- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Öteki bayramı göremeyeceğiz kuzum evli olacağım dediğin gibi geçti artıkın.
Şimdi nişanlım soruyor düğünde kaç bilezik takacağz diye çingen gibi onumu söyleyeyim ya hem ahatsız oluyorum hem dmeye utanıyorum valla demedim diye sırf 1 tane takarlarsa rezil olurum :)
Dediğim gibi ben benim için geçerli olanı yazdım, toplumun genelinin değer kavramı mantığını anlamaya çalışmak benim devreleri yakıyor zatenKimse bunu ulvilik için yapmıyor kusura bakmayın .Elalem koç almış yok nişanlı kızlar laf çarpmış bilmem ne .Ulvilik de mecburiyet yoktur .ulvilik mi kalmış baksanıza resmen beklenti .
Bende başlarda utandım sıkıldım söyleyemedim, maddiyatçı olarak anlar mı diye.
Ancak onlar, acaba bizi ilgisiz sanarlar mı diye düşünmüyorlar.
Ama şuna dikkat et, şunun nişanlısı aldı bunun nişanlısı aldı diye kıyaslmaya girme, söyleceksen eğer, bazı adetlerin olduğunu maddi duruma göre alındığını seninde heveslendiğini söyle. Heves ettiğin için almasını iste, birilerine gösteriş olsun diye ya da kıyas olsun diye değil. Aha şimdi evliyim kocam zaten herşeyi alıyor ama o zamanların tadı başka. Tatlı dille, biraz nazla yapılamayacak hiç birşey yok
Size katılıyorum. Ben daha 1 yıllık evliyim burda yazdıklarınızın aynısı. Demek ki 1 yılda geçse 10 yıl da geçse değişmiyor.
Sana bir kere sormuş sende cewap vermemişsin.Bari kendimi hazırlayayım bu konuşmaya zor olacak benim için
Kuzucum artık bayram geçti öteki bayrama evli olarak giriyoruz :)
Siz niye utanacaksınız ki? Öncelikle şunu sorayım sizin için altın bu kadar önemli mi? Değil demişsiniz ama önemli duruyor. Kendi düğünümden örnek vereyim. Ben baya adet seven bir sülaleden gelmeme rağmen adetten pek anlamayan bir yere gelin gittim. Bana sadece bir inci kolye aldılar. Onu da eşim aldı. Sülalem konuştu durdu ama benim umrumda değil. Ben eşimi seviyorum. Kayınvalidem iyi bir insandır. Banane insanların konuştuklarından. Ama balayına Pukete gittik. Düğünümüzü kendimiz yaptık ve hep istediğim yerde yaptık. Demem o ki neye önem veriyorsan onun için kendin çabala. Altına önem veriyorsan onun için çabala ama aslında altına önem vermiyorum deme.
aynen mesela bır bebek olmaya görİş adetlere gelirse kız tarafı herzaman zararlı çıkar o yüzden akıllı olun bu günün yarınları da var .Adet diye köşe bucak gezdirmeler hizmet ettirmeler .en iyisi susun oturun .Erkek tarafı alana kadar kız tarafı ömür boyu .
Canım yapanları gördüğüm için söyledim aslında konuçok farklı bn ve ailem değer görmediğimizi hissediyoruz.
Ben üzülürüm diye birşey demeselerde düşündüklerini biliyorum.
Emekli insanlarsınız altında arabanız var 1 ziyaret bu kadar mı zor düşünüyorum inan ki kuzum
Bende şunu merak ettim
Tek sorun bu mu ailesi ile ilgili olarak
Tek sorun bu ise çok ta dişe gelir şeyler değil bence
o zaman al sana adet derler ama bu kez hanımkızımızın işine gelmez bıkbıklanır .EEEE adetler nerde kaldı .Herkes almaya gelince adetçi vermeye gelince değil .En iyisi kökten kaldırmak diyorum ya .Herkeste bir gösteriş herkeste bir baskı .Ona buna hoş görünme çabası .Söyleyince kızıyorlar yok Türk müsün ?Almanım ne olacak İtalyanımaynen mesela bır bebek olmaya gör
İşte, sizin için de gerçekten önemli olmasaydı mahcup olmaktan zaten korkmazdınızHiç önem vermem tatlım ama çevre faktörü beni sevk ediyor resmen.
Bakalım kaç tane bilezik takacaklar yok teyzenin nişanlısının ailesi şunu taktı bunu taktı seninkilerdde yok öyl birşey falan bunaltıyorlar insanı ne nişanlım mahçup olsun istiyorum neden ben
Hiç önem vermem tatlım ama çevre faktörü beni sevk ediyor resmen.
Bakalım kaç tane bilezik takacaklar yok teyzenin nişanlısının ailesi şunu taktı bunu taktı seninkilerdde yok öyl birşey falan bunaltıyorlar insanı ne nişanlım mahçup olsun istiyorum neden ben
o zaman al sana adet derler ama bu kez hanımkızımızın işine gelmez bıkbıklanır .EEEE adetler nerde kaldı .Herkes almaya gelince adetçi vermeye gelince değil .En iyisi kökten kaldırmak diyorum ya .Herkeste bir gösteriş herkeste bir baskı .Ona buna hoş görünme çabası .Söyleyince kızıyorlar yok Türk müsün ?Almanım ne olacak İtalyanım
5 tane yeter mi ya hiçte bilmem kuzumSana bir kere sormuş sende cewap vermemişsin.
Bir daha sorar mı sence
Ve ayrıca nişanlınla ikinize kalacak bişi bu neden çekiniyosun ki söylemekte.
Biraz kurnaz olucan valla ben bunu anladım artık.
İlkini boşadım onlara söylememiştim.
ikincide söylicem uyandım artık..
İş adetlere gelirse kız tarafı herzaman zararlı çıkar o yüzden akıllı olun bu günün yarınları da var .Adet diye köşe bucak gezdirmeler hizmet ettirmeler .en iyisi susun oturun .Erkek tarafı alana kadar kız tarafı ömür boyu .
Bilmediğimi nerden çıkardınız biliyoruz elbet ama uygulayıp uygulamamak bir tercihtir .Bana saçma geliyor ve saçma da ,.Şehir yaşantısına uygun değil .İster kabul edin ister etmeyin .O zaman bilmemeniz normal diyecektim :)
köylü adeti derken,kusura bakmayın da yorum yaparken artık cımbızla kelimeleri oturtmak gerekir yaptığınız yorum hoş değil...köyü olmayan köylü olmayan mı var neyin aslını inkar edersinizBu adetler zamane adetleri değil .Kökten silinip atılması lazım .
Köylü adetleridir bunlar .
Önce şehirlimisiniz köylümüsünüz buna karar verin.
Koç ne yahu erkek tarafı koç almış .Hayali bile saçma geliyor bana .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?