Nişanlımı artık tanıyamıyorum :(

Üniversitenin bitmesi, askerlik derken bu zamana kadar nişanlanamadık.. Nişanlanmadan önce daha mutluyduk, ilişkimizin büyüsü bozuldu. Bu kadar yılın ardından ayrılmak çok zor geliyor şuan, çünkü geleceğimle ilgili her bir düşüncemde hayalimde o var..

Nişanlın hem kendi ailesinin sözünden çıkmıyor hemde senin annene öyle laflar söylüyor seni bilmem ama bir erkek benim anneme çok küçük bir laf bile söylese onu direk kapının önüne koyarım heleki kendisi ana kuzusu olupta karısının ailesine dil uzatan erkekleri insan yerine koymam. Bende eşimle beş yıllık birliktelikten sonra nişanlandım bir baktım nişanlım birden anneci oldu. Önce sabrettim saygılı davrandım ama iyi oldukça kötülük buldum. Sonra nişanlımı karşıma aldım ben bir erkekle evlenmek istiyorum sen benimle değil annenle aynı evde yaşamak istiyosun annesinin eteğinin altından çıkamayan bir erkekle evlenemem dedim. Şu an kaynana evime adım bile atamaz. Evimde çok mutlu yaşıyorum. Yani uzun lafın kısası eşimi çok seviyorum ayrılmak istemiyorum annesidir saygılı davranmam gerek zırvalarına inanırsan ömür boyu köle olursun

Bizde 9 yılın ardından geçen sene agustosta nisanlandik bu agustosta da düğünümüz olacak inşallah. Ilk başta ailem nişanlimi istemedi ilk tanismada nisanlim konusamadi pek cok sessiz hasta mi bu dediler. Cok kilolu dediler aileleri sevmediler ki hic ortak yanimiz yok. Ama ben hic bunlari nişanlıma soylemedim sende yansıtma. Bende hep diyorum sevgiliyken daha mutluyduk diye. Nişanlinla konuş ben bu durumdan üzülüyorum de inada binmesin basit olaylar. Aileler de pek görüsmesinler biz oyle yapiyoruz

O 7yili gec öncelikle.. Nişan takıldığı an esas yüzü çıkmaya başlar genelde.. Zaten nişan analiz dönemidir.. Ailesi nasıl insanlar; yapıcı mi iyi niyetli mi görgülu mu, bi sorun olduğunda nişanlin nasıl davranıyor, ailene karşi nasillar vs vs.. Bunları iyi tart.. Ve 'aman sorun çıkmasın' deyip aileni işlere dahil etmemek gibi, aileleri sık bir araya getirmemek gibi geçici cözümlerle uğraşma.. Esas meseleye odaklan.. Son olarak diyeceğim; evlenince asla duzelmez, daha kötü olur o baş göstermeye başlayan huylar..
(Kendi ailesini yüceltip senin ailenle utanmadan hadsizce uğraşmasi, tavırlar koyması bile başlı başına çirkin)

Nişanlımın ailesi hiç yapıcı değiller, erkek tarafı olduklarını unutup her yaptıklarından karşılık bekliyorlar. Benim aileme çok ters bir durum. Nihayetinde her iki tarafında üzerine düşeni yapması gerek ancak nişan evresinde birçok şeyi burnumzdan getirdiler, hep benim uğraşmamla nişan oldu. Nişanlımda benim kadar istekli ancak ailesi herşeyi aşırı derecede ağırdan alıyor daha doğrusu iş bilmeyen insanlar. Plansızlar ve birisi yönlendirmezse pek bir şey halledemiyorlar. Çok doldum ve bu sebeple düğün lafı etmiyorum. Ama nişanlımı tanıyorum, ailesine pek benzemiyor, ileride mutlu olacağımza inanıyorum. Ailelerimizden uzakta yaşamayı düşünüyoruz şuan tek tutunduğum dal bu...

Nişanlin annene ne hakla tavır alıyor peki?
Annemle alakalı birkaç olay oldu, birde sıkça annemden fikir aldığım için annemin aklımdakini değiştirdiğine inanıyor. Tabiki fikir alıyorum ama her konuda annemin dediği oluyor diye bir şey yok. Ben sadece fikir almakla yetiniyorum. Şimdilerde annemle babamı aramamak için bahaneler üretiyor, uzak durmaya çalışıyor. Oysa ben onun ailesi kafama uymadığı halde ilgilenmeye ziyaret etmeye çalışıyorum. Artık ailemle ilgilenmesi konusunda hiçbirşey söylememe kararı aldım.

Ne demek ya?! Tabiki fikir alacaksı annenden, o kadının kızı nişanlı, onun da hevesleri hayalleri vardır. Senin ailene böyle yapıp kendi ailesini de tepede taşıtmaya kalktığında, taşısan bile yaranamadiginda anlarsın.. Demiyoruz ki annen sizi yonetsin, ama herkes biraz haddini bilmeli..

Anne baba kesinlikle yanılmıyo cnm. Birebir yaşadım bunu. Ben ailemi dinledim. Ve çok mutluyum şuan iyi ki onları dinlemişim.

nisanlinla konusmayi denedin mi ? Canim ailene simdiden bu kadar tavir almasi hic hos degil ki evlendikten sonra bu tavirlar bitmez dozu daha da artar ... surekli anne babasinin agzina bakan erkekle bir omur zor gecer ... sen ailene kulak ver derim ben cunku anne babalar genellikle hakli cikiyorlar..

annen baban yanılmaz cnm bunu unutma. eğer ki ailenin tam aklına yatmıyorsa evlenince kendin yaşayarak hata yaptığını görüyorsun. çünkü ben de aynı durumdaydım. nişanlılık anlaşma sürecidir iyi düşünüp karar ver cnm

Benimde benzer ve daha sorunlusu başıma geldi düğüne bir ay kala herşey alınmış sadece düğün gününü bekler haldeyken attım yüzüğü.
Sana şimdi bunu yapan evlenince daha beterini yapar.Evlenip ayrılmaktansa şimdi ayrıl daha iyi.
Herşeye hı hı demiyceksin ve en güzeli olabildiğince mesafeli olmak ailesiyle. İki annecim diyorsun seni tapulu malı sanıyorlar sonra hepsi.
Hiç anneni babanı üzme böyle değersiz insanlar için.
Elbetteki karşına sana değer verecek sevgini hak edecek biri çıkacak buna inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…