Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

Bi zahmet işleri yoluna koymayı bekleyecek işte çiftler
Evlenmek istiyorum hem de hemen hadi beni evlenirin diye bi bakış açısı olmaz
Çocuk mu bunlar da isteklerini erteleyemiyorlar?

Evlendikten sonra biri işsiz kalır yine alternatif bi çözüm ararız o ayrı
Ama şartlar tam değilken evlenmeye kalkıyorlarsa çok normal babalarının evine geri dönmeleri

bakın bunlarda haklısınız

ama işe yeni girdi destek olalım vs diye diye büyüklere yük getiriyoruz da zaten o aile büyüklerinde de yok ki para

binlerce kişi EYT yani ne işleri ne emekli maaşları var

ya da 2000 emekli maaşı var ve önünde kalan süre kısa

25 yaşındaki oğlum isterse 20 yıl borç öder de ben 50 yaşında o evlenecek diye neden kredi çekip borç ödeyeyim

borçsuz evlenmek nedir

yani tüm ev eşyası en iyisinden en lüksünden mi olmalı

asgari ücret düşük vs bunlar tabii ki hayatın gerçekleri ama 5000 TL gelir 1500 kira fatura desek 2000 taksit öder

15 bin beyaz eşya,10 binlik düğün paketi alır

bir senede öder borcu iki kişi

ama aileler yatak odası alınca 10 bin yatak odası olsa en ucuzu, 2000 maaşla aylık 280 TL ile 36 ay öderler

bilemiyorum ebeveyn olarak çocklarımızdan okusunlar işe girsin ahlaklıolsun iyi eğitim alsın iyi bir işte çalışsın çalışan bir eş bulsun bisürü beklenti içine girerken onların beklentilerine ne kadar cevap veriyoruz. oysa bir çock yetişrirken sınırsız beklenti oluyor çocuktan. ee anne ve baba desteğine çocuk beklentiye girince peki olamaz olmamalı bilmiyorum

Valla çocuğum olursa ondan da en büyük beklentim mutlu olması olur.
Benim yaşayamadığım şeyleri çocuğumdan bekleyecek bir insan değilim
Çocuk da benim uzantım değil zaten
Mantıklı davransın yeter bana

haklısınız tabiki anne babanın üç kuruşlk maaşından büyük beklentilere girmek son derece yanlış.. örn karı koca çalışıyor evlendi 10 bin borç kaldı biz almadık 10 binlik eşyasını birisi işsiz kaldı diyelim onun taksidi sıkıntısı yine annelere babalara dönecek yani o alınmayan açıklar yine anne babanın huzurundan parasından alacak demem şu üç kuruşsa maaş alır karşına anlatırsın durumum bu bu kadar ancak benim bütçeme yeterli bu paraya ancak sadece koltuk alırım size ya da ancak masanızı alırım vs .. ama ben almam evleniyorsa herşeyi kendisi yapsın fikri bana bencillikten öteye gitmiyor gibi geliyor nedense beklenti düşürülmezse okey tabiki benm bütçem 5 binse 10 binlik alamam hayalini kursun otursun alamıyorsam alamıyorumdur ama anne baba olarak kızımda olsa oğlmda olsa elmden geleni yapmam gerekli yuva kurulurken diye düşünüyorum.

Ben iki kişinin her türlü olgunluğa geldiğinde evlenmeleri taraftarıyım.Ailelerin de içlerinden geldiği gibi ufak tefek şeylerle gönül almaları gerektiğini düşünüyorum.Ama görgüsü olmayan ne yazık ki yapmıyor.

Eğer 20 yaşındaysanız bazı olgunluklara erişmediğinizi düşünüyorum.Hı 30 yaşına da gelsen karşı tarafın ailesi böyle ise değişen bir şey olmaz.Ama en azından bunun çok takılacak bir şey olmadığını,başkalarıyla kıyaslamamak gerektiğini idrak etmiş olurdun.

Tek eşi çalışmayacak o zaman. İki kişi de çalışmadan, kenarda para olmadan evlenilmeyecek. Herkes evlenmek zorunda değil. 40 binlik evde kurulmayıversin, pembe gelin evi kurmak, illa her şeyin yeni olması da şart değil. Evlenmekle bitmiyor ki bu sefer habire evliyim eşimin ailesi yardım etmiyor diye konu açıyorlar, sorsan evimiz ayrı artık eş ailesi bize karışamaz. Eş ailesine bağımlı yaşarken bir de bağımsızlık telaşına düşülüyor. Konu sahibi daha 20 yaşında. Parası olmayan, iki kişi çalışıp bir evi döndüremeyecek olan kişiler hiç evlenmesin

Suc sizde degil konu sahibi.Sizi asalak bir birey olarak yetistiren anne babanizda!!Hayir nisanlidan beklenir boyle seyler ailesi neden size hediye alsin ki?? Millet kolayini bulmus valla 20 yasinda evlenicem de sonra da vay bana bisey almadilar?? Hayir utanmiyor musunuz ya??

Anne babanın maaşı üç kuruşsa da illa bi koltuk bişey alacak yani mecburlar

en ucuzlarından bahsedym koltk tak.5 bin
yatak odası 5 bin
ev tutma kiralama olayı 4 bin
çarş nevresm cart curt 3 bin
mutfk eşyası 4 bin rahat tencere tava olmş bimde 600 lira artık :)
düğün salonu en dandik yer 5 bin
halı perde 3 bin de hadi pazardan ben şahsen 4 sene önce pazardan aldm 3 bin tutmuştu yine aynı desek
toplayın 40 bin en az bu koltk takımı 5 bine yok artık yani ben pazar ürünlerini saydm size.. öle tek tek baknca az gibi ama totalda hiçde az bir rakam değil he bunların tamamını gençler ödesin ayrı bir konu tabi evlilik erteyebilir bu tercih konu sahibinden bağımsız konuşuyorum 20 yaş evllk yaşı değil zaten çok erken evlenmek için.. ama günümüz şartlarında anne babada hiçbirşeye ellemem alsın diyorlarsa buda ayrı bir tercih ben bundan yana değilim bütçe dahlinde herkes bişeyler yapmalı dan yanayım

Anne babanın maaşı üç kuruşsa da illa bi koltuk bişey alacak yani mecburlar
bence evet o yaşa getirdin okuttun kenarı bi 5 binde at bi zahmet anne baba olarak çocktan 40 bin borc ödesin diyosn kendn 5 bini atamıyosun kenarı olmaz ne biliyim ya skntı bu arada konu sahibide 20 yaşnda evlenerek zaten hyatının hatasını yapyıor bence o ayrı

Siz evlenceksiniz diye size hediye yağdırmak zorundalarmı keşke büyüdüğünüzde evlenseydiniz. Ayrıca kendiniz madem evleneceksiniz çalışıp kendini paranızla alkn herşeyi

Sesli harfleri ve noktalama işaretlerini parayla satmıyor site, kullansanız mı acaba biraz?

Kendini kıt kanaat döndüren insanlardan illa alsın, bi şey de olsa alsın, ne olursa olsun yeter ki alsın diye bir şeyler beklemek biraz parazit bir yaşam biçimi değil mi? Size göre değil gerçi...

Türk milleti olarak bu kafayı aşamadık istiyoruz ki ana baba hep peşimizde olsun
Konunun gerçekliğine aman aman inanmıyorum ama komik
Madem eski gelenekleri sürdürücez gelin kv sine yardıma gidecek artık evini falan temizler
Hizmette kusur etmez madem türk adet örfleri aynı kalsın istiyoruz işin bir de bu boyutu da var

Parası olmayan evlenmesinnnnn evlenecekse bir nikah yapsın bekar evindeki eşyalarla yaşasın.
Ya da ileriki zamanlar da evlensin.
Bence türk anne babaları zaten gerekenden fazlasını yapıyor
Fazlasına gerek yok.
Evlenmek mi istiyor evlensin hediyemi veririm biter canım isterse bakarım gerisine ama bende 50 60 yaşlarımds canımın istediği gibi yaşayayım

ayy az yapıyor vallaha benım gelinimin böyle bir beklentisi olacak kötü yaparım onu
Oğlumu ben yetiştirdim al en güzel hediye

Hala düğün salonu yazmışsınız. Madem ortada para yok neden düğün yapılsın? İlla insanlar göbek atmak zorunda mı? Koltuk takımı demişsiniz illa evleneceğim demiyorsa bir tane ikili koltuk spotçudan yeterli ama siz illa yeni gelin evi düzdüreceksiniz. Anne baba bir toplu iğne almak zorunda değil. Evlenen kimse topun altına o girmeli. Aile yaparsa kendi bilir ama bana yapmadılar, neden yapmadıklar, yapmak zorundalar beklentisi yanlış. Tekrar söylüyorum parası olmayan insan evlenmemeli

Son düzenleme:

bak ben sana bir olay anlatayım

kp emekli olmuş, kaynım biz evlenirsek destek olur musun demiş olurum demiş

sonra o emekli ikramiyesini ekleyip başka şehirdeki eski evini satıp ev alıp kiradan kurtulmuş adam

sonra oğlu gelmiş biz evleniyoruz, bize o zamanın en iyi markası olan Doğtaş salon takımını al, erkek tarafı salın takımını alır demiş

adamda bir emekli maaşı var biri Ankara da biri İstanbul da üniversite okuyan iki de çocuk

tamam destek olayım ama bu takım çok pahalı başka bakalım demiş olmaz demişler

yıllarca boğazlarından kısıp o takımın borcunu ödedi

kendi evinde 40 yıllık koltuk var onda oturuyor ama gelin hanım el güne kp im Doğtaş tan salon takımı aldı dedi

bu arada ikisi de çalışan insanlar örnektekiler

değer mi yani

onlar iki sene daha fazla taksit öderdi belki ama ana babaya şu stresi yaşatmazdı

sesli harf olmadanda anlama kapasitesine sahipsiniz diye düşündüğüm için ve tabi çalıştığım için çok dikkat edemiyorum :) her neyse parazit yaşam değilde çocuğu ev kurarken hala üçün beşin hesabında olup destek olamayan anne babada doğurmakta ne kadar doğru yapmış tartışılır.. ama tabii keşke evlendirene kadar anne baba olma hakkına sahip olunsa o zaman bu kafaya erişebilirdim

halı perde 3 bin de hadi pazardan ben şahsen 4 sene önce pazardan aldm 3 bin tutmuştu yine aynı desek

ben buna takıldım

nasıl yani

maddi durumum yerinde ama geçen yaz kedim tülü yırttı diye salona Taç Linen tül aldım 175 TL idi iki cam 350 tuttu

daha ucuzu da vardır elbet

halı denilen nedir mesela zorunlu mu

15 yıldır evliyim halım yok

koridorda yolluk tadında bir şey var kedi üşümesin diye

işte önemli olan işine yarayanı almak pembik gelin evi düzmemek

kv kp e bana perde al ama 5000 TL diyemem ben

5000 TL si varsa altın alır takar onu da kendi bilir

Hiç dert etmeyin çok şükür nişanlınızın eli ekmek tutuyormuş. aile yapmak zorunda fikrine çok karşıyım. Anne baba çocuk olduktan sonra okulu bitmesi iş bulması diyene kadar 22 23 yaşına kadar çocuğuna bakıyor bi beklentisi olmadan. Çocukta bi işe girip para kazandım deyince hoop hadi ben evleniyorum Çocuk büyütürken büyük birikimler yapamamış olabilirler ama hayırlı evlat yetiştirdiyse en büyük birikimlerini kendinize eş yapıyorsunuz zaten. 3 5 çul çaput hediyeden çok daha değerli bu. Ha anne baba çocuğunu okutmamış küçük yaştan çalışıp parasını elinden aldıysa o başka. Şimdi benim kayınpederim de bize sadece 5 bilezik yaptı düğünde 15 gr dan geri kalan en küçük şeye kadar 2miz aldık. Ama eşimi okutmuş 4 yıllık okulu 6 yılda okumuş eşim sonra kyk kredisini ödemiş adam daha napsın. Eşimin kazancı çok iyi şimdi babası sayesinde tabiki karakteri de iyi o da onların hazinesi daha ne isterim ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…