı dişini çıkaramayan bir kişi ise (-ki siz öyle olduğunuzu söylüyorsunuz ailecek-) ileride damat bile dönebilir yani. İnşallah öyle olmaz ama dünyanın binbirtürlü hali var ve bu işlerde hep ileriyi düşünmek lazım. Ve burada açılan konulara bakarsınız azımsanmayacak kadar büyük bir kısmında evlendikten sonra değişen eşlerden şikayetler çok var. Bunu kardeşinize hatırlatın bence sapın ablası.

İnşallah Allah yardımcınız olsun..

canımm inan çok üzüldüm nasıl bir insan bu böyle bencede kesinlikle susma sahipsiz sanmasın seni arattır ablanlara arkadaşıma da katılıyorum kesinlikle nişanlının yanında konuşun..bugün sana bunları söyleyen insan kim bilir evlendiğinizde neler yapar.Allah yardımcın olsun sen sakın üzülme yapman gereken herşeyi fazlasıyla yapmışsın..

Valla arayıp hakaretsiz ama dik bir dille knuşun. Biz kimsenin yapına balına kalmadık bizimkiler bize yeter deyin. Ayrıca üniversteli evlat yetiştirmişsiniz ama daha saygılı seviyeli nasıl konuşulur öğrenememişsiniz mahalleli ve çingene ağızla konuşmayı becermişsiniz ancak felan deyin. yani sahipsiz sanmasık o salak kadın. çok sinir oldum!!! Benim gerzek kayın pederime benziyor aynı...

bu sıkıntıını içinde gerzek kayınpeder lafına güldüm ya valla iyi oldu

annen baban yok diyemi böle küçük görüyorlar ne vcdansız bir insanmış
sen nişanlından emin ol iyi birimi senin sözüne gelir mi yoksa o benim annem her lafı edebiir mi der bak bunlara sonradan düzelecek bir kadına benzemiyor bu dikkatli ol

öncelikle Allah yardımcın olsun
aklı başında birilerinin kayınpederinle konuşması lazım .çünkü: bence O kadın muhatap alınamaz,evliliğin temellerini şimdi atıyorsun nasıl başlarsa öyle gider.birde asla unutma nişanlımın ailesine iyi davranayım nişanlım beni sevsin diye düşünme önce kendini sonra nişanlını sev değer ver. gerisine tutumlarına göre değer ver .Devamlı alttan alayım mutluluğumu bozmayayım diye düşün me.Bu devrede nişanlınlada aranı bozmadan çok mantıklı davran seviyorsan sakın Onu kaybetme .

öncelikle başınız sağolsun anne ve babacığınızın mekanı cennet toprağı bol olsun
daha 3. günde bunlar basına geliyorsa sonradan gelicekleri şimdi daha güzel tahmin ediyoruz
hem sen anne- baba demek zorunda değilsin evlenip hala hiç demeyenler de var o kişiye bağlı
nişanlın ne kadar senin arkanda olursa olsun bence bu işi yürütmeyin derim
ablanda sende konusun yaptığı terbiyesizliği yüzüne vurun ama burda nişanlınız da yanınızda olsun
ve daha dönmeyin derim
kadının huyunda terbiyesizlik varsa ne kadar özür dilerse dilesin tekrar yapar

diyelim ki kadın özür diledi...
aile büyükleri konuştu...
e değişecek...
kadın sevecek mi yani gelinini???
canım gelinim mi diyecek?
damat bey annesini mi dışlayacak gene??
peki bu aile büyükleri yağlı kapıya yamanma laflarını nasıl unutacak?
kızımız olanları nutum görüşüp bir ortamda olabilecek mi???

sanmam.....
gelecek pek parlak değil ne yazıkki....

lady34 ve fatunuz arkadaşlara kesinlikle katılıyorum
kadının ruhunda var o terbiyesizlik..
bu aileyle işin çok zor ya nişanlına resti çekeceksin ki buda garanti değil rest çeksen bile ileriki yıllarda geri adım atma ihtimali çok yüksek.. yada bu olayı büyütüp onların ağzından yok yere çıkan dillerini sonuna kadar içine tıkacaksın bir daha a demeye cesaret edemesin ama bunun içinde felfecir olmanız lazım..

bilemiyorum yanii.... Allah hakkınızda hayırlısını versin inşallah

nişanlının dengeyi sağlaması gerekiyor burda.
annesinin yanlış yaptığını en iyi o anlatır,sen ne desen batacak kadına.
oğlu derse bi süre sonra unutur.
nişanlın da seviyosa seni sahip çıksın.

Allah yardımcın olsun canım
bu kaynanayla ısın zor gıbı
Allah korkusu olmayan bır ınsandan ne beklenır kı zaten

kadın sana annelik yapmaya çalışıp sana şevkat göstereceğine böle bir terbiyesizlik yapmış bence evlilikte aile çok önemli eğer bu kadını hayatında istemiyorsan nişanlınıda hayatından çıkarman gerekir çünkü nişanlın şimdilik ne kadar senin tarafında olsada evlenince malesef çok değişiyor sen yanında olduğun için ailesi kıymetli oluyor.bence çok iyi düşün. Allah yardımcın olsun............

Allah (C.C.) kimseyi anasiz babasiz koymasin...bosuna dememisler yanliz daglar oturur aglar diye...sahipsiz bildi iste...terbiyesiz kadin...

Ablalari var fakat bir Annenin bir babanin agirligi cok daha farkli iste...rabbim yardimcin olsun sarp arkadasim lakin yine söylüyorum cok iyi düsün cok iyi tart ve ölc....

Bu kadin senden özür dilesede bu söylenenleri kesinlikle unutmicaksin...her zaman her daim aklina gelecek.....Nisanlin simdi takma sen askim biz ikimiz önemliyiz desede ilerde Annesine en ufacik bir ters lafinda sana tavir alabilir....
Cok duyduk öyle önceden ailemi bosver deyip evlendikten sonra Ailesine tapanlari...

Mideni bulandirmak istemem fakat bunlarida düsün...yarin öbür gün daha cok üzülmeni :teselli:istemem...

hakaretler karşısında çok sabırlı davranmışsınız.ne nişanlıma ne annesine bu sabrı gösteremezdim kan beynime çıkar gözüm kararabilirdi o an sonsuza dek çıkar giderdim o evden. bugün nişanlın seni savunuyor olabilir ama sanmıyorum bu hep böyle olacak bu dereceye gelen bi anne aranızı bozmak içinde boş boş oturmayacaktır bu kadar sabırlı olmayın diyorum ve olanlar karşısında sakın kabuğunuza çekilmeyin. okumamış insan olmak var okumuş eşek olmak var bu farkı gösterin onlara. sevgide ezilmek aşalanmak diye birşeyi kabul etmiyorum hiçbirzaman.

canım öncelikle durumuna çok üzüldüm allah yardımcın olsun bence aile büyüklerini hiç devreye koyma eğer koyarsan kayınvaliden busefer kızgın bir boğa gibi olacak zaten suçlu olsaydın konuş kendini haklı çıkarmaya çalış derdim ama sen suçsuzsan konuşma konuştukça dahada işin içinden çıkılmaz bir hal alacak ve üzülen ve yıpranan sen olacaksın evlenincede uzak oturmanı öneririm kendini üzme olurmu

suçsuz olduğumuz için konuşmamız daha doğru değilmi suçlu olsaydık konuşamazdım asıl suçumuz olmadığı için sonuna kadar gitmek ten yanayım
bana onun aramasını bekleyelim diyorlar niye arsın ki size hakaret ettim haberiniz yokmu dicek sanki ah benii engllemeseler çok şey söylmek istiyorum ama

YUUUH artık ya, sahipsiz, kimsesiz sandı herhalde seni üstüne basacak. Bence gözyaşlarına değmez, sanırım daha çok gençsin, şimdi kaynanan böyle yaptı diye nişanlına olan duygularındada objektif olamayacaksın onu daha çok sevdiğini daha çok aşık olduğunu ondan vazgeçemeyeceğini düşünceksin ama bence bu bi yanılsama. Bence evlenince nolur onu düşün. Açıkcası bu kadın size huzur vermez. Huzurun olmadığı yerde de eşinle aradan saygı falan kalmaz. Tavsiyelerimi yabana atma. Ne demek istediğimi anladın. Duygularını bi kenara bırakarak mantıklı düşünüp karar vermeye çalış. Gözyaşların bu kadar kolay akmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…