- 1 Ağustos 2021
- 413
- 518
- 33
Çok ilginç bir şekilde kızın üzerine gidiyorlar resmen. Sanki düğün kayınbabanın düğünü de kız müdahale ediyorBenim kayınpederim davetiyeyi okudu mu ondan bile emin değilim
Ne isimmiş arkadaş ya, sanırsın cumhurbaşkanlığı resepsiyonu davetiyesi.
Konu sahibi ne için anlayışlı olmalıydı, böyle bir konuda neden karşılıklı saygıya ihtiyaç var, neden herkesin gönlü yapılmalı ben hala anlamadım.
Ben nişanlımla bir karar vermişim. Bu karar çok bktan bir karar da olabilir. Ama sonuçta bizim kararımız. Herkesin lafıyla fikir değiştiremez öyle kafasına göre.
Ben olsam sırf bunun için bile tartışabilirdim. Kimsenin gönlünü yapmaya da çalışmazdım.
Ne tantana yaptınız ya, ilk kez mi beğenmedim aldınız?Arkadaşlar “beğenmedim” butonu eskidi , yıprandı , çöktü çöktüüüü
Bu sizi hiç ilgilendirmez bağyan .Ne tantana yaptınız ya, ilk kez mi beğenmedim aldınız?
Ona bakarsan bence bu devirde söz kına nişan düğün hepsi gereksiz çilek. Ailelerin üstüne gereksiz yük başka hiçbir anlamı yok. Ama belli ki bu çiftimiz özenmiş herşeyi geleneğe en uygun şekilde yapmak istemis, haklılar da, ne isterse yaparlar.Benim kayınpederim davetiyeyi okudu mu ondan bile emin değilim
Ne isimmiş arkadaş ya, sanırsın cumhurbaşkanlığı resepsiyonu davetiyesi.
Konu sahibi ne için anlayışlı olmalıydı, böyle bir konuda neden karşılıklı saygıya ihtiyaç var, neden herkesin gönlü yapılmalı ben hala anlamadım.
Ben nişanlımla bir karar vermişim. Bu karar çok bktan bir karar da olabilir. Ama sonuçta bizim kararımız. Herkesin lafıyla fikir değiştiremez öyle kafasına göre.
Ben olsam sırf bunun için bile tartışabilirdim. Kimsenin gönlünü yapmaya da çalışmazdım.
Sizi anliyorum acınız çok büyük. Fakat sizetavsiyem şimdiden bu kadar tiksindiginiz bir aileye gelin olmayin. O is sizin dusundugunuz kadar kolay degil. Ya omur boyu kendinizi yiyorsunuz ya boşanıyorsunuz.Merhaba herkese,
2 yıldır nişanlıyım, 3 hafta sonra düğünüm var. Bu hafta davetiye bastırmaya gittik nişanlımla. Davetiye örneklerinin bir kısmında anne-babaların isim ve soyisimleri, bir kısmında da sadece soyisimleri (x ve y aileleri) şeklinde yazıyordu. Benim babam ben 8 yaşındayken vefat etti, onun ismini davetiyeye yazmak ailemdeki herkes için ve benim için çok hüzünlü bir durum olacaktı o yüzden nişanlımla hiç aramızda konusu dahi geçmedi. “X ve Y aileleri” şeklinde yazsın dedik.
Akşamına nişanlım eve gitmiş ve bu ailesi tarafından sorun haline getirilmiş. Babası illa “benim bir tane oğlum var onun davetiyesinde düğün sahibi olarak benim adım soyadım yazmak zorunda, düğüne gelen herkes benim ismimi orda görüp düğün sahibi olduğumu bilmeli. İsim soyisimler şeklinde yazsın” demiş. Nişanlım bunu bana söyledi, kesinlikle böyle bir şey istemediğimi söyledim. Babamın vefatının üstünden 17 yıl geçti evet alıştık ama acımız dinmedi. Ne zaman adı geçse gözlerimiz doluyor, babaannem hatırladığı anda hüngür hüngür ağlıyor ilk günkü gibi. Biz babam aramızda olamayacağı için bu kadar üzülürken nasıl sırf isim egosu uğruna bunu yüzümüze vururlar anlayamıyorum. Telefonda bunları söyledim nişanlım tekrar konuşmuş babasıyla, yarım saat sonra beni aradı “tamam davetiyelerin yarısında aileleri yazsın, bizim tarafa vereceklerimizde de isim soyisimler olarak yazsın diyor babam” dedi. Ben de en son sinirlenip “ne halt yiyorsanız yiyin, davetiyeler kesmez hatta gazetelere billboardlara da yazdırın babanın ismini” diyip kapattım telefonu. Sürekli mesaj atıyor, özür dilerim sana da böyle hissettirmek istemezdim ama arada kalıyorum diyordu hiçbirine cevap vermedim. En son 1 saat sonra tekrar aradı “tamam konuştum bütün davetiyelerde sadece aileleri şeklinde yazacak” dedi.
Ben anlamıyorum bu kadar küçük bir şey nasıl saatler süren bir mesele haline getirilebilir. Ben birini bilmeden kırsam ve üzüldüğünü görsem kendim daha çok üzülürüm nasıl böyle bir düşüncesizlik yaptım diye. Onların umrunda değil günlerdir bana hissettirdikleri. “Benim bir tane oğlum var” diyor da benim de bir tane babam vardı ne ilkokul ne ortaokul ne lise ne üniversite, hiçbir mezuniyetimi göremedi mesela. “Ben oğlumun her özel gününde yanındaydım” diye şükretmek yerine bana bunları hatırlatıp üzüyorlar hiç çekinmeden. 22 Nisan akşamı kalp krizi geçirip 23 Nisan sabahında vefat etti babam. Tam yarım saat öncesinde yemeğimizi yerken ben ertesi gün yapacağımız bayram müsameresini anlatıyordum, güle oynaya konuşurken aniden kaybettim babamı. Ertesi gün herkes babaannemin evinde toplanmış ağlıyordu, benim öldüğünden haberim bile yoktu söyleyememişlerdi bana. Diğer odada bir an önce iyileşsin hastaneden çıksın diye kendi kendime dua ediyordum çocuk aklımla. Gece dua ederken uyuyakaldım, ertesi sabah çok travmatik bir şekilde öğrendim öldüğünü ama hep güçlü kalmaya çalıştım. Annemin yanında bile ağlamadım şimdiye kadar, onlardan daha dik durmaya çalıştım hep ama şu an kendime engel olamıyorum. Pazartesi gününden beri durup durup sürekli ağlıyorum. O gün yanımda olamayacağının üzüntüsünü hep bilinç altıma atmıştım, hiç aktif olarak üstüne düşünmemiştim bir anda su yüzüne çıktı. Bu olayda gerçekler o kadar suratıma çarpıldı ki hala kendime gelemiyorum. Buna vesile oldukları için tiksiniyorum ailesinden. Geçmişte yaşananlara sünger çekmiştim tam sevmeye başlıyordum ki buz gibi soğudum birden. 5 gün sonra annesinin doğum günü, o akşam onlarla bir araya gelmem gerekecek, yüzlerini görmeye nasıl katlancam bilmiyorum. Çok uzun oldu kusura bakmayın ama hiç iyi hissetmiyorum, içimi dökmeye ihtiyacım vardı sadece. Okuyan herkese teşekkür ederim
Hayır okuyorum sonuna kadar. Ne diyelim sana bundan sonra? Piraye diyemeceğimize göre.Ona bakarsan bence bu devirde söz kına nişan düğün hepsi gereksiz çilek. Ailelerin üstüne gereksiz yük başka hiçbir anlamı yok. Ama belli ki bu çiftimiz özenmiş herşeyi geleneğe en uygun şekilde yapmak istemis, haklılar da, ne isterse yaparlar ama bu toplara girip de geleneğin temel parçası olan kök aileleri maddi manevi tamamen gozardi etmek de mümkün değil hâliyle. Üstelik bu konuda , konu sahibi belli ki daha önce nişanlısına bile bahsetmedigi ve hiç beklenmeyecek bir noktadan ( ben de bir kadının, sağ veya değil, babasının adını davetiyede istememesini hiç beklemezdim mesela duygularını anlamaya çalışıyorum sadece) belki de aniden ısrarla karşı tarafa yüklenmiş ve hiç uzlaşmamis. Yani yine nişanlısıyla birlikte alınmış bir karar yok ortada. Yani sıkıntı davetiye değil , Konu sahibinin nişanlısını zor durumda bırakarak tek başına karar almış
Okumadan beğenmedim basmiyorsan ben de Piraye değilimKudrAlobar
Okumadan beğenmedim basmiyorsan ben de Piraye değilimOna bakarsan bence bu devirde söz kına nişan düğün hepsi gereksiz çilek. Ailelerin üstüne gereksiz yük başka hiçbir anlamı yok. Ama belli ki bu çiftimiz özenmiş herşeyi geleneğe en uygun şekilde yapmak istemis, haklılar da, ne isterse yaparlar.
Ama bu toplara girip de geleneğin temel parçası olan kök aileleri maddi manevi tamamen gozardi etmek de mümkün değil hâliyle. Üstelik bu konuda , konu sahibi belli ki daha önce nişanlısına bile bahsetmedigi ve hiç beklenmeyecek bir noktadan ( ben de bir kadının, sağ veya değil, babasının adını davetiyede ısrarla istememesini hiç beklemezdim açıkçası, duygularını anlamaya çalışıyorum sadece) belki de aniden ve şiddetle karşı tarafa yüklenmiş ve hiç uzlaşmamis.
Yani yine nişanlısıyla birlikte alınmış bir karar yok ortada. Yani sıkıntı davetiye değil , Konu sahibinin nişanlısını zor durumda bırakarak tek başına karar almış olması
Kudra bu arada benim için beğenmedim mevzusu dert değil, ben şaka matrak olsun hem eğlenip hem yazalım diye yazdım. Yanlış anlaşılmasın.Hayır okuyorum sonuna kadar. Ne diyelim sana bundan sonra? Piraye diyemeceğimize göre.
Bu beğenmedim mevzusu niye bu kadar dert oluyor?
Buna cevap verdim ama ben. Ne diyelim sana bundan sonra?
Evet yanlış ve kurallara aykırı olsa da bdv’de bazı konularda eğleniyoruz ama bu onlardan biri değil bence.Kudra bu arada benim için beğenmedim mevzusu dert değil, ben şaka matrak olsun eğleniyoruz diye yazdım. Yanlış anlaşılmasın.
Herkes aynı fikirde olacak diye birşey yok.
Çok üzülüyoruzHayır okuyorum sonuna kadar. Ne diyelim sana bundan sonra? Piraye diyemeceğimize göre.
Bu beğenmedim mevzusu niye bu kadar dert oluyor?
Hayır şöyle söyleyeyim sert bir kaç şey okudum. Biraz yumuşasın diye yazdım.Evet yanlış ve kurallara aykırı olsa da bdv’de bazı konularda eğleniyoruz ama bu onlardan biri değil bence.
"Okuduğunu anlamayana çok gülen üye " deBuna cevap verdim ama ben. Ne diyelim sana bundan sonra?
Böyle özel günlerde tabiki herkez hayatındaki değerli kişilerin yanında bulunmasını ister...babanın ismi kartta yazılı olsada onun eksikliğini hissedeceksin olmasada...ayrıca bukadar değer verdiğin babanın ismi kartta yazılı olsa onur duyma gibi bir hissiyatında olabilirdi..tamamen kişisel..karşı tarafın tutumunuda anlayabiliyorum..oğulları evleniyor...ayrıca sadece onlar değil bu mesele için sende çok zamanını kullanmışsın...bana göre acın olması senin düşüncelerin ve isteklerinin önceliği olacak diye bir kural yok...nekadar anlasamda karşı tarafın istekleride en az senin isteklerin kadar önemli olmalıMerhaba herkese,
2 yıldır nişanlıyım, 3 hafta sonra düğünüm var. Bu hafta davetiye bastırmaya gittik nişanlımla. Davetiye örneklerinin bir kısmında anne-babaların isim ve soyisimleri, bir kısmında da sadece soyisimleri (x ve y aileleri) şeklinde yazıyordu. Benim babam ben 8 yaşındayken vefat etti, onun ismini davetiyeye yazmak ailemdeki herkes için ve benim için çok hüzünlü bir durum olacaktı o yüzden nişanlımla hiç aramızda konusu dahi geçmedi. “X ve Y aileleri” şeklinde yazsın dedik.
Akşamına nişanlım eve gitmiş ve bu ailesi tarafından sorun haline getirilmiş. Babası illa “benim bir tane oğlum var onun davetiyesinde düğün sahibi olarak benim adım soyadım yazmak zorunda, düğüne gelen herkes benim ismimi orda görüp düğün sahibi olduğumu bilmeli. İsim soyisimler şeklinde yazsın” demiş. Nişanlım bunu bana söyledi, kesinlikle böyle bir şey istemediğimi söyledim. Babamın vefatının üstünden 17 yıl geçti evet alıştık ama acımız dinmedi. Ne zaman adı geçse gözlerimiz doluyor, babaannem hatırladığı anda hüngür hüngür ağlıyor ilk günkü gibi. Biz babam aramızda olamayacağı için bu kadar üzülürken nasıl sırf isim egosu uğruna bunu yüzümüze vururlar anlayamıyorum. Telefonda bunları söyledim nişanlım tekrar konuşmuş babasıyla, yarım saat sonra beni aradı “tamam davetiyelerin yarısında aileleri yazsın, bizim tarafa vereceklerimizde de isim soyisimler olarak yazsın diyor babam” dedi. Ben de en son sinirlenip “ne halt yiyorsanız yiyin, davetiyeler kesmez hatta gazetelere billboardlara da yazdırın babanın ismini” diyip kapattım telefonu. Sürekli mesaj atıyor, özür dilerim sana da böyle hissettirmek istemezdim ama arada kalıyorum diyordu hiçbirine cevap vermedim. En son 1 saat sonra tekrar aradı “tamam konuştum bütün davetiyelerde sadece aileleri şeklinde yazacak” dedi.
Ben anlamıyorum bu kadar küçük bir şey nasıl saatler süren bir mesele haline getirilebilir. Ben birini bilmeden kırsam ve üzüldüğünü görsem kendim daha çok üzülürüm nasıl böyle bir düşüncesizlik yaptım diye. Onların umrunda değil günlerdir bana hissettirdikleri. “Benim bir tane oğlum var” diyor da benim de bir tane babam vardı ne ilkokul ne ortaokul ne lise ne üniversite, hiçbir mezuniyetimi göremedi mesela. “Ben oğlumun her özel gününde yanındaydım” diye şükretmek yerine bana bunları hatırlatıp üzüyorlar hiç çekinmeden. 22 Nisan akşamı kalp krizi geçirip 23 Nisan sabahında vefat etti babam. Tam yarım saat öncesinde yemeğimizi yerken ben ertesi gün yapacağımız bayram müsameresini anlatıyordum, güle oynaya konuşurken aniden kaybettim babamı. Ertesi gün herkes babaannemin evinde toplanmış ağlıyordu, benim öldüğünden haberim bile yoktu söyleyememişlerdi bana. Diğer odada bir an önce iyileşsin hastaneden çıksın diye kendi kendime dua ediyordum çocuk aklımla. Gece dua ederken uyuyakaldım, ertesi sabah çok travmatik bir şekilde öğrendim öldüğünü ama hep güçlü kalmaya çalıştım. Annemin yanında bile ağlamadım şimdiye kadar, onlardan daha dik durmaya çalıştım hep ama şu an kendime engel olamıyorum. Pazartesi gününden beri durup durup sürekli ağlıyorum. O gün yanımda olamayacağının üzüntüsünü hep bilinç altıma atmıştım, hiç aktif olarak üstüne düşünmemiştim bir anda su yüzüne çıktı. Bu olayda gerçekler o kadar suratıma çarpıldı ki hala kendime gelemiyorum. Buna vesile oldukları için tiksiniyorum ailesinden. Geçmişte yaşananlara sünger çekmiştim tam sevmeye başlıyordum ki buz gibi soğudum birden. 5 gün sonra annesinin doğum günü, o akşam onlarla bir araya gelmem gerekecek, yüzlerini görmeye nasıl katlancam bilmiyorum. Çok uzun oldu kusura bakmayın ama hiç iyi hissetmiyorum, içimi dökmeye ihtiyacım vardı sadece. Okuyan herkese teşekkür ederim
Benim babam ben 8 yaşındayken vefat etti, onun ismini davetiyeye yazmak ailemdeki herkes için ve benim için çok hüzünlü bir durum olacaktı o yüzden nişanlımla hiç aramızda konusu dahi geçmedi. “X ve Y aileleri” şeklinde yazsın dedik.
Ona bakarsan bence bu devirde söz kına nişan düğün hepsi gereksiz çilek. Ailelerin üstüne gereksiz yük başka hiçbir anlamı yok. Ama belli ki bu çiftimiz özenmiş herşeyi geleneğe en uygun şekilde yapmak istemis, haklılar da, ne isterse yaparlar.
Ama bu toplara girip de geleneğin temel parçası olan kök aileleri maddi manevi tamamen gozardi etmek de mümkün değil hâliyle. Üstelik bu konuda , konu sahibi belli ki daha önce nişanlısına bile bahsetmedigi ve hiç beklenmeyecek bir noktadan ( ben de bir kadının, sağ veya değil, babasının adını davetiyede ısrarla istememesini hiç beklemezdim açıkçası, duygularını anlamaya çalışıyorum sadece) belki de aniden ve şiddetle karşı tarafa yüklenmiş ve hiç uzlaşmamis.
Yani yine nişanlısıyla birlikte alınmış bir karar yok ortada. Yani sıkıntı davetiye değil , Konu sahibinin nişanlısını zor durumda bırakarak tek başına karar almış olması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?