• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

Siz köylülüğü anlamadınız .Herneyse cevap vermekten usandım herşeyi üzerinize alınmanıza gerek yok .
ben sizin yorumunuzu hoş buldum seçtiğiniz kelimelerin yanlış olduğunu sizde kabul ederseniz bir sıkıntı kalmaz..ki konu sahibide altın ya da koç derdinde değil esasında...bayramda bir ziyaret çok görülmemeli nitekim konu sahibininde dediği gibi Fransız değil bu adamlar..hepsini geçtim Trabzonlu diyor örfü adeti hepimizden iyi bilirler insanlar menfaatlerine göre yaşıyorlar..gelinine bir patik verse ya da hiçbir şey vermese bir gül yüz gösterseler emin olun değerleri altından kat ve kat tepede olur.

Kimse muhtaç olduğundan değil ama insan bekliyor işte değil mi..
bence hiç utanma çekinme açık açık söyle nişanlına..
Belliki önemsenmiyosun..
arkadaşların dediği gibi, durumu olmasa bile, insan bi lif koyar bi patik koyar..
kalmışki bizde de koç kesilir, çarşıya çıkarılır, altını alınır..
Şimdiden sallamıyolarsa yarın birgün çekeceğin var..

Farkettim canım problem değil :KK45::KK45:

dur copy paste yapayım diğer konuya içimde kalmasın
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif

İşte en tehlikelisi bu. Buna izin vermeyin. Bırakın düğünde 1 bilezik taksınlar ama düğün sizin içinize sinsin. Yaşayacağınız yere siz karar verin. Bunlar daha üzücü bence.
İşin üzücü tarafı ben bi karar alsam, üstüne nişanlımın ailesi bambaşka bir fikir ortaya atsa onların dedikelri oluyor.
Nişanlım onların kararlarına daha değer veriyor :(
Cazgır biri hiç değilim kimseyi kıramam kin tutamam.
Nişanlıma 1 kere söyledim düğünle alakalı konuları ailemin fikirlerini almadan yapamam dedi bende konuyu kapattım ama üzülüyorum :(

Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum :KK43:

bilmiyorlardır, kültürlerinde yoktur..
Ama 1 saatlik yoldan 1 kere olsun gelmeleri lazımdı.
Tanıyan sensin sorunlar var mı aranızda?

Selam kızlar
birçok yerde adettir nişanlı geline nişan koçu gönderir erkek tarafı, kız tarafı da kesince ya yemek verir yada erkek evine gönderir bir parçasını hatta türk filmlerinde bile var :) Ben malesef nişanlı olarak bayram geçirmedim ama geçirseydim eminim yapardı eşimin tarafı çünkü kv hala bayramlarda ufak da olsa bir hediye alır bana kazak olsun hırka olsun boş geçmez.
Bayram ziyaretlerine gelince nişanlı iken ilk erkek tarafı gelir gelinin hediyelerini getirir düğünden sona ise kim küçükse o gider. Yani bizde böyle oluyor bayramlar.

nişan koçunu bilmeyenler için http://10marifet.org/yazi/nisan-kocu/ bu sitede var çok da güzel süslemişler :)

Normal de hep gelinlerin erkek tarafının üzerine maddi konularda çok gittiğini düşünürüm ama sizin ki farklı hediyeyi geçtim insan bir bayramda çıkıp gelemez mi? Ayıp etmişler bunun örf adet bilmemekle alakası yok, kimseyi hiç mi ziyaret etmediler....Siz artık nişanlınızla paylaşın karşı taraf anlamıyorsa ... Büyük bir terbiyesizlik yaptıkları işleri düşünce kızım kızm diye yanaşırlar insan kızını bir bayram da ziyaret etmez mi ? Merak ettim telefonla felanda mı kutlamadılar ?

Telefonla bi annesi aradı annemin kutladı, babası tenezzül bile etmedi :(
Benim ailem ki hiç onlara masraf yapacak şeyler yapmadılar hep kaçındılar.
Ama yapmak gerekiyormuş değer görebilmek için.

İşin üzücü tarafı ben bi karar alsam, üstüne nişanlımın ailesi bambaşka bir fikir ortaya atsa onların dedikelri oluyor.
Nişanlım onların kararlarına daha değer veriyor :KK43:
Cazgır biri hiç değilim kimseyi kıramam kin tutamam.
Nişanlıma 1 kere söyledim düğünle alakalı konuları ailemin fikirlerini almadan yapamam dedi bende konuyu kapattım ama üzülüyorum :KK43:

Hadi düğünden geçtim ama yaşayacağınız yere iki kişi karar vermelisiniz. Buna da kimseyi karıştırmamalısınız. Yarın öbür gün hayatınızda alacağınız her karara müdahaleleri mi olacak? Atıyorum İtalya da balayı yapıcam deseniz, ne gerek var deme hakları var mı? Nişanlınız en güzel tatilinizin kararında da ailesinden etkilenir mi? Böyle hayat geçer mi?

bilmiyorlardır, kültürlerinde yoktur..
Ama 1 saatlik yoldan 1 kere olsun gelmeleri lazımdı.
Tanıyan sensin sorunlar var mı aranızda?

Hiç yok canım sorun.
Gelmelerinide geçtim babası babamı dahi aramadı bayramda.
Babam ilk gün bekledi aramasını artk baktıki aramayacak 2. gün kendisi aradı.

Selam kızlar
birçok yerde adettir nişanlı geline nişan koçu gönderir erkek tarafı, kız tarafı da kesince ya yemek verir yada erkek evine gönderir bir parçasını hatta türk filmlerinde bile var :) Ben malesef nişanlı olarak bayram geçirmedim ama geçirseydim eminim yapardı eşimin tarafı çünkü kv hala bayramlarda ufak da olsa bir hediye alır bana kazak olsun hırka olsun boş geçmez.
Bayram ziyaretlerine gelince nişanlı iken ilk erkek tarafı gelir gelinin hediyelerini getirir düğünden sona ise kim küçükse o gider. Yani bizde böyle oluyor bayramlar.

nişan koçunu bilmeyenler için http://10marifet.org/yazi/nisan-kocu/ bu sitede var çok da güzel süslemişler :)
O ne kokoş bir koç öyle :KK45:

safa yatıyolar galiba bana öyle geldi bayramda her yörenin kendine göre bir adeti vardır geline bir şeyler alınır bizde kurbanda götürülür hadi hiçbirini yapmadılar gelip bayramlaşabilirlerdi.

Hadi düğünden geçtim ama yaşayacağınız yere iki kişi karar vermelisiniz. Buna da kimseyi karıştırmamalısınız. Yarın öbür gün hayatınızda alacağınız her karara müdahaleleri mi olacak? Atıyorum İtalya da balayı yapıcam deseniz, ne gerek var deme hakları var mı? Nişanlınız en güzel tatilinizin kararında da ailesinden etkilenir mi? Böyle hayat geçer mi?

Tek çocuk ya annesinin sözünü aşırı dinliyor.
Tabiki başımın üstünde yeri var annesinin ama bende eşi olacağım.
İleride böyle sorunlar olursa gerçekten o uysal halim gidebilir :(

ben sizin yorumunuzu hoş buldum seçtiğiniz kelimelerin yanlış olduğunu sizde kabul ederseniz bir sıkıntı kalmaz..ki konu sahibide altın ya da koç derdinde değil esasında...bayramda bir ziyaret çok görülmemeli nitekim konu sahibininde dediği gibi Fransız değil bu adamlar..hepsini geçtim Trabzonlu diyor örfü adeti hepimizden iyi bilirler insanlar menfaatlerine göre yaşıyorlar..gelinine bir patik verse ya da hiçbir şey vermese bir gül yüz gösterseler emin olun değerleri altından kat ve kat tepede olur.

Konu sahibini tenzih ederim ama son cümleniz o kadar da gerçekçi değil malesef. Artık günümüzde güler yüze altından daha çok değer veren kalmamış. Geçmişte veriliyor muydu onu da bilmiyorum. Düğünde kaç altın, ev alacaklar mı, bohça yapılacak mı, evin mobilyaları istediğimiz gibi alınacak mıi kayınvalidenin evimde bir çöpü var mı, doğumda bilezik alınacak mı...

Maddi durumu olmasa bile eğer içinden geliyorsa evden bir patik koyar, kızım daha iyilerine layıksın inşallah ilerde en güzelleri senin olur der onu hediye eder. Hiç kimse nişanlısının ailesinden gelecek hediyeye muhtaç değil zaten, ancak burada önemli olan değer görmek, ilgilenilmek, önemsenmek. Ne yazık ki biz bu kadar alçakgönüllü düşünürken karşı taraf çöp bile yapmıyor, onu geçtim bayramlaşmaya bile gelmiyorlar. Diğer taraftan bakıyorum, adetlerimiz şunlar şunlar siz bunları almalısınız diyen kız taraflarına eller kollar dolu dolu gidiliyor (sözüm meclisten dışarı, kendi hayatımdan örnek veriyorum). Acaba biz bu kadar ince düşünüp ses etmediğimiz için mi bunlar oluyor? Hadi diyelim adetleri bilmiyorlar, hiç mi çocuk evlendirmediler, hiç mi yeğen evlendirmediler. Hadi onu da geçtim kaç zamandır nişanlıymışsınız, oturup sormazlar mı adetleriniz neler diye? İşlerine gelmiyor bence..

Katılıyorum.

Aynı durumu kendim yaşadım. Kayınvalidem kendi bir çöp getirmediği gibi, bir de şaka yollu, bizde halı ve perde hariç tüm evi kız tarafı döşer dedi. Nerede görüldüyse böyle adet...

Bizden sonra bir oğlu daha evlendi. Ev yaptı, mutfak eşyası hariç tüm eşyalarıdöşedi. Çeyizler, altınlar, hediyeler, saatler alındı. Cep telefonu alındı, bizde adet böyle dedi. Ben evlenince adetleri değişti besbelli...

Ama şimdi ben birşey talep etmediğim için içim içimi yese, kendimi enayi gibi görsem de eşimin gözünde değerliyim. Ne istesem yapar, alır.

Eltim ise onu isterim bunu isterim kaprisleriyle kaynımı daha düğünden önce bezdirdi. Daha 1 aylık gelinken kocası bu bayramı arkadaşlarıyla geçirdi, o evde kaynanasının misafirlerine hizmet etti. Müstehak mı? Evet, sonuna kadar!

safa yatıyolar galiba bana öyle geldi bayramda her yörenin kendine göre bir adeti vardır geline bir şeyler alınır bizde kurbanda götürülür hadi hiçbirini yapmadılar gelip bayramlaşabilirlerdi.

Kesinlikle aynı fikirdeyiz safa yatıyorlar ..
Bayramlaşmayı annem söyledi nişanlım benim ailem bilmiyordur diyor bu saflık değil artık çok daha başka birşey oluyor valla.
Halbuki biliyorlar bi kaç akrabalarını ziyarete gittiler.

Tek çocuk ya annesinin sözünü aşırı dinliyor.
Tabiki başımın üstünde yeri var annesinin ama bende eşi olacağım.
İleride böyle sorunlar olursa gerçekten o uysal halim gidebilir :KK43:

Yapmayın tek çocuk bir sürü insan var ama annenin karışacağı şey olur karışmayacağı şey olur. Atıyorum eve temizlik için kadın çağırmak isteseniz annesi ne gerek var dese eşinizi kimi dinleyecek? Bu sorunun cevabı bilmiyorumsa bile çok acı.

Canım tabiki muhtaç değiliz ama bu yapılması gereken bi şey banada eşimin ailesi böyle yaptı nişanlıyken gözün görmüyor ama evlenince insanın daha zoruna gidiyo

ne kadar sessiz kalırsan,istemezsen o kadar değersizsin tecrübeyle sabit...7 yıllık evliyim kyrban bayramı sonrası evlendim ne bir hediye ne kıyafet soruldu ki ben her gittiğimde k.valideme görümceme ayrı hediyemle çiçeğimle gittim..tamamen görgü meselesi,ben gittiğim yere ufacık da olsa bişi götürmeyi seviyorum bu karşındakini önemsediğini gösterir..benim arkadaşlarım üzerlerine ev dahi istediler ve o kadar kıymetliler ki...ben herşeyimi kendim yaptım ,babamın evinde oturuyorum,çalışıyorum yine de kıymetli olmayı beceremedim ve gerçekten bu durum beni üzüyo..

olmuş bir olay yakinen bildiğim.kız nişanlandı ramazan bayramı geldi.kız tarafı ankaralı benim ex in kardeşi olur kendisi.oğlan tarafı izmirli.neyse ramazan bayramı gelir kızın annesi bayramda kıza bilezik getirilir der.kız bunu direk oğlana söyler.oğlan anasına.anası alır bileziği oğluyla gelir kapıdan girer girmez ve yüksek bir ses tonuyla al bileziği der kıza verir.sonra giderler.gidiş o gidiş ne oğlan arar kızı ne anası.kıza türlü türlü bahaneler hiç ilgi kesilir.tez yazıyorum meşgulum der.sonra 3-5 ay böyle geçer kız artık bu ilgisizliğe dayanamaz ve yüzüğü götürür verir.oğlan dur ne yapıyorsun bile demez.
yorum sizin........

Back