• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi bana değer vermiyor

Merhaba günlerdir derdim yüzünden sürekli ağlıyorum. Nişanlımla 7 senedir birlikteyiz geçen sene ben öğretmen oldum kendisi ise sürekli çeşitli işlere girip çıktı dikiş tutturamadı. Bu 7 sene zarfında annem sürekli ondan bişey olmayacağını söyleyip ayrılmamı istedi ben de sevdiğim icin annemin sözünü dinlemedim. En son ocakta bi ise girdi ve nisanda sirket kapandı dedi ben bu durumu aileme soyleyemedim ailemin gozunde biraz degerlensin diye de temmuzda nişan yapmadan önce araban olmalı kredi çeksem ailen de yardımcı olur mu en azından yarısını kapatır mı dedim olurlar dedi ve kendisine 20000tl kredi cekip verdim ertesi gun eh istelik 2. El araba aldı ailen ne dedi diye sordugumda kizdilar dugun oncesi masraf yapmaya gerek varmiydi diye dedi. Ailesi ogullarina araba aldigimi ogrenmelerine ragmen ve o arabayla her yere gitmelerine ragmen ne bana tesekkur ettiler ne de biraz rahatlatalım bu borcunuzu dediler. Annesi de babası da memur emeklisi. Fakir değiller. Neyse Nişanı evde yaptık ve nisanlima yedek ayakkabı getirin terlik istemiyosanız dememe ragmen annesi, babası, teyzesi sokakta gezdikleri ayakkabılarla bembeyaz halılarımızı bi guzel cignediler. Gümüş gondolla gelinir normalde kadın dandik bi cam tabak almıs 40 50 liralık ona cikolata koydurmuş. Set aldık set diyip durdukları sey 1000 lira nisanlim soyledi. alyansları 'ben' aldım. Nisanlım bizde adet bana tam altın takcksnz dedi annem bizde boyle bi adet yok ama napalim dayınlardan utanırım ama takarim deyip takti. Yazık annem ve abim 3er bin liralik bilezik taktilar dayilarim teyzelerim ceyreklerini taktilar. Onlardan da set dısında sadece ablası ceyrek taktı. Ben 2 aya yakın zamandır o gunu ve bana bictikleri degeri gorup agliyorum nisanlima soyledigimde beni haksiz goruyor. Bu insanlari 7 senedir tanıyorum gercekten hak ettim mi nişanımda bunları. Haketmediysem kendime nasıl değer verdirebilirim?
Araba aldıginz yere kadar okudum devamini okumaya deger görmedim...tebrik ederim sizi:KK9:

Arabayi bir sekilde sattirip borcunuzu kapatin ve bu adama sonra yol verin.Ama caktirmadan yapin bunu yoksa o arabada hak iddia edemezsin Aglayip uzulmeyi birakmalisin burda hepimiz belli tecrubelerimize dayanarak sana tavsiyede bulunuyoruz.Simdi silkelen ve araba parasını kurtarmaya bak..

Yorumlarınızın içeriğiyle ilgili bir sorunum yok.
Sadece tek bir cümleyi üç satıra bölerek yazmanızın bilinçli olacağını düşünmemiştim.

Yukarıdaki gibi mesela. Aslında ikisi de birer cümle ama üç beş kelimede bir cümleyi bölüp başka satıra almışsınız.

"Eğer ailenin görüşleri senin için önemliyse, atıyorum bir arabanın olması hoşlarına gidecekse araba almasını isteyebilirsin ya da önerebilirsin."
"Karşındaki zaten karakterli bir adam olsa buna tepki gösterip ne araba alması ne takısı, benim durumum bu. Bu şekilde evleneceksen gel evlenelim derdi."

Normalde bir cümle en azından tek satırda yazılır malum.

Bu nedenle isteyerek yaptığınızı tahmin edemedim. Siz böyle seviyorsanız sorun yok demektir.

Anliyorum.
Evet bir cumle kesinlikle tek satir olarak
Yazilmali. Çok onemli.
Dikkat edecegim.

Merhaba günlerdir derdim yüzünden sürekli ağlıyorum. Nişanlımla 7 senedir birlikteyiz geçen sene ben öğretmen oldum kendisi ise sürekli çeşitli işlere girip çıktı dikiş tutturamadı. Bu 7 sene zarfında annem sürekli ondan bişey olmayacağını söyleyip ayrılmamı istedi ben de sevdiğim icin annemin sözünü dinlemedim. En son ocakta bi ise girdi ve nisanda sirket kapandı dedi ben bu durumu aileme soyleyemedim ailemin gozunde biraz degerlensin diye de temmuzda nişan yapmadan önce araban olmalı kredi çeksem ailen de yardımcı olur mu en azından yarısını kapatır mı dedim olurlar dedi ve kendisine 20000tl kredi cekip verdim ertesi gun eh istelik 2. El araba aldı ailen ne dedi diye sordugumda kizdilar dugun oncesi masraf yapmaya gerek varmiydi diye dedi. Ailesi ogullarina araba aldigimi ogrenmelerine ragmen ve o arabayla her yere gitmelerine ragmen ne bana tesekkur ettiler ne de biraz rahatlatalım bu borcunuzu dediler. Annesi de babası da memur emeklisi. Fakir değiller. Neyse Nişanı evde yaptık ve nisanlima yedek ayakkabı getirin terlik istemiyosanız dememe ragmen annesi, babası, teyzesi sokakta gezdikleri ayakkabılarla bembeyaz halılarımızı bi guzel cignediler. Gümüş gondolla gelinir normalde kadın dandik bi cam tabak almıs 40 50 liralık ona cikolata koydurmuş. Set aldık set diyip durdukları sey 1000 lira nisanlim soyledi. alyansları 'ben' aldım. Nisanlım bizde adet bana tam altın takcksnz dedi annem bizde boyle bi adet yok ama napalim dayınlardan utanırım ama takarim deyip takti. Yazık annem ve abim 3er bin liralik bilezik taktilar dayilarim teyzelerim ceyreklerini taktilar. Onlardan da set dısında sadece ablası ceyrek taktı. Ben 2 aya yakın zamandır o gunu ve bana bictikleri degeri gorup agliyorum nisanlima soyledigimde beni haksiz goruyor. Bu insanlari 7 senedir tanıyorum gercekten hak ettim mi nişanımda bunları. Haketmediysem kendime nasıl değer verdirebilirim?
Baslangiclar hep ayni..Banada bi paket cikolatayi gazete kagidina sarip getirmislerdi..bir erkek ne olursa olsun sevdigi insana ve ailesine mahcup olmamak icin calisir cabalar biseyler yapar .Araba almakla bence hata yapmissin onlari paraya alistirmissin bi kere yapacagi varsada yapmaz artik.sonunuzun pek hayirli olcagini dusunmuyorum boyle gitmez..

Degerini altinla bicmene alkis.
Bi alkis da bu kadar para sevip evlenmeden adama araba almana.
Takilarla mutlulugu yakalama inancini artik ayakta alkisliyorum.
Bence at yuzugunu bu iliskide azap kokusu var.

Valla açık söyleyeyim ben olsam bende bi dikiş tuturmam.Adamlar bulmuş oğullarına bakacak birini ohhh ne güzel.Sen adama araba al üstüne bide altın tak bi ailen kredi çekince bilsin.Valla iyi ne çalışması cebine harçlık ta koy tam olsun.bari araba senin üzerine olsaydı.Daha fazla kendini kullandırma bırak bu adamı eklenince bin beter olur.

Nasıl mantık ya bu değer mi olculur böyle . Sizin düşüncenize gore hem evde nisan yapmışsınız o kadar salon tutmak varken, alyansları siz almışsınız, gümüş gondolla getirtmemişler çikolatayı, ablası çeyrek takmış, takı seti zaten 1000tl lik ucuzmuş, ayy dur arabayı unuttum bir de araba aldiniz para konusunda size yardımcı olmadılar diye değer ölçüyorsunuz

Valla söylediklerim zorunuza gitmesin. Bosunamı okudun yavrum sen. Ögretmen olmuşsun. Sen bu ülkeye bi birey kazandıracaksın. Ama bu kafayla gidersen olmıcak gibime geliyo. Sen haketmişsin sana yapılanları.

Bu herif 5 para etmez.
Ailesi de el kızının aldığı parayla gezecek kadar rezil.
Bunlar seni enayi yerine koyuyor kızım. 20000 tlni git iste. Akabinde getirdikleri o dandik camı da popolarına sok.

Bak ben bildiğin evde kaldım, adamın biri bana seninle evlencem 20000 tl ver dese kıçımlar gülerim. Sen ipsiz sapsız bir herife üstüne para vermişsin. 20000 kağıdı bastıktan sonra Brad Pitt olmasa da eli yüzü düzgün birini satın alırdın.
Yürü beee. Aynen çok haklısın bacım

Sağolun iyi gömdünüz beni günlerdir aglıyorum ne yapayım bundan sonra nasıl davranayım diye kara kara düşünüyorum
Bundan sonra kendi yedirme yeter koy mesafeni.Ailene sormadan kimseye iğne alma.Sizin adetleri uygula,hemen düğün yapma iş bulup orada kalsın.Bi düşün bu adam eş,baba olur mu yoksa herşeyi bana yıkarım.Evlenince maaş kartımı alıp evde yatar mı diye.

Hicbirsey degismez.. Yol yakinken ayril benden sana tavsiye. Hep bi sorunla karsilasirsin bu insanlarla. Bide seni hakli gormuyorsa evlendikten sonra hic değişmez. Bir iki gun uzulursun sonra unutursun biri cikar karsina. Omur boyu huzursuz olmaktan iyidir inann...

Sağolun iyi gömdünüz beni günlerdir aglıyorum ne yapayım bundan sonra nasıl davranayım diye kara kara düşünüyorum

Araba senin üstünedir inşallah!
Nisanlin çok paragozmuş senden büyük altın isteyerek karakterini belli etmiş

Bence onlara kendinizi degerlendiremezsiniz ama siz kendinize değer verin ne Nisanlin ne kimseye paranızı yedirmeyin

Birde çok takılma takı vs yok gondol fln

Ama hakkını Savun tam altın takicaksiniz dediginde veya maddi talepli konu acarsa bana ne yaptınız kötü tabak getirdiniz benim degerim bumu de

Paranı kurtarmaya bak derim çaktırmadan.

Mesela , bu araba 2. el düğünde süsletemeyiz ben sana 1. elini daha güzelini alıcam de. Arabayı sattır parayı kap sonra da ayrıl.

Saf kardeşim sen zaten kendi kendine yapacağın her türlü kötülüğü yapmışsın kendini öldürmüşsün bizlerde bunun üzerine seni gömdük.
Yoksa ortada çok harika giden bir ilişki karakterli insanlar vs yok.
7 değil 17 yıl ilişkim olsa gerçek yüzünü gördüğüm anda değil nişan yapmak evimin adresini telefon numaramı falan değiştirirdim.
Sen bile bile lades demişsin kendi kuyunu kendin kazmışsın.
Bunca şeyden sonra sana değer vermelerini seni el üstünde tutmalarını istemen gerçekten çok cahilce bir düşünce.
Madem değer görmek istiyorsun 20000 lik bir araba yerine şöyle 0 km daha pahallı bir araba falan al nişanlına düğünü de sen karşıla ev de al evide döşe o zaman belki seni el üstünde tutarlar :p
Hani yazmışsın ya herşey maddiyatla ölüçülüyor diye demek ki senin yaptığın maddi fedakarlıklar nişanlın ve ailesi için çok düşük bir ölçü fiyatı biraz arttır derim.
Çünkü senin bu adamdan ayrılmaya pek niyetin yok gibi. Hala beni nasıl el üstünde tutarlar diye fikir istiyorsun?
İşte ben buna :D gülerim.
(Hiç kusura bakma)

Birlikte geçirdiğimiz 7 seneye inanıp güvenerek ve ailemin de iyi kazanıyo ki araba almıs demeleri icin araban olmalı evlenince de bizim arabamız olcak deyip kredi cektim. Ailesiyle onceden daha yakındım nişanda görduklerimden sonra kendimi geri cekmeye çalışıyorum. Bu arada nişana gelen değil başka bi teyzesi geçen hafta vefat etti annemler kendi akrabalarıymıs gibi cenazeye katıldılar az akrabaları olduğu için babam bayağı ilgilendi geçen gün tekrar teşekkür etmek için aradılar. Demek istediğim biz bütün iyi niyetimiz ve insanlığımızla yaklaşıyoruz. Saf diyebilirsiniz bana ama sevdiğim için yaptım. Sizlere bundan sonra onlara karsı nasıl davranmalıyım nasıl el üstünde tutulurum onu soruyorum. Ve evet maddi olarak soruyorum cünkü bu devirde değer sadece maddiyatla olçülüyor. Hakkımdaki düşünceleri göremediğime göre... Millet ballandıra ballandıra anlatır bana şu kadar altın takıldı şunlar alındı diye bu değer olmuş olmuyo mu bana kızanlar???
Mantığınız çok ilginç gerçekten. Arabayı sevgiline borçla alıp, kendi ailene yalan söylemeyi tercih ediyosun resmen.

20000tl lik arabayı gören ailen 'vay çocuk ne iyi kazanıyo' mu diyecek. Burası da bir muamma. Yani en fazla opel'dir. O da 10 yaşında filandır.

Back