Sen nişanlına inanıyor musun? İnanıyorsan rahat vereceklerdir elbette. Ailesine karşı net bi tavrı var mı? Rest çekebiliyor mu?Biz karsilikli olarak anlasamiyoruz yani nisanlimin annesi ve babasi da anlasilacak insanlar degil.Babasi direk ses tonunu yukseltir inada bindirir taşı catlatir.Ikna etmek imkansiz.Acikcasi bu is benim icin bir mucadeleye döndü, isteklerimizi birbirimize kabul ettirme mücadelesi.Nisanlima da kiyamiyorum öyle iyi birisi ki..Ama sadece ben ve nisanlim bu isin ustesinden gelebilir miyiz ? Evlendikten sonra bana rahat verir mi bu insanlar ? Kendime sordugum sorular bunlar..
Bizde de durum farksız değil. Hep bi terslik oldugunun farkındayım ama herşey yolunda izlenimi veriyolar. Nişanlım babasına karşı ikimiz konusunda net olabiliyor. Doğulu oldukları için nişan biz de bir kez olur, nişan atılmaz kafasındalar ve her şeyin oluruna bakıyorlar. Siz de neden farklı anlamaıdm.Ben ona inaniyorum rest ceker ama rest cekince de babasi tüm gemileri yakar ya o ya ailen konumuna getirirler olayi.Ayrica nisanlim da beni kaybetmemek icin bazi olaylari bana farkli yansitmis mesela ev konusu benim calismam konusu dugun yeri konusu aile icinde sorun olmus ama bana hersey guzel gidiyor izlenimi vermis.
Arkadaslar merhaba,
Uzun suredir buraya sorunumu yazsan mi diye dusunuyorun ve nihayet cesaretimi toplayabildim.Ben 25 yasindayim, psikologum ve yaklasik 4 ay once nisanlandim.Aslen elazigliyim dogma buyume Istanbulluyum.Nisanlim da dogulu ve dogma buyume Istanbullu.Benim sorunum nisanlimin aiesiyle.Biz sadece mutlu bir yuva kurmaya calisan ve birbirini seven bir ciftiz.Nisanlim deger veren, merhametli asla incitmeyen biridir.Nisanlimin ailesi ise Istanbulda yasamalarina ragmen dogu geleneklerine halen bagli olan, klasik tum aile amcalar vs ayni apartmanda yasayan bir aile.Iki aile arasinda kultur farki vardi ancak nisanlimla biz bunu pek sorun etmeyerek evlilik yolunda adim attik.Ancak tum sorunlar o zaman basladi.Nisanlimin ailesinin maddi durumu iyi ancak borc oduyorlar o yuzden suan sıkısıklar.Borclari bitince bize ev alacaklarini soylediler ancak yakin oturalim diye tutturdular.Ne nisanlim ne ben yakin oturmak istemiyoruz.Babasi asiri inatci kendi istedigini kabullendirmek isteyen biri cunku parayi o verecek diye egosu var.Ileride bir apartman yaptirip biz de kendi yanlarina almayi dusunuyorlar bu yuzden bize idareten bir ev almak istiyorlar.Ben ailem ve nisanlim buna karsi cikiyoruz ancak babasina kesinlikle kabul ettiremiyoruz.Kayinvalimden de kocasina destek oluyor.Zaten kendisiyle anlasamiyoruz ogluna cok duskun yasi da genc ve adeta benle yaris icinde.Dugun yeri konusunda bile babasi bizim ne istedigimizi hic sormadan bir restaurantla anlasacakti ancak istedigimiz gibi olmadigi surece dugun yapmayacagimizi belirttik.Bazi anlar nisani atmayi dusunuyorum.Acikcasi onlardan o 'aile' sicakligini alamadim oysa ki cok istemistim sicak bir aileye sahip olmak cunku babasiz buyudum.Baba ozlemim vardi ve esimin babasini cok sevecegimi umuyordum.Ama olmadi olamadi benimseyemedim onlari.Bizim ailemiz şen şakrak en yaslimiz bile nasil esprilidir nisanlim bize gelince gitmek istemez surekli aileme olan sevgisini dile getirir.Kayinvalidemle telefon konusmamiz bile buz gibi cunku hayat enerjisi yokmus gibi bitik bir ses tonuyla konusur moraliniz cok iyi olsa bile sizi asagiya ceken bir enerjisi var.Onlara gidince sus pus otururuz.Cunku muhabbet sarmaz...Nisanlimi cok sevsem de ailesine nasil girebilirim nasil olur bilemiyorum ilerde sorun yasar miyim nisanlim kapimizi kapariz herkes disarda kalir diyor.Terzi kendi sokugunu dikemedi lutfen yardimci olun.
Doğulu birinden boşandım aynı bu sebepler yüzünden. Düzelmiyor, düzelmeyecek. Nişanlına kıyamamana gerek yok. Madem seni dinlemiyor kimse masaya elini vuracak. Ailesi reddederse reddetsin. Onlar kendine hizmetçi arıyor. Annesi seninle komşu gezmesi yapacak, babası evin reisliği egosunu yan daireden sürdürecek. Evlatlıktan reddederek tehdit etmeleri de iğrenç. Sülaleye Köle misin, yoksa bir adama eş mi olacaksın? Böyle hikayeler beni çok geriyor ya. Tahammülüm kalmamış gerçekten. Düzelmeyecek hiç. Kıyamama sendromunu bir kenara bırak nişanlınla ciddi ciddi konuş. Baban da yokmuş çok ezmeye çabalarlar seni.Ben ona inaniyorum rest ceker ama rest cekince de babasi tüm gemileri yakar ya o ya ailen konumuna getirirler olayi.Ayrica nisanlim da beni kaybetmemek icin bazi olaylari bana farkli yansitmis mesela ev konusu benim calismam konusu dugun yeri konusu aile icinde sorun olmus ama bana hersey guzel gidiyor izlenimi vermis.
Ben ona inaniyorum rest ceker ama rest cekince de babasi tüm gemileri yakar ya o ya ailen konumuna getirirler olayi.Ayrica nisanlim da beni kaybetmemek icin bazi olaylari bana farkli yansitmis mesela ev konusu benim calismam konusu dugun yeri konusu aile icinde sorun olmus ama bana hersey guzel gidiyor izlenimi vermis.
Sadece es almadiginizi biliyorsunuz degilmi. Iki ailenin anlasmasi ve sizlerin ailelerle anlasmasida cok onemli. Keske sadece erkegi alabilsek ama olmuyor iste. Simdi anlasamiyorsaniz ilerdede ailesiyle anlasabileceginizi hic sanmiyorum. Baskici ve otoriterler sanirim. Cok iyi dusunun derim.Arkadaslar merhaba,
Uzun suredir buraya sorunumu yazsan mi diye dusunuyorun ve nihayet cesaretimi toplayabildim.Ben 25 yasindayim, psikologum ve yaklasik 4 ay once nisanlandim.Aslen elazigliyim dogma buyume Istanbulluyum.Nisanlim da dogulu ve dogma buyume Istanbullu.Benim sorunum nisanlimin aiesiyle.Biz sadece mutlu bir yuva kurmaya calisan ve birbirini seven bir ciftiz.Nisanlim deger veren, merhametli asla incitmeyen biridir.Nisanlimin ailesi ise Istanbulda yasamalarina ragmen dogu geleneklerine halen bagli olan, klasik tum aile amcalar vs ayni apartmanda yasayan bir aile.Iki aile arasinda kultur farki vardi ancak nisanlimla biz bunu pek sorun etmeyerek evlilik yolunda adim attik.Ancak tum sorunlar o zaman basladi.Nisanlimin ailesinin maddi durumu iyi ancak borc oduyorlar o yuzden suan sıkısıklar.Borclari bitince bize ev alacaklarini soylediler ancak yakin oturalim diye tutturdular.Ne nisanlim ne ben yakin oturmak istemiyoruz.Babasi asiri inatci kendi istedigini kabullendirmek isteyen biri cunku parayi o verecek diye egosu var.Ileride bir apartman yaptirip biz de kendi yanlarina almayi dusunuyorlar bu yuzden bize idareten bir ev almak istiyorlar.Ben ailem ve nisanlim buna karsi cikiyoruz ancak babasina kesinlikle kabul ettiremiyoruz.Kayinvalimden de kocasina destek oluyor.Zaten kendisiyle anlasamiyoruz ogluna cok duskun yasi da genc ve adeta benle yaris icinde.Dugun yeri konusunda bile babasi bizim ne istedigimizi hic sormadan bir restaurantla anlasacakti ancak istedigimiz gibi olmadigi surece dugun yapmayacagimizi belirttik.Bazi anlar nisani atmayi dusunuyorum.Acikcasi onlardan o 'aile' sicakligini alamadim oysa ki cok istemistim sicak bir aileye sahip olmak cunku babasiz buyudum.Baba ozlemim vardi ve esimin babasini cok sevecegimi umuyordum.Ama olmadi olamadi benimseyemedim onlari.Bizim ailemiz şen şakrak en yaslimiz bile nasil esprilidir nisanlim bize gelince gitmek istemez surekli aileme olan sevgisini dile getirir.Kayinvalidemle telefon konusmamiz bile buz gibi cunku hayat enerjisi yokmus gibi bitik bir ses tonuyla konusur moraliniz cok iyi olsa bile sizi asagiya ceken bir enerjisi var.Onlara gidince sus pus otururuz.Cunku muhabbet sarmaz...Nisanlimi cok sevsem de ailesine nasil girebilirim nasil olur bilemiyorum ilerde sorun yasar miyim nisanlim kapimizi kapariz herkes disarda kalir diyor.Terzi kendi sokugunu dikemedi lutfen yardimci olun.
Arkadaslar birincisi neden psikolog oldugum icin anlayamiyorum parayi veren dudugu calar olayini ? Bunun psikolog olmakla konusu ne.Peki yuva kuracak 2 insanin hic mi istegi yoktur.Bir insanin cebinden para cikacaksa neden bosuna ciksin bizim de gonlumuz olsun isteriz haksiz miyiz bu konuda.Benim ailem de para harciyor hele ki annem ama asla bu konularda egosunu öne almaz.Evet cok guzel demissiniz resmen birey oldugumu ortaya koymak icin savas veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?