• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANLIMIN AİLESİ

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olay kimin ne aldığından ziyade yok bizi davet etmediler, nişanı sormadılar, yukarı çıkmadilar, vana bayramlık bohça yapmadılar vs . Beklemiyorum diyo ama bi yandan da geleneksel kafada beklentileri var, farkında değil. Öyle de olabilir sakıncası yok ama kendini kandiriyo. Beklentilerini söylesin madem.
Var işte beklenti. İstiyor ki ben bir şey istemeyeyim zora sokmayayım onları. Onlar bu kız bir şey istemiyor biz ona en iyisini alalım diye düşünmelerini istiyor. Beklediği karşılığı bulamayınca da büyük hayal kırıklığı.
Ne istiyorsanız söyleyin işte.

E ne güzel işte.

Ailelerin sık görüşmesi inan iyi bir şey değil, o ona onu demiş, bu buna yan bakmış gibi sorunlar yaşanacağına bence mesafeyi çok iyi koruyor karşı taraf.

Nişan için tutulan salona ne diyebilirler ki?
Ne bileyim yerini bile sormamaları tuhaf geldi. Sık görüşelim demiyorum ama hiç de görüşmeyelim demiyorum :D

Evet o kadar haklısınız ki. Hiçbir şey istemedim, istemedik bu mu çok rahatlattı onları bilmiyorum. Bu süreci normal geçirmiyoruz gibi düşünüyorum. Nişanlı gibi değil de hala sevgili gibi hissediyorum.

İstemeliydiniz çünkü istekleriniz var.

Yazdiklariniz kadarıyla büyük bir sorun görmüyorum,ama hissettiyiniz hissettirdikleri bir şey olabilir,ailenizi sevmemek gibi ve iletişim kurmamak gibi sizi seviyor olmaları ailenizi sevdikleri anlamına gelmez biliyorum ucu açık sıkıntılı bir durum,duyardık eskiden gelini kızı gibi görüp ailesini muhatap almayan hatta evlenince ailesinin gelmesini gitmesini istemeyen tipler, bakın herşey olabilir,huylaridir ,ya da fazla dusuncelilerdir bilemeyiz yaşayıp göreceksiniz.....

Herkese Merhabalar,

Birkaç detayı mecburen değiştirerek yazacağım, belki tanıyan çıkar diye ama önemli noktaları çok net anlamanız için güzel ifade edeceğimden emin olabilirsiniz.

Uzun olacak biraz. Ben 27, nişanlım 28 yaşında. Birkaç aydır nişanlıyım. Nişanlımın ailesiyle aram oldukça iyi, evlenmemizi çok istiyorlar öncelikle bu konuyla alakalı bir problem yok. Yani ortada benim istenmeme durumum yok baştan söyleyeyim ama nişanlımın ailesinin benim ailemle iletişimi resmen sıfır. Bütün süreci benimle ilerletmek istiyorlar.

Nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi, birkaç tane evleri var, babası elektrik işi yapıyor. Şu an bizim yaşayacağımız ev ve kendi yaşayacakları ev de tadilatta. İki ev yaptırılırken onlar bir o eve, bir bu eve gidip geliyorlar. Çünkü yaşanacak vaziyette, sadece kısmi olarak tadilata alındı. Sorun şu; neredeyse 10 aydır nişanlıyım ve biz ailemle sadece bir kez davet edildik. :) (Ailemle gittik ama sadece annem, babam ve ben. Çünkü bu davet edilme konusu tadilattan dolayı o kadar uzamıştı ki sinirlenip annemle babamdan başka kimseyi götürmedim.)

Onlar da bize 2-3 defa falan geldiler çünkü biz davet edilmediğimiz için tek taraflı çağırmak da istemiyorum. Bu işler sırayla olur diye biliyorum. Bir onlar gelir bir biz gideriz. Evin tadilatını sorun edecek bir ailem de yok bu arada.

Ailem güler yüzlüdür, geldiklerinde çok iyi ağırlarız, hiçbir sorun çıkarmazlar vs. Benim ailem tarafından da bir problem yok. Hani bir şeye gıcık olup mesafeli olmak istiyorlar desem yok.

Hiçbir şey istemedik, nişan bohçası bile yaptırmadık, zahmet olmasın diye ki zaten hiç öyle şeylerde hevesi olan biri değilim. Bayram geçti, bayramda bana bir hediye, kıyafet vs alınmadı yani lafı bile geçmedi. İstediğimden değil, ben zaten kendim alıyorum her şeyimi ama ailem normalde bunların olması gerektiğini ama önemli olan mutlu olmamamız olduğu için görmezden geldiklerini söylüyorlar. Nişanda takı taktılar tabii onu da belirteyim. Linç edilmek istemiyorum tekrar ediyorum; böyle bir isteğim yok, sadece yapılan şeyler bunlarmış, kaynamamın da bunları bildiğini düşünüyorum. Bilerek yapmıyor yani. Neyse diyorum onu da geçtim.
Bize gelirken aldıkları hiçbir şeyi yiyemiyoruz bu arada o var bir de. Her şeyi ucuz ve bayat alıyorlar gibi :) Çok üzücü. Özensizler kısacası.

Düğün yerine karar vermeye çalışıyorlar, aileme sormak yok, sadece benimle konuşuyorlar. Ne bileyim biz nişan yeri tuttuk, kimse sormadı hayırlı olsun demedi, bize geldikleri halde konusunu açmadı babası babama. Hani babalar bir konuşur değil mi? Ben mi yanlış biliyorum.
Geçen gün bir tanıdıklarına gittik, beni evden aldılar arabayla, bir yukarı bile çıkalım demediler, ben de davet etmedim. Ailemi çok afedersiniz adam yerine koyan yok. Dönüşte annem davet etti, geç olmuştu ondan dolayı da çıkamamış oldular. Güzel bahane oldu geç olması onlar için de.

Bu hafta evin son halini görmek için annemle benim oturacağım eve gidecektik. Kaynanama söyledim, tabii ki dedim gayet okeydi her şey. Sonra yine bana işleri çıktığını söylediler. Bir tanıdıklarının daveti varmış :) Annemi yine götüremiyorum yani. Bu kopma noktam oldu.

Uzatmak istemiyorum. Böyle böyle bir sürü örnek.

Nişanlıma pek bir şey demiyorum, napsın o da zaten yoğun çalışıyor. Aileci değil, bana hak verir ailesiyle ilgili ufak tefek konularda. O yüzden onu sıkıştırmak istemiyorum ama napsam bilmiyorum. Ben sık sık onlara gidiyorum bu arada, nişanlım gidelim istiyor. İyi karşılandığım için oraya gitmekle alakalı problemim yok ancak tavrımı koymak istiyorum.

Fikirleriniz neler?
Bizim aileler 1 sene içinde toplamda 3 kere görüştüler ikisi zaten kına ve düğünde oldu :KK53: Mesela benim kv ve kp ailemi aramaz bayramda seyranda. Normalde büyükler aranır bizde ama aramıyorlar. Bizimkiler de sallamıyor çok fazla olmasa da olur. Bunlara takılmamak lazım. Sık sık onlara gitmenizi de pek doğru bulmadım. Nişanlılıkta bu kadar samimi olmaya gerek yok bence.

Var işte beklenti. İstiyor ki ben bir şey istemeyeyim zora sokmayayım onları. Onlar bu kız bir şey istemiyor biz ona en iyisini alalım diye düşünmelerini istiyor. Beklediği karşılığı bulamayınca da büyük hayal kırıklığı.
Ne istiyorsanız söyleyin işte.
Maddi beklentim yok ya. Ev imkanı sağladılar daha napsınlar. Eşyayı almama durumu oldu inanın biz alırız dedim ki alırız yani.

Aman benimkiler yaptı da ne oldu bak aramız yine kötü.Madem mesafeli davranıyorlar siz de mesafeli olun az görüşmek icin bahane işte size de evlendikten sonra. Çok ic ice olsanız kavga kacinılmaz olurdu hep görüyorum nisanliyken kayinvalideyle kanka olup sonrasında papaz olanı

Ben sizi haksiz buldum.

Nisan zaten size ait insanlar üstüne düşeni yapmışlar altinlarini takmışlar ev vermişler size sizi kira yükünden kurtarmislar bugün bir kira yeni tasinmak isteseniz 10 bin ev satın almak isteseniz milyonlardan başlıyor ,üstüne düğün yapacaklar yine takı takacalar ne yapsın bu insanlar başka mobilyalarıda siz alin.

Belki görmüyorsunuz ama anneniz sizi dolduruşa getiriyor insanların 2 evi de tadilattaymis tadilat süresinde misafir ağırlamak istemeyebilirler yada bilemiyorum belkide çok içli dışlı olmak istemiyorda olabilirler.

Bizim aileler 1 sene içinde toplamda 3 kere görüştüler ikisi zaten kına ve düğünde oldu :KK53: Mesela benim kv ve kp ailemi aramaz bayramda seyranda. Normalde büyükler aranır bizde ama aramıyorlar. Bizimkiler de sallamıyor çok fazla olmasa da olur. Bunlara takılmamak lazım. Sık sık onlara gitmenizi de pek doğru bulmadım. Nişanlılıkta bu kadar samimi olmaya gerek yok bence.
Evet doğru söylüyorsunuz ama evin olduğu yeri çok seviyoruz. Nefes almaya gidiyoruz diyelim.

Ben sizi haksiz buldum.

Nisan zaten size ait insanlar üstüne düşeni yapmışlar altinlarini takmışlar ev vermişler size sizi kira yükünden kurtarmislar bugün bir kira yeni tasinmak isteseniz 10 bin ev satın almak isteseniz milyonlardan başlıyor ,üstüne düğün yapacaklar yine takı takacalar ne yapsın bu insanlar başka mobilyalarıda siz alin.

Belki görmüyorsunuz ama anneniz sizi dolduruşa getiriyor insanların 2 evi de tadilattaymis tadilat süresinde misafir ağırlamak istemeyebilirler yada bilemiyorum belkide çok içli dışlı olmak istemiyorda olabilirler.
Evet hiçbir şey yapmadılar diyemem ki.
Başkaları geliyor ama ağırlıyorlar. Bence en son dediğiniz doğru.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back