• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

o zaman ki duruma göre hareket edeceğim.mesela kız tarafı sürekli şu adet bu adet diye gelirse ben de bizim adetleri öne süreceğim.hatta bir adetimiz var ki,çok üstüme gelirlerse onu isteyeceğim:KK53:

Valla merak ettim Egem, ne isteyeceksin :KK53:

o zaman ki duruma göre hareket edeceğim.mesela kız tarafı sürekli şu adet bu adet diye gelirse ben de bizim adetleri öne süreceğim.hatta bir adetimiz var ki,çok üstüme gelirlerse onu isteyeceğim:KK53:
Çok merak ettim o adeti sakıncası yoksa söyler misin? Ama bence bayramlaşma faslını atlamazsın, insan tanımadıklarıyla bile bayramlaşıyor, gelin alınca aile daha büyüyor aileden biri olarak görürsek onları onlara da bayram ziyaretine gidip bayramlaşmamız gerekir diye düşünüyorum.

şuana kadar tek bir yöre dahi duymadım bizde adetten değildir, alınmaz etmez diye

sizin ki açgözlülük(erkek tarafına diyorum) durumu olmalasalar dahi gelmeleri lazımdı.. nişanlınla görüşüp ben ailem nasıl saygı gösteriyorsak sizin de yapmanız lazım yoksa bir eyerden sonra tek taraflı yürümez ve çıkmaza gireriz.

Son düzenleme:
:) olabilir ben şu an istanbuldayım burada çok bilen yok o yüzden bende şaşırıyorum ama konu sahibinin burda kızdığı beklediği koç yada bayramlık değil önemsenmemesi. Bayramlarda gelen misafire bile ikram yapılır.
Kız tarafı olarak gücümün yettiğince yapabildiğim tüm adetleri yaptım. Eskiden evler birmiş çarşaf görmek de adetmiş hatta iki tane yenge kapıda beklerlermiş. ama şimdi teknoloji devri whatsuptan çekip atarlar resmi o kadar yormaya gerek yok insanları. Telefonla arayıp herşey yolunda denmesi bile yeterli
Whatsapptan çarşaf resmimi mi? Bunun gerçeğini göstermekten farkı ne?

Ne yani bacak arası büyük yengeyi ne ilgilendiriyor. Hayatıma 27-28 yaşında girmiş 3.-5. Şahısın insiyatifine göre mi ben namuslu sayılacağım?

Utanılacak bir şey yok söyle nişanlına tatlım.biz yaptık siz yapmayın o hataları tecrübe konuşuyor.kimse sana madalya takmayacak evlenince.8 senelik evliyim gorumcelerimin kocalarindan isteklerini görüp bir de el üstünde tutulmalarina şahit olunca kafamı çok vuruyorum ama geçti.altin almayi bilmeyenler,bayramda eline bir kutu tatlı alıp ziyareti çok görenler bak bakalim evlenince neleri akıl ediyorlar.kotu olma nihayetinde dünya mali ama hakkın olanı da iste.degerini düşürme derim kendimce...
Öteki bayramı göremeyeceğiz kuzum evli olacağım dediğin gibi geçti artıkın.
Şimdi nişanlım soruyor düğünde kaç bilezik takacağz diye çingen gibi onumu söyleyeyim ya hem ahatsız oluyorum hem dmeye utanıyorum valla demedim diye sırf 1 tane takarlarsa rezil olurum :)

Bence de hediye alınabilir. Hala da var ama eskisi kadar sık olmamakla birlikte damat bayram sabahı gelinin evine koç getirir. Ha durum müsait değildir, hiç olmazsa bayramlaşma gerçekleşmeli. Madembu kadar yakınlar. Gerçi sizin taraf mı büyük, karşı taraf mı? Evlenmiş olsaydınız küçük olan dünürler büyük olan dünürlere gitmeli derdim. Acaba henüz evlilik gerçekleşmemişken yaşa değil de erkek tarafı olmaya mı bakıyor bayramlaşmaya gitmek?...

Evet öyle canım evli değilken erkek tarafı gelir.
Evlendikten sonra karşılıklı ziyaretler olur.
Nişandan önce gelirlerdi hep annemde nişanlıma dediki kızı aldık artık işimiz olmaz diye mi düşünüyor ailen dedi, ama henüz benim çocuğum evimden çıkmadı bunu düşünsünler dedi şaka ile karışık ama benimki bozuldu :)

Çok merak ettim o adeti sakıncası yoksa söyler misin? Ama bence bayramlaşma faslını atlamazsın, insan tanımadıklarıyla bile bayramlaşıyor, gelin alınca aile daha büyüyor aileden biri olarak görürsek onları onlara da bayram ziyaretine gidip bayramlaşmamız gerekir diye düşünüyorum.
eğer çocuklarım şu an ki kız arkadaşlarıyla evlenirlerse 2 aile de küçük,her halde onlar bize önce gelir eğer isterlerse:KK51:

benim ailem küçüktü eşimin ailesinden hep biz bayramlaşmaya gittik.sonra onları yemeğe davet ettik,onlar geldi:KK66:

Whatsapptan çarşaf resmimi mi? Bunun gerçeğini göstermekten farkı ne?

Ne yani bacak arası büyük yengeyi ne ilgilendiriyor. Hayatıma 27-28 yaşında girmiş 3.-5. Şahısın insiyatifine göre mi ben namuslu sayılacağım?

Bende çarşaf ne diye anlamaya çalışıyorum hediye ediyorlar falan sandım :oops:
Şimdi anladım.
Ne onur kırıcı birşey ...

Kuzum annesi trabzonlu her türlü adeti biliyor bence işlerine gelmiyor :KK43:

Kuzum??
Trabzonlular adetleri biliyorlar demek ki:)
Ben takılmıyorum böyle şeylere.
Davranışlara bakın bence siz..
Size değer verip vermediklerini öyle anlamaya çalışın..

Adam yüzünden senin hastalık kapma riskin bile var. Yerinde başkası olsa böyle birini kabul etmeyebilir
Hayat kadınindan kaptı gi hastalığı sana getirecek sonuçta
Seni el üstünde tutmaları gerekiyor bence vide annesine laf ettirmi yo üstüne
Ay bilmiyorum ya sanki değer vermiyor gibiler ne nişanlın ne ailesi.
Hadi ailesi safa yatıyor diyeyim de nişanlın da aynı onların akıl. Onlar ne derse peşine düşüyor GİK diyemiyor

Niye güldün geçtin ki? Esas bu meselelerde konuşman gerekiyor. Bu konuda ben sinirlenir annemi savunurdum. O nasıl annesine laf söyletmez sen de söyletme. Ne demek ne gereği vardır. Bayramda birine ziyarete gitmek de mi bilinmesi gereken bir şey. Beyin hücresi olan her canlı bunu düşünebilir. Esas tepki vermen gereken şeyleri boş geçme Özge. Sonra ne olacak biliyor musun? Bir gün patlayacaksın. Ama kimse anlam veremeyecke neden patladın. Daha öncekilerde hep sustuğun için buhrandasın falan sanacaklar, adet öncesi gerginlik sanacaklar, hamileysen hormonlar sanacaklar ama gene sana hak vermeyecekler. Biriktirip biriktirip patlamak iyi değil.
aynen katılıyorum
sen ve ailen değerlisiniz
bunu dile getirmeye gerek yok ama bazılarının gözüne sokmak gerekiyor malesef

Kuzum??
Trabzonlular adetleri biliyorlar demek ki:)
Ben takılmıyorum böyle şeylere.
Davranışlara bakın bence siz..
Size değer verip vermediklerini öyle anlamaya çalışın..

trabzon hasırı geldi şimdi aklıma :mad::mad:

Gözden kaçırmış olabilirim ama yaş olarak sizin aileniz mi nişanlınızın ailesi mi daha büyük?

Back