nişanlımın abisi

böyle bir durum zaten çok çok daha üzücü olur. hem o hem biz için. alıp bakamayıp bırakmak hem kanıma dokunur hem onun rutinleri vs bozulduğu için kötü hisseder. rutine benzerliğe ihtiyaç duyan birisi

yanlış anladınız bana böyle hitap eden zihinsel engelli kayınbiraderim, zihinsel kapasitesi istese de malesef o seviyede değil, küçük bir çocuk gibi:)

Ben 26 erkek kardeşim 24 yasinda. Zihinsel engelli ve otizmli. Ben 6 yillik evliyim, 2 tane çocuğum var. geçmiste anneme babama birsey olsa ben bakarim diye düşünürdüm. Ama zamanla boyle olamayacagini gormeye başladım. Mesela yemek yedigimiz zamanlar eşim onun hep fazla yedigini soyler. Beklemeden yedigini vs. Onun icin kucuk detaylar ama kardesim icin dusunemeyecegi seyler. Kardeşimin de takintilari var. Ama temizlik konusunda degil. Belirli konular hakkinda surekli konusur mesela. Değişik değişik sorular sorar. Bunlara tahammul etmek hic kolay değildir.
Benim kardesim calisabilir durumda. Suan calisiyor.
Yine de ileride bakmayi cok isterim. Ama simdiden bunun muhakemesini yapamiyorum...

Durduk yere kendinizi çok büyük bir yükün altına sokmayın. Yaşı küçük bir çocuk değil 40 yaşında koca adamla yapamazsınız. İlerde kendi çocuklarınız da olacak
ben de öyle düşünüyorum ve herkes bunu söylüyor. hepimiz hemfikiriz ancak ben içimde kıyamıyorum. ama duygusal davranıp böyle bir sorumluluk altına girmemem gerektiğini biliyorum, sonra yapamadığımda (ki yapamayacağım aşikar, en basitinden 40 yaşında adamı nasıl yıkayayım veya lavman yapayım? uzman olsam mesleğim olduğu için bilgili olurum ama değilim) her şey daha üzücü olur

haklısınız. ve ben yapamayacaklarımı biliyorum. işin uzmanı değilim, mesela o yaşta yetişkin bir erkeği yıkayamam (çıplaklıkla ilgili çekincelerim yok hastalığın utanması olmaz ama beceremem) lavman yapamam, gündüz işte olduğumda ne yapacak? o kadar düşünülmesi gereken şey var ki. ben de herkese katılıyorum en uygunu güzel bir kuruma yerleştirmek olacak ama nedense içten içe bu bana onu bırakmak gibi geliyor. ki asla değil. tüm fırsatlarda ziyaret ederiz ama bilemiyorum sanki çocuğumu bırakacak gibi içim parçalanıyor:/

yanlış anladınız bana böyle hitap eden zihinsel engelli kayınbiraderim, zihinsel kapasitesi istese de malesef o seviyede değil, küçük bir çocuk gibi:)
Çocuğunuz olunca aynı küçük bir çocuk gibi kıskanabilir neticede. Sonunu bilmediğiniz yola gözü kapalı koşmayım.

katılıyorum tamamen. ancak çok uzak değiliz hani hiç bilmeden romantik hayallere kapılmadım. aile ile çok çok sık vakit geçirip evlerinde kalıyorum. iki haftanın 4-5 günü onlarlayım ve ailemden çok görüyorum diyebilirim. çünkü onlar 1 saat mesafede ailem ise 7-8 saat mesafede illerde yaşıyor o yüzden hep onlardayım. ancak çok haklısınız tatili çocuğu vs geçtim en basitinden biz işteyken tuvalet ihtiyacı olduğunda? musluk tuvalet kapısı sifona asla ama asla dokunmuyor. bakamayacağım belli ve benden bakmamı bekleyen de yok. ben de her şeyin farkındayım ancak içimdeki burukluk geçmiyor. ki daha doğmamış çocuğa don biçiyorum açıkçası. annesi hayatta ve sağlıklı çünkü ancak yaşlı

Öncelikle sizi insanlıgınız için tebrik ederim gerçekten kalbinize hayran kaldım. Çünkü ben ilerde bana kalır mı diye soracaksınız sanıyordum son paragrafınıza kadar
Bence su an bısey dillendirmeyin bu çok büyük bir sorumluluk ve yeni evlı olacaksınız. Bi anda böyle büyük bir sorumluluk sizi çok yorabilir yıpratabilir. Ama ileride durum ne olur bilinmez. Kayınvalideniz bakamayacak duruma gelir o zaman bu konuşulur ama su an için bence bekleyin

herkese dönmeye çalışıyorum ancak illa ki atladığım kaçırdığım vardır, lütfen kusuruma bakmayın. genel olarak mesajlarımdan hislerim ve düşüncelerim anlaşılıyordur diye düşünüyorum. zaten yorumlar genelde benzer yönde. lütfen yazdıklarımı kaçırıp cevap veremediklerim de üzerlerine alınsınlar:)

Evlendiginizde annesi sağken annesini dinlendirmek maksadıyla 2 haftalığına evinize misafir almayı deneyin.

O zaman net kararınızın ne olması gerektiğini yaşayarak anlamış olursunuz diye düşünüyorum.

çok teşekkür ederim:)
ben hiçbir şey dillendirmedim, nişan vs oldu böyle şeyler aslında konuşulur ancak ailem de konuyu açmadılar. konuyu kayınvalidem açtı. ki benden çoook önce de yine nişanlıma açmış. kendisini çok güçlü ve bilinçli bir kadın olarak görüyorum. aileme durum böyle böyle diye kendisi söylemiş kısacası. şuan için sağlıklı, Allah uzun ömürler versin umarım. allah korusun bir şey olursa da düşüncesini en başından söyledi:)

Vicdanlisiniz bu güzel birsey, ama dediginiz gibi siz ikinizde calisiyorsunuz. Ilerde cocuklariniz olsa ne tür sorunlar cikacak bilemezsiniz. Bakimini gerektigi sekilde yapamazsaniz da vicdan azabi cekersiniz. Benim bir arkadasimin abisi psikolojik olarak rahatsiz. Ilk bir sekilde idare etmeye calistilar, bir evede yerlestirdiler felan. Ama sonunda abisi bir makas alip kendini agir yaraladi. Mecbur bir hastaneye yatirdilar,orda yasiyor simdi. Tekrar cikip cikabilemeyecegi belli degil. Siz evde olmasaniz basina bir is gelse de vicdan azabi duyarsiniz. Onun icin en dogrusu durumu icin en uygun yeri bulmak ve orda ona yinede destek saglamak. Allah hepinize kolaylik versin.

Cok iyi niyetlisiniz ancak bu isler o kadar kolay degil , sık sık bile olsa ziyaret edip aksam evine donmek farkli bir konu tum hayatını ayni evde gecirmek farkli bir konu
Sakin yapmayin boule bir sey cunku eve alip sonra bakim evine yatirirsaniz daha buyuk kotuluk olur abi için

maddi durumumuz kötü değil ancak o kadarına yeter mi bilemiyorum sanırım yetmez
Yatili bir bakici 3 bin maas+sigorta ister. Buyuk bir sehirde elbette. Bakicinin yedigiyle ictigiyle 5 bine mal olur size. Varsa maddiyat yapilir ama olmayinca da evin icinde siz delirirsiniz. Sevmek sevmemek meselesi degil cunku,sevdiginizden suphem yok,niyetiniz de cok guzel ama maddiyat olmayinca zor

Kayınvalideniz uygun olanını düşünüp, hepinizede söylemiş.Zamanı gelirse onun düşündüğü gibi yapmanız, en mantıklı olanı. Elinizi üzerinden çekmez, sık sık ziyaret edersiniz.Sevgi ve ilgi göstermeniz onun için yapacağınız en büyük iyilik olacaktır. Allah hepinizin yardımcısı olsun.

yani karı koca eve giren miktar 10 binden biraz fazla olacak ancak evlilik vs derken borçlar da olacaktır. 5 bin yani gelirin yarısını bakımına verebilir miyiz bilmiyorum. gerçi kendisinin maaşı da var. bakalım her şeyi hayat gösterecek şuan kayınvalide hayatta ve sağlıklı, kendisi bakıyor. ben duygusallıkla biraz doğmamış çocuğa don biçtim

Yani madem fikrin bu, o benim buyuk bebegım topuna girmene gerek yok
Kayınvaliden olması gerekeni soylemıs

Yani madem fikrin bu, o benim buyuk bebegım topuna girmene gerek yok
Kayınvaliden olması gerekeni soylemıs
Yorumunuzun üslubunu biraz sert buldum ama aynı zamanda haklısınız da. Hem bebeğim deyip hem bakamam demek çelişkili görünebilir. Ama ajitasyon yapmadım cidden aramızdaki ilişki bu şekilde, o 40 yaşında bir çocuk gibi ve ben çocuklarla çalışan bir psikoloğum, daha önce zihinsel engelli bireylerle/çocuklarla da çalıştım. annesi ve kardeşi ne kadar sene geçse ve canlarından olsa dahi her zaman onu anlayamıyorlar. Biz birbirimize düşkünüz, 3 yıldır tanışıyoruz. Ama bu ben işteyken onun evde nasıl duracağı, banyosunu tuvaletini vs nasıl yaptıracağım gerçeğini değiştirmiyor çünkü bu konular meslek alanım değil, hayatımda kimseyi yıkamadım örneğin.

Kayınvalidem tamamen mantıklı ve olması gerekeni söyledi, hem de kimse kendisine sormazken. Bu konuda da size hak veriyorum tabiki

Yorumumun sert oldugu kanısına hangı kelimemden vardın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…