Nişanlımın ailesi, iç dökme

Ay ara ara ara niye aramiyosun laflarına ifrit oluyorum gerçekten. Eşimin ailesi de iki sene uğraştı sürekli arayayım edeyim diye. Kendileri de sık sık aradılar başta "ben alisayim" diye ne ben alıştım ne de artık onlar arıyor görev icabı yapılan görüşmeleri hiç sevmem. Aklıma eserse ararım ama rutine bindirmem. Benim ailem de eşimden beklemez. Herkes kendi ailesiyle muhatap olsun rutin olacaksa

Neden birbirinizin ailesini arıyorsunuz ki? Siz de istekte bulunmuşsunuz nişanlınızın istemesinin kapısını açmışsınız. Abim evleneli 1,5 sene oldu eşi annemi babamı özel günler ve geçmiş olsun konuşmaları hariç belki 3-4 kere anca aramıştır. Hiç de alınmadık kadın bizi aramak zorunda mı? Abimin de öyle sohbet muhabbete aradığını pek düşünmüyorum.

Hepimiz İstanbul'dayız ama birbirimizden uzakta oturuyoruz iki ayda bir falan gelip bir gece kalıyorlar o zaman güzel vakit geçiriyoruz yetiyor. Haftada düzenli olarak 1-2 kere görüşmek çok fazla. Bırakın nişanlınız kendi isterse arasın siz de iki günde bir falan aramayın. Biraz da görüşme aralığını uzatın. Nişanlınız iki günde bir ara her hafta iki kere gidicez derse de nasıl bir insan olduğunu anlarsınız işte.

çok yüz göz olmuşsun
kendi nişanlına da aramasını söylemiş olman yanlış geldi bana
evet iyi bi diyalog olsun diye söylemişsin ama şimdi o adam bunu görev gibi yapacak
içinden gelerek mi yapıyor yoksa sen ve ailen sorun çıkarmasın diye mi yapıyor?
muhtemelen sorun çıkmasın diye ...

nişanlının ailesine gelince
keşke bu kadar yüz göz olmasaydın
yani bi de telefonda ne konuşuyorsun o insanlarla onu anlamıyorum
kp sana soğuk davranarak acayip trip atmış mesela
en nefret ettiğim insan tipi
nişanlının ailesi bence tamda " 40 gün sırtında taşırsın, sırtımda taşıdı demezler
1 gün indirirsin, vay beni taşıyamadı derler " modeli
çünkü onları sürekli arayıp sormak görev olmuş artık sana
ve neden haftada 1-2 görüşüyorsunuz ailesiyle , buna ne gerek var ?

Ailem ege bölgesinde, ben de karadenizdeyim nişanlım ve ailesiyle de aynı şehirdeyiz.

Pazartesi günü kayınvalidemle gelinlik bakmaya gidecektik.

Gelinlik bakmaya neden kayınvalidenizle gidecektiniz ?

Laf olsun diye söylenen aranıyorsun vb laflarını çok kale alma. Ayrıca keşke açıklama yapsaydım yazmissin hayır tabiki işin olsa bile "aklıma gelmedi" tarzı açıklamalar yap ki onları çok takmadığını anlasinlar. Adam kalkıp hoşgeldin kızım deyip elini bile sıkmamis. Seni ipledigi yok bakma sitem ettigine. Kısacası onları gerçekten çok takma aksi halde evlenince her gün misafir agirlarsin. Bir de üstüne begenilmezsin. Ne demişler deveye diken insana miken yaranir

Yok kesinlikle ültimatom vererek değil, kendisi bana sordu, ne sıklıkla arasam makbul olur dedi, ben de 2 haftada falan olabilir dedim. Annemlerin hastaneye gitme durumları da çok oluyor. Zaten toplasan ayda 2 kere aramış oluyor o da minimum olması gereken diye düşünüyorum

Çünkü kayınvalidem genç ve dinamik bir kadın Zevklidir de. Seçimimde çok yardımcı oldu kendisi
Anneniz hayatta mı ? Gelinlik seçiminizde kendisi de bulunmak istemez miydi ? Nişanlınızın ailesiyle çok samimi bir ilişki kurmuş ve aranızda mesafe bırakmamış olabilir misiniz ?

Anaa benım kayınvalıdem beni boşatsın o zaman
Asla aramam
O Arayınca da ben telefonda konusmayı sevmıyorum dıye acmıyorum

Kayınvalıdemle bı sorunum oldugundan da degıl vaktim olmuyor vaktim olunca da zaten kendime ayırıyorum napcam telefonda Napıyon nasılsınla fılan

Konuyu okumadınız sanırım ailem ülkenin diğer ucunda
Konunuzu okudum. Yalnız evlilik hazırlıkları sırasında ailenizi sürece dahil etme imkanı olamaz mıydı ? Nişanlınızın ailesi, kendi ailenizi dahil etmediğiniz için; kendilerinin, onları sık sık aramanızdan tutun da pek çok konuda söz söyleme hakları olduğunu düşünüyor olabilirler.

ay ne kadar saçma ya.. açıklayın durumu ve bence rahatsız olduğunuzu da açıklayın. yarışa sokmaya ya da hep beklenti içinde olmaya hiç gerek yok heleki böyle durumlarda...

Sürecin haricinde tuttuğumu kim söyledi ki zaten? Annemle babam benden 600-700 km uzakta yaşıyor; ve ikisi de çalışıyorlar. Benim burada gelinlik bakmay gidecek arkadaşım yok bugünlerde. Kayınvalidem de dediğim gibi genç biri olduğu için rahatça bakabildik gelinliği beraber. Zaten her denediğimde görüntülü aradım, video fotoğraf attım e daha napayım? Sürecin dışında tutmak söz konusu bile olamaz

Başka bir konuda kayınvalidem çat kapı konusunda konu sahibi üyeye verdiğiniz haklı ve doğru nasihatı lütfen siz de uygulayın. Çok net çizginizi çizin. Eğilip bükülmeyin. Açıklama yapmak zorunda mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…