• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

İnsanın önemli olduğunu aldığı hediyelerle ölçmesine neden olan toplumdan nefret ediyorum. Senin suçun değil, böyle hissettiriyorlar ister istemez, anlıyorum. Ne kadar hediye alıyorlarsa ne kadar para harcıyorlarsa o kadar değerlisin mantığı var ve zorla bunun içine çekiliyoruz. Ne kadar maddiyat düşkünü bir toplumuz biz böyle inanamıyorum. Değer kavramının içini boşaltıp da değerden bahsedebilmek mümkün değil.

Bi patiğin değeri belkide 5 tldir canım bunu bile düşünüp alamayan bir insan karşısında kendimi değersiz hissediyorum.
Ben onlardan bilezik vs istemiyorum en azından ailemin yanına gelebilirlerdi.
Bu kesinlikle değer ile alakalı bir durum

Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum :KK43:

canım bence hediye konusuna takılma ama ziyaret konusu önemli.banada nişanlıyken kıyafet almışlardı almasalarda olurdu.mesela benim ailem yaşça küçük eşimin ailesine her bayram giderler.ziyaret kesinlikle daha önemli.kimin ailesi yaşça küçükse kesinlikle ziyarete gitmeliii

Bi patiğin değeri belkide 5 tldir canım bunu bile düşünüp alamayan bir insan karşısında kendimi değersiz hissediyorum.
ee şimdi durumu bildiğine göre nasıl bir tepki vermeyi düşünüyorsun biz hepimiz derdinin bilezik olmadığını anladık onlara nasıl anlatmayı dşünüyorsun

Kesinlikle işlerine gelmiyor.
İnan aileme sordular canım ne kadar blezik istersiniz diye benim babam duymamış olayım maddi durumunuz neye el verirse onu takın biz öyle şeyin hesabını yapacak insanlar değiliz.
O artık sizin kızınız ona ne layık görürseniz kabulümüzdür dedi.
Diğer yandan nişanda 5 bilezik takılacak diyen arkadaşıma her 2 bayramdada kelepçeli kalın bi bilezik geldi.
Bu insanlar susanı aptalmı sanıyrlar acaba ya.
Aynen dediğin gibi işin hediyesinde değilim ama bi patik bile vermedi kadın bana 2 gün kaldım yanlarında

Bence herşey söylenmeliydi. Benim ailemde senin ailen gibi takı işini onlara bıraktı. Sonuç ne biliyormusun. Eğer yüzsüzlük edip istemeseydim ince ince bir iki tane takacaklardı. Çünkü eşimin ailesi bütün laflarını yedi. Ama ben yüzsüzlük edip istedim eşimden. Nişanlının bakış açısı nasıl bilmiyorum ama sen ona çıtlatabilirsin. Kız istemede böyle dedi babam ama ben çok hevesleniyorum sende bana hediye al bayram için falan de. Bende bayramda istemedim, şimdi hep içime oturduğunu görünce eşim diyor ki, istemek senin hakkındı keşke isteseydin alsaydım da içinde kalmasaydı. Eşimin abisinin hanımının ailesi ek tek kağıda yazmışlar bilezikten küpeye elbiseye kadar, ne dedilerse almışlar, bana gelincede çöp yok. Burada tecrübeler konuşuyor ;)

Bence herşey söylenmeliydi. Benim ailemde senin ailen gibi takı işini onlara bıraktı. Sonuç ne biliyormusun. Eğer yüzsüzlük edip istemeseydim ince ince bir iki tane takacaklardı. Çünkü eşimin ailesi bütün laflarını yedi. Ama ben yüzsüzlük edip istedim eşimden. Nişanlının bakış açısı nasıl bilmiyorum ama sen ona çıtlatabilirsin. Kız istemede böyle dedi babam ama ben çok hevesleniyorum sende bana hediye al bayram için falan de. Bende bayramda istemedim, şimdi hep içime oturduğunu görünce eşim diyor ki, istemek senin hakkındı keşke isteseydin alsaydım da içinde kalmasaydı. Eşimin abisinin hanımının ailesi ek tek kağıda yazmışlar bilezikten küpeye elbiseye kadar, ne dedilerse almışlar, bana gelincede çöp yok. Burada tecrübeler konuşuyor :KK66:
Kağıda mı yazmışlarr :KK57:

Nişanlı iken Böyle şeyleri hiç ailesine söylemedim bile ..Sırf etraımdaki insanlar söylenmesin diye .bilinen belli başlı şeyleri nişanlıma söyledim ona yaptırdım. Misal Bayramda bilezikmi takılması gerekiyor. Bana bilezik takman gerekiyor dedim.Gittik beraber beğendik aldık.Bayramda getirdi takdım.Yada Bayrımlık kıyafet alman gerekiyormuş adetmiş dedim. Gittik alışverişimizi beraber yaptık parasını ödedi. Bayramda nişanlımın hediyesi dedim. vs. Düğünde takılan tüm takılarıda eşim yaptı (Aileside kendi gönlünden geçti ben beklemedğim halde güzel bir hediye yapmışlardı) Böylece Ne etrafımdaki insanlara laf söylettim nede ailesi ile yüzgöz oldum böyle konularda..

Ben de bu hediye işini anlamıyorum gönlünden koparsa alır yani kopmazsa almaz değerinizi bununla ölçmekte mantıksız genel olarak aranızın nasıl olduğuna bakmak lazım ayrıca siz bayramda ziyarete gittiniz mi aileme gelmediler demişsiniz onlar mı sizin ailenizden küçük eğer büyüklerse sizin ailenizin gitmesi gerekir ama siz herhalde gidip bayramlaşmışsınızdır hayır hiç almasa ne olur nişanlınız ile severek evleniyorsanız bir aradaysanız bence hiç bunların önemi yok benim kaynanam da almadı hatta bayramlarda tatlı bile çıkarmaz gittiğimizde bu bayram annem bendeydi kendisi şehir dışında normalde gittik bayramlaşmaya anneme değil yemek tatlı bile çıkarmadı rahatsız biraz ama kadını geliyor evine yemek bile yaptırtmamış hazır tatlı bile almamış kızıyorum ama ne yapayım eşimde kızıyor o ne yapsın ben eşime bakıyorum hiç umursamıyorum bu hallerini.

İşte insan dediğin gibi kızıyor canım.
Elimde değil.
Ben nişanlıma zaten birşey diyemem.
Ama ilk önce kız evine gidildikten sonra erkek evine gidileceklerini bilen insanlar bunlar çünkü geçtiğimiz aylarda konusu açılmıştı.
Bilmiyorum ben bu sorumsuzluktan rahatsız oluyorum.
Sanki benim ailem erkek tarafıymış gibi sık sık arayıp hal hatır sorarlar.
Ailemde bi zamandan sonra alınmaya başladılar artık :(
Bilmiyorum canım rahatsız oluyorum ben sadece hediye olayından değil, gözümde yok zaten ama çok düşüncesizler.

Bence herşey söylenmeliydi. Benim ailemde senin ailen gibi takı işini onlara bıraktı. Sonuç ne biliyormusun. Eğer yüzsüzlük edip istemeseydim ince ince bir iki tane takacaklardı. Çünkü eşimin ailesi bütün laflarını yedi. Ama ben yüzsüzlük edip istedim eşimden. Nişanlının bakış açısı nasıl bilmiyorum ama sen ona çıtlatabilirsin. Kız istemede böyle dedi babam ama ben çok hevesleniyorum sende bana hediye al bayram için falan de. Bende bayramda istemedim, şimdi hep içime oturduğunu görünce eşim diyor ki, istemek senin hakkındı keşke isteseydin alsaydım da içinde kalmasaydı. Eşimin abisinin hanımının ailesi ek tek kağıda yazmışlar bilezikten küpeye elbiseye kadar, ne dedilerse almışlar, bana gelincede çöp yok. Burada tecrübeler konuşuyor :KK66:

Dinsizin hakkından imansız gelir,oh:D

Bayramda altın ya da hediye verildiğini ilk defa duydum.
Evlilikten sonra çok sık görüşülmemesi her açıdan daha iyi bence. Araları iyi olsun,bir anlaşmazlık olmasın da isterse gelmesinler ne olacak ki. Katılmayabilirsiniz belki ama şahsi fikrim bu, benim kayınvalidem yanında yaşlı annesi olduğu için çok bayramlaşmalara gitmez hep onun evine giderler,2003ten beri de tanırım bize geldiği günler 10u geçmemiştir.Ama severim kendisini,dert de etmem. Herşeyini paylaşır bizimle, mutluysak o daha çok mutlu olur,sıkıntımızda üzülür. Bence maneviyat önemli,hediye vs değil

Bu konu yine de tartışılır ama tamam, değer vermiyorlar diyelim. Bunu dert edinmenizin mantığı nedir? Vermiyorlarsa vermesinler. Kimse sizi sevmek zorunda değil. Nişanlınızla iyi misiniz, ailesinin iyi bir şeyler yapmamasının dışında size bir kötülükleri dokundu mu, dokunabilir mi, siz bunlara bakın. Bunlar asıl önemli olan şeyler çünkü.

adetler adetler... hediye verilir de belki onlar öyle yapmıyor bilinmez. sen nişanlınla konuştun mu hiç arkadaşlara nişanlıyken böyle hediyeler gelmiş diye. biz de zamanında bunu yaşadık. ayrıca 1 saatlik yoldan gelmediler dedin. kim küçük sizinkiler mi onlar mı? benim annem küçük on dakikalık yol olmasına rağmen hem de yürüyerek ... gitmez bayramlarda,arar telefonla ama o da 2. gün filan.. takılmayın kendinizi değersiz hissetmeyin. kimi adetleri sonuna kadar uygular kimi uygulamaz.. siz yine de çok rahatsız oldum diyorsanız nişanlınızla bi konuşun...utanılacak bişey yok...kaldı ki siz nişanlınızla mutlu olmaya bakın,biz de zamanında çok dinledik aaa bana bayramda hediye almadılar yok nişanda şunu takmadılar düğüne bıraktılar vs diye... adetler bitmiyor. birbirimizi yıprattık.. ailesi yapmazsa yapmasın. eşiniz sizi hoş tutsun yeter. başka gelinleri var mı ? varsa o geline ne yapıldıysa onu yaparım 2.geline mantığı var...

Bayramın son günü benim tarafım bi aile yemeği verdi akrabalarımızdan 3 kız nişanlı hepsi gözüme soka soka kaynanamın bayram hediyesi falan dediler.
Nişanlım adına çok utandım, hatta o gün kızlarla konuşmadım.
Nişanlıma kendsinin ve ailesinin eksik olduğunu düşüncesini verdiklerini düşündüm rahatsız oldum.
Bu konuda kıyamıyorum hiç ona ama resmen çocuğun gözüne soka soka gösterdiler anlamış olması egrkti

Bu adetler zamane adetleri değil .Kökten silinip atılması lazım .
Köylü adetleridir bunlar .
Önce şehirlimisiniz köylümüsünüz buna karar verin.
Koç ne yahu erkek tarafı koç almış .Hayali bile saçma geliyor bana .

Bu konu yine de tartışılır ama tamam, değer vermiyorlar diyelim. Bunu dert edinmenizin mantığı nedir? Vermiyorlarsa vermesinler. Kimse sizi sevmek zorunda değil. Nişanlınızla iyi misiniz, ailesinin iyi bir şeyler yapmamasının dışında size bir kötülükleri dokundu mu, dokunabilir mi, siz bunlara bakın. Bunlar asıl önemli olan şeyler çünkü.

Hayatımıza bir çok yönden müdehale ediyorlar fakat bunu nişanlıma melek gibi gözükerek yapıorlar.
Yaşamımızla ilgili kararlar alıyorlar yani sırf bu konuda değil diğer konulardada beni rahatsız edecek davranışları var.

Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum :KK43:
haklısın,onemseseler boyle olmazdı orfu adetı bılıyolarda ıslerıne gelmıyo gıbı.en bastan deger bılınmıyosa sonra hıc bılınmıyo,aıledn zıyade nısanlınız akıl etmelı boyle seylerı.

Örf adet bilmiyolarsa bayramda ailenin ziyaret edileceğinide mi bilmiyolar bence haklısın nişanlına söylemedin mi?

Bu adetler zamane adetleri değil .Kökten silinip atılması lazım .
Köylü adetleridir bunlar .
Önce şehirlimisiniz köylümüsünüz buna karar verin.
Koç ne yahu erkek tarafı koç almış .Hayali bile saçma geliyor bana .

Farzedin ki köylüyüm bu utanılacak birşey mi?
Peki siz bana cevap verebilir misiniz? Acaba TÜRK müsünüz?
Merak ettim doğrusu.
Sizin o taraflara bayramda kurban kesme adeti uğramadımı da saçma buldunuz?
Ayrıca merak etmeyin sizden daha şehirliyimdir, dedelerim bile İstanbulda doğup büyümüş insanlar, şehirleşmeyi sizden öğrenecek değilim.

Adetler, gelenekler evliligi zorlastiran hatta icine ed.n seylerdir.
Sanirim nisanlinizin ailesi de sizin diger yurdum kizlari gibi zivanadan cikip altin da altin diye oleceginizi dusunuyor.
Bu sebeple ellerini verip kollarini kaptirmak istemiyolar.
Ne kadar mesafeli olursak o kadar az yolunuruz diyolar..
Sizi daha iyi tanimalarini saglayin ki iclerinden gelerek alsinlar istemeseniz bile.

Herşeyi istemişler. Hatta düğüne giderken otobüs mü tutmuşlar ne, onun mazot parasını bile istemişler. O gelinden kıymetlisi yok şimdi.

Öyle valla ne yazık ki öyle. Aslında biraz da karşı tarafın görgüsüyle alakalı birşey.

Aynen öyle olmak gerekiyr keşke azıcık çingen ruhu olsa bizdede :p:KK70:

ben de benzer şeyler yaşadım, o zaman önemsemedim
10 yıllık evliyim bu sürede etrafımda gördüğüm nişan düğünlerle kendiminkini kıyaslayınca üzülüyorum
bu tür duygular insanın içinde kalıyor
evlendikten sonra eşinin ailesine hürmet etmen, değer vermen istenecek
sen onların sana verdiği değeri düşüneceksin kıyaslayacaksın

henüz geç kalmış sayılmazsın
ne istiyorsan söyle nişanlına
saf ayağına yatmasınlar, her yerde adettir nişanlı kızın evine bayramda gidilir
az, çok hediyeler götürülür

iste ki üzerlerine düşen görevi yapsınlar
yoksa bu gönül kırıklığını ömür boyu atamazsın aklından

geç oldu ama öğrendimki isteyenin kıymeti daha çok biliniyor

Back