Nisanlimin ailesi sorunu

Efsaar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
353
397
103
Arkadaslar merhaba,
Uzun suredir buraya sorunumu yazsan mi diye dusunuyorun ve nihayet cesaretimi toplayabildim.Ben 25 yasindayim, psikologum ve yaklasik 4 ay once nisanlandim.Aslen elazigliyim dogma buyume Istanbulluyum.Nisanlim da dogulu ve dogma buyume Istanbullu.Benim sorunum nisanlimin aiesiyle.Biz sadece mutlu bir yuva kurmaya calisan ve birbirini seven bir ciftiz.Nisanlim deger veren, merhametli asla incitmeyen biridir.Nisanlimin ailesi ise Istanbulda yasamalarina ragmen dogu geleneklerine halen bagli olan, klasik tum aile amcalar vs ayni apartmanda yasayan bir aile.Iki aile arasinda kultur farki vardi ancak nisanlimla biz bunu pek sorun etmeyerek evlilik yolunda adim attik.Ancak tum sorunlar o zaman basladi.Nisanlimin ailesinin maddi durumu iyi ancak borc oduyorlar o yuzden suan sıkısıklar.Borclari bitince bize ev alacaklarini soylediler ancak yakin oturalim diye tutturdular.Ne nisanlim ne ben yakin oturmak istemiyoruz.Babasi asiri inatci kendi istedigini kabullendirmek isteyen biri cunku parayi o verecek diye egosu var.Ileride bir apartman yaptirip biz de kendi yanlarina almayi dusunuyorlar bu yuzden bize idareten bir ev almak istiyorlar.Ben ailem ve nisanlim buna karsi cikiyoruz ancak babasina kesinlikle kabul ettiremiyoruz.Kayinvalimden de kocasina destek oluyor.Zaten kendisiyle anlasamiyoruz ogluna cok duskun yasi da genc ve adeta benle yaris icinde.Dugun yeri konusunda bile babasi bizim ne istedigimizi hic sormadan bir restaurantla anlasacakti ancak istedigimiz gibi olmadigi surece dugun yapmayacagimizi belirttik.Bazi anlar nisani atmayi dusunuyorum.Acikcasi onlardan o 'aile' sicakligini alamadim oysa ki cok istemistim sicak bir aileye sahip olmak cunku babasiz buyudum.Baba ozlemim vardi ve esimin babasini cok sevecegimi umuyordum.Ama olmadi olamadi benimseyemedim onlari.Bizim ailemiz şen şakrak en yaslimiz bile nasil esprilidir nisanlim bize gelince gitmek istemez surekli aileme olan sevgisini dile getirir.Kayinvalidemle telefon konusmamiz bile buz gibi cunku hayat enerjisi yokmus gibi bitik bir ses tonuyla konusur moraliniz cok iyi olsa bile sizi asagiya ceken bir enerjisi var.Onlara gidince sus pus otururuz.Cunku muhabbet sarmaz...Nisanlimi cok sevsem de ailesine nasil girebilirim nasil olur bilemiyorum ilerde sorun yasar miyim nisanlim kapimizi kapariz herkes disarda kalir diyor.Terzi kendi sokugunu dikemedi lutfen yardimci olun.

Son düzenleme:
Tıpkı beni anlattınız. Benim nişamlımda doğulu ve ailesi halen doğu geleneklerine göre yaşıyor. Ev sorunu bizde de var. Yok birlikte yaşayalım. Kabul etmeyince karşılıklı dairede oturalım. Onu da kabul etmeyince aynı apartman diye diretiyorlar. Bende babamı devreye soktum ve babasıyla konuştu anlaştı. İnşallah sende bu sinir bozucu duruma bir çözüm bulursun.
Nişanlım da benim ailem ve akrabalarımla çok eğleniyor. Geldiğinde gitmek istemiyor. Kendi ailesi çok sıkıcı 15-20 dk sessizlik oluyor biri konuşmadığı sürece. :KK62: Konuyu kendimle bağdaştırdım resmen :)

Biz karsilikli olarak anlasamiyoruz yani nisanlimin annesi ve babasi da anlasilacak insanlar degil.Babasi direk ses tonunu yukseltir inada bindirir taşı catlatir.Ikna etmek imkansiz.Acikcasi bu is benim icin bir mucadeleye döndü, isteklerimizi birbirimize kabul ettirme mücadelesi.Nisanlima da kiyamiyorum öyle iyi birisi ki..Ama sadece ben ve nisanlim bu isin ustesinden gelebilir miyiz ? Evlendikten sonra bana rahat verir mi bu insanlar ? Kendime sordugum sorular bunlar..

Biz karsilikli olarak anlasamiyoruz yani nisanlimin annesi ve babasi da anlasilacak insanlar degil.Babasi direk ses tonunu yukseltir inada bindirir taşı catlatir.Ikna etmek imkansiz.Acikcasi bu is benim icin bir mucadeleye döndü, isteklerimizi birbirimize kabul ettirme mücadelesi.Nisanlima da kiyamiyorum öyle iyi birisi ki..Ama sadece ben ve nisanlim bu isin ustesinden gelebilir miyiz ? Evlendikten sonra bana rahat verir mi bu insanlar ? Kendime sordugum sorular bunlar..
Sen nişanlına inanıyor musun? İnanıyorsan rahat vereceklerdir elbette. Ailesine karşı net bi tavrı var mı? Rest çekebiliyor mu?

Ben ona inaniyorum rest ceker ama rest cekince de babasi tüm gemileri yakar ya o ya ailen konumuna getirirler olayi.Ayrica nisanlim da beni kaybetmemek icin bazi olaylari bana farkli yansitmis mesela ev konusu benim calismam konusu dugun yeri konusu aile icinde sorun olmus ama bana hersey guzel gidiyor izlenimi vermis.

Ben ona inaniyorum rest ceker ama rest cekince de babasi tüm gemileri yakar ya o ya ailen konumuna getirirler olayi.Ayrica nisanlim da beni kaybetmemek icin bazi olaylari bana farkli yansitmis mesela ev konusu benim calismam konusu dugun yeri konusu aile icinde sorun olmus ama bana hersey guzel gidiyor izlenimi vermis.
Bizde de durum farksız değil. Hep bi terslik oldugunun farkındayım ama herşey yolunda izlenimi veriyolar. Nişanlım babasına karşı ikimiz konusunda net olabiliyor. Doğulu oldukları için nişan biz de bir kez olur, nişan atılmaz kafasındalar ve her şeyin oluruna bakıyorlar. Siz de neden farklı anlamaıdm.

Arkadaslar merhaba,
Uzun suredir buraya sorunumu yazsan mi diye dusunuyorun ve nihayet cesaretimi toplayabildim.Ben 25 yasindayim, psikologum ve yaklasik 4 ay once nisanlandim.Aslen elazigliyim dogma buyume Istanbulluyum.Nisanlim da dogulu ve dogma buyume Istanbullu.Benim sorunum nisanlimin aiesiyle.Biz sadece mutlu bir yuva kurmaya calisan ve birbirini seven bir ciftiz.Nisanlim deger veren, merhametli asla incitmeyen biridir.Nisanlimin ailesi ise Istanbulda yasamalarina ragmen dogu geleneklerine halen bagli olan, klasik tum aile amcalar vs ayni apartmanda yasayan bir aile.Iki aile arasinda kultur farki vardi ancak nisanlimla biz bunu pek sorun etmeyerek evlilik yolunda adim attik.Ancak tum sorunlar o zaman basladi.Nisanlimin ailesinin maddi durumu iyi ancak borc oduyorlar o yuzden suan sıkısıklar.Borclari bitince bize ev alacaklarini soylediler ancak yakin oturalim diye tutturdular.Ne nisanlim ne ben yakin oturmak istemiyoruz.Babasi asiri inatci kendi istedigini kabullendirmek isteyen biri cunku parayi o verecek diye egosu var.Ileride bir apartman yaptirip biz de kendi yanlarina almayi dusunuyorlar bu yuzden bize idareten bir ev almak istiyorlar.Ben ailem ve nisanlim buna karsi cikiyoruz ancak babasina kesinlikle kabul ettiremiyoruz.Kayinvalimden de kocasina destek oluyor.Zaten kendisiyle anlasamiyoruz ogluna cok duskun yasi da genc ve adeta benle yaris icinde.Dugun yeri konusunda bile babasi bizim ne istedigimizi hic sormadan bir restaurantla anlasacakti ancak istedigimiz gibi olmadigi surece dugun yapmayacagimizi belirttik.Bazi anlar nisani atmayi dusunuyorum.Acikcasi onlardan o 'aile' sicakligini alamadim oysa ki cok istemistim sicak bir aileye sahip olmak cunku babasiz buyudum.Baba ozlemim vardi ve esimin babasini cok sevecegimi umuyordum.Ama olmadi olamadi benimseyemedim onlari.Bizim ailemiz şen şakrak en yaslimiz bile nasil esprilidir nisanlim bize gelince gitmek istemez surekli aileme olan sevgisini dile getirir.Kayinvalidemle telefon konusmamiz bile buz gibi cunku hayat enerjisi yokmus gibi bitik bir ses tonuyla konusur moraliniz cok iyi olsa bile sizi asagiya ceken bir enerjisi var.Onlara gidince sus pus otururuz.Cunku muhabbet sarmaz...Nisanlimi cok sevsem de ailesine nasil girebilirim nasil olur bilemiyorum ilerde sorun yasar miyim nisanlim kapimizi kapariz herkes disarda kalir diyor.Terzi kendi sokugunu dikemedi lutfen yardimci olun.

Ev konusu çok basit. Ne onlardan para isteyin ne de onlara yakın oturun.

Doğulu birinden boşandım aynı bu sebepler yüzünden. Düzelmiyor, düzelmeyecek. Nişanlına kıyamamana gerek yok. Madem seni dinlemiyor kimse masaya elini vuracak. Ailesi reddederse reddetsin. Onlar kendine hizmetçi arıyor. Annesi seninle komşu gezmesi yapacak, babası evin reisliği egosunu yan daireden sürdürecek. Evlatlıktan reddederek tehdit etmeleri de iğrenç. Sülaleye Köle misin, yoksa bir adama eş mi olacaksın? Böyle hikayeler beni çok geriyor ya. Tahammülüm kalmamış gerçekten. Düzelmeyecek hiç. Kıyamama sendromunu bir kenara bırak nişanlınla ciddi ciddi konuş. Baban da yokmuş çok ezmeye çabalarlar seni.

İkinizin de düzgün işi var anladığım kadarıyla. Kesinlikle kimsenin size ev almasına izin vermeyin. Benim babam ne kadar ısrar etti asla olmaz dedim. Aile sonuçta böyle şeyler olur demeyin. Çekirdek ailenizi yeni kuruyorsunuz gerisi geniş aile. Onlarla para alışverişiniz sadece zor zamanlarda birbirinize yardım etmek ve küçük hediyeleşmeler olsun. Hele ki para yüzünden ego yapan, istediği olsun diye tutturan bir adamın size ev almasına, düğününüzün parasını ödemesine falan asla izin vermeyin. Mutlu olmanızın tek yolu onlarla para ilişkinizin hiç olmaması bence.
Bazı aileler vardır ev de alır, araba da alır, hiç lafını etmez, tamam onlar öyle iyidir. Herkes böyle yapsın demiyorum. Ama bu anlattığınız gibi bir ailede mutlu olabilmek için her zaman maddi olarak onlardan bağımsız olmanız gerek.
Biz istemedik ev onlar kendi istedi diyeceksiniz. Bunun hiç bir önemi yok. Siz kabul ettiğiniz sürece onun gözünde önünde diz çöküp ev al diye yalvarmış o da size bunu bahşetmişten farkı yok.

Çalışmanıza kadar aile içinde sorun olacaksa siz bu insanlardan fersah fersah uzaklaşın. Ev için de kuruş almayın zaten. Uzak bir yerden bile alsalar ağızlarına laf vermiş olursunuz. Hala bizim aldığımız evde oturuyorsunuz diye ezmeye çalışırlar.
Çok çok iyi düşünün bu insanlarla her medeni hakkınız için mücadele mi edeceksiniz? Bu insanlar her haftasonunda sizi görmek isteyecekler, haftada 3 gün bizde olun diyecekler ya da size gelecekler, çalışan bir insansınız, yoruluyorum derseniz de işi bırak diyecekler. Eşiniz bazı konularda destek olsa da bazı konularda da ailemi istemiyor musuna kadar getirebilir. İlerde çocuğunuz da olacak yok dedenin ismi yok işte kreşe ne gerek va yok bilmemne hayatınızın her anı bir mücadele.

Arkadaslar merhaba,
Sadece es almadiginizi biliyorsunuz degilmi. Iki ailenin anlasmasi ve sizlerin ailelerle anlasmasida cok onemli. Keske sadece erkegi alabilsek ama olmuyor iste. Simdi anlasamiyorsaniz ilerdede ailesiyle anlasabileceginizi hic sanmiyorum. Baskici ve otoriterler sanirim. Cok iyi dusunun derim.

nişanlın ne kadar güzel düşünüyor, kapımızı kaparız onlar dışarıda kalır diye.. nişanlınla sevginiz, saygınız tamsa atma derim ben. ikiniz üstesinden gelebilirsiniz..

Arkadaslar birincisi neden psikolog oldugum icin anlayamiyorum parayi veren dudugu calar olayini ? Bunun psikolog olmakla konusu ne.Peki yuva kuracak 2 insanin hic mi istegi yoktur.Bir insanin cebinden para cikacaksa neden bosuna ciksin bizim de gonlumuz olsun isteriz haksiz miyiz bu konuda.Benim ailem de para harciyor hele ki annem ama asla bu konularda egosunu öne almaz.Evet cok guzel demissiniz resmen birey oldugumu ortaya koymak icin savas veriyorum.

Bastan hersey konusuldu aslinda.Ev konusu, dugun vb hersey tanismada konusuldu.Bizde dugunler oyunlu olur ki zaten kendim turbanli degilim ama karsi taraf muzikli dugun yapariz demesine ragmen 3 hafta once bize geldiler ve babasi mevlutlu ve geleneklerine uygun dugun yapmak istedigini soyledi.Biz de kendi paramizla dugun yapariz dedik baya zorladik tamam dedi ama inaniyorum ki o asamada buna da bir kılıf bulacak.

Arkadaslar birincisi neden psikolog oldugum icin anlayamiyorum parayi veren dudugu calar olayini ? Bunun psikolog olmakla konusu ne.Peki yuva kuracak 2 insanin hic mi istegi yoktur.Bir insanin cebinden para cikacaksa neden bosuna ciksin bizim de gonlumuz olsun isteriz haksiz miyiz bu konuda.Benim ailem de para harciyor hele ki annem ama asla bu konularda egosunu öne almaz.Evet cok guzel demissiniz resmen birey oldugumu ortaya koymak icin savas veriyorum.

Bakın aileler yardım edecekse malesef kendilerinde karışma hakkı görüyorlar. Sizinkiler düzgün insanlarmış ne güzel ama eşinizinkiler para bizden çıkıyor bizim istediğimiz olacak kafasında. E o zaman yapmanız gereken onların 3 kuruşuna tamah etmemek. Yarın öbür gün bizim aldığımız evde oturuyorsunuz lafını kaldırabilecek misiniz? Kendi arkadaş çevrenizde hiç mi görmediniz düğünle ilgili her şeyini kendi yapan insanlar?
Sorununuz tek bu olsa dediğim gibi çözümü basit. Kendi imkanınızla yaparsınız başınız ağrımaz. Ama sorunlarınız daha derin. Bu aile gelenekçi bir aile. bayramda ilk bize gelinsin, bizde kalınsın, 3 gün görüşelim, misafir severiz biz çalışsan da çalışmasan daordu gibi misafir ağırlaman gerekiyor, çocuğunun ismine bile biz karar veririz derlerse ne diyeceksiniz?

Iste zaten tek sorun para degil.Yakin oturmama konusu 50 kez konusuldu yine ayni sekilde gundeme gelebiliyor bunu gectim.Kayinvalidem bana surekli ogluna asiri duskunluk mesaji veriyor.Bu da beni cok rahatsiz ediyor acikcasi.Ayrilamiyorsaniz evlendirmeyin dedim en son zaten..Oglundan cok uzakta da oturamazmis gelip gorcekmis vs vs.Beni de bir gorseniz hani asla onlarin zihniyetine uyan bir gelin degilim.Diyorum ki acaba sorun ben de mi ben mi benimseyemiyorum herkes esinin ailesiyle iyi anlasirken bende mi sorun var...

Olay Doğu Batı değil eşinde biter

Mesafeyi ayarlayacak olan babasına dur diyecek olan o

Eşimin ailesi doğulu

Çocuğuma o yılın moda ismi olan rüzgar o önerdi Kv ne dede adı derdi ne dinsel bir şey dedi ne de yöresel bir ad

Mesafeyi eşin kuracak sen de devam ettireceksin

Hiçbir beklentin de olmayacak tabii

Nisanlin saglam karakterleri guclu biri mi bu sorunlar yasanirken sana nasil davraniyo

Arkadaslar nisanlim her daim arkamda, ama hatalari yok mu elbette var cunku beni kaybetmemek icin hicbir sorun yok gibi davraniyor ben herseyi sonradan duyuyorum gizlemek de yanlis bisey yani.Dugun icin aylarca otel baktik en son duydum ki birakin oteli babasi muzikli dugun bile istemiyormus...Arkamda olmasina elbette arkamda ama babasina o bile lafini geciremiyor babasi o an icin tamam deyip 2 hafta sonra fikir degistiriyormus.

Back
X