Allah allah,öfkenizin derinlerde yatan başka bir sebebi olabilir mi acaba? İlginç. Çünkü gayet de farkındasınız kendi ayaklarınız üzernde durabildiğiniz sürece gücünüz her şeye yeter. Çok şükür ki
Ben en başından sizli bizli konuştum eşimin ailesiyle. Esasen eşim de ailesini çok önemsemez,kendince çok fazla kötü yaşanmışlığı var,problemli bir geçmişi var onlarla. Yine de seni okutmuşlar,adam etmişler derim,eşimi sürekli uyarırım onlara iyi davran diye. Annesi babası biz evlendikten sonraki dönemde başımıza çokça bela açtı ama ben hep belli bir mesafede durdum,hiç karışmadım. Eşimi hep gönderdim hadi git ilgilen dedim. Ama ben uzakta durdum. Eşimi gönderdiğimi söylüyorum sanki çocuğummış gibi ama özellikle öyle dedim çünkü gitmek istemezdi. Ben zorlardım.
Ben rahat bir insanım,kimsenin düşüncesini sallamam,kendi kararlarımı alır ve uygularım. Maddi manevi dimdik ayaktayım. Ayakta olmadığım dönemler de oldu,sadece kendi öz anneme sığındım. Yardımı sadece ondan istedim. Başka kimseye renk vermedim,eşim de sadece bana dayadı sırtını. Çünkü biliyordu ki ailesinin kimseye hayrı olmaz.
Oğlum küçükken battı eşim,dünyanın borcu vardı. Evde yiyecek bir dilim ekmeğimizin olmadığı dönemlerden geçtik. Sonra toparlandı. Eşimin ailesi ona nasılsın diye sormamış bile. Eşim üzüldü çok,ben etkilenmedim. Çünkü benim ailem değil ki onlar,niye ben üzüleyim? Herkes kendi ana babasına baksın ona üzülsün veya onlarla sevinsin. Maddi olarak toparlandık noldu dersiniz? Sürekli bize günah çıkarmaya başladılar “battığınızı bilmiyorduk söyleseniz yardım ederdik” dediler bana. Gülümsedim geçtim,çok incesiniz teşekkürler,biz hallettik dedim. Eşim istediği cevabı kendisi versin canı isterse,bana ne. Bu yaklaşımda olan kimse mutsuz olmaz,eş ailesiyle sorun da yaşamaz. Ben kefilim düşüncelerime