Nisanlimin ailesi sorunu

5 kurusa tamah etmeyip kiraya ciksam hersey duzelir gozuyle bakamiyorum cunku sorun zihinlerde, verilen sozlerin tutulmamasinda.Calistigimi biliyorlardi simdi gelinimiz calisamaz olayina geldi durum bu kadar da olur mu ki.
bu nasil bir zihniyet kadin calismaz. bence acilen uzaklas

Olay Doğu değil,bende Akdeniz'de oturuyorum dediğin gibi bir çok aile ile karşılaştım Doğudan bin beter .....benim olduğum ilde erkek ailesi öncelikli Olacak kv yardım edecek yazın bağ bahçe vs vs .... üstelik benim oturduğum ilde çocuklara babaannenin ve dedenin ismi verilecek diye de bir kural var,( biz iş dolayısıyla buradayız) ayrıca madem sen ve eşin çalışıyorsunuz ,evinizi kendiniz alın ,kimseye minnet etmeyin...istediğiniz yerden alın ...benim eşimin ailesi de Ege li bize çok ısrar ettiler yanımıza gelin diye hayır gitmem dedim .diğer eltime aynı ilden ,ev araba aldılar onlar mecbur yanlarında duruyor ....bi söz vardır bekli bilirsin para kimdeyse ağa da odur

Ben nişanlınızı çok aciz biri olarak gördüm halen ailesinin etkisi altında

Evet sanirim ayrilmak en dogru karar.
Bu zihniyetle omaz. Ayrıca nişanlın senin yanında sana destek falan değil. Her iki tarafa da alttan alıyor peki yalan söylediği kişi, bir şeyler sakladığı kişi kim? Sensin. Çünkü biliyor ki sonunda babası ne derse o olacak. Çünkü bağımsız olabilecek bir durumu yok. Rest çekse yiyecek ekmeği yok. Ne yapsın çocuk o d haklı yani... Siz de ya böyle yaşamayı kabul eder, işi bırakır onların apartmanda oturup komşuculuk oynar durursunuz ya da ayrılırsıınız.

Kulturleriniz tersse ayrilin. "Yok ben isime karistirmam, esim de rahat, sorun yok" diyorsaniz amenna. Ama es ailesinin istekleri evliliginize golge gibi cokecekse, bunun ustesinden esiniz de siz de gelemeyecekseniz hiic evlenip de baslarinizi yaklmayin derim. Degmez.

Elden adama Anne baba olmaz !
Tıpkı seninde bir elkizi olup
kendi ailenden başkasına evlat olamayacağını gibi .

Arkadaslar iyi diyorsunuz dogru diyorsunuz birincisi su an ev alacak imkanimiz yok ben 2 senedir calisiyorum maasim da suan herkesin alabilecegi bir maas yani oyle afili bisey degil nisanlim da aile sirketinde benden daha fazla aliyor ama ev alip ev borcu odeyecek durumda degiliz.Benim kuzeniminin yillari harap oldu 10 yil ev kredisi odemekten ben nasil su durumda bunu yapayim en fazla kiraya cikabilirim ama sorun sadece bu degil ki hanimlar ya.5 kuruslarina minnet etmesek vayy be hic tenezzul etmediler o zaman mesafeli olalim diyecek insanlar degil bunlar.Bize ne ev aldiysaniz ya da bizden para almadiysaniz sonucta bizim oglumuz biz uzak kalamayiz derler.Sorun sadece para olsa.

Onlarda su mantik var 'erkek daima ailesinin dizinin dibindedir ama kiz birakir gelir ' bu yani bana resmen kiz birakir ailesini gelir diyorlar.Ve basta bunlarin hicbiri yoktu ya da bana yansitilmadi hepsini yeni yeni ogreniyorum mesela isimin sorun oldugunu babasinin mevlutlu dugun istedigini. .

Hiç bir zaman rahat vermiyecekler emin ol. Ama nişanlın swni savunuyorsa ve senin yanındaysa önemli olan o. Eğer seviyorsa seni çıkın kirada oturun olmadı yakın bile olsa açma kapıyı dicem evden atar. Bende kayınpedirin evinde oturuyorum. Bizim evde senin ailen iyi benim ailem kötü diye birşey yok. Sadece o işin içine girdimi evlilik sarsılıyor. Nişanlın ailesini biliyorsa. Ve senin yanında sürekli durucaksa. Özellikle oda çok çekmiş ve onlardan kurtulmak istiyorsa doğru insan. Ama emin ol hayat hiç kolay olmıyacak. Ama ben hergün ne olursa olsun eşimle evlendiğim için şükrediyorum. Herşeyde yanımda. tabiki bende ailesine karşı asla saygısızlık yapmadım. Zaten. O bıkıyor o istemiyordu.

Yeri gelir insan is hayatindan bikar cocuk olur vs calismak istemez bunu da sartlar ve benim keyfim belirler onlar istemiyor diye asla calismamazlik yapmam inada biner.Ayrica da hangi gelin ister ki dakika basi her gun onlarla vakit gecirmek yani gelin olmak boyle bisey mi yoksa ben yanilgi icinde miyim ?

Evet benim nisanlim da kendi ailesinin surekli ic ice olmasindsn bikmis ama babasi sürüden ayrilani kurt kapar diyormus.O bana hep soyledi ben de biktim onlarin yasam biciminden diye ama kapidan kovsak tabiki bu misal, yine gelirler hanimlar.Hatta annesi kapilardayatar oglum diye diye..Kadinin 3 evladi var ucu de erkek beni anlamiyor ki empati yok.

Evlenirken alabildiğinizi alın onlardan eliniz rahatlar peşinat yapar krediye girersiniz. Ev taksidi bitene kadarda ağamda sensin paşamda sensin dersin oturursun. saygısızlık yapma yeter. Birde nişanlın seni senin sevdiğinden çok seviyorsa doğrudur. Biraz katlanırsın sadece. Ama nişanlın birde ailesinin işinde çalışıyorsa o büyük sorun.posta koyup gidemeZsiniz. Elinizi mahkum ederler. Ben 5 yıl el mahkum kaldım evlerinde ordan biliyorum. Eşim içinde zordu benim içinde

Ay ne desem bilemedimki. Son karar senin. Birde herşey nişanlın elinde. Sen kötü olma yeter. Ne yapıyorsa o yapsın. Seviyorsa yapar zaten.

Nisanlim dogru kisi, ancak ne ben o aileye uygun gelinim ne de onlar bana uygun bir aile.Nisanlim disinda hersey olumsuz.Benim ailemin gordugu bildigiyle onlarinki tamamen zıt.Birseylere baslarken sonradan rayina oturur umuduyla baslamak da yanlis hicbirsey degismiyormus meger.Ne onlar bana anne baba olabildi ne de ben evlat.Cunku olmuyor o kadar yabanciyiz ki.

Benim boşanma sebebim bu dediğiniz. AİLE. Ne yazık ki eşinde beni çok seviyordu çok iyi niyetliydi kiramadim evlendim . Önce rest çekiyordu ailesine nisanliyken asla kimse karisamadi hadlerini bildiler. Ama evlenince o adam gitti aile ne diyosa o oldu. Sevgiyle olmuyor bizzat yaşadım.
Aile çok önemli . Ne anneye ne babayla muhabbet edebiliyordum sadece nasılsın iyimisin. Soğuk nevale idiler.
Kültür farkliligi çok önemli ailesi nasıl yetistirdiyse öyle gidiyor.
Herkes aynı olacak değil tabi.
Bana olumlu gelmiyor tabi ki sizin kararınız hayırlısı olur umarim

Zaten kimseye olumlu gelmiyor ki ileride 'biz seni uyardik ama sen yaptin ' demesini istemem kimsenin.Cunku insan zaten hatasini biliyor bir de yuzume vurulmasini kaldiramam.Seviyorum ama gozum de kara olmadi hicbir zaman.Sonucta huzurun olmadigi yerde sevgi biter ve hayatim boyunca hep bir yerlere surukleniyor hissine kapilacagim.Bastan biseyleri gordum aslinda gundemde hep yakin oturmak uzak oturmak konusu vardi zamanla konu cozulur orta yol bulunur sandim.Ve 50 yasindaki insanlarin inadi icin de yasayamam.

Valla benim eşim rest çekiyor. Ama tabi benim kaynanam bir laf söyle 6 ay eşimlede konuşmaz benlede. Yani yüzsüz değiller. Ama tabi sizin durum çok farklı. Nişanşınızıda yazık birşey diyemiyorum. Belki sizin için işinden ailesinden vazgeçecek kadar seviyorsa zaten yapardı şimdiye kadar. Benim eşim hep çıkalım bu evden dedi. Ben hep tuttum onu. Durumumuz toparlarsın diye. Bilmiyorum. Allah hakkımda hayırlısını nasip etsin inşllah

Ben kimse ailesinden vazgecsin istemem ben ayni konumda olsam ailemden vazgecmem.Zaten olayi ya ben ya onlar durumuna getirmedim hic.Orta yolu bulmayi mesafemi ayarlamayi ve gerektiginde bir araya gelmeyi istedim sadece bu.Ama olamadi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…