Nişanlımın itirafı ve yapmam gereken..

Ben erkekler icin hpv belirleyici test yok diye biliyorum. Siğil cikarsa muayenede belli oluyor. Nasil bir test bu hpv testi?

Senden önce olmuş olması, onun içine dert olmuş olması ve sana bunu anlatması bence iyi şeyler. Açıkcası bana hiç söylemese bir gün raporları ben evliyken elime geçse kahrolurdum. İyi yönünden bak çünkü ben burada kötü bir yön göremedim.

Ben erkekler icin hpv belirleyici test yok diye biliyorum. Siğil cikarsa muayenede belli oluyor. Nasil bir test bu hpv testi?
DNA testiymiş. Doktor o şekilde izah etmiş. HPV hakkında biraz bilimsel yazılar okudum. Kadınlar daha çok risk altında. O testler bizlere özgü. Lakin PCR tekniği ile erkeklerde de saptanabilir. Siğil çıkması durumunda erkek tedavi görmeli. Ben zamanında hpv aşısı da olmadım. Keşke ailem bana bu aşıyı yapsaymış. Gerçi 30 yaşındayım aşı bende ne kadar tutar bilmiyorum.

Hpv Dna testi neymiş diye internete bakıldığında , bu testin kadınlara yapıldığı ve amacın virüsün türünün belirlenmesi olduğu yazıyor.

Erkeklere yapılan testler içinse internette :

"Öncelikle erkeklerde HPV'yi ortaya çıkaran bir test bulunmadığı için erkeklere HPV testi uygulanmaz. Ancak erkekte genital siğil var ise hastadan parça alınarak doktorun isteği ile HPV tiplendirilmesi yapılabilir." yazıyor.

Aradan 3 yıl geçmiş sonuçta. Bu testler ile de saptanabileceğini düşünüyorum.

yaaa korunmasız keşke o olayı gerçekleştirmeseymiş inşallah iyileşmiştir

Ortada bir aldatma durumu yok.. Saklı gizli bir şey kalmasın diye anlatmak istemiş. Onu tanıyan sensin bu zamana kadar şüpheleneceğin, evlilik fikrini sorgulatacak başka bir durum olmadıysa eğer bu konuya takılmamaya çalış.. yine de zor bir durum tabiki

Bir aldatma olmadığı için affetmeni beklemesi saçma çünkü senden önceki bir konu hastalıkta önceden vardı gururuna yediremedi böyle bir konuya bağladı

Aynen ben de bu şekilde biliyorum.

Yapacağın şey basit cinsel yolla bulaşan bı hastalik var mı yok mu yada hangileri var test iste sonuçta erkeğe bişey olmuyo olan sana olur bı mikrop bakteri vs bulasmissa sana da bulaşır basın ağrır evlendikten sonra bence bel soğukluğu haricinde bişey var dikkat et

Testler temiz çıktı.

Konunun genel kısmını pas geçiyorum. Rahim ağzı kanseri için ne yapıp edip iki doz aşılanmanız gerek. Gonore tedavi edilebilir fakat istatistiki olarak bel soğukluğu olan hastaların %95 inde hpv de mevcut.Aynı biçimde rahim ağzı kanserine yakalanan kadınlarda görülen hpv oranı da %95

Muhtemelen sevgilinin panikleme sebebi de bu . Katibin Ruhu haklı. Umarım seninki %5 lik dilimdedir fakat aşılanman şart. Testler temiz çıksa da çıkmasa da.

Son düzenleme:
Tabiki ama 3 yıl önceki olan bir olayda şimdi sorduğumda siğil hiç yok dedi. Bana söyler yani çıksa. O test de negatif çıkarsa bir sorun kalmıyor herhalde. Tabiki olsa yada olmasa hatta başka kişi bile olsa hpv aşısını olmamız gerekiyor..

Ama şunu hep düşünüyorum. Evlilik öncesi yapılan testler arasında hpv neden yok?? HIV, Hepatit, Sfiliz bunlar var ama HPV yok. Gerçekten bu kadar önemsiz mi görüyorlar bunu? Tespit edilemiyor diye değil. Bunun için hiç bir yerde temkin göremedim. Doktor da nişanlıma ve benim için telaş etmeyin diye söylemiş.

Ek olarak buradaki sitede erkeklerde de tespit edilebileceği var. Tespit edilememesi olsaydı doktor test istermiydi ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…