- 26 Mart 2015
- 368
- 347
-
- Konu Sahibi leblebitozu_88
Goze aldiginiz sey evkendikten sonra bosanmak mi? Simdiden kabullendiniz yani.
hep mücadele etmem gerekecek ama yapı itibari ile didişmekten nefret ediyorum pes ediyorum bi süre sonra, inşallah o da bunları aşmak için çaba gösterir ilk işim bu akşam alıp karşıma ciddi ciddi konuşmak olsun.
Canim bir cok kisi fikrini yazmis, ben de yazmak istedim. Kotu senaryolar yazma derim. Benim esimde de ilj zamanlar vardi ama gecti, simdi kendine almaz bana alir. Biz de cift maasliyiz, kartima falan karismiyor cok sukur cabuk gecti. Dugun su bu masraflari hepsi ustuste gelince daha da kasmis olabilur kendini seninki. Kolay degil bu isler. Masraf ha deyince bitmiyor. Biz de kendimiz odemistik hep. Ama sadece bu konuda eksi zayif bi yonu var diye hayatindan cikarmak mi gerek diye bi dusun derim. hangimiz dort dortluguz ki, bu da onun olumsuz tarafidir belki. Insallah hayirlisiyla cozersiniz bu mevzuyu, hakkinizda hayirlisi olsun..
adamı değiştirmeye çalış o zaman..bi hafta kala köprüleri atma cesaretim yok aslında bu bi gerçek, ama hani bu aşamada ayrılmak ister miyim bilemiyorum, çaba göstermeliyim diye düşünüyorum, bu konu dışında bi problemim yok ki, ailesi ile de yok haksızlık etmiş olmaz mıyım
Benim anlamadığım,nasıl yani siz evlenince keseniz bir olsun diye düşünmüyor musunuz?erkekler evlendikten sonra maddi hakimiyetin kendilerinde olmasını isterler maalesef.bu belki zamanla oturur.ben ona sen öde demedim ki ben de ödesem aynı, artık bizim paramız bir, sen ben yok diyor. bişey alınacağı zaman tamam ben alcam dediğimde cevabı bu.
Yukaridaki yorumunu yeni gordum. Bundan baska bi sorununz da yokmus zaten olmaz da insallah. Bu konuyu da zamanla asarsiniz diye dusunuyorum, kesip atmak cozum degil, en guzeli iletisim yani konusmak, dogru ifade bicimi ve ne soyledigimiz kadar nasil soyledigimiz de cok onemli. Simdiden mutluluklar dilerim size..inşallah düzelir, çaba ve emek vermeden dönüşü olmayan yollara girmek istemiyorum, seviyorum ben nişanlımı, sadece kızdırıyor bu huyu beni. çok teşekkür ederim
bunları bile bile evlenirsen müstehak derim. Zira bile bile uçuruma atlamak ile eşdeğeristedi zaten evlenince verirsin demedi de benim hesaba atarız sen lazım oldukça alırsın dedi , kusura bakma öyle bişey yok dedim bende.
Benim anlamadığım,nasıl yani siz evlenince keseniz bir olsun diye düşünmüyor musunuz?erkekler evlendikten sonra maddi hakimiyetin kendilerinde olmasını isterler maalesef.bu belki zamanla oturur.
valla benim eşim yörük kp tarafı türkmen onlardan daha cimrisini görmedim hayatımda :)Tahmın ettım de ondan sordum canım:)) genelde herkes ustune alınmasın tabı de göçmenler pintı olur lafını defalarca etrafımdan duydum
Ne bıleyım canım genelde oyle dıyorlartabı kı ben genelleme yapmak degıl nıyetım :) Ama yoruklerde cimri kuzenım onlara evlıvalla benim eşim yörük kp tarafı türkmen onlardan daha cimrisini görmedim hayatımda :)
ki bende göçmenim benim çevremde yoktur o derece..
Sende aynısını ona yap canımtabiki de kese bir şimdi de öyle ama bana kullandırmak istemiyor o ortak parayı sorun bu
Benim gelinliğim kiralandı. Gelinlikle birlikte gelinbaşı da hediye idi. Randevu için anlaşmalı kuaföre gittik. Benim 3 ablam var. Üçünü de yazdırdım. 80 dediler kişi başı. Birde görümcem var. Kaynanamı arayıp sordum, hemen fiyatı sordu. Hesap etti 160 ediyor.. ooo.. falan.. ben karışmam oğluma söyle. Yani kızını bile katmadı hesaba.Benimde o gün akşamdan moralimi bozmuştu nişamlım sağolsun. Telefon ettim ama soğuk soğuk sordum ne diyorsun, anan sana sormamı istedi diye. Tamam dedi. kapadım telefonu. Ben Yinede kuaföre 4 kişi yazdırdım.
Düğün yaklaşınca eşim bir gün ablanlar parasız gitmesin bende para kalmadı falan dedi. Güldüm geçtim.
Çünkü benim eşimde para konusunda pinti değil ama idarelidir. Misal gelinlik alalım diye hiç istemedi. Bir kerelik için o kadar para verilmez derdi. Kaynanam kiralık yaparız dedi. Kendisine damatlık aldırmadı. Gerek yok diye yine bir kerelik için.
Şuan ikimizde çalışıyoruz. hala bana para verir. Misal bu sabah pazar için para muhabbeti yaptık. Pazara gidecek misin dedi evet dedim. E sende para vardır dedi. bende gülerek bitti dedim. o kadar parayı nasıl bitirdin dedi. onu aldım diyorum, hımm.. tamam o yüz lira, şunu aldım o da hadi yüz.. falan.. sonunda hala paran kalıyor ama dedi.tabi bunları gülerek konuşuyoruz. kaldı ki aldığım şeyler yüz liralık değiller. şakasına hepsine yüz versen yine bitmez demek istedi.
Neyse yine çıkardı verdi parayı işe gitti.
Nişanlıyken yada sözlüyken böyle latifeleri hep oluyordu. Hala oluyor. Bende hiç ciddiye almadım. Ki zaten savurgan bir insanda değilim. O da biliyor beni. Misal öyle olsa geçen çok üşüdüğümde petekleri açalım dedi. istesem açardı ama gerek yoktu.
Özetle demem o ki, insan belli ediyor kendini. Sizi anlıyorum, bir hafta hatta günler kala karardan dönmeyi göze alamıyor gibisiniz. Ama cidden denildiği gibi çok iyi düşünün. Bu hayat sizin. Şu an dönme kararı alamıyorsanız, evlenince de alamayacaksınız belki de. o yüzden iyi düşünün. Herşey gönlünüzce olsun. Mutluluklar dilerim.
Sevindim.ben de savruk değilim, uyuyorum ona, ama aileme karşı da onu çok hesapçı gibi görsünler istemiyorum, çünkü bizimkiler baya eli açıktır, ben onunla sıkıntı çekiyorum zannederler akılları kalır bende. MEsela şimdi aradı kusura bakma çok darlandım ondan öyle dedim ben, bide faturaları yatırdım, balayı rezervasyonunu teyit ettim kapora yolladım falan diyor, demekki hakikaten darlanmış o da, ama biz dalaştığımızla kaldık.
Sevindim.
O konuda çok haklısınız. Aileye yansıtmak hiç iyi olmuyor. Ben bir iki birşeyler anlattım da anlattığıma bin pişman etmişlerdi.
Benim iyiliğim için konuşuyorlardı ama insanın morali bozuluyordu işte.
Tekrardan mutluluklar dilerim. :)