Nişanlımın babasının sözlerinden rahatsız oldum ?

Dertli9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2023
120
-32
26
Nisanlıyım. 14 Şubatta, nisanlimi görmeye Bursa'ya gitmiştim.vakit geçiriyoduk.annesi beraber olduğumuzu bilmesine rağmen tam 4 kez arayıp, napıyorsunuz nerdesiniz, geliyomusunuz diye soruyordu. Takılmadım olabilir dedim. Akşam eve geçtik.ailece oturuyoruz, babası eşine çok lakayit davranıyordu.kadın bisiyler konusuyo " bana çiçek almadın bunca sene diyo". kocası hemen, ya bı sus be diyip kalk kahve yap bana dedi.nisanlima bakıyorum sessiz. Sonrasında babası bana bisiy dedi bisiy ima etti,nişanlımın annesi, şimdi karışma kıza,dedi.. babası sonrasında, haberde mi duydu hatırlamıyorum ama şunu dedi, "ben makyaj yapılmasını sevmiyorum " dedi. Ben üstüme alınmadım ama, eşi beni savununca ," kız zaten makyaj yapmıyor diyince" lafın bana geldiğini fark ettim. Susmam, ama dilim tutuldu sanki o an. Bunlar ne konusuyo diye düşünüyodum.nisanlım da izliyor böyle.. sonrasında ben dalmısım birşeye, babası omzumu itip, alooo dedi bana.irkildim.kendi babamdan öyle bişey görmemişim. Evden çıkarken nişanlımın erkek kardeşiyle tokalastik o anda babası, "ben tokalaşmayi sevmiyorum" dedi. İçimden afedersiniz, bi sg. demek geldi. Sevmiyosun ama eve ilk girdiğimde, hoşgeldiniz denildiğinde, tokalaştığım anda,bisiy demiyosun. Adama uyuz oldum.Sabrımla bitti gece. ama evime dönünce,nişanlımla konuştum. asla kabul etmeyeceğimi söyledim. Bana, "ya evet babam patavatsız ama sende çok abarttın." Dedi. Ailemle konuştum, yanlış anlamışsın dedi. Ne kadar yanlış anlayabilirim dedim.sustu.Gecen senede kısa elbise giymiştim senin yanında, baban bana bakıp,ben karışırım demişti. Bunu diyorum,hala babasının yanlışlarını örtüyo.ama bunu yaparken, beni yoksayıyo.yok babasına laf edemezmisim, gırtlağına çökermis insanın. Bende konuşmuyorum günlerdir.birde bunlar olmadan önce bana şunu diyodu nisanlım,ileride evlenince sen pazara gidersin mesela bisiy bulamazsan babamı ararsın o senle gelir demişti.bende kızmıştım ne alaka diye. Özetle sorun bu hanımlar. Günlerdir düşünüyorum. Ne olur yardımcı olun.
Burda bazı arkadaşlar 150 tane yorum yapmışsın, çocuk arkadaşına yavsamış diye yorum yapmış.2 sene önce bunları yapan nişanlım değil,nişanlımla sevgiliydim ve ayrılmıştım sonra biriyle flört ediyoduk onun yaptığı bisiydi ve zaten kısa sürdü bitti. Nişanlım ile çok sonra yeniden barıştık sorunlarımızı konuştuk ve inanın son 1 senedir sorun yoktu.ama babasına kadar. Yorumlar çok acımasız 2 sene önceki sorularla şuan yargılamayın.gerek yok.

Son düzenleme:
balik bastan kokmus
adamin sehrine gittim demissin. evlenince nerede yasayacaksiniz? sen o sehre gideceksen simdiden hayirli olsun boşanman düğün altinlarini sakın harcamayin - ikinizin imzasiyla acilan bir banka kasasina atin ki bosaninca tirtiklanmadan alabilin altinlar8

babasının davranışları hiç hoş değil kıyafetinize makyajınıza daha bugünden karışması kaba tavırları aloo vs demesi çok çok çok çirkin, nişanlınız dik duruş sergilese hadi neyse diyeceğim o da ayrı pasif.
Erkekler yaşlandıkça babalarına benziyor böyle bir gerçek de var malesef, sonuçta babasını rol model alarak büyümüş yıllarca.. ki açık açık gırtlağa çökme vs demesi bunun kanıtı

Evlilik kararını ciddi gözden geçirin derim. Nişandan dönmek ileride boşanmaktan vs çok kolay

Arkana bile bakmadan kaç. Nişanlın da ailesinin kafasında belli. Olmaz bu iş, üzülürsün. Neyse ki erkenden görmüşsün gerçek yüzlerini.
Ayrıca neden cevap vermediniz ki babasına. Ne bileyim gülerek "ben seviyorum makyaj yapmayı" diyebilirdiniz veya "sizin tercihiniz tokalaşmamaksa bir daha sizinle tokalaşmam" diyip bozabilirdiniz. Hem böylelikle gelecek tepkilerden sonra daha da emin olurdunuz.

Bana, "ya evet babam patavatsız ama sende çok abarttın." Dedi.
Bunu diyen birisinin yanında bir saniye daha durman, hayatının geri kalanında çile çekmek istiyorum demendir. Topuklarını popona vura vura kaç!

Yaşlı insanlardan gençlerle aynı fikirde olmasını beklemiyorum ama size saygılı olmalıydı. Sevgilinizinde
"ya evet babam patavatsız ama sende çok abarttın."
Diyerek gelecekteki olası bir olayda sizi suclayacağı ve dönüştürmeye çalışacakları bir gerçek. Bunun bilincinde olun devam edeceksenizde...

Ayrılın ayrılmak için ne bekliyorsunuz babasına laf edince gırtlağına cökermis bu demek oluyor ki bu evlilikte şiddet olur hem fiziksel hem ekonomik hem psikolojik onu giyme bunu giyme diye başlayacak daha sonra alışverişi babamla yapacaksın demeler evinizi babası yönetecek.

Ayrılın ayrılmak için ne bekliyorsunuz babasına laf edince gırtlağına cökermis bu demek oluyor ki bu evlilikte şiddet olur hem fiziksel hem ekonomik hem psikolojik onu giyme bunu giyme diye başlayacak daha sonra alışverişi babamla yapacaksın demeler evinizi babası yönetecek.

Bence sorun babası değil, sorun nişanlınız.
Etraf patavatsız olabilir. Bu anne olur baba olur kardeş olur ama bunları tolere etmek için nişanlınızın aklı başında biri olması lazım. Armut dibine düşmüş.
Gırtlağa çökmek ne be. Sen kim köpek.

‘Boşan bence’ yorumlarını görmek istemiyorsan ileride ayrıl gitsin bu ne be taş devrinde kalmış aile. Oğluda aynıdır sadece şimdilik göstermelik böyle davranıyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…