- 24 Eylül 2021
- 302
- 308
- 53
- Konu Sahibi baharyelii
-
Yani olabilir. Annemle konuşuyoruz bazen etkisinde kalıyor olabilirim. Kardeşim de evli, o da gelemedik vs dedik birkaç kez. Başlarda takılmıyordum ama birkaç kez konuşulunca acaba haklılar mı dedim.Bence de sizi biraz kendi aileniz dolduruyor. Eve gidemedik bakamadık bizi çağırmadilar gibi. Olabilir mi?
Bence de sizi biraz kendi aileniz dolduruyor. Eve gidemedik bakamadık bizi çağırmadilar gibi. Olabilir mi?
Niye istemeyesinizki isteyin bence bu aileye müstehak. Ne demek kendi evinize annenizi randevuyla mı götürüyirsunuz . Cimriler de belli. Nisanlinizla konusun bence az da onun cani sıkilsin ne olacakkiYa inanın hiçbir şey beklemiyorum. Eşyaları almayacağız gibi bir konu oldu, ona da tamam dedim. Biz alırız nişanlımla dedim. Bir şey istemiyorum ki. Ben bana bir şey alınmamasına takılmadım, kaynanamın bunu yapmak istememesine takıldım. Her şey üst üste binince noluyor ya dedim.
Evet haklı olabilirsiniz ancak ailem anlayışsız değil ya. Anlayışsız olsalardı problem cıkartırlardı. Biz kendi aramızda konuşuyoruz.Hangi eve gidecekler ki evler tadilattaymış. bu süreçte anlayışlı olunması lazım. Bu tadilat, taşınma sürecinde insanın kafası çok dolu oluyor. Kafası sadece o konuda odaklı kalıyor.
Haklilar bence kardesimin oturacagı evi onden gorsem ne olacakki yani . Bence evi ogullarina almislar size hak gormuyorlarYani olabilir. Annemle konuşuyoruz bazen etkisinde kalıyor olabilirim. Kardeşim de evli, o da gelemedik vs dedik birkaç kez. Başlarda takılmıyordum ama birkaç kez konuşulunca acaba haklılar mı dedim.
Bunlar sizin fikirlerimiz mi annenizin fikirleri mi?Herkese Merhabalar,
Birkaç detayı mecburen değiştirerek yazacağım, belki tanıyan çıkar diye ama önemli noktaları çok net anlamanız için güzel ifade edeceğimden emin olabilirsiniz.
Uzun olacak biraz. Ben 27, nişanlım 28 yaşında. Birkaç aydır nişanlıyım. Nişanlımın ailesiyle aram oldukça iyi, evlenmemizi çok istiyorlar öncelikle bu konuyla alakalı bir problem yok. Yani ortada benim istenmeme durumum yok baştan söyleyeyim ama nişanlımın ailesinin benim ailemle iletişimi resmen sıfır. Bütün süreci benimle ilerletmek istiyorlar.
Nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi, birkaç tane evleri var, babası elektrik işi yapıyor. Şu an bizim yaşayacağımız ev ve kendi yaşayacakları ev de tadilatta. İki ev yaptırılırken onlar bir o eve, bir bu eve gidip geliyorlar. Çünkü yaşanacak vaziyette, sadece kısmi olarak tadilata alındı. Sorun şu; neredeyse 10 aydır nişanlıyım ve biz ailemle sadece bir kez davet edildik. :) (Ailemle gittik ama sadece annem, babam ve ben. Çünkü bu davet edilme konusu tadilattan dolayı o kadar uzamıştı ki sinirlenip annemle babamdan başka kimseyi götürmedim.)
Onlar da bize 2-3 defa falan geldiler çünkü biz davet edilmediğimiz için tek taraflı çağırmak da istemiyorum. Bu işler sırayla olur diye biliyorum. Bir onlar gelir bir biz gideriz. Evin tadilatını sorun edecek bir ailem de yok bu arada.
Ailem güler yüzlüdür, geldiklerinde çok iyi ağırlarız, hiçbir sorun çıkarmazlar vs. Benim ailem tarafından da bir problem yok. Hani bir şeye gıcık olup mesafeli olmak istiyorlar desem yok.
Hiçbir şey istemedik, nişan bohçası bile yaptırmadık, zahmet olmasın diye ki zaten hiç öyle şeylerde hevesi olan biri değilim. Bayram geçti, bayramda bana bir hediye, kıyafet vs alınmadı yani lafı bile geçmedi. İstediğimden değil, ben zaten kendim alıyorum her şeyimi ama ailem normalde bunların olması gerektiğini ama önemli olan mutlu olmamamız olduğu için görmezden geldiklerini söylüyorlar. Nişanda takı taktılar tabii onu da belirteyim. Linç edilmek istemiyorum tekrar ediyorum; böyle bir isteğim yok, sadece yapılan şeyler bunlarmış, kaynamamın da bunları bildiğini düşünüyorum. Bilerek yapmıyor yani. Neyse diyorum onu da geçtim.
Bize gelirken aldıkları hiçbir şeyi yiyemiyoruz bu arada o var bir de. Her şeyi ucuz ve bayat alıyorlar gibi :) Çok üzücü. Özensizler kısacası.
Düğün yerine karar vermeye çalışıyorlar, aileme sormak yok, sadece benimle konuşuyorlar. Ne bileyim biz nişan yeri tuttuk, kimse sormadı hayırlı olsun demedi, bize geldikleri halde konusunu açmadı babası babama. Hani babalar bir konuşur değil mi? Ben mi yanlış biliyorum.
Geçen gün bir tanıdıklarına gittik, beni evden aldılar arabayla, bir yukarı bile çıkalım demediler, ben de davet etmedim. Ailemi çok afedersiniz adam yerine koyan yok. Dönüşte annem davet etti, geç olmuştu ondan dolayı da çıkamamış oldular. Güzel bahane oldu geç olması onlar için de.
Bu hafta evin son halini görmek için annemle benim oturacağım eve gidecektik. Kaynanama söyledim, tabii ki dedim gayet okeydi her şey. Sonra yine bana işleri çıktığını söylediler. Bir tanıdıklarının daveti varmış :) Annemi yine götüremiyorum yani. Bu kopma noktam oldu.
Uzatmak istemiyorum. Böyle böyle bir sürü örnek.
Nişanlıma pek bir şey demiyorum, napsın o da zaten yoğun çalışıyor. Aileci değil, bana hak verir ailesiyle ilgili ufak tefek konularda. O yüzden onu sıkıştırmak istemiyorum ama napsam bilmiyorum. Ben sık sık onlara gidiyorum bu arada, nişanlım gidelim istiyor. İyi karşılandığım için oraya gitmekle alakalı problemim yok ancak tavrımı koymak istiyorum.
Fikirleriniz neler?
:) Baştan annemindi, sorguladıkça ben de haklı olabilir mi diye düşündüm. Kafam karıştı. Zaten geriliyorum böyle şeylerde. Sormak istedim.Bunlar sizin fikirlerimiz mi annenizin fikirleri mi?
Nişanlılık sürecinde gözünüze batmayan her şey batar. O yüzden anneniz A dese siz B anlarsınız ve büyütürsünüz. Anneniz daha olgun olduğu için bu süreçleri daha iyi yönetmesi lazım.Evet haklı olabilirsiniz ancak ailem anlayışsız değil ya. Anlayışsız olsalardı problem cıkartırlardı. Biz kendi aramızda konuşuyoruz.
Ya evet annem de duygusal biri. Kafaya takmış, benimle paylaştı. İyi mi etti kötü mü bilmiyorum.Nişanlılık sürecinde gözünüze batmayan her şey batar. O yüzden anneniz A dese siz B anlarsınız ve büyütürsünüz. Anneniz daha olgun olduğu için bu süreçleri daha iyi yönetmesi lazım.
Benim nişanlılık sürecinde KV beni belki 2 3 kere aramıştır evine de 2 kere ancak gitmişimdir. İnan bunlara takılmadım bile. Bunlar takılacak şeyler değil.
Ya evet annem de duygusal biri. Kafaya takmış, benimle paylaştı. İyi mi etti kötü mü bilmiyorum.
Yahu evleri yok nereye çağıracak insanlar? İnşaatta yaşıyorlar. Konu sahibi sen nisanlina ailem oturucagimiz evi merak ediyo. Göstermek istiyorum de kapansın gitsin konu.Haklısın konu sahibi. Kimse kusura bakmasın benimde yakınım önemsemedı takıydı ailenin gelip gitmeleri felan. Kızın anası babasını ne aradılar ne sordular tek tük oda, alacağı esyaları bile kendileri begenmısler. Neyse kızın aile desen agzı var dili yok insanlar. Kızın annesini araması gerekirken Nişan için kızla konuşmuşlar. Bu kız ağac kovugundan çıkmadı kendı basına buyruk değil. Gelip gidecekler tabiki. Millet kız alırken ısın kolayında kendilerine geldim kızları kıymetli. Kapının onunden gecıpte eve cıkmamak da garip geldi.
En sonunda nisanı attı yakınım en iyisini yaptı dunyanın merkezi erkeğin ailesi değil. Karsılıklı saygı sevgi bunun ötesi yok.
Ev durumu çok karışık ya. Daha ödemesi bile başlamadı öyle diyeyim size. kim ödeyecek o bile net değil. Ev verdiler derken ödenmiş bir evden bahsetmiyorum. Çok detay vermek istemiyorum da.Nereye ödüyor 28 yaşındaki adam? Sabancının ceosu mu bu arkadaş? Bir evin kredisi taksidi kaç yıl haberin var mı? Hiç kıvırma lütfen konu sahibi. Nişanlının çok parası varsa gidip kendisine ev alsaydı o zaman. Sende kardeşine evini gösterirdin.
maddi açıdan baya masraf yapmışlar işte daha ne olsun. Senin de fikrini almışlar. Ailene sana saygısızlıkları yok. Kinlenecek yer arıyorsun.
Ev durumu çok karışık ya. Daha ödemesi bile başlamadı öyle diyeyim size. kim ödeyecek o bile net değil. Ev verdiler derken ödenmiş bir evden bahsetmiyorum. Çok detay vermek istemiyorum da.
Tadilat için nişanlım para veriyor. 28 yaşında da değil bu arada konuyu değiştirip yazdım dediğim gibi üç aşağı beş yukarı öyle ama. Yorumlarınızı beğeniyorum o yüzden detaylı anlatabilirim özelden.
E isteyin bi yedek anahtar vardır illa. Gösterin kim istiyorsaYa ev konusunda eksik bilgi verdim benim hatam. Ev okey ama ödemesi başlamadı bile. Bizim oturacağımız evden bahsediyorum. Kimin ödeyeceği bile net değil henüz. Ev vermek derken alınmış, üzerimize yapılmış bir ev yok.
Konuya da ekleyeceğim.
Yahu evleri yok nereye çağıracak insanlar? İnşaatta yaşıyorlar. Konu sahibi sen nisanlina ailem oturucagimiz evi merak ediyo. Göstermek istiyorum de kapansın gitsin konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?