• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

Öteki bayramı göremeyeceğiz kuzum evli olacağım dediğin gibi geçti artıkın.
Şimdi nişanlım soruyor düğünde kaç bilezik takacağz diye çingen gibi onumu söyleyeyim ya hem ahatsız oluyorum hem dmeye utanıyorum valla demedim diye sırf 1 tane takarlarsa rezil olurum :)

Siz niye utanacaksınız ki? Öncelikle şunu sorayım sizin için altın bu kadar önemli mi? Değil demişsiniz ama önemli duruyor. Kendi düğünümden örnek vereyim. Ben baya adet seven bir sülaleden gelmeme rağmen adetten pek anlamayan bir yere gelin gittim. Bana sadece bir inci kolye aldılar. Onu da eşim aldı. Sülalem konuştu durdu ama benim umrumda değil. Ben eşimi seviyorum. Kayınvalidem iyi bir insandır. Banane insanların konuştuklarından. Ama balayına Pukete gittik. Düğünümüzü kendimiz yaptık ve hep istediğim yerde yaptık. Demem o ki neye önem veriyorsan onun için kendin çabala. Altına önem veriyorsan onun için çabala ama aslında altına önem vermiyorum deme.

Kimse bunu ulvilik için yapmıyor kusura bakmayın .Elalem koç almış yok nişanlı kızlar laf çarpmış bilmem ne .Ulvilik de mecburiyet yoktur .ulvilik mi kalmış baksanıza resmen beklenti .
Dediğim gibi ben benim için geçerli olanı yazdım, toplumun genelinin değer kavramı mantığını anlamaya çalışmak benim devreleri yakıyor zaten :confused:

Bende başlarda utandım sıkıldım söyleyemedim, maddiyatçı olarak anlar mı diye.
Ancak onlar, acaba bizi ilgisiz sanarlar mı diye düşünmüyorlar.
Ama şuna dikkat et, şunun nişanlısı aldı bunun nişanlısı aldı diye kıyaslmaya girme, söyleceksen eğer, bazı adetlerin olduğunu maddi duruma göre alındığını seninde heveslendiğini söyle. Heves ettiğin için almasını iste, birilerine gösteriş olsun diye ya da kıyas olsun diye değil. Aha şimdi evliyim kocam zaten herşeyi alıyor ama o zamanların tadı başka. Tatlı dille, biraz nazla yapılamayacak hiç birşey yok :KK66:

Size katılıyorum. Ben daha 1 yıllık evliyim burda yazdıklarınızın aynısı. Demek ki 1 yılda geçse 10 yıl da geçse değişmiyor.

Kuzucum artık bayram geçti öteki bayrama evli olarak giriyoruz :)

Bari kendimi hazırlayayım bu konuşmaya zor olacak benim için :oops::KK45:
Sana bir kere sormuş sende cewap vermemişsin.
Bir daha sorar mı sence :KK48:
Ve ayrıca nişanlınla ikinize kalacak bişi bu neden çekiniyosun ki söylemekte.
Biraz kurnaz olucan valla ben bunu anladım artık.
İlkini boşadım onlara söylememiştim.
ikincide söylicem uyandım artık..:KK45:

İş adetlere gelirse kız tarafı herzaman zararlı çıkar o yüzden akıllı olun bu günün yarınları da var .Adet diye köşe bucak gezdirmeler hizmet ettirmeler .en iyisi susun oturun .Erkek tarafı alana kadar kız tarafı ömür boyu .

Bende şunu merak ettim
Tek sorun bu mu ailesi ile ilgili olarak
Tek sorun bu ise çok ta dişe gelir şeyler değil bence

Siz niye utanacaksınız ki? Öncelikle şunu sorayım sizin için altın bu kadar önemli mi? Değil demişsiniz ama önemli duruyor. Kendi düğünümden örnek vereyim. Ben baya adet seven bir sülaleden gelmeme rağmen adetten pek anlamayan bir yere gelin gittim. Bana sadece bir inci kolye aldılar. Onu da eşim aldı. Sülalem konuştu durdu ama benim umrumda değil. Ben eşimi seviyorum. Kayınvalidem iyi bir insandır. Banane insanların konuştuklarından. Ama balayına Pukete gittik. Düğünümüzü kendimiz yaptık ve hep istediğim yerde yaptık. Demem o ki neye önem veriyorsan onun için kendin çabala. Altına önem veriyorsan onun için çabala ama aslında altına önem vermiyorum deme.

Hiç önem vermem tatlım ama çevre faktörü beni sevk ediyor resmen.
Bakalım kaç tane bilezik takacaklar yok teyzenin nişanlısının ailesi şunu taktı bunu taktı seninkilerdde yok öyl birşey falan bunaltıyorlar insanı ne nişanlım mahçup olsun istiyorum neden ben :(

İş adetlere gelirse kız tarafı herzaman zararlı çıkar o yüzden akıllı olun bu günün yarınları da var .Adet diye köşe bucak gezdirmeler hizmet ettirmeler .en iyisi susun oturun .Erkek tarafı alana kadar kız tarafı ömür boyu .
aynen mesela bır bebek olmaya gör

Canım yapanları gördüğüm için söyledim aslında konuçok farklı bn ve ailem değer görmediğimizi hissediyoruz.
Ben üzülürüm diye birşey demeselerde düşündüklerini biliyorum.
Emekli insanlarsınız altında arabanız var 1 ziyaret bu kadar mı zor düşünüyorum inan ki kuzum :KK43:

Evet ziyaret adetten öte bir jesttir. Bu aradaki ilişkileri güzel tutar. Bunu söyleyin. Bunda utanıcak ya da sizi zor duruma düşürecek bir şey yok. Ama kalanlara çok takılmayın. Bizim burda 17 yaşında kızlar evlenir de yaşı kadar burma takılırdı. Benim bir inci kolyem sışında bir şeyim yoktu. Bence durumları yok. Başkasına sorsan 600.000 liralık evi var arabası var ama emekli bir insan. Oğlu evleniyor diye evini mi satsın. Sen ne kadar adetlere takılmazsan ilerde de onlarada laf düşmez. Bayramın 1. günü erkek tarafına gidilir orda kalınır gibi şeyler söyleyemezler. Sen de o zaman bizde öyle adet yok dersin rahatlıkla.

Bende şunu merak ettim
Tek sorun bu mu ailesi ile ilgili olarak
Tek sorun bu ise çok ta dişe gelir şeyler değil bence

Canım ailesi çok saf hiçbirşeye karışmıyor gibi görünür ama çok uyanıklar bildiğin hayatımızla ilgili kararlar alıp nişanlıma resmen ennjekte ediyorlar bnde kabul etmek zorunda kalıyorum :(

aynen mesela bır bebek olmaya gör
o zaman al sana adet derler ama bu kez hanımkızımızın işine gelmez bıkbıklanır .EEEE adetler nerde kaldı .Herkes almaya gelince adetçi vermeye gelince değil .En iyisi kökten kaldırmak diyorum ya .Herkeste bir gösteriş herkeste bir baskı .Ona buna hoş görünme çabası .Söyleyince kızıyorlar yok Türk müsün ?Almanım ne olacak İtalyanım

Bakalım kaç tane bilezik takacaklar yok teyzenin nişanlısının ailesi şunu taktı bunu taktı seninkilerdde yok öyl birşey falan bunaltıyorlar insanı ne nişanlım mahçup olsun istiyorum neden ben :KK43:
İşte, sizin için de gerçekten önemli olmasaydı mahcup olmaktan zaten korkmazdınız :KK14: Ortada mahcup olunacak bir durum yok diye düşünürdünüz.

Bakalım kaç tane bilezik takacaklar yok teyzenin nişanlısının ailesi şunu taktı bunu taktı seninkilerdde yok öyl birşey falan bunaltıyorlar insanı ne nişanlım mahçup olsun istiyorum neden ben :KK43:

Ben böyle düşünmeme rağmen ben de çevrenin gazına gelmiştim. Biraz da nişanlımın başının etini de yedim. Ama şimdi utanıyorum şahsen. O yüzden sana anlatmaya çalışıyorum. Gerçekten boş bunlar.

o zaman al sana adet derler ama bu kez hanımkızımızın işine gelmez bıkbıklanır .EEEE adetler nerde kaldı .Herkes almaya gelince adetçi vermeye gelince değil .En iyisi kökten kaldırmak diyorum ya .Herkeste bir gösteriş herkeste bir baskı .Ona buna hoş görünme çabası .Söyleyince kızıyorlar yok Türk müsün ?Almanım ne olacak İtalyanım

O zaman bilmemeniz normal diyecektim :)

Sana bir kere sormuş sende cewap vermemişsin.
Bir daha sorar mı sence :KK48:
Ve ayrıca nişanlınla ikinize kalacak bişi bu neden çekiniyosun ki söylemekte.
Biraz kurnaz olucan valla ben bunu anladım artık.
İlkini boşadım onlara söylememiştim.
ikincide söylicem uyandım artık..:KK45:
5 tane yeter mi ya hiçte bilmem kuzum :oops:

Normal de hep gelinlerin erkek tarafının üzerine maddi konularda çok gittiğini düşünürüm ama sizin ki farklı hediyeyi geçtim insan bir bayramda çıkıp gelemez mi? Ayıp etmişler bunun örf adet bilmemekle alakası yok, kimseyi hiç mi ziyaret etmediler....Siz artık nişanlınızla paylaşın karşı taraf anlamıyorsa ... Büyük bir terbiyesizlik yaptıkları işleri düşünce kızım kızm diye yanaşırlar insan kızını bir bayram da ziyaret etmez mi ? Merak ettim telefonla felanda mı kutlamadılar ?

O zaman bilmemeniz normal diyecektim :)
Bilmediğimi nerden çıkardınız biliyoruz elbet ama uygulayıp uygulamamak bir tercihtir .Bana saçma geliyor ve saçma da ,.Şehir yaşantısına uygun değil .İster kabul edin ister etmeyin .

Bu adetler zamane adetleri değil .Kökten silinip atılması lazım .
Köylü adetleridir bunlar .
Önce şehirlimisiniz köylümüsünüz buna karar verin.
Koç ne yahu erkek tarafı koç almış .Hayali bile saçma geliyor bana .
köylü adeti derken,kusura bakmayın da yorum yaparken artık cımbızla kelimeleri oturtmak gerekir yaptığınız yorum hoş değil...köyü olmayan köylü olmayan mı var neyin aslını inkar edersiniz

Back