- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
bişey almaları değil de ailenizi ziyarete gelmeleri iyi olurmuş...Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum
En fazla 85 tane yeter mi ya hiçte bilmem kuzum
ne gibi kararlar mesela Nerede yaşayacağıniz konusunda filan miCanım ailesi çok saf hiçbirşeye karışmıyor gibi görünür ama çok uyanıklar bildiğin hayatımızla ilgili kararlar alıp nişanlıma resmen ennjekte ediyorlar bnde kabul etmek zorunda kalıyorum
Canım ailesi çok saf hiçbirşeye karışmıyor gibi görünür ama çok uyanıklar bildiğin hayatımızla ilgili kararlar alıp nişanlıma resmen ennjekte ediyorlar bnde kabul etmek zorunda kalıyorum
Evet ziyaret adetten öte bir jesttir. Bu aradaki ilişkileri güzel tutar. Bunu söyleyin. Bunda utanıcak ya da sizi zor duruma düşürecek bir şey yok. Ama kalanlara çok takılmayın. Bizim burda 17 yaşında kızlar evlenir de yaşı kadar burma takılırdı. Benim bir inci kolyem sışında bir şeyim yoktu. Bence durumları yok. Başkasına sorsan 600.000 liralık evi var arabası var ama emekli bir insan. Oğlu evleniyor diye evini mi satsın. Sen ne kadar adetlere takılmazsan ilerde de onlarada laf düşmez. Bayramın 1. günü erkek tarafına gidilir orda kalınır gibi şeyler söyleyemezler. Sen de o zaman bizde öyle adet yok dersin rahatlıkla.
Siz köylülüğü anlamadınız .Herneyse cevap vermekten usandım herşeyi üzerinize alınmanıza gerek yok .köylü adeti derken,kusura bakmayın da yorum yaparken artık cımbızla kelimeleri oturtmak gerekir yaptığınız yorum hoş değil...köyü olmayan köylü olmayan mı var neyin aslını inkar edersiniz
Onu demek istememiştim, ani bütün bi hafta çalışılıyor en azından bayram tatilinde dinleneyim o yüzden dünürlerimize ziyarete gitmiyoruz deseler anlarım ama emekli insanlar bütün gün dinleniyorlar.
Arabanız var derkende otobüslerde sürünmenize gerek yok araba ile yarım saat sürer rahat gelebilirler demek istedim canım
N
ne gibi kararlar mesela Nerede yaşayacağıniz konusunda filan mi
Gel konya bu tarafta gel :)elti olayında asıl o kızı çekecek olan KV dir.o dert etmiyorsa sizi ilgilendirmez.arkasından öyle atıp tutan karşısında yalakalık yapılınca her şeyi unutuveriyor.siz mesafeli olun.elbette ailesinin çocugunun geleceği üzerine söz hakkı olacak.bence dert edilecek şeyler değil.ama KV gerçekten saf bence.2 lafa kanıyor
Onu demek istememiştim, ani bütün bi hafta çalışılıyor en azından bayram tatilinde dinleneyim o yüzden dünürlerimize ziyarete gitmiyoruz deseler anlarım ama emekli insanlar bütün gün dinleniyorlar.
Arabanız var derkende otobüslerde sürünmenize gerek yok araba ile yarım saat sürer rahat gelebilirler demek istedim canım
siz gitseydiniz.kadın kocasıyla kavga etmiş ben bile kavga edince yatak döşek oluyorum bütün enerjim bitiyor.siz gidip hem kadına moralde verirdiniz.siz arasaydınız geçmiş olsun deseydiniz.
Yok onu kastetmedim ben. Yani bizimkilerin durumundan bahsettim. Yoksa anladım sizin arabayı neden dediğinizi. Emekliliği nedne belirttiğinizi ben tamamen bizim ailenin durumu ile ilgili yazmıştım. Sizinkinden bağımsız.
Canım bu başka konu :) karıştırdın biraz.
Mesela nişanlımın kendi evi var orayı tadilata verecektik ve tadilat 25000 tutacaktı bizde nişanlımla karar aldık satıp o parayı üstüne koyup 0 bir daire alırız diye neyse çocuk ailesinin yanına gitti geldi tüm fikirlerii biranda değişti.
Bide benim sülalem çok geniş olduğu için nişanlım düğün burada olsun benim memleketmde olmasın dedi hatta düğün yeri bakmaya dahi gittik.Ailesi geldi olmaz falan demiş oda öyle gitti.
Ve daha çok şey var bu gibi kararlar canım
evet yaa gülmekten kırılıyorum yaa başlığa bakıp yazmıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?