Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

Ee sonraa ne yaptn ki benm için evlenirken diyince gelin kimse bozulmamalı mesela yada damat aynı şeklde bir konu açlnca herşeyi bz yaptk derse kmsenin zoruna gitmemeli o zmanda terbyesz oluyolar işte saygısız oluyolar şahsen bana gelinim dese evlendk bir koltk becerip alamadınız utanırdım damadmda aynı şekilde çünkü bu tarz şeylerbir kez oluyo tekrarı yok damadının evine gidip evliliğnden 3 sene snra koltk almyosn evlenrken yapyosn herşeyi

Bu kadar maddi beklenti için bir kaç sebep var.

A) hiç çalışmadınız, para kazanmak nasıldır, ne kadar zordur bilmiyorsunuz.
B) yaşınız çok küçük.
C) Bencilsiniz.
D) tek hayat gayeniz, başarı kriteriniz evlenebilmek. Buna nail olunca ödüllendirilmek istiyorsunuz.

Hangisi?

Ben benimki geçmedi diyorum işte

Örnek veriyorum tek borç koltuk takımıydı o da Benim maaşımın 10 da biri

Evim kraliçenin gelininin evi gibi değildi, banyomda 1000 tl ilk tuvalet fırçası takımı yoktu

Aileler isterse yardım eder de etmiyor diye konu açmak bana fazla geliyor

İsterse yardm etmeyeblir.. zorla yaptıramazsn zaten kmseye.. ben edilmesnden yanayım bende gardrbmu dolap diye 2. El sitesnden alablmştim hiç unutmam onuda asla atmam ama keşke yardm etselerdi diyorum 2 taraf için içimde kaldmı evet kaldı ki ben büyk şehrde doğdm büyüdüm ben hayatmda 1 kere evleniyorum kendü ailemde kocamn aileside elini taşn altına koymalı bütçeleri dahilinde koltk alamazda halı alır onunalamaz perde alır her ne ise ama yapışmalı şahsi fikrim bu yönde

Birincisi daha yirmi yaşında evlenmeyi düşüneceğinize kolunuza altın bileziği takip ondan bundan minnet edip birşeyler beklemeden kendi paranızla yuvanizi kurunki kimsenin hükmü geçmesin evinizde
ikincisi bir mecburiyetlerinin olduğunu dusunmuyorum nişanlınin ailesinin azı çoğu demeden nisanliniz zaten yapmaya çalışıyormus birşeyleri böyle düşünmen tamamen yanlış o bunu alıyor bu şunu aliyorla başlarsanız evliliğinizi bir hayır beklemeyin o evlilikten size naçizane tavsiyem su beklenti içinde evlilik düşünmeyin kendiniz cabalayin

Gelin bana benim için ne yaptın ki derse tek utanacağım şey böyle biriyle akraba olmuş olmam olur valla

Ailenin durumu olmayabilir.

Zira hayat çok pahalandı.

Karı koca çalışan insanlarız. Bir sey alırken artık 2 kez düsünür olduk.

Adamların geliri yoksa emekliyse ne ile yapsınlar ne ile hediye alsınlar?

altın gramı düsmesine rağmen 400 kusur. Nisanlınız yapabildiyse ne mutlu.

Hem hediye icten gelir beklentiyle zorunlu tutmakla olmaz ki.

Bizim Türk insanı yaptığının karşılığını misliyle ister. Zaten kendi evladının odasına girerken kapıyı çalmaktan aciz insanlar. Evlenirken en ufak şey yaptıklarında senin özel hayatına saygıları daha da azalıyor. Ev veriyor mesela, anahtarı onda oluyor. Kaynana geliyor eve hizmet bekliyor, temizlik bekliyor. Yani öyle çok şey yapan kayın aile de iyi değil. Hele bi de bu pahalılıkta. Altın olmuş kaç para. Boş verin bu yüzden beklentinizi düşürün. İleride sizden bi şey istediklerinde de muamelenizi ona göre yaparsınız.

ben hayatmda 1 kere evleniyorum kendü ailemde kocamn aileside elini taşn altına koymalı

işte karşı çıktığım yeri burası

ben bir kere evleniyorum

neden anne babalar elini taşın altına koyuyor

evlenen benim, bir taş varsa elini altına koyması gereken de benim

onlar da isterse o taşı kaldırmama yardım eder ama elini taşın altına koyacak olan evlenecek kişiler

Kime göre gerçek?
Bireyselliğini kazanamamış insan cümlesi valla bana ne yaptın benim için
Gerçek buysa gerçekdışı durmaya devam
bireyselliğini kazanamamakla ilgisi yok zaten artık çoğu karı koca çalışıyor. 1 kere ev kuruluyor 1 kere burada anlaşamıyoruz nasıl bir evladı bir kere doğuruyoruz 1 kere okutuyoruz falan 1 kerede evlendirip birdaha zaten evimizi yurdumuzu ayırıyoruz yapacagamız son şey belkide evini kurmasnda destek olmaktır. kızlar içnde aynı şekilde kızınız var ve damadınızın annesi sizin fikrinizde elini ayağını çekmiş bana asla bu durum normal gelmiyor dediğim gibi doğurmak tamamen kişinin kendi tercihi. kimse bizi sorla anne yapmıyor. çocukta bizi tercih ederek bize gelmiyor.. evlendirirken üç kuruşlk halısını perdesini almayı hesap edeceksem kendimi sorgularım çocuğu dogurarak doğru mu yaptım diye evlendikten snra artık açmı tokmu kendilerini ilgilendirir. anne baba olarak yapılacak son destek evini kurmak

tabiki evlenecek kişiler çalışacaklarda onlar borcun çoğunu yine kendileri ödeyecek ama örn veriyorum ben herşeyimi almışım yatak odamı alamıyorum yetmiyor anne baba diyorki kusura bakmayın kendiniz evlilik kararı aldınız biz alamayız .. doğru değil bakılır çocklar yapabldiğini zaten yapar ama yapadklarında bizler tabiki olmak zorundayz ne demek yapmam beklentiye girmesin ya bir halı perde almak bir bardak almak ne biliyim bütçe neye el verirse yapılmalı

Ee sonraa ne yaptn ki benm için evlenirken diyince gelin kimse bozulmamalı

bozulmamalı

ben evlenirken ne yaptın diyecek çocuk yetiştirmemeye çalışıyorum

yani özetle evlilik hayatın içinde hiç önemsiz bir aşama

eğer çocuğum derse ki herkesin anası babası onları kursa gönderip kültür sanat öğrenmesini sağladı sen neredeydin, okula gönderdi yabancı dil öğrendiler sen neredeydin, dershaneye gidip üniversite kazandılar sen neredeydin evet bozulurum

ben evlenirken sen neredeydin derse de bozulurum zira hala bunu benden bekliyor, ayakları üstünde durma hissini verememişim diye

zira ben evlenirken de kimse yoktu çocuğum, okuttular işimiz gücümüz vardı evlendik

evlenmek hayatın basit bir aşaması kafana göre evler der geçerim

evlenirken destek olma zorunluluğu varsa çocuk olduğunda da destek olmalı, herkes torun bakmalı mı diyeceğiz

hatta gelin iki çocuk istiyor ben 3 erden 6 yıl ona bakmalıyım mı diyeyim

yanlış anlaşılmasın isteyerek yapana sözüm yok ama "benim için ne yaptın" bir beklenti cümlesidir ve ben bunun olmaması gerektiğini söylüyorum

büyütmek, okutmak, yetiştirmek görevim ama evlendirmek görevim değil

evlilik yetişkin olma şartı içeriyor, yetişkin de kendi hayatını yönetebilmeli

Bireyselliği kazanamamak bu bana göre
Evlenmeye kalkan insan zaten evini kuracak durumda olmalı
Ailesi yardım etmek ister eder elini rahatlatır çocuğunun
Ama zorunda değil hiç kimse
Bu bi kere bi kere muhabbetinden dolayı asıl hiç bitmiyor işte beklentiler
Sizin örnekten gideceksek bi kere eevleniyor yardım edelim bi kere doğuracak yardım edelim bi kere yuvası kurulmuş oluyor onu da tutmak için yardım edelim bi kere çocuğu okuyacak ona da yardım edelim hayatta her deneyim bi kere zaten sonu yok ki bunun

Sorun bana göre şu açıkçası çocuğum evlenir yardım ederim ama neye ne kadar yardım edeceğim diye zorunda bırakılmak hoşuma gitmez
Hele gelin damat çocuk yardım edemedim veya etmedim diye tavır yaparsa gülerim durumlarına
Bi yandan da kendimi sorgularım nerede hata yaptım da bu çocuklar böyle bana bağlı oldu diye

hediye bölümü tamam

ama her şeyimi almışım yatak odası alamadım olmaz

gerekli olan yatak ise onu alırım, halı almayıveririm

perdem saray perdesi olmaz

evet kendiniz karar verdiniz kendiniz sorumluluğu alın ben gerekirse hediye alırım, gücüm vardır fazlasını da yaparım

ama "elini sen de taşın altına koy" diyemez kimse

ha ben düğün isterim diyorsa aileler, o zaman diyebilir, düğün istiyorsan yap zira ben istemiyorum diye

sizin bahsettiğiniz durumlar herşeyin normal olduğu ve doğru gittiği şartlarda olur ancak.. ülkede işszilik durumunu görüyoruz artık 5 sene önceki şartlar bile yok şu dönemde.. karı koca çalışıyor biri işsiz oluyor 6 ay iş bulamıyorsun sağlkçıyım 1 sene iş bulamadım 1 sene düşünün benm elmde olan bir durummu hayır artk iş görüşmelerine giderken yola verdiğim 6 liraya üzüldüğümden gidemediğim görüşmelerim olmuştu. hayatta herşey normal koşullarda gitmiyor iki tarafında üni bitirip aynı dönem iyi bir iş bulup girmeleri 2 -3 senede de aileden destek almadan borçsuz evlenmeleri çok ciddi başarı hikayesi bu dönemde

Nişanlınıza sizde destek olun ne yapılacaksa beraber yapın, olmuyor mu öyle?

Anne babalara yüklenen çocuğunu evlendirme sorumluluğundan artık kurtulmak lazım.

İçinden gelir bir hediye alır ama onun sonrasında neden yapmıyorlar deme hakkınız yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…