Nişanlımın ailesinden her geçen gün daha da soğuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başınız sağ olsun öncelikle. Davetiyeye x ve y aileleri şeklinde yazıldığında bazı insanlar kimin düğünü olduğunu anlamıyor. Bu nedenle isim yazdırmak daha mantıklı. Ama sizin de acınız var karşı tarafın saygı duyması gerekir. Sundukları “yarısında isim yazsın” seçeneği orta yol gibi sanki.

Çok ilginç bir şekilde kızın üzerine gidiyorlar resmen. Sanki düğün kayınbabanın düğünü de kız müdahale ediyor

Ona bakarsan bence bu devirde söz kına nişan düğün hepsi gereksiz çilek. Ailelerin üstüne gereksiz yük başka hiçbir anlamı yok. Ama belli ki bu çiftimiz özenmiş herşeyi geleneğe en uygun şekilde yapmak istemis, haklılar da, ne isterse yaparlar.

Ama bu toplara girip de geleneğin temel parçası olan kök aileleri maddi manevi tamamen gozardi etmek de mümkün değil hâliyle. Üstelik bu konuda , konu sahibi belli ki daha önce nişanlısına bile bahsetmedigi ve hiç beklenmeyecek bir noktadan ( ben de bir kadının, sağ veya değil, babasının adını davetiyede ısrarla istememesini hiç beklemezdim açıkçası, duygularını anlamaya çalışıyorum sadece) belki de aniden ve şiddetle karşı tarafa yüklenmiş ve hiç uzlaşmamis.

Yani yine nişanlısıyla birlikte alınmış bir karar yok ortada. Yani sıkıntı davetiye değil , Konu sahibinin nişanlısını zor durumda bırakarak tek başına karar almış olması

Son düzenleme:
Sizi anliyorum acınız çok büyük. Fakat sizetavsiyem şimdiden bu kadar tiksindiginiz bir aileye gelin olmayin. O is sizin dusundugunuz kadar kolay degil. Ya omur boyu kendinizi yiyorsunuz ya boşanıyorsunuz.
Onun icin size abla tavsiyesiolarak dugunu ertelemenizi söyleyebilirim.

Hayır okuyorum sonuna kadar. Ne diyelim sana bundan sonra? Piraye diyemeceğimize göre.

Bu beğenmedim mevzusu niye bu kadar dert oluyor?

Okumadan beğenmedim basmiyorsan ben de Piraye değilim KudrAlobar

Hayır okuyorum sonuna kadar. Ne diyelim sana bundan sonra? Piraye diyemeceğimize göre.

Bu beğenmedim mevzusu niye bu kadar dert oluyor?
Kudra bu arada benim için beğenmedim mevzusu dert değil, ben şaka matrak olsun hem eğlenip hem yazalım diye yazdım. Yanlış anlaşılmasın.

Herkes aynı fikirde olacak diye birşey yok.

Mesajınızı okuyunca şöyle düşündüm. Bu düğün sizin. Aile sizin. Hayat sizin. Bu surecte kararlarınıza saygi duymali buyukler. Kp in amansiz israri bana gore yersiz ve kafa yapsini ortaya koyuyor. Hassasiyetinize saygi duyabilirdi. Bir oglum var adimi yazacak yerine bir oglum.var her sey gönlünce olsun sıkıntı çıkarmayayım gönlünü kırmayayım diyebilirdi.

Kişisel sınırlar asilmamaliydi. Acaba düğününüz yeni yuvanız icin fazla bir Finansal destek verdi de bundan mi egosu kabardi. Parayi verdim ben ne dersem o olacak gibisinden.

Gözlemlerime gore bazi aileler oglu evlenirken cok masrafa girince kaygiya düşüp saçma sapan mevzulardan cekisme icine giriyor.

Kudra bu arada benim için beğenmedim mevzusu dert değil, ben şaka matrak olsun eğleniyoruz diye yazdım. Yanlış anlaşılmasın.

Herkes aynı fikirde olacak diye birşey yok.
Evet yanlış ve kurallara aykırı olsa da bdv’de bazı konularda eğleniyoruz ama bu onlardan biri değil bence.

benimkinde ne yazıyordu hatırlamıyorum bile. Burada önemli olan sizin ne hissettiğiniz. Bana ,ona, buna önemsiz gelen bir şey sizin canınızı acıtıp kötü hissettiriyorsa tartışmaya kapalı olmalı. En güzel olması gereken zamanlarda böyle bir konuyla huzursuzluk çıkarılmamalı. Ad-soyad olunca daha mı saygılı olunuyor, ne bilim sadece soy isim yazınca kim bu mu diyecekler ki zannetmiyorum hem soyadı daha bilinir hem de artık sosyal medya , telefon vs iletişim eskisi gibi değil. Merhum yazılması da bana garip gelmiştir hep mesela, daha hüzünlü sanki öyle.

Başınız sağolsun ama haklı değilsiniz. Çok abartmışsınız. Bu konuda Hassas olmanız anlaşılabilir ama nişanlınızın ailesinin de düşüncesi anlaşılır. Onun tarafına gidecek davetiyede belirtilebilir. O da onun hassasiyetidir, görmek isteyebilir ismini.

benim eşimin anne babası vefat etti, davetiyemizde ikisinin de ismi vardı. Annesini de bir gecede kaybettiler.

herkes sizin gibi bakmaz bu duruma. Nişanlınızın ailesi anlayışsız değil, yalnızca durumu anlamamışlar. Ama anladıktan sonra da orta yolu bulmaya çalışmışlar.

yarın yüzlerine bakmak istemiyorumluk bir durum yok.

Böyle özel günlerde tabiki herkez hayatındaki değerli kişilerin yanında bulunmasını ister...babanın ismi kartta yazılı olsada onun eksikliğini hissedeceksin olmasada...ayrıca bukadar değer verdiğin babanın ismi kartta yazılı olsa onur duyma gibi bir hissiyatında olabilirdi..tamamen kişisel..karşı tarafın tutumunuda anlayabiliyorum..oğulları evleniyor...ayrıca sadece onlar değil bu mesele için sende çok zamanını kullanmışsın...bana göre acın olması senin düşüncelerin ve isteklerinin önceliği olacak diye bir kural yok...nekadar anlasamda karşı tarafın istekleride en az senin isteklerin kadar önemli olmalı

Nişan, düğün geleneksel şeyler değil bence. Bunlar birer kutlama. Bunu da dileyen dilediği şekilde yapar.
Ama geleneksel bile olsa bu, ailelere her şeye karışma hakkı vermiyor. Üstelik konu davetiye. Böyle basit bir meseleyi bu kadar büyütmek için ciddi işsiz olmak lazım.

Üstteki alıntı konu sahibinin ilk mesajından. Alınmış bir karar var ortada. O zaman mesele bitmiştir. O kararın sebebi önemli değil ki.
Önemli olan nişanlısının babasının lafıyla kararından dönmesi.

Davetiyeye isim yazdırmak neden bu kadar önemli, neden ana-baba hakkıymış gibi davranılıyor onu hala anlamadım.
Torununa ismini koydurmaya çalışan kayınpeder ve kayınvalidelere de bir şey demeyelim o zaman. Gelenekse o da gelenek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…