• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

Farzedin ki köylüyüm bu utanılacak birşey mi?
Peki siz bana cevap verebilir misiniz? Acaba TÜRK müsünüz?
Merak ettim doğrusu.
Sizin o taraflara bayramda kurban kesme adeti uğramadımı da saçma buldunuz?
Ayrıca merak etmeyin sizden daha şehirliyimdir, dedelerim bile İstanbulda doğup büyümüş insanlar, şehirleşmeyi sizden öğrenecek değilim.
evet Türküm ne olacak .Nişanlıya kurbanlık koç göndermeyi saçma buldum diye bu kurban kesmediğim manasına mı geliyor ?Nişanlıya koç göndermek ne bana bunu bir açıklayın.Evlendikten sonra neden gönderilmeye devam etmiyor bunu da bir açıklayın bir zahmet o zaman .Bunun mantığı nedir yani .

Örf adet bilmiyolarsa bayramda ailenin ziyaret edileceğinide mi bilmiyolar bence haklısın nişanlına söylemedin mi?

Aynen ya en azından ufak bi ziyaret olsun oda yok.
Telefonla aradılar bi annesi konuştu babası alma tenezzülünde bile bulunmadı

Bu adetler zamane adetleri değil .Kökten silinip atılması lazım .
Köylü adetleridir bunlar .
Önce şehirlimisiniz köylümüsünüz buna karar verin.
Koç ne yahu erkek tarafı koç almış .Hayali bile saçma geliyor bana .
:stop::stop::stop::stop:

Hayatımıza bir çok yönden müdehale ediyorlar fakat bunu nişanlıma melek gibi gözükerek yapıorlar.
Yaşamımızla ilgili kararlar alıyorlar yani sırf bu konuda değil diğer konulardada beni rahatsız edecek davranışları var.
İşte asıl önemli olan şeyler bunlar. Bunlarla başa çıkmak için harcayın enerjinizi bence. Bana şunu şunu almadılar diye dertlenerek neyi halledebilirsiniz? Kendinizi gereksiz şeylerle daha da fazla üzmeyin diye söylüyorum. Tabii herkesin mantığı bir olmayabilir, ben kendi adıma beni sonuca götürmeyecek şeylerle boşa vakit kaybetmeyi tercih etmiyorum, siz deşarj olmak olarak bakabilirsiniz, olabilir.

canım çok haklısın böyle bir adet bi çok yerde var hadi diyelim onlarda bu adet yok ama düşüncede yok insan bayram diye zaten gelinine bişeyler düşünür bence düşünmemeleride cimriliktendir..onlar saf ayağına yatıyorlar ..sen uyanık ol bence nişanlına söyle bizde böyle adetler var de adetleride geçtim bari bi ziyarete gelselerdi de biraz tepkini koy yoksa zamanla tepene çıkar bunlar..

Bayramda geçti artık zaten,
Öteki bayrama kadarda ewlenirsiniz belkide..
Oyuzden geç kaldın gibi gibii :KK53:

Bayramın son günü benim tarafım bi aile yemeği verdi akrabalarımızdan 3 kız nişanlı hepsi gözüme soka soka kaynanamın bayram hediyesi falan dediler.
Nişanlım adına çok utandım, hatta o gün kızlarla konuşmadım.
Nişanlıma kendsinin ve ailesinin eksik olduğunu düşüncesini verdiklerini düşündüm rahatsız oldum.
Bu konuda kıyamıyorum hiç ona ama resmen çocuğun gözüne soka soka gösterdiler anlamış olması egrkti

Bizim burda gelin kızlar bayramda seyranda takar takıştırır dolaşır. Benimse taktığım sadece alyansımdır. Hem sevmem hem de öyle bilekten dirseğe kadar bileziğim yok hem de böyle bir gösterişte yarışmayı kendime hiç yakıştıramam.

Ziyaret konusunda haklısınız ama bu hediye adet mevzusuna hiç takılmayın. Bir gün kkda biri çok güzel bir şey yazmıştı. Kızlarımız kaynana evi temizlenir adeti var diyince, ya da düğünden sonra kaynana ile akraba gezilir diyince kıyametleri kopartıyorlar, öyle adetler geride kaldı diyerek. Ama iş bohçaya, kurbanda koç kesilmesine altın alınmasına gelince ama adetlerimiz çok önemli yaşatmalıyız. Bana bu çok çelişkili geliyor. Bunu kimseye yakıştıramıyorum.

ben de benzer şeyler yaşadım, o zaman önemsemedim
10 yıllık evliyim bu sürede etrafımda gördüğüm nişan düğünlerle kendiminkini kıyaslayınca üzülüyorum
bu tür duygular insanın içinde kalıyor
evlendikten sonra eşinin ailesine hürmet etmen, değer vermen istenecek
sen onların sana verdiği değeri düşüneceksin kıyaslayacaksın

henüz geç kalmış sayılmazsın
ne istiyorsan söyle nişanlına
saf ayağına yatmasınlar, her yerde adettir nişanlı kızın evine bayramda gidilir
az, çok hediyeler götürülür

iste ki üzerlerine düşen görevi yapsınlar
yoksa bu gönül kırıklığını ömür boyu atamazsın aklından

geç oldu ama öğrendimki isteyenin kıymeti daha çok biliniyor

Utanıyorum canım beni paragöz biri gibi görmelerini istemem :(
En basiti annem nişanlıma demiştiki herkes dünürlerimin gelip gelemdiğini sordu ama 2 bayramdır gelmediler dedi dün nişanlım bana diyorki adetleri bilmiyor olamazlar mı mahçup oldum neden annen öyle birşey söylediki diyor ya bunun adetle ne alakası var fransız mı bu insanlar ziyareti bilmiyiorlar

Bayramda geçti artık zaten,
Öteki bayrama kadarda ewlenirsiniz belkide..
Oyuzden geç kaldın gibi gibii :KK53:
Öteki bayramı göremeyeceğiz kuzum evli olacağım dediğin gibi geçti artıkın.
Şimdi nişanlım soruyor düğünde kaç bilezik takacağz diye çingen gibi onumu söyleyeyim ya hem ahatsız oluyorum hem dmeye utanıyorum valla demedim diye sırf 1 tane takarlarsa rezil olurum :)

bende bir hurafe seklınde bayramda altın bılezık alanan aılelerı goruyorum
valla bacım 2 kere evlendım ıkısındede oyle bısey gormedım
sen anla

Bizim burda gelin kızlar bayramda seyranda takar takıştırır dolaşır. Benimse taktığım sadece alyansımdır. Hem sevmem hem de öyle bilekten dirseğe kadar bileziğim yok hem de böyle bir gösterişte yarışmayı kendime hiç yakıştıramam.

Ziyaret konusunda haklısınız ama bu hediye adet mevzusuna hiç takılmayın. Bir gün kkda biri çok güzel bir şey yazmıştı. Kızlarımız kaynana evi temizlenir adeti var diyince, ya da düğünden sonra kaynana ile akraba gezilir diyince kıyametleri kopartıyorlar, öyle adetler geride kaldı diyerek. Ama iş bohçaya, kurbanda koç kesilmesine altın alınmasına gelince ama adetlerimiz çok önemli yaşatmalıyız. Bana bu çok çelişkili geliyor. Bunu kimseye yakıştıramıyorum.
Her zaman derim eskiden gelin alma diye bir şey vardı şimdi herkesin evi ayrı barkı ayrı neymiş efendim adetmiş .Sen peki kaynananla kayınpederle oturur musun her lavabodan çıktıklarında havlu tutar mısın ?olur mu öyle şey dersiniz ama bu da olmasın bir zahmet .Köylümüsünüz şehirli mi derken bunu kastettim ama arkadaş anlamadı .

Ben bu sene ilk defa duydum bunu. Yakin bi arkadasima seker bayraminda bayramlik kiyafet, bu bayram beş tas yuzuk almislar bayram icin nisanlisinin ailesi tarafından. Erkek arkadasimin annesi de bayramda kurban kesilip verilir demis tamami mi yarisi mi ne bisiydi.

Gerek yok diye düşünüyorum bende ama o zaman bekler miyim bilemiyorum.

Bu adetler zamane adetleri değil .Kökten silinip atılması lazım .
Köylü adetleridir bunlar .
Önce şehirlimisiniz köylümüsünüz buna karar verin.
Koç ne yahu erkek tarafı koç almış .Hayali bile saçma geliyor bana .
Aslında aralarında bana en mantıklı gelen adet bu. Nedeni de bence maddiden ziyade ulvi bir anlamı olması. Sonuçta sizin adınıza bir kurban kesilmiş oluyor. Belki de inandığınız dinin bu farzını ilk kez bu şekilde yerine getirmiş oluyorsunuz ve bir anlamı oluyor. Belki başkaları için bu adet bile maddiyatla bağdaştırılıyordur ama ben kendi adıma adetin manevi boyutunu açıklamaya çalıştım.

Öteki bayramı göremeyeceğiz kuzum evli olacağım dediğin gibi geçti artıkın.
Şimdi nişanlım soruyor düğünde kaç bilezik takacağz diye çingen gibi onumu söyleyeyim ya hem ahatsız oluyorum hem dmeye utanıyorum valla demedim diye sırf 1 tane takarlarsa rezil olurum :)
Kızım hazır sormuşken desene 10 bilezik diye sen de yaniii :KK45:
Çekinmicen bence, sonuçta sormuş sana.
İnan bişi olmuyor merak etme.

Canım yapanları gördüğüm için söyledim aslında konuçok farklı bn ve ailem değer görmediğimizi hissediyoruz.
Ben üzülürüm diye birşey demeselerde düşündüklerini biliyorum.
Emekli insanlarsınız altında arabanız var 1 ziyaret bu kadar mı zor düşünüyorum inan ki kuzum :(

Aslında aralarında bana en mantıklı gelen adet bu. Nedeni de bence maddiden ziyade ulvi bir anlamı olması. Sonuçta sizin adınıza bir kurban kesilmiş oluyor. Belki de inandığınız dinin bu farzını ilk kez bu şekilde yerine getirmiş oluyorsunuz ve bir anlamı oluyor. Belki başkaları için bu adet bile maddiyatla bağdaştırılıyordur ama ben kendi adıma adetin manevi boyutunu açıklamaya çalıştım.
Kimse bunu ulvilik için yapmıyor kusura bakmayın .Elalem koç almış yok nişanlı kızlar laf çarpmış bilmem ne .Ulvilik de mecburiyet yoktur .ulvilik mi kalmış baksanıza resmen beklenti .

Aynen öyle olmak gerekiyr keşke azıcık çingen ruhu olsa bizdede :p:KK70:

Bende başlarda utandım sıkıldım söyleyemedim, maddiyatçı olarak anlar mı diye.
Ancak onlar, acaba bizi ilgisiz sanarlar mı diye düşünmüyorlar.
Ama şuna dikkat et, şunun nişanlısı aldı bunun nişanlısı aldı diye kıyaslmaya girme, söyleceksen eğer, bazı adetlerin olduğunu maddi duruma göre alındığını seninde heveslendiğini söyle. Heves ettiğin için almasını iste, birilerine gösteriş olsun diye ya da kıyas olsun diye değil. Aha şimdi evliyim kocam zaten herşeyi alıyor ama o zamanların tadı başka. Tatlı dille, biraz nazla yapılamayacak hiç birşey yok ;)

ben de benzer şeyler yaşadım, o zaman önemsemedim
10 yıllık evliyim bu sürede etrafımda gördüğüm nişan düğünlerle kendiminkini kıyaslayınca üzülüyorum
bu tür duygular insanın içinde kalıyor
evlendikten sonra eşinin ailesine hürmet etmen, değer vermen istenecek
sen onların sana verdiği değeri düşüneceksin kıyaslayacaksın

henüz geç kalmış sayılmazsın
ne istiyorsan söyle nişanlına
saf ayağına yatmasınlar, her yerde adettir nişanlı kızın evine bayramda gidilir
az, çok hediyeler götürülür

iste ki üzerlerine düşen görevi yapsınlar
yoksa bu gönül kırıklığını ömür boyu atamazsın aklından

geç oldu ama öğrendimki isteyenin kıymeti daha çok biliniyor

Size katılıyorum. Ben daha 1 yıllık evliyim burda yazdıklarınızın aynısı. Demek ki 1 yılda geçse 10 yıl da geçse değişmiyor.

Back