nişanlımın cimriliğinden bıktım usandım!!

Goze aldiginiz sey evkendikten sonra bosanmak mi? Simdiden kabullendiniz yani.

bi hafta kala köprüleri atma cesaretim yok aslında bu bi gerçek, ama hani bu aşamada ayrılmak ister miyim bilemiyorum, çaba göstermeliyim diye düşünüyorum, bu konu dışında bi problemim yok ki, ailesi ile de yok haksızlık etmiş olmaz mıyım

Canim bir cok kisi fikrini yazmis, ben de yazmak istedim. Kotu senaryolar yazma derim. Benim esimde de ilj zamanlar vardi ama gecti, simdi kendine almaz bana alir. Biz de cift maasliyiz, kartima falan karismiyor cok sukur cabuk gecti. Dugun su bu masraflari hepsi ustuste gelince daha da kasmis olabilur kendini seninki. Kolay degil bu isler. Masraf ha deyince bitmiyor. Biz de kendimiz odemistik hep. Ama sadece bu konuda eksi zayif bi yonu var diye hayatindan cikarmak mi gerek diye bi dusun derim. hangimiz dort dortluguz ki, bu da onun olumsuz tarafidir belki. Insallah hayirlisiyla cozersiniz bu mevzuyu, hakkinizda hayirlisi olsun..

canım didişmekten nefret edip duygusalız ve kırmamak için susuyoruz ama emin ol bir süre sonra patlamalar başlayacak ve bu benmiyim diyeceksin belki de psikolojik bunalıma sokabilir de. konuşmak fayda ediyorsa elbette konuş ben şunu itiraf edeyim düğünüm olana kadar tereddütteydim evlendim ayrılmak istedim 1 kişiye hesap değildi kocaman bir aileydi ve işin ciddiyetini o zaman anladım evleneli 2 sene yaklaştı çok şeyler yaşadım tatlısıyla acısıyla gerçekten seviyorsan açık ve net şekilde anlat biliyorum anlattıklarım biraz basit gelebilir bende yaşadım çünkü anlattıklarında anlıyorum cümlesi evlendiğimde yaşadığım olaylarda anladım artısı eksi sine nazaran fazlamı onlardan da yola çıkabilirsin

herkes bu yollardan geçiyor evet, kimisi stresle geçiyor..
çok borcum olacak altından nasıl kalkacağız, ya kalkamazsak, ya ödeyemezsek, ya yetmezse, ya olmazsa....

insanın kafasında bunları kurması ve sonuncunda da gergin olması kaçınılmaz...
her şey sanki gereksiz bir masrafmış gibi hal alıyor bir süre sonra...

bunlar hep korkudan, gelecek nasıl olacak çok mu zorlanırız acaba endişesi..
ailelerinden maddi bir desteği yoksa her şeyi damat tek başına üstlenmiş durumdaysa elbette ki korkabilir..
yetmeyecek, yettiremeyeceğim hissine kapılabilir ve böyle her şeye atar gider yapabilir..

bana çok da aman aman kesinlikle evlenme, henüz geç değil gibi bir durummuş gibi gelmedi..
o yönde edilen sözlere de şaşırdım..

"olur mu hayatım, olur mu canım, bu da önemli bir şey, kadınlar için süslenmek önemlidir, eee azıcık da adettir ne yapalım bir şekilde öderiz inşallah"diye yapıcı şekilde ileride gerçekleşecek her sıkışıklıkta beraber altından kalkabiliriz imajını vererek davranmak, konuşmak bana daha doğru bir yaklaşım gibi geldi..

tabi ki de karar sizin...

inşallah düzelir, çaba ve emek vermeden dönüşü olmayan yollara girmek istemiyorum, seviyorum ben nişanlımı, sadece kızdırıyor bu huyu beni. çok teşekkür ederim

adamı değiştirmeye çalış o zaman..
evlenmeden ciddi ciddi konuşmanı yap..
bana böyle maddi konularla gelme de
herkes üzerine düşeni yapacak de..
evlendikten sonrada bana bu konularda baskı yapma bu tür sorunlar yaşamak istemem de.. ben yapı olarak hoşlanmıyorum böyle konuşmalardan de..
örneğin maaşını aldığında ne yapacağınızı konuş..
dışarda bişey beğendiğinde almadan önce bana danış mı der mesela eşin,kendi maaşından istediğin bişeyi almana müdahale eder mi? bunları düşün

ben ona sen öde demedim ki ben de ödesem aynı, artık bizim paramız bir, sen ben yok diyor. bişey alınacağı zaman tamam ben alcam dediğimde cevabı bu.
Benim anlamadığım,nasıl yani siz evlenince keseniz bir olsun diye düşünmüyor musunuz?erkekler evlendikten sonra maddi hakimiyetin kendilerinde olmasını isterler maalesef.bu belki zamanla oturur.

inşallah düzelir, çaba ve emek vermeden dönüşü olmayan yollara girmek istemiyorum, seviyorum ben nişanlımı, sadece kızdırıyor bu huyu beni. çok teşekkür ederim
Yukaridaki yorumunu yeni gordum. Bundan baska bi sorununz da yokmus zaten olmaz da insallah. Bu konuyu da zamanla asarsiniz diye dusunuyorum, kesip atmak cozum degil, en guzeli iletisim yani konusmak, dogru ifade bicimi ve ne soyledigimiz kadar nasil soyledigimiz de cok onemli. Simdiden mutluluklar dilerim size..

Benim gelinliğim kiralandı. Gelinlikle birlikte gelinbaşı da hediye idi. Randevu için anlaşmalı kuaföre gittik. Benim 3 ablam var. Üçünü de yazdırdım. 80 dediler kişi başı. Birde görümcem var. Kaynanamı arayıp sordum, hemen fiyatı sordu. Hesap etti 160 ediyor.. ooo.. falan.. ben karışmam oğluma söyle. Yani kızını bile katmadı hesaba.Benimde o gün akşamdan moralimi bozmuştu nişamlım sağolsun. Telefon ettim ama soğuk soğuk sordum ne diyorsun, anan sana sormamı istedi diye. Tamam dedi. kapadım telefonu. Ben Yinede kuaföre 4 kişi yazdırdım.
Düğün yaklaşınca eşim bir gün ablanlar parasız gitmesin bende para kalmadı falan dedi. Güldüm geçtim.
Çünkü benim eşimde para konusunda pinti değil ama idarelidir. Misal gelinlik alalım diye hiç istemedi. Bir kerelik için o kadar para verilmez derdi. Kaynanam kiralık yaparız dedi. Kendisine damatlık aldırmadı. Gerek yok diye yine bir kerelik için.
Şuan ikimizde çalışıyoruz. hala bana para verir. Misal bu sabah pazar için para muhabbeti yaptık. Pazara gidecek misin dedi evet dedim. E sende para vardır dedi. bende gülerek bitti dedim. o kadar parayı nasıl bitirdin dedi. onu aldım diyorum, hımm.. tamam o yüz lira, şunu aldım o da hadi yüz.. falan.. sonunda hala paran kalıyor ama dedi. tabi bunları gülerek konuşuyoruz. kaldı ki aldığım şeyler yüz liralık değiller. şakasına hepsine yüz versen yine bitmez demek istedi.
Neyse yine çıkardı verdi parayı işe gitti.
Nişanlıyken yada sözlüyken böyle latifeleri hep oluyordu. Hala oluyor. Bende hiç ciddiye almadım. Ki zaten savurgan bir insanda değilim. O da biliyor beni. Misal öyle olsa geçen çok üşüdüğümde petekleri açalım dedi. istesem açardı ama gerek yoktu.
Özetle demem o ki, insan belli ediyor kendini. Sizi anlıyorum, bir hafta hatta günler kala karardan dönmeyi göze alamıyor gibisiniz. Ama cidden denildiği gibi çok iyi düşünün. Bu hayat sizin. Şu an dönme kararı alamıyorsanız, evlenince de alamayacaksınız belki de. o yüzden iyi düşünün. Herşey gönlünüzce olsun. Mutluluklar dilerim.

ben de savruk değilim, uyuyorum ona, ama aileme karşı da onu çok hesapçı gibi görsünler istemiyorum, çünkü bizimkiler baya eli açıktır, ben onunla sıkıntı çekiyorum zannederler akılları kalır bende. MEsela şimdi aradı kusura bakma çok darlandım ondan öyle dedim ben, bide faturaları yatırdım, balayı rezervasyonunu teyit ettim kapora yolladım falan diyor, demekki hakikaten darlanmış o da, ama biz dalaştığımızla kaldık.

Sevindim.
O konuda çok haklısınız. Aileye yansıtmak hiç iyi olmuyor. Ben bir iki birşeyler anlattım da anlattığıma bin pişman etmişlerdi.
Benim iyiliğim için konuşuyorlardı ama insanın morali bozuluyordu işte.
Tekrardan mutluluklar dilerim. :)

Lütfen ayrıl.
Ben de bir yakınımdan dolayı biliyorum bu cimriliğin nasıl katlanılmaz bir bela olduğunu.
Hayatı sana zehir eder. Resmen hasta böyle insanlar.
Hele ki para yok cümlesini duymaktan bıkarsın.
Böyle biri iyi insan olsa ne yazar.
Hayatını karartma.
Ben en son bir arkadaşımdan sırf lüks bir mekana gittiğimizde cimriliğinden sadece çay istediği için aşırı soğudum, tiksindim.
Görüşmeyi de azaltıp araya mesafe koydum. Hayatını yaşayamaz bu tip kişiler. Sen lüks bir yere gitmişsen ona göre bir şeyler ye iç. Sanki her gün gidiyorsun! Çay almak nedir? Ordan anladım cimriliğini. Düşün artık ne denli berbat bir durum olduğunu bu hallerin.
Çok iyi bilen biri olarak tekrar kendini yakma diyorum.
Böylesinden sana koca olmaz. Parasına sarılıp uyusun bu cimri.

Bişi desem dön gel o zaman diyecekler, sevmiyo değilim ki, vallahi de çok seviyorum, bi bu parlamasına çok üzülüyorum

Çok teşekkür ederim fıstık annesi, allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişi :)

Ayrilmak istemiyorsn belli, onuda degistiremezsin. Ozman alisicaksin baska care yok. Smdiden bu boyleylse gerisini dusunmek bile istemiyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…