• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

birikim diyorsunuz 40 bin tl askerden yeni gelmiş çocuk nasıl biriktirsin size diyorumki asgari ücret 2800 olmuş bir genç ayda 1500 tl kendisine harcar gezer zaten kalan 1000 lirayla 40 bin biriktirecek evlenecekk bunada 25 yaşnda yapacak anne baba olarak biz okuttuk büyüttük bu kadar evlenirken naparsa yapsn yapmayn o çocklar dönpp yne anne evne geliyor sonra
Askerden gelir gelmez evlenmek zorunda mı? Birkaç yıl boyunca iki kişi çalışırsa çok da güzel para biriktirir.

Evlenmeyi düşünüyorlarsa her şeyi kendileri yapacak tabiki. Bu tarz beklentilere girmek büyük saçmalık. Bütçelerine göre evlerini ve eşyalarını ayarlasınlar. Bu zamanda evlenecek kişilerin belli bir birikimi de olsun bir zahmet.
ya siz uzayda yaşıyorsunuz ya ben 15 senedir çalışıyorum 40 50 bin tl kenarı atamadım bunu 25 yaşnda evlenen gençlerden bekliyorsunz :) ha yemz içmez giymez biriktirirsin o ayrı o zmanda 40 yaşna gelnce ne yaşadım der ağlarsın çok saçma bir düşünce

birikim diyorsunuz 40 bin tl askerden yeni gelmiş çocuk nasıl biriktirsin size diyorumki asgari ücret 2800 olmuş bir genç ayda 1500 tl kendisine harcar gezer zaten kalan 1000 lirayla 40 bin biriktirecek evlenecekk bunada 25 yaşnda yapacak anne baba olarak biz okuttuk büyüttük bu kadar evlenirken naparsa yapsn yapmayn o çocklar dönpp yne anne evne geliyor sonra
Kimse anne evine filan dönmüyor
Herkes kendi geçinebiliyor gayet
Zaten herkes annesinin babasının evinden de evlenmiyor
Iş için zaten evden çoktan çıkmış oluyoruz genelde
Askerden dönen çocuk da hemen evlenmesin
40 biriktirmesin de 10 biriktirsin eşi de biriktirsin etti 20 bin
2 3 yıla evlenebilir duruma gelirler
Bu çocuklar asgari ücretle ne evlenebiliyor ne geçinebiliyor da aileleri aynı asgari ücretle hem daha fazla kişili ev geçindirip hem çocuğuna ev nasıl kuracak?

Askerden gelir gelmez evlenmek zorunda mı? Birkaç yıl boyunca iki kişi çalışırsa çok da güzel para biriktirir.
biz çalıştk işte karı koca aynen anne baba sıfır destekti yemedik içmedik gezmedk her ay bir eşya taksidine paramızı verdik dönüp bakıyorum acıyorum yazık küsmem kmseye aramda gayet iyi iki taraflada ama yinede yazıklar olsun diyorum yani doğurp okutmak mı ebeveynlik biz çocuğu kendimiz için doğuruyoruz iyi bir birey yetiştirmek için değil anne olmak için tabiki evlenirken evinede yardım etmek zorundayız saldık çayıra naparsa yapsn 6 ay sonra borçtan icralık olup ev geçindiremeyince yine anneye dönecek yani bütn sıkıntılar ki birçoğunda bu oluyor

Kimse anne evine filan dönmüyor
Herkes kendi geçinebiliyor gayet
Zaten herkes annesinin babasının evinden de evlenmiyor
Iş için zaten evden çoktan çıkmış oluyoruz genelde
Askerden dönen çocuk da hemen evlenmesin
40 biriktirmesin de 10 biriktirsin eşi de biriktirsin etti 20 bin
2 3 yıla evlenebilir duruma gelirler
Bu çocuklar asgari ücretle ne evlenebiliyor ne geçinebiliyor da aileleri aynı asgari ücretle hem daha fazla kişili ev geçindirip hem çocuğuna ev nasıl kuracak?
ee onuda anne baba çocuğu erişkinliğe geldimi düşünsün 20 yaşnda cahil çocuklara bu kadar sorumluluk veriyorsunuzda 40 yaşnda anne babaya neden vermiyorsunz ? çünkü büyüttü hayır herkes kendisi için doğuruyor

ee onuda anne baba çocuğu erişkinliğe geldimi düşünsün 20 yaşnda cahil çocuklara bu kadar sorumluluk veriyorsunuzda 40 yaşnda anne babaya neden vermiyorsunz ? çünkü büyüttü hayır herkes kendisi için doğuruyor
E para yetmiyorsa hiçbirine yetmiyordur diyorum
Yetiyorsa da herkese yetiyordur
Yani anne baba evlendirebilirse çocuklar da gayet evlenebilirler
Ya biraz beklemek zorunda kalırlar ya borç ödemek
Zamanı değişir yani
Aile zaten asıl yatırımı çocuğunu okutma kısmında tamamlamış oluyor
Çok rahat okutmayabilir de insan çocuğunu ama okutmak için neredeyse herkes çaba harcıyor varını yoğunu ortaya koyuyor
Kısıtlı param varsa düğününe saklamaktansa eğitimine saklarım şahsen

Nişanlımla 4 yıldır birlikteyiz 5 ay önce nişanlandık. Ama nişanlımın ailesi hiç destek çıkmıyor. Nişanı takılan altınları bütün her şeyi nişanlım yaptı. Bana ve alime karşı çok iyiler ama hiç ilgi göstermiyorlar kensi çeplerinden hiç hediye almıyorlar kendi ailemde vöyle olmadığı içim tıhafıma gidiyor çok arkadaşım var nişanlı bakıyorum kayınvalidesi her gelmesine bir şey almış ama benimkinde yok ailenin bu zor durumda taşın aştine elini sokması gerektiğini düşünüyorum ne yapabilrim.
canımönemli olan ailesi değil kendisinin nasıl yaklaştığı bazı modeller malesef öyle olabiliyor insalardan birşey bekleme akışına bırak sakın eşine ailesi ile ilgili baskı yapma laf söyleme zamana bırak ozaten fark edecektir.

E para yetmiyorsa hiçbirine yetmiyordur diyorum
Yetiyorsa da herkese yetiyordur
Yani anne baba evlendirebilirse çocuklar da gayet evlenebilirler
Ya biraz beklemek zorunda kalırlar ya borç ödemek
Zamanı değişir yani
Aile zaten asıl yatırımı çocuğunu okutma kısmında tamamlamış oluyor
Çok rahat okutmayabilir de insan çocuğunu ama okutmak için neredeyse herkes çaba harcıyor varını yoğunu ortaya koyuyor
Kısıtlı param varsa düğününe saklamaktansa eğitimine saklarım şahsen
en az evlenirken 40 bin gerek şu dönemde diyelimki karı koca 40 bin çektiler ki zaten biliyorsunz üni flan derken yaşlar 26-27 oluyor 40 binin faizi en az 50 bin yeni mezn gençç 1 sene zar zor iş bulur asgari ücretle hadi en iyi ihtimal buldu iş diyelim ayda ödeyebileceği tutar en fazla bin olur çock dha yeni iş hayatına girmiş olacak bu da 40 ay yapar yani 5 yıl hiçbir aksilik olmazsa 5 senede ancak 40 bin tl krediyi bitirmiş olur çocuk oldu 32 yaşnda :)) neden anne baba destek olmasn oktmşlar diye geçmş olsun 2021 yılında bu düşünce sadece bencillik

en az evlenirken 40 bin gerek şu dönemde diyelimki karı koca 40 bin çektiler ki zaten biliyorsunz üni flan derken yaşlar 26-27 oluyor 40 binin faizi en az 50 bin yeni mezn gençç 1 sene zar zor iş bulur asgari ücretle hadi en iyi ihtimal buldu iş diyelim ayda ödeyebileceği tutar en fazla bin olur çock dha yeni iş hayatına girmiş olacak bu da 40 ay yapar yani 5 yıl hiçbir aksilik olmazsa 5 senede ancak 40 bin tl krediyi bitirmiş olur çocuk oldu 32 yaşnda :)) neden anne baba destek olmasn oktmşlar diye geçmş olsun 2021 yılında bu düşünce sadece bencillik
Anne baba isterse destek olur
Ama destek olmak zorunda değil valla kusura bakmayın
Hep verdiğiniz örnekler ya askerden yeni dönmüş ya işi yok filan
E o durumdaki insan direkt evlenmeye kalkmamalı zaten
Bin liradan iki kişi biriktirirlerse 2 yıla evlenebiliyor sizin hesaba göre
22de mezun oluyorlar, 1 yıl iş bulsun 23, 2 yIl da biriktirsin 25
Çok da dert etmesinler yani

Nişanlımla 4 yıldır birlikteyiz 5 ay önce nişanlandık. Ama nişanlımın ailesi hiç destek çıkmıyor. Nişanı takılan altınları bütün her şeyi nişanlım yaptı. Bana ve alime karşı çok iyiler ama hiç ilgi göstermiyorlar kensi çeplerinden hiç hediye almıyorlar kendi ailemde vöyle olmadığı içim tıhafıma gidiyor çok arkadaşım var nişanlı bakıyorum kayınvalidesi her gelmesine bir şey almış ama benimkinde yok ailenin bu zor durumda taşın aştine elini sokması gerektiğini düşünüyorum ne yapabilrim.
Ne yapabilirsin bi düşünelim. Zorla yaptır. İste, yapacaksınız, mecbursunuz, her geldiğinizde bana hediye alacaksınız de. Almazlarsa oğullarını terk etmekle tehdit et. Yine mi almadılar bileklerine daya jileti almazsanız keserim kendimi de. Böyle böyle öğrenecekler almayı.

Anne baba isterse destek olur
Ama destek olmak zorunda değil valla kusura bakmayın
Hep verdiğiniz örnekler ya askerden yeni dönmüş ya işi yok filan
E o durumdaki insan direkt evlenmeye kalkmamalı zaten
Bin liradan iki kişi biriktirirlerse 2 yıla evlenebiliyor sizin hesaba göre
22de mezun oluyorlar, 1 yıl iş bulsun 23, 2 yIl da biriktirsin 25
Çok da dert etmesinler yani
22 yaşnda mezun olp 23 yaşnda iş bulacak ee askerlik bunlar en iyi ihtimaller bahsettkleriniz ben görmedm 22de üni bitirip 23te iş bulan 25 te evlenen falan polyanacılık

ailelerin durumu varsa, kendilerince destek olsalar güzel olur tabi ama yoksa yoktur. Vermek istemeselerde gayet anlaşılabilir bir durum.
Ama konu sahibi düğün yardımından öteye geçmiş her geldiklerinde hediye almıyorlar diye hayıflanıyor. Sizin ailenizde damada hediye alsın o zaman. Evlenen tek siz değilsiniz, belki o adamda hevesleniyor. Hayatımda bir kere evleniyorum, eşimin ailesi beni umursamıyor, hiç hediye almıyor diye hayıflanıyor. Yazık değil mi oda arkadaşlarında görüp heves ediyordur.
20 yaş çok erken evlilik için, madem yardım eden yok, ikiniz birden çalışıp gücünüzün yettiği kadarıyla yapacaksınız evliliğinizi. Vermeyene, vermek istemeyene bir şey yapamazsınız.

he bide şuda var belli bir iş senen yoksa bankalar kredide vermiyo tefeciye gidersin

Ben 41 yaşındayım

Ailelerden hiçbir şey almadan evlendik

Düğünde bilezik taktılar nişan yüzüklerini maaşım ile aldım

Şimdi oğlum evlenirken kendi evini kur demeyecek miyim

Ben kurdum denedim oluyor hatta üstüne ev araba sahibi oldum çocuğu yetiştirdim okuttum vs

O da kendi hayatını kursun geline hediye almadım diye küserse kendi bilir

Bencillikse bencillik

Ama bence sorumluluk almayı bilmek, çocuğuma da bu sorumluluk duygusunu vermek istiyorum

Ne yapabilirsin bi düşünelim. Zorla yaptır. İste, yapacaksınız, mecbursunuz, her geldiğinizde bana hediye alacaksınız de. Almazlarsa oğullarını terk etmekle tehdit et. Yine mi almadılar bileklerine daya jileti almazsanız keserim kendimi de. Böyle böyle öğrenecekler almayı.
Bu gelini rol model alabilir

22 yaşnda mezun olp 23 yaşnda iş bulacak ee askerlik bunlar en iyi ihtimaller bahsettkleriniz ben görmedm 22de üni bitirip 23te iş bulan 25 te evlenen falan polyanacılık
Valla ben varım
22de bitirip 22de işe girdim hatta atamayla
Ama koşa koşa borca girip evlenmedim
Kendi birikimimi güzelce yaptım borç ödemeden evlendim
Herkes kendi durumuna göre gayet ayarlayabilir yani
22de bitirmesin de 23de bitirsin hadi 25te işe girsin 2 yılda yine 27 yapıyorlar
Öldüm bittim yaşları değil
Ha isterlerse de 23te evlenmeye kalksınlar
Niye yardım etmiyorlar ki diye sızlanıp dursunlar
Artık hangisi daha akla uygun geliyorsa
Dediğim gibi tuzum kuru

26-27 yaşında üniden mezun olunmaz. Doktor çıkacaksa bir ihtimal. Üniden mezun olma yaşı 21-22’dir. Bi zahmet mezun olur olmaz kendini nikah masasına atmasın gençlerimiz de. Çalışsın, gezsin tozsun birikimini yapsın. Evlenecek olgunluğa ve maddi duruma erişince evlensin. Evliliğiniz bari yük olmasın ailelerinize. Yazık günah.

26-27 yaşında üniden mezun olunmaz. Doktor çıkacaksa bir ihtimal. Üniden mezun olma yaşı 21-22’dir. Bi zahmet mezun olur olmaz kendini nikah masasına atmasın gençlerimiz de. Çalışsın, gezsin tozsun birikimini yapsın. Evlenecek olgunluğa ve maddi duruma erişince evlensin. Evliliğiniz bari yük olmasın ailelerinize. Yazık günah.

Ben 26 yaşında evlendim herkes çokkkk erken dedi

Şimdi de o yaşlar geç bulunuyor

25 yaşında iş sahibi oldum 26 yaşında ailelerden yardımsız evlendim

Evlilikten sonra da sadece koltuk takımı taksidi ödedim, maaşımın 10 da biri kadardı

Neden başkaları evlenmiyor anlamıyorum ki

Düğün de yaptık parasını da düğünden önce ödedik, takılan seti dahi aldık ama şimdi herkes olmaz diyor neden olmuyor hala anlayamadım

Evlilikten sonra da sadece koltuk takımı taksidi ödedim, maaşımın 10 da biri kadardı

Düğün de yaptık parasını da düğünden önce ödedik, takılan seti dahi aldık ama şimdi herkes olmaz diyor neden olmuyor hala anlayamadım
Oldurmak isteyen olduruyor. Bu taşralı kafası başka bir şey değil. Aileler yapsın, nişanlıyken hediye alsın, koçun boynuzuna bilezik taksın, düğünü de yapsın eşyayı da alsın. Bohçalar mohçalar bütün gelenek görenek uygulansın evlilik sürecinde ama evlilik sonrası gelenekler puf diye yok olsun. Kaynana evime karışmasın, benden iş güç beklemesin. Karışır da bekler de. O hakkı sen verdin çünkü ona.

27’mde evlendim ben de. Her şeyi kendimiz yaptık. Hatta sırf annem istiyor, üzülmesin diye son anda düğün de yaptık, kendimiz ödedik. Yetmedi masrafları olmuştur diye altınların bir kısmını onlara verdik. İki sene deli gibi borç ödedik, ay sonunu zor getirdik. Mutluyuz, huzurluyuz. İki aileyle de aramız hiç bozulmadı.

Koltk takımıyla btmyorki 26 yaasnda işe girip beyaz eşyaları mutfagı ev depoztosu kirası mutfk esyası kşke tek koltkla btse bizfe hersyi kendmz yptk ama diyorm ki dha iyi yatırım yapablrdm yardm etselerdi iyki etmemişler diyemiyorum noldu evlenmeden önce işsizlk skntı çektk iş buldk gezemedk borç ödedk evlendk yne 1 sene dha borç ödedik geldik 30a şmdşde çock olmyo dye dr para veriyoruz belkdenrahat yaşayableceğimz sadece mezunyet ev evlenme öncesydi o senelerde takst ödemekle geçti

Back