nişanlımın abisi

Yorumumun sert oldugu kanısına hangı kelimemden vardın?
Madem fikrin bu o benim bebeğim topuna girme lafınız bana sert geldi, belki de ben alınganlık ettim/hassas davrandım. Siz nick olarak bildiğim/takip ettiğim yorumlarına değer verdiğim bir üyesiniz, yanlış anlaşılmayı istemem.

ben de 10 dk dır anlam veremiyorum buna. kadın yaşıyor ama siz henüz evlenmemişken bile bakabilir miyim diye dert ediniyosunuz.. bir evlenin çoluk çocuğa karışın belki annesi 20 yıl daha yaşiycak ne bu kadını mezara koyup adamı sığdıracak yer arama çabası vicdan muhasebeleri falan ya....kaldı ki bir insanın öz annesi bile evladına yaptığı hiç birşeyden gocunmazken kıyamezken zorluğunun farkında olup bakım evine bırakın diyorsa, söz meclisten dışarı ama elin kızı olarak sizin bu topa girip daha kötü sonuçlar doğurmasına sebep olma ihtimaliniz bana saçma geldi.. ama insanlık adına dert ediyor oluşunuz takdire şayan orası ayrı.

O sizin küçük bebeğiniz değil, nişanınızın ABİSİ. 40 yaşında. Bakımını siz yapmamalısınız. Şu an annesi bakmak zorunda çünkü onun evladı. Annesi vefat etme gibi durum olurda siz dayanamayıp yanınıza alırsanız bakımını ve ilgilenmeyi eşinizin yapması lazım. Çünkü onun ABİSİ. Sizin ona yapacağınız iyilik onu dışlamadan saygı göstermek, evinizde yer açmak vs olur.

Evet sen alınganlık etmıssın sert olsam neden seni korur gibi yazayım, kaldı ki konunda sert olunacak bi durumda yok. Kaynanan olması gerekeni soylemıs, boyle buyuk sorumluluk almana gerek yok dogrusu kadının dedıgı dedım.

bana öyle geldi o zaman kusura bakmayın, iyi forumlar

haklısınız doğmamış çocuğa don biçtim sanırım depresif bir anımda kendime dert aradım. Allah uzun ömürler versin ama annesi dahi bana bir şey olursa bakım evine verin dedi. Bugün annesi ufak bir tansiyon vs sorunu ile hastaneye gitti sanırım benim de evhamlı anıma denk geldi ve bu düşüncelerimi o ya bir şey olursa korkusu tetikledi

Bakım evi diyorsunuz ama bu takıntılarla orada nasıl kalabilir?

Omur boyu hasta bakimi cok agir bir sey. Her ne kadar evlerinde vakit geçirseniz de sizin sorumlulugunuzda degil su an.

Ustelik annesi ve kardesi etraflica dusunup plan yapmisken bunu sizin bozmaniz da uygun olmaz. Onlar sizden cok daha iyi dusunmustur her seyi.

Bir anne için "abine sen bakarsin" demek, "bakim evine yatirirsin" demekten cok daha kolay ve vicdanen rahat bir cozumken kadin bunu goze almissa siz araya girmeyin

Esiniz ne kadar incelikten yoksun..
cidden yoğun bir merak ile soruyorum. neden böyle düşündünüz?
kendisi veya annesi bana hiçbir zaman abime bakacağız/oğluma bakacaksınız demedi. beklemedi ve istemediler. kurum en mantıklısı dediler. sadece kendisi anlattığım gibi bir kez "başımda ne baba ne abi vardı, bir büyüğüm olsun bana sahip çıksın yol göstersin isterdim ama kısmet öyleymiş ben kendi abime abi oldum neolursa olsun o benim kanım" dedi. bunda bir sakınca ben görmedim, bir iç dökmeydi. abisine abilik veya babalık yapmaktan hiçbir zaman yakınan birisi değil. annesine, abisine ve bana karşı da sevgi dolu, bağlı, sıcak. bunlar dışında övünmek gibi olmasını istemem ama çok mutlu bir ilişkim va,r kendisi uzakken beni sürekli arar sorar, fırsat buldukça yanıma gelir, daha önce başka konularda da yazdım evime sık gelir evimde bana hizmet eder, ben yokken (pandemi nedeniyle hafada 7 gün çalışıyorum) temizliğimi yapar, evimi süpürür,formamı ütüler, bulaşığımı yıkar, bana meyve soyar, eve gelirim yorgunluk kahvesi yapar, çamaşırlarımı makineye atar. neyini beğenmediniz sizin eşiniz/sevgiliniz daha iyiyse Allah bağışlasın ne diyeyim.

Bakım evi diyorsunuz ama bu takıntılarla orada nasıl kalabilir?
işte tek korkum o. yoksa bakımevleri öcü değil çok çok kaliteli yerler var ve biz de onu buralara yerleştirebiliriz (umarım) gerçi bu korku bana kalmadı bana gelene kadar kardeşi ve annesi var ancak ben de ailemden birisi gibi gördüğüm için kendimi dahil ediyorum

benim sorumluluğumda değil ve muhtemelen uzun senelerce de olmayacak. belki üstüme vazife edindim belki doğmamış çocuğa don biçtim ama ben bu durumu düşünmeye başladım ne yazık ki.

benim asla planlarını bozmak gibi bir düşüncem yok, zaten planları da en akla yatkın/mantıklı olan şey. ben de katılıyorum. ancak onun şuan bir ev sıcaklığında yaşarken ilerde bir gün bir kuruma gidebilecek olması benim içimi buruyor. mantıklı olmasa dahi

Tabi çok güzel yerler vardır ancak çok takıntılı demişsiniz. .mesela 1.5 saatte yemek yer.böyle yerlerde belli kurallar vardır ve kalabalıktır. .onu beklerler mi?yada 2 tabak değse yemez demişsiniz. .tuvalette hiçbir yere dokunamaz vs...yani kalabalıklığın ve belli bir düzenin olduğu ,herşeyin saatlerle yapıldığı bir yerde , onun bakımı çok zor olur demek istemiştim...

ben bir psikoloğum ve daha önce de obsesif haftalarla çalıştım. ne yazık ki maruz kalarak (bizim yöntemimiz bu değil) değişikliklere uyum sağlıyorlar. örneğin tabaklar birbirine değmeyince atıyorum birkaç gün yemez ancak sonunda açlıktan yer ve bir şey olmadığını görür. bu doğrudan maruz bırakmadır ancak psikolojide çok tercih edilmez çünkü sert bir yöntem. psikologlar adım adım maruz bırakmayı tercih ederler. ancak gittiği yerde buna maruz kalırsa ne yazık ki bir süre inatlaşıp sonra boyun eğecektir. ancak bizim ruh sağlığı çalışanları olarak arzuladığımız bu değil. ben ileride eğer giderse kendisini ruh sağlığı konusunda bilgili çalışanların olduğu, psikoloğu/psikiyatrı olan, engelli (özellikle zihinsel olarak) bireylerin olduğu bir yere yerleştirmek isterim/yerleştiririm

Tek kalamıyor mu? Mesela yakınınızda ona da ev tutsanız, arada kontrol etseniz,haftada 1 temizlikçi gelse olmuyor mu?

Tek kalamıyor mu? Mesela yakınınızda ona da ev tutsanız, arada kontrol etseniz,haftada 1 temizlikçi gelse olmuyor mu?
Tek başına kalamaz tam zamanlı bakım lazım. Örneğin musluğa sifona tuvalet kapı koluna asla dokunmuyor annesi açıyor/basıyor vs. Bizler yokken kim yapacak? Bunun dışında tek başına banyo yapamıyor. Yıkanması lazım. Ayrıca "tamam yeterli artık çık" denmezse beş saat bile ellerini yıkayabilir. Bazen ise büyük tuvalet vs konusunda yardıma ihtiyacı oluyor. Bunlar dışında çay kahve çok sever. Aklı çocuk gibi. Kendi kendine kahve yapmak istese ocak kullansa ne yaparız? Normalde annesi hep hep başında. Birisi tutulsa dahi hep yanında olmalı. Tam zamanlı bakıcı ve kira da herkesin altından kalkabileceği bir şey değil takdir edersiniz ki

Çok zor.gerçekten çok üzüldüm.Allah herkese sağlıklı ,hayırlı evlat versin. ..

Zaten şu anda annesi bakıyormuş. Sizlik bir durum yok. Zamanı geldiğinde durumlar nasıl olacak? Zaten bence o zaman siz de bakamayacağınızi anlarsınız. Anne de var. Anne ne durumda olacak o zaman. Belki onun da bakıma ihtiyacı olacak. Belki de sizin anneye bakmanız gerekecek. Tabi Allah kimseyi düşürmesin de. Çok zor...
Siz kimsenin beklentisi yokken kendinizi ağır yükün altına koymayın.

Ben size degil baska bir uyeye yazdim..esim kardesimin yemegi cok yemesinden sikayet etti demisti...hem siz evli degilsiniz ki esiniz diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…