• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi bana değer vermiyor

Bayanlar kusura bakmayin maddi olarak ta elinden geleni yapmiyorlarsa bu onemli cunku deger versenler sonuna kadar harcarlar el ustunde tutarlar bir erkek deger veriosa harcar yoksa umrunda olmaz

Merhaba günlerdir derdim yüzünden sürekli ağlıyorum. Nişanlımla 7 senedir birlikteyiz geçen sene ben öğretmen oldum kendisi ise sürekli çeşitli işlere girip çıktı dikiş tutturamadı. Bu 7 sene zarfında annem sürekli ondan bişey olmayacağını söyleyip ayrılmamı istedi ben de sevdiğim icin annemin sözünü dinlemedim. En son ocakta bi ise girdi ve nisanda sirket kapandı dedi ben bu durumu aileme soyleyemedim ailemin gozunde biraz degerlensin diye de temmuzda nişan yapmadan önce araban olmalı kredi çeksem ailen de yardımcı olur mu en azından yarısını kapatır mı dedim olurlar dedi ve kendisine 20000tl kredi cekip verdim ertesi gun eh istelik 2. El araba aldı ailen ne dedi diye sordugumda kizdilar dugun oncesi masraf yapmaya gerek varmiydi diye dedi. Ailesi ogullarina araba aldigimi ogrenmelerine ragmen ve o arabayla her yere gitmelerine ragmen ne bana tesekkur ettiler ne de biraz rahatlatalım bu borcunuzu dediler. Annesi de babası da memur emeklisi. Fakir değiller. Neyse Nişanı evde yaptık ve nisanlima yedek ayakkabı getirin terlik istemiyosanız dememe ragmen annesi, babası, teyzesi sokakta gezdikleri ayakkabılarla bembeyaz halılarımızı bi guzel cignediler. Gümüş gondolla gelinir normalde kadın dandik bi cam tabak almıs 40 50 liralık ona cikolata koydurmuş. Set aldık set diyip durdukları sey 1000 lira nisanlim soyledi. alyansları 'ben' aldım. Nisanlım bizde adet bana tam altın takcksnz dedi annem bizde boyle bi adet yok ama napalim dayınlardan utanırım ama takarim deyip takti. Yazık annem ve abim 3er bin liralik bilezik taktilar dayilarim teyzelerim ceyreklerini taktilar. Onlardan da set dısında sadece ablası ceyrek taktı. Ben 2 aya yakın zamandır o gunu ve bana bictikleri degeri gorup agliyorum nisanlima soyledigimde beni haksiz goruyor. Bu insanlari 7 senedir tanıyorum gercekten hak ettim mi nişanımda bunları. Haketmediysem kendime nasıl değer verdirebilirim?
Bence.kendine çok yazık etmişsin.. değerin alasini vermişsın vermemen gerekenlere

Daha nişanlıyken böyleyse evlenince siz daha çoook ağlarsjnjz öğretmensiniz daha iyilerş çıkar karşınıza size değer verip sayan ayıp nedir bilen birileri çıkar inşallah ama 7senedir tamam ama ömür geömez bunlarla nişanlınızda zaten arkanızda durmuyor iş hayatında yok anneniz babanıza uyun boşanmak için evlenmeyin allah yar ve yardımcın olsn doğru kararlar seni doğru yere getirsin

Çok yanlış bakış açın var .

Ailenin nişanlını "işe yarar" görmesi için , bir arabası olduğunu sanmalarının mantığı ne ?

İnsanların bi baltaya sap olup olmadıkları göstergesi bu değildir .

Hele de bunun için kredi çekmen! Bu fikir tamamen sana mı aitti :işsiz:

Takı makı mevzularını bu kadar detaylı adlandırmanda hoş değil .

Bende de bir dayı var . Düğün dernek yağdırır . Eğer onunla aşık atmaya çalışsak maaile , battığımızın resmidir .

Herkesin alım gücü farklıdır .

Ha nişanlın ve ailesi de pürü pak değil .

Bizde damada şöyle altın takılır gibi bir talepten ar ederim , hele hele bana 20000 kredi çekmiş birinden .

İlişkide bu kadar hesap varsa , huzur bakkal defterine döner . Karala dur .

Merhaba günlerdir derdim yüzünden sürekli ağlıyorum. Nişanlımla 7 senedir birlikteyiz geçen sene ben öğretmen oldum kendisi ise sürekli çeşitli işlere girip çıktı dikiş tutturamadı. Bu 7 sene zarfında annem sürekli ondan bişey olmayacağını söyleyip ayrılmamı istedi ben de sevdiğim icin annemin sözünü dinlemedim. En son ocakta bi ise girdi ve nisanda sirket kapandı dedi ben bu durumu aileme soyleyemedim ailemin gozunde biraz degerlensin diye de temmuzda nişan yapmadan önce araban olmalı kredi çeksem ailen de yardımcı olur mu en azından yarısını kapatır mı dedim olurlar dedi ve kendisine 20000tl kredi cekip verdim ertesi gun eh istelik 2. El araba aldı ailen ne dedi diye sordugumda kizdilar dugun oncesi masraf yapmaya gerek varmiydi diye dedi. Ailesi ogullarina araba aldigimi ogrenmelerine ragmen ve o arabayla her yere gitmelerine ragmen ne bana tesekkur ettiler ne de biraz rahatlatalım bu borcunuzu dediler. Annesi de babası da memur emeklisi. Fakir değiller. Neyse Nişanı evde yaptık ve nisanlima yedek ayakkabı getirin terlik istemiyosanız dememe ragmen annesi, babası, teyzesi sokakta gezdikleri ayakkabılarla bembeyaz halılarımızı bi guzel cignediler. Gümüş gondolla gelinir normalde kadın dandik bi cam tabak almıs 40 50 liralık ona cikolata koydurmuş. Set aldık set diyip durdukları sey 1000 lira nisanlim soyledi. alyansları 'ben' aldım. Nisanlım bizde adet bana tam altın takcksnz dedi annem bizde boyle bi adet yok ama napalim dayınlardan utanırım ama takarim deyip takti. Yazık annem ve abim 3er bin liralik bilezik taktilar dayilarim teyzelerim ceyreklerini taktilar. Onlardan da set dısında sadece ablası ceyrek taktı. Ben 2 aya yakın zamandır o gunu ve bana bictikleri degeri gorup agliyorum nisanlima soyledigimde beni haksiz goruyor. Bu insanlari 7 senedir tanıyorum gercekten hak ettim mi nişanımda bunları. Haketmediysem kendime nasıl değer verdirebilirim?

Ben de araba almana takıldım ve sana çok kızdım.Bu adamla sakın evlenme ama ayrlmadan önce araba parasını kurtarmaya bak.
Ben olsam şimdi satalım,evlenince sıfır araba alırım derim.Başka türlü kandıramazsın diye düşünüyorum.Veya ödemekte zorlanıyorum,annemler şüphelenmeye başladı,şimdilik satalım evlenince sıfır alırım diyebilirsin.Hem GelenKutusu nun dediği gibi adamı denemiş olursun.
Bak bakalım arabayı veriyor mu vermiyor mu...Vermese bile en azından 20.000 le kurtuldum dersin çünkü bu adam ileride sana çok daha pahalıya malolacak gibi.

Takılarla mutluluğu mu yakalıcan, altınla değer mi ölçülür. Bilmem ne!
Arkadaş, karşının durumu yoktur yapamaz anlaşılır birşey. Ama maddi olanağı varken herşeyin kötüsünü yapmak ne oluyor? Biri bunu açıklasın. Değer vermediğimiz insanlar için masraf yapmamayı tercih ederiz değil mi? Ama çok sevdiğimiz ve kıymet verdiğimiz biri için herşeyin en güzelini isteyip, yapmaya çalışırız.

Altın lafı çıktı mı ezbere doluşuyorsunuz hemen ayyy takıyla mi olculur, ayy ben cok tok gözlüyüm, ayy ucuza gittim.

Bende listeli gelin olmadım. Düğünümde takılacak takıyıda düğünde takılırken gördüm. Hic bir talepte bulunmadım aynı şekilde ailemde. Takıyla mutluluğu yakalayacak değildim, onların vereceğine muhtaç değildim şükür ama zaten nişan vb şeyde sıfır takı oldu. Evm eşya konusunda hiç bir paralarıda geçmedi. Bir düğünde takacaklardı altıustu onuda kalkıp 1.000tllik birer tane hediyelik bilezik takti kv ve kp. Bu rezillik değilde nedir? Ha yine ses çıkartmadım ama bu bal gibide değer vermemektir. Hoş bende aynı duyguyu onlar için besliyorum :))) ki bu şeyler takıyla sınırlı değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Araba almasaydınız gözünüze bu kadar batmayacaktı

Kredi benim ustume. Ruhsat eve postayla geliyor o yuzden araba onun ustune. Parayi kendisine verdim.
ya te Allah'ım arabayı bir de onun üstüne mi yaptın
bayılacağımmmm
ben babama güvenip kredi çekmedim hangi akla hizmet
ben burdan gerildim
şimdi nişanlından arabayı satmasını iste ailem öğrendi kredi çektiğimi hemen parayı yatırıp krediyi kapatmam lazım de
sonra da paranı al ve ayrıl bu sorumsuz, kişiliksiz adamdan
parayı vermezse de kredi çektiğin tarihle arabayı aldığın tarihi falan bir şekilde kanıtla dava aç
ne bileyim hemen harekete geç

en yakın arkadaşımın 9 senelik sevgilisi vardı
9 sene de bir iş bulup istemeye gidemedi
ayrıl bu çocuktan yeter artık dedim
ne kadar sorumsuz evlenmez bu seninle dedim
ailesi de sürekli evlen artık diye baskı yapıyordu
benim sözümü dinler ne kadar sevse de ayrıldı
ve çocuk 1 yıl boyunca sınavlara hazırlanmış sırf arkadaşımı kaybetmemek için
astsubaylığı kazandı 2 ay önce de istemeye geldi yeni nişanlandılar
bu kafalarla zor evlenirsiniz siz bu adamlarla
az değerinizi bilin de karşı tarafta sizin değerinizi bilsin.

İnşallah ben yanılırım ama bu ilişkiyi evliliğe götürürsen daha çok ağlarsın, taviz tavizi doğurmuş ve katlanarak devam ediyor sana gençliğine yazık değil mi değer görmediğin yere koşarak gitmenin nasıl bir mantığı var ki :kahve:

Nişanlının ailesi seni çözmüş. Takdir ettim onları :KK9:

burda sorun ailesi değil ki. nişanlının düzenli geliri yok ayrıca senin kredi çekmene göz yummuş. nişdan ne takıldığı gondol vs önemli değil ama söylediğim şey önemli.
seni salak gibi gören bir nişalı ve ailesi var da sen niye kendi üstüne kredi çekip arabayı onun üstüne yapıyosun nasıl bir mantıktır bu? hem de kendi isteğinle. arabanı alsaydın kendine istediğin gibi kullanırdın ailene de birlikte ödüyoruz derdin şimdi kendin vermişsin bide ailesi biniyolar diye kızıyosun. enayilik yaparsan onlar da hiç düşünmez kullanırlar insanın doğası bu

Ya sen naptin be canım :(
Ya yanlış anlama da niye bu kadar safsın ?
Bunlar sana şimdiden böyle yapıyorsa sonra senin kanını emeeler yahu. Yol yakınken bırak ayrıl bnce .

Ailenize yalan söylüyorsunuz, ailenizi kandırıyorsunuz. Her şeyden habersiz sizin için uğrasan ailenize... Hangi erkek bu kadar değerli olabilir ya?

Ben kredi çekip araba almanıza şok geçirdim .insanlar kaç yıllık eşleriyle güven sarsilip ayrilabiliyor ne bileyim ailesinden birine bile okadar para vermeyebiliyor. Siz daha nisan bile yokken 7yildir seviyorum diye altına bi güzel araba cekiyorsunuz. Çok cesaretlisiniz..değer para pulla olculmez belki ama onlar o araba almış olmanıza rağmen sizden tam altın isteyip karşısında basit şeyler yapiyorlarsa durumları varken evet sıkıntı var maalesef..

Birlikte geçirdiğimiz 7 seneye inanıp güvenerek ve ailemin de iyi kazanıyo ki araba almıs demeleri icin araban olmalı evlenince de bizim arabamız olcak deyip kredi cektim. Ailesiyle onceden daha yakındım nişanda görduklerimden sonra kendimi geri cekmeye çalışıyorum. Bu arada nişana gelen değil başka bi teyzesi geçen hafta vefat etti annemler kendi akrabalarıymıs gibi cenazeye katıldılar az akrabaları olduğu için babam bayağı ilgilendi geçen gün tekrar teşekkür etmek için aradılar. Demek istediğim biz bütün iyi niyetimiz ve insanlığımızla yaklaşıyoruz. Saf diyebilirsiniz bana ama sevdiğim için yaptım. Sizlere bundan sonra onlara karsı nasıl davranmalıyım nasıl el üstünde tutulurum onu soruyorum. Ve evet maddi olarak soruyorum cünkü bu devirde değer sadece maddiyatla olçülüyor. Hakkımdaki düşünceleri göremediğime göre... Millet ballandıra ballandıra anlatır bana şu kadar altın takıldı şunlar alındı diye bu değer olmuş olmuyo mu bana kızanlar???
evde mi kaldın, koca meraklısı mısın ki, ailene yalan söyleyecek ve söyletecek kadar gözünü kararttın?
madem sen ve ailen için maddiyat önemli işi gücü, maddi durumu iyi birini bul da evlen. ne kimseyi yalanlarına ortak et, ne de kimseye paranı yedir.

Sağolun iyi gömdünüz beni günlerdir aglıyorum ne yapayım bundan sonra nasıl davranayım diye kara kara düşünüyorum
arabayı al ve nişanı at. illa ki dengini bulursun.

bana düğünden önce set almayalım bozdurunca değeri kalmıyo diyen,nişanda bana takılanları ben alırım diyen bi nişanlım vardı,sonra ne mi oldu? evlendik maaşıma el koydu,taktığı 3 tane bileziği benden geri aldı bana kredi çektirmeye kalktı borçları varmış (kumar kaynaklı)
sonuç: ayrıldım

sen de böyle olmak istemiyosan aklını başına devşir!!!!

Gecmis olsun.Araba parasinın uzerinede bir bardak su için iyisi.

Back